Ako riešiť nepravdivé udanie?
Predstavte si situáciu, že vaše dieťa nedá druhému niečo čo od neho žiada. A to druhé dieťa, vám ako rodičovi začne posielať výhražné sms, nahrávky. Na rodičov kontakt nemate, tak ho požiadate cez sms aby nás nerusil. Nasledne o nejaký čas príde na návštevu dvojica pani z ospod-u a prečíta vam podnet od toho dieťaťa: vaše dieťa je samá modrina a vyhladované. Samozrejme blbosť, ale ospod si musí spraviť povinné kolečko - pediater, škola, škôlka, mestský úrad. To dieťa je Asperger, IQ 139 (tak sa chválil v tých sms). Číslo mal od iného chalana, nášho suseda. Viem že ma v tom prsty aj ten druhý, sused, ten je strašne vyscany provokatér. Tak čo, povzniesli by ste sa nad to alebo....? Ako keby ide o to že príde ospod, preveri a vyriešené a ale to že si musia pýtať posudky škola škôlka doktor to sa cítim blbo hoci tam všetko ok.... Nepríjemnosť...
@anonym_autor dnes toto, zajtra co? Nemyslíš vážne, že ta napadlo nechať to tak? Riešila by som to po osi rodičia, polícia. Nech si zasran nemysli, že je neohrozitelny a môže všetko. Obzvlášť pozor ak je to Asperger s vysokým IQ, sú to väčšinou ľudia, u ktorých absentuje empatia a ľudskosť. V dospelosti z nich vyrastajú sociopati o ktorých počúvame v správach...
A aby som neurazila ľudí na spektre alebo ich rodičov, samozrejme nie všetci sú takí. Nechcem ich hádzať do jedného vreca.
Prečítala som si to 3x, ale vôbec som to nepochopila.
vsak nahlas ma sociálku aj ty ich. Alebo chod na políciu budat trestné oznámenie, vsak telefónne číslo a správy už máš . Nerozumiem však dôvodu prečo by to cudzie dieťa robilo, keď to dieťa nepoznáš. Podľa mňa si tu nenapísala všetko, musel vzniknúť medzi vami nejaký konflikt.
Prázdniny? V dnešnej dobe socialnych sieti nevieš napísať prispevok na fb svoj sukromny alebo do skupiny vasho mesta, že zhánaš rodičov zasrana menom XY, ktorý sa ti vyhráža? A dať tam foto sms? Nevieš ísť k susedom a povedať čo robí ich syn s kamošmi a pýtať jeho adresu? Toto vymyslí len hlúpe decko. Už davno by som bola ja na kuratele s vyhražnimi sms od zasrana a tak isto na polícii. Teraz tú o červenej čiapočke, potom vycikať, umyt zuby a spať. O týzden a pol je tu škola.
Už by MK mohol zaviesť regostraciu ako banky , že foto OP a tváre. Hneď by sa deti nebavili.
A o com sa chceš baviť s jeho rodičmi . Žiadnom prípade ich nekontaktovať. Rodicia si svoje deti chránia a este to zamecu pod koberec , normálne to choď nahlásiť aj to že podali na teba ohlas za týranie detí atď
@anonym_autor ja som to celé nejak nepochopila. Tak tento sopliak 12 ročný poslal k vám domov kuratelu ci koho? Áno? A prečo píšeš aj o škôlke, ta co s tým má? Chlapci sú hádam školáci, nie skolkári.
@anonym_autor ja som to celé nejak nepochopila. Tak tento sopliak 12 ročný poslal k vám domov kuratelu ci koho? Áno? A prečo píšeš aj o škôlke, ta co s tým má? Chlapci sú hádam školáci, nie skolkári.
@bielasovicka lebo kuratela musi preveriť každý podnet, aj písaný dieťaťom, aj anonymy, proste všetko. A musia si vyžiadať správu od pediatra, od školy, škôlky na všetky deti v rodine, ktorú preverujú.
@bielasovicka lebo kuratela musi preveriť každý podnet, aj písaný dieťaťom, aj anonymy, proste všetko. A musia si vyžiadať správu od pediatra, od školy, škôlky na všetky deti v rodine, ktorú preverujú.
@anonym_autor pane bože. To je neskutočné 🤦🏻♀️
sla by som normalne na policiu, podala oznamenie, odovzdala sms aj podanie z kurately.
sla by som normalne na policiu, podala oznamenie, odovzdala sms aj podanie z kurately.
