Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?
Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?
@ladyketrib boze moj, zeny co ste sa tu do nej riadne pustili do autorky. Ja by som postupovala uplne rovnako. Normalne sa budem bat ist na ihrisko, ked matere maju k nasiliu takyto postoj ako vy tu.
@anonym_a66af9 tak to bola pravda, keď písali, že na modrý konik chodia diskutovať ľudia nie celkom kompletní. V tejto diskusii sa to len potvrdilo.
@ladyketrib predpokladám že to nebolo naschváľ ale nehoda....a kde si bol ty? ospravedlnenie je tvojmu dieťaťu na dve veci ak na neho nedáva matka pozor....tvoje dieťa má dva roky, mala si nań dávať väčší pozor....a počkaj až bude mať tvoje dieťa 4 roky aby si vedela posúdiť, či je 4ročné dieťa schopné odhadnúť či niekomu môže ublížiť alebo nie...a nie, ty ako matka dieťaťa nemôžeš rozhkazovať cudziemu dieťaťu aby sa niekomu ospravedlnilo...je to stále malé dieťa ....mala dávať pozor jeho matka rovnako ako ty....
@mogaa to iste napíšem Tebe, keď Tvoje dieťa na ihrisku dokopu staršie deti.
Veď to boli stále malé deti.
@anonym_de22b2 ty si inak kompletná? To bola šmykľavka pre batolata a bola som pri tom
@ladyketrib ok cize podme si nakreslit smyklavku pre batolata na ktorej ide batola po schodoch, zavadzia pritom 4 rocnej ktora ho na tej smyklavke pre batolata predbehne a zacne ho kopat ho hlavy a to vsetko za pritomnosti matky batolata. 😃
Tak v prvom rade ste urobili obe dospelé chybu. Ty, že si dovolila, aby popri tvojej malej vyšlo iné dieťa na šmýkalku - neviem si to predstaviť, ale ok. Stačilo jej povedať nech chvíľu počká. A druhá, že nevysvetlila malej, že má počkať.
@andulka220989 druha pri tom nebola.
@ladyketrib ok cize podme si nakreslit smyklavku pre batolata na ktorej ide batola po schodoch, zavadzia pritom 4 rocnej ktora ho na tej smyklavke pre batolata predbehne a zacne ho kopat ho hlavy a to vsetko za pritomnosti matky batolata. 😃
@anonym_de22b2 čo sa ti zdá na tom nereálne? Ja neviem, či mala 4, možno mala 3. V každom prípade bola o dosť staršia od mojej Niky.
@anonym_a66af9 tak to bola pravda, keď písali, že na modrý konik chodia diskutovať ľudia nie celkom kompletní. V tejto diskusii sa to len potvrdilo.
@ladyketrib na čele s autorkou.
@ladyketrib záleží ako sa to stalo
a uprimne pri 2r dietati som bola mu vždy za chrbtom ak bolo na šmyklavke, bazene, pieskovisku
kopla ho prečo, kopla ho nechtiac, tvoje dieta sa nestihlo uhnut
mna by zaujímalo prečo si myslia niektoré mamičky že 3r dieta bude ohladuplne a empaticke na 100% na ihrisku ...
@sara07 nebolo to nechtiac, bolo to naschval. Otočila sa a kopla ju, nestihla som zareagovať, to bola sekunda.
@ladyketrib strašne sa zamotavas. Tak kopla ho raz, či kopala? Lebo raz píšeš tak a raz tak. Keď pri tom nebola druha matka, ako to že sa odmietla ospravedlniť? Ako by pomohlo tvojmu dietatu ospravedlnenie? V prvom rade si si mala ty dávať pozor na svoje dieťa. A nie, v žiadnom prípade neobhajujem násilie. Len mi tu veľmi veľa veci nesedí.
@ladyketrib samozrejme a rovnake matere s deckami nevychovanymi su aj na ihriskach. Pozor na to.
@ladyketrib strašne sa zamotavas. Tak kopla ho raz, či kopala? Lebo raz píšeš tak a raz tak. Keď pri tom nebola druha matka, ako to že sa odmietla ospravedlniť? Ako by pomohlo tvojmu dietatu ospravedlnenie? V prvom rade si si mala ty dávať pozor na svoje dieťa. A nie, v žiadnom prípade neobhajujem násilie. Len mi tu veľmi veľa veci nesedí.
@aurora33 čo ti na tom nesedí? Písala som niekoľkokrát, že ju kopla RAZ. A napíšem to ešte raz - kopla ju RAZ.
Potom som hneď zastihla a prišla za matkou toho dieťaťa.
Po-cho-pi-la si to? A-le-bo ti to mám vy-sve-tlit a-ko v o-so-bit-nej ško-le? 🤌🏼🤌🏼🤌🏼
Prečo si všetky myslíte,že to druhé dieťa si zakrývalo uši,lebo ONA vrieskala?
Lebo vrieskanie vás napadlo ako prvé,lebo vreskotom by ste vy riešili túto situáciu?
Lebo vaše deti si zakrývajú uši,keď na ne vrieskate?
