icon

Ako riešiť nepravdivé udanie?

19. aug 2026

Predstavte si situáciu, že vaše dieťa nedá druhému niečo čo od neho žiada. A to druhé dieťa, vám ako rodičovi začne posielať výhražné sms, nahrávky. Na rodičov kontakt nemate, tak ho požiadate cez sms aby nás nerusil. Nasledne o nejaký čas príde na návštevu dvojica pani z ospod-u a prečíta vam podnet od toho dieťaťa: vaše dieťa je samá modrina a vyhladované. Samozrejme blbosť, ale ospod si musí spraviť povinné kolečko - pediater, škola, škôlka, mestský úrad. To dieťa je Asperger, IQ 139 (tak sa chválil v tých sms). Číslo mal od iného chalana, nášho suseda. Viem že ma v tom prsty aj ten druhý, sused, ten je strašne vyscany provokatér. Tak čo, povzniesli by ste sa nad to alebo....? Ako keby ide o to že príde ospod, preveri a vyriešené a ale to že si musia pýtať posudky škola škôlka doktor to sa cítim blbo hoci tam všetko ok.... Nepríjemnosť...

Strana
z2
autor
19. aug 2026

Ešte dodám že keby to je daka blbosť ale toto mi príde dosť vážne obvinenie...a dotyčný Asperger bol s mojím synom v osobnom kontakte jediný raz

anonym_e27512
19. aug 2026

@anonym_autor mozes napisat presne znenie toho, co znamena "ospod"?

anonym_e27512
19. aug 2026

A kde chodi? Skola, ci skolka?

anonym_5a6a19
19. aug 2026
@anonym_e27512

@anonym_e27512 akurat som to hodila do googlu je to ceska socialka/kuratela

anonym_e27512
19. aug 2026
@anonym_5a6a19

@anonym_e27512 akurat som to hodila do googlu je to ceska socialka/kuratela

@anonym_5a6a19 no, to mi nesedelo... Lebo na SR to riesi UPSVaR, nejaky odbor...

autor
19. aug 2026
@anonym_e27512

A kde chodi? Skola, ci skolka?

@anonym_e27512 oni musia na všetky deti v rodine si vyziadat čiže aj škola aj škôlka

anonym_eb3593
19. aug 2026

Velka chyba že si to nezastavila hneď na začiatku

anonym_fc383e
19. aug 2026

Dobré ale vysvetlila si im situáciu?mas aj správy sms od toho chalana?

anonym_47379c
19. aug 2026

Preco to dieta si po prvej vyhraznej sprave nezablokovala? Dospely clovek by mal mat viac rozumu. A pokial nemas nedostatky vo vychove aj keby prisla na kontrolu cela "Europska delegacia" bolo by mi to uplne jedno, nemaju co zle zistit.

autor
19. aug 2026
@anonym_fc383e

Dobré ale vysvetlila si im situáciu?mas aj správy sms od toho chalana?

Samozrejme, aj sme im ich dali aj v audio forme

autor
19. aug 2026
@anonym_47379c

Preco to dieta si po prvej vyhraznej sprave nezablokovala? Dospely clovek by mal mat viac rozumu. A pokial nemas nedostatky vo vychove aj keby prisla na kontrolu cela "Europska delegacia" bolo by mi to uplne jedno, nemaju co zle zistit.

@anonym_47379c mužovi, nie mne, aj blokovaná správa ti príde, len tí to necinkne

anonym_47379c
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_47379c mužovi, nie mne, aj blokovaná správa ti príde, len tí to necinkne

@anonym_autor ked zablokujes telefonne cislo alebo na socialnych sietach uzivatela tak ten uzivatel ta nevie kontaktovat od toho momentu. Ked len necinkne tak to su vypnute upozornenia nie zablokovane cislo/uzivatel

beata_k
19. aug 2026

@anonym_autor Rozhodne by som to riesila...s jeho rodicmi. Vies urcite, ze to bol on?

autor
19. aug 2026
@anonym_47379c

@anonym_47379c ale je to nepríjemné keď lezú do chladničky, do izieb, a nie nebojim sa že by v aklel škole ucde vyskočil problém ale neviem sa nad to preniesť aspoň zatiaľ

anonym_fc383e
19. aug 2026
@anonym_autor

Samozrejme, aj sme im ich dali aj v audio forme

@anonym_autor a oni sa ako vyjadrili ?
Podnet musia preveriť ale čo ďalej s tým
Oni ti niečo neporadili?

autor
19. aug 2026
@beata_k

@anonym_autor Rozhodne by som to riesila...s jeho rodicmi. Vies urcite, ze to bol on?