@anonym_dcc80d kludne može, admini vedia, kto diskusiu zalozil, som tu pomaly 20 rokov
@anonym_029b6e ano, bohuzial, aspergeri sú takí ...(nie všetci, ale aj takí)
@anonym_84751a ano, ten v prvej vete, nedovolila som synovi darovať alebo predat cudziemu hodnotnu vec
@amonet manžel šiel práve na kuratelu si vypytat kopiu toho podania aby sme mohli ist s tym na policiu ...Samozrejme, kopie sms a nahravky som uradu dala a dame to aj policii...
Urcite to treba riesit cez policiu a nekontaktu ani tych chlapcov ani rodicov, vsetko zober tie vyhrazky atd bude ich urcite riesit aj socialka a vychovne opatrenie atd
Ak vies meno toho dietata, tak ist na policiu a tiez ten ospod a predlozit dokazy, co sa dialo. To dieta ma diagnozu a na zaklade tohto my nemusia povolit vodicak, alebo dalsie studium urciteho odboru. Za mna dost dolezite. Lebo to nie je sranda ked niekto nevie vyhodnotit taketo veci a zajde tak daleko, ze uda tu rodinu
Ak vies meno toho dietata, tak ist na policiu a tiez ten ospod a predlozit dokazy, co sa dialo. To dieta ma diagnozu a na zaklade tohto my nemusia povolit vodicak, alebo dalsie studium urciteho odboru. Za mna dost dolezite. Lebo to nie je sranda ked niekto nevie vyhodnotit taketo veci a zajde tak daleko, ze uda tu rodinu
@kiki68 áno, už sme sa rozhodli - je mi síce ľúto chlapcovej diagnózy ale aj on musi mať hranice. A máš sa to nepodchyti v 12 rokoch kam to zájde? Do štádia ako to dopadlo v Spišskej? Tam bola tiež nejaká takato diagnoza
Ako vieš diagnózu keď ho nepoznáš? Nahlás ho na polícii a ďalej nerieš.
@januska12323 od toho 2.chalana a aj tie panie nam to potvrdili vcera + sám mužovi v sms napisal že ma IQ 139 a my sme polointeligenti
@anonym_autor ako to cele berie tvoj syn?
Prázdniny? V dnešnej dobe socialnych sieti nevieš napísať prispevok na fb svoj sukromny alebo do skupiny vasho mesta, že zhánaš rodičov zasrana menom XY, ktorý sa ti vyhráža? A dať tam foto sms? Nevieš ísť k susedom a povedať čo robí ich syn s kamošmi a pýtať jeho adresu? Toto vymyslí len hlúpe decko. Už davno by som bola ja na kuratele s vyhražnimi sms od zasrana a tak isto na polícii. Teraz tú o červenej čiapočke, potom vycikať, umyt zuby a spať. O týzden a pol je tu škola.
Už by MK mohol zaviesť regostraciu ako banky , že foto OP a tváre. Hneď by sa deti nebavili.
@anonym_dcc80d V dnesnej dobe GDPR ma o zalobu na nu postarane...
@anonym_autor ako to cele berie tvoj syn?
@anonym_d4b9b1 ťažko, je to taký zásah do súkromia aj jeho, ale bol podarený, vyšiel z izby a že vyzerám že nejem a že mám modriny? 🤣 Ma 90 kg, 174 cm, vyšší ako ja
@anonym_dcc80d V dnesnej dobe GDPR ma o zalobu na nu postarane...
@beata_k ale prosím ťa, tieto rečičky z GDPR, otvorim kataster a viem tvoju adresu, datum narodenia aj tvoju hypo pripadne exekucie.
@beata_k ale prosím ťa, tieto rečičky z GDPR, otvorim kataster a viem tvoju adresu, datum narodenia aj tvoju hypo pripadne exekucie.
@anonym_dcc80d nie kaDy je na katastri, nie každý niečo vlastní . A nie každé dieťa má meno ako obaja rodicia 🤪
@anonym_dcc80d nie kaDy je na katastri, nie každý niečo vlastní . A nie každé dieťa má meno ako obaja rodicia 🤪
@anonym_autor dospela žena si nevie poradiť s deckom a rúcas sa z kontroly úradu?
Namna podala podnet bývalá šéfka a zrušila som ju za 5 minút
Vzchop sa a bus dospela

Išla by som na políciu. Nahlásila ich, to vyhrážanie.