Čuduj sa svete,deti si zakrývajú uši,keď nechcú niečo počuť aj keď to nie je vrieskanie.
Prečo si všetky myslíte,že to druhé dieťa si zakrývalo uši,lebo ONA vrieskala?
Lebo vrieskanie vás napadlo ako prvé,lebo vreskotom by ste vy riešili túto situáciu?
Lebo vaše deti si zakrývajú uši,keď na ne vrieskate?
Čuduj sa svete,deti si zakrývajú uši,keď nechcú niečo počuť aj keď to nie je vrieskanie.
@anonym_fef5ea presne tak
@ladyketrib napíšem ti ako by som reagovala ja. Moje deti má naučili predvídavosti a to teda riadne. Základom je uhasiť problém skôr ako vznikne. Ak by som mala malé dieťa ktoré ide na šmykľavku a snažilo by sa ho predbehnúť staršie dieťa tým že ho "prelezie" V momente by som tomu staršiemu povedala: nie, počkaj prosím, rešpektujeme sa navzájom. Ak by to bolo nutné chytila by som to staršie dieťa aj jemne napr. za tričko. Potom keby moje vyliezlo hore , tak by som tomu staršiemu povedala nech sa páči, teraz je rad na tebe a ešte úsmev k tomu a poďakovanie že počkalo. Samozrejme len v prípade ak by toto neurobil jeho rodič. Hoci by to aj vo mne trochu dvíhalo tlak, že to vôbec bolo nutné. Lebo 4 ročne dieťa by už fakt malo vedieť počkať. Súdim že je to asi tvoje prvé dieťa a ver mi že ešte veľa veľa krát to budeš riešiť. Možno aj horšie veci.
Autorka hadam sa neurazis ale na tak male dieta mas davat pozor ty ako matka . Je to aj tvoja vina.Hadam vies ake su male deti do veku cca 4-5 rokov a aj niektore matky . Bohuzial . Toto bol jeden z dôvodov pre ktory som neznasala ihriska a ked uz nahodou sme sli, davala som sakra pozor na dieta. Neviem co chces v tejto situacii riesit, ale nevyriesis nic.
Musis sa zmierit s tym ze sa tieto situacie môzu este stat, duplom potom v skôlke. Rovnako môze aj tvoje dieta neskor ublizit niekomu inemu
@ladyketrib Tak ešte horšie pre ňu, ale aj pre teba. Napíšem to asi hnusne, ale na tvoje dieťa okrem teba nebude dávať nikto pozor a určite nie iné deti. Ako matka, ktorá bola prítomná hneď vedľa svojho dieťaťa, si nemala v žiadnom prípade dovoliť hocikomu druhému vyliezať na rebrík po šmykľavke ak tam bolo tvoje dieťa. Proste dám vystretú ruku za riť svojho dieťaťa a druhému rázne poviem počkaj. Ak by namietalo tak mu to zopakujem. Na tretí raz by som mu povedala nech ide za mamou. Lebo kľudne môže nastať situácia kde tvoje dieťa kopne dieťa do hlavy v prípade, že to druhé pôjde za ním po rebríku hore. Treba to stále deťom opakovať a áno čakať v detskom veku je proste to najhoršie na svete. Ale na to sme tam my - mami.
@ladyketrib napíšem ti ako by som reagovala ja. Moje deti má naučili predvídavosti a to teda riadne. Základom je uhasiť problém skôr ako vznikne. Ak by som mala malé dieťa ktoré ide na šmykľavku a snažilo by sa ho predbehnúť staršie dieťa tým že ho "prelezie" V momente by som tomu staršiemu povedala: nie, počkaj prosím, rešpektujeme sa navzájom. Ak by to bolo nutné chytila by som to staršie dieťa aj jemne napr. za tričko. Potom keby moje vyliezlo hore , tak by som tomu staršiemu povedala nech sa páči, teraz je rad na tebe a ešte úsmev k tomu a poďakovanie že počkalo. Samozrejme len v prípade ak by toto neurobil jeho rodič. Hoci by to aj vo mne trochu dvíhalo tlak, že to vôbec bolo nutné. Lebo 4 ročne dieťa by už fakt malo vedieť počkať. Súdim že je to asi tvoje prvé dieťa a ver mi že ešte veľa veľa krát to budeš riešiť. Možno aj horšie veci.
@pimpa12 je to moje prvé dieťa a pred Nikou som mala nulové skúsenosti s deťmi a s výchovou všeobecne. Nikdy som neprišla do kontaktu s deťmi, tak že som s nimi bola v miestnosti viac ako 5 minút a tieto veci som nemala odkiaľ vedieť. A ja keď som bola dieťa (90. roky), vtedy bola úplne iná doba, to sa nedá porovnať. Jedine informácie, ktore čerpám o výchove, su z googlu.
Ako si zasiahla? išla si za matkou toho dieťaťa a čo si urobila?
@earlgrey však som to písala uz x krát v tejto diskusii, treba citat.