@anonym_47379c to je nwpravda, v mobile maps priečinok blokované správy

@beata_k ano povedali mi to

beata_k
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_47379c to je nwpravda, v mobile maps priečinok blokované správy

@beata_k ano povedali mi to

@anonym_autor Ako moze dieta podat podnet?

autor
19. aug 2026
@beata_k

@anonym_fc383e len že keď prídu správy škola školka tak to uzavrú ako neopodstatnené...

@beata_k podnet moze podať hocikto kto vie písať či používať telefóny

anonym_92d3c1
19. aug 2026
@anonym_e27512

@anonym_e27512 je to socialno-pravna ochrana deti. OSPOD.

anonym_fc383e
19. aug 2026
@beata_k

@beata_k môže no

beata_k
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_fc383e len že keď prídu správy škola školka tak to uzavrú ako neopodstatnené...

@anonym_autor Fakt? To som nevedela. Tak ano, urcite by som to riesila s jeho rodicmi
Mozno ani nevedia, co za kvietok maju doma. A toto si chalan nemoze dovolovat. Toto treba zastavit.

anonym_fc383e
19. aug 2026
@beata_k

@anonym_autor Fakt? To som nevedela. Tak ano, urcite by som to riesila s jeho rodicmi
Mozno ani nevedia, co za kvietok maju doma. A toto si chalan nemoze dovolovat. Toto treba zastavit.

@beata_k len je otázne čo sú zač aj na to treba byť pripravený, že to môžu hrotit

anonym_fc383e
19. aug 2026

A hlavne čo znamená výhražné sms a nahrávky
To tiež závaží ako sa vyhrážal

anonym_e27512
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zijes v cechach?

amonet
19. aug 2026

otazka 1. kolko ma chalan rokov
otazka 2. ake vyhrazne spravy a ak su naozaj vyhrazne preco ste nepodali trestne oznamenie?

autor
19. aug 2026
@amonet

otazka 1. kolko ma chalan rokov
otazka 2. ake vyhrazne spravy a ak su naozaj vyhrazne preco ste nepodali trestne oznamenie?

my na toho chalana rodičov kontakt nemame...Vieme len kde chodi do školy ...

@anonym_e27512 nie nežijem v čechách, aj na Slovensku sa to volá Oddelenie SociálnoPrávnej Ochrany Detí a sociálnej kurately, https://www.upsvr.gov.sk/ba/kontakty-1/oddeleni... len sa to tak často nevyužíva takáto skratka

@anonym_fc383e napríklad, že si manžel už nikdy nezaučí, že skončil v škole, že jeho ujo riaditeľ školy to zariadi a podobne, že uvidíme čo on dokáže

@amonet 12 (iq 139) a ten druhy ktorý mu myslím pomáhal, 16

autor
19. aug 2026

a inak už v uvodnom prispevku som písala, že na rodičov kontakt nemáme

anonym_e27512
19. aug 2026
@anonym_autor

my na toho chalana rodičov kontakt nemame...Vieme len kde chodi do školy ...

@anonym_e27512 nie nežijem v čechách, aj na Slovensku sa to volá Oddelenie SociálnoPrávnej Ochrany Detí a sociálnej kurately, https://www.upsvr.gov.sk/ba/kontakty-1/oddeleni... len sa to tak často nevyužíva takáto skratka

@anonym_fc383e napríklad, že si manžel už nikdy nezaučí, že skončil v škole, že jeho ujo riaditeľ školy to zariadi a podobne, že uvidíme čo on dokáže

@amonet 12 (iq 139) a ten druhy ktorý mu myslím pomáhal, 16

@anonym_autor na SR som v zivote tuto skratku nepocula... Ani mi nekoresponduje s tymi slovami v nazve oddelenia.

autor
19. aug 2026
@anonym_e27512

@anonym_autor na SR som v zivote tuto skratku nepocula... Ani mi nekoresponduje s tymi slovami v nazve oddelenia.

@anonym_e27512 ja som počula, ale myslím že to je uplne jedno, vieme o čo ide

anonym_fc383e
19. aug 2026
@anonym_e27512

@anonym_e27512 orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately

Strana
z2