@anonym_86eb61 samozrejme iny kopanec by naspat dostala....🤣 ako sorry ale mala tam mamu a ked ta nebola schopna nic poriesit urobit a najma stacilo by jedno prepacte clovek by mal hned viac pochopenia
@slavka1988 preto si odvážna a strčíš do iného dieťaťa? verím, že sa len snažíš byť vtipná a nemyslíš to vážne.
deti berú dospelých za vzor a ak dieťa uvidí, že dospelý prejaví základ slušnosti a ospravedlní sa, začne to robiť tiež. Ak ale vidí len arogantne správanie, ako som mala možnosť vidieť včera, vyrastie z neho rozmaznaný egoista a bude mať velke problémy v živote. To uz ale nebudú moje problémy.
@ladyketrib toto je vzor iba vtedy, ak sa ospravedlní hneď po incidente a vážne to ľutuje. Ale ak si si chcela vynútiť ospravedlnenie, tak by som to "vzorom" nenazvala.
@aurora33 čo ti na tom nesedí? Písala som niekoľkokrát, že ju kopla RAZ. A napíšem to ešte raz - kopla ju RAZ.
Potom som hneď zastihla a prišla za matkou toho dieťaťa.
Po-cho-pi-la si to? A-le-bo ti to mám vy-sve-tlit a-ko v o-so-bit-nej ško-le? 🤌🏼🤌🏼🤌🏼
@ladyketrib tu pises, ze KOPALA. Tak nabudúce keď budeš klamat, aspoň klam poriadne.
@ladyketrib tu pises, ze KOPALA. Tak nabudúce keď budeš klamat, aspoň klam poriadne.
@aurora33 jediná klamárka si tu ty. Čo ma urážaš?Čo som ti spravila? Si kompletná? Urážaj svoju rodinu doma a nie mňa. Ja nie som tvoj partner na diskusiu, ani seberovna osoba.
Mojho syna minule v skolke starsie dievcatko naschval potklo a do toho aj sotilo tak, ze spadol a dost skaredo si udrel hlavu o roh postele (aspon takto mi to vystvetlili ucitelky).
Trestne oznamenie som teda nepodavala, ani nevyhladavala rodica, lebo chapem, ze deti sa casto chovaju pudovo, maju roznu vychovu a existuje xy roznych faktorov, ktore tento cin mohli sposobit. Radsej som synovi vysvetlila, ze to nebolo spravne, mrzi ma co sa mu stalo, ale v zivote sa obcas stretavame aj s takymito neprijemnymi situaciami. Samozrejme, ak by islo o nejake pravidelne ublizovanie, tak to riesim, ale bol to fakt nejaky jednorazovy skrat mimochodom velmi dobreho dievcatka.
Autorka, naozaj sa priprav na skolku, taketo veci sa tam deju na dennej baze...ak realne uvazujes na trestnom oznameni, tak tvoja reakcia je viac nez prehnana! 🥴
@aurora33 a dávam nahlasovať tvoj príspevok za šikanu mojej osoby, nech s tebou admin spravi poriadky. Ja sa urážať nenechám.
@slavka1988 preto si odvážna a strčíš do iného dieťaťa? verím, že sa len snažíš byť vtipná a nemyslíš to vážne.
@anonym_86eb61 ty preco nie si 🙄🤮🤢
@anonym_86eb61 ty tupelka ked si matka nevie vychovat necakaj ze deuha si necha bit svoje dieta ...ty si riadne pripečena
@anonym_130842 samozrejme, že ju kopala naschval, lebo moja mala isla pomaly po schodoch a zavadzala tej staršej, tak ju kopala do hlavy. Matka sa odmietala ospravedlniť, pre teba je to asi normalne, keď tvoje dieťa kopu do hlavy, ty na to nič nepovieš, hej?
@ladyketrib
išla po schodoch hore na šmýkalku? ako ju mohla kopnúť do hlavy keď agresor išiel až za ňou 😵💫
@ladyketrib
išla po schodoch hore na šmýkalku? ako ju mohla kopnúť do hlavy keď agresor išiel až za ňou 😵💫
@mondolina Nevidela si 13 mnichov Shaolinu? Potom by si sa nedivila ... 🙂

@anonym_ec66ce prečo sa skrývaš za anonyma? Takže podľa je normalne kopať o 2 roky mladšie dieťa do hlavy, hej? A si psychicky zdrava?
@ladyketrib predpokladám že to nebolo naschváľ ale nehoda....a kde si bol ty? ospravedlnenie je tvojmu dieťaťu na dve veci ak na neho nedáva matka pozor....tvoje dieťa má dva roky, mala si nań dávať väčší pozor....a počkaj až bude mať tvoje dieťa 4 roky aby si vedela posúdiť, či je 4ročné dieťa schopné odhadnúť či niekomu môže ublížiť alebo nie...a nie, ty ako matka dieťaťa nemôžeš rozhkazovať cudziemu dieťaťu aby sa niekomu ospravedlnilo...je to stále malé dieťa ....mala dávať pozor jeho matka rovnako ako ty....