icon

Ako riešiť nepravdivé udanie?

19. aug 2026

Predstavte si situáciu, že vaše dieťa nedá druhému niečo čo od neho žiada. A to druhé dieťa, vám ako rodičovi začne posielať výhražné sms, nahrávky. Na rodičov kontakt nemate, tak ho požiadate cez sms aby nás nerusil. Nasledne o nejaký čas príde na návštevu dvojica pani z ospod-u a prečíta vam podnet od toho dieťaťa: vaše dieťa je samá modrina a vyhladované. Samozrejme blbosť, ale ospod si musí spraviť povinné kolečko - pediater, škola, škôlka, mestský úrad. To dieťa je Asperger, IQ 139 (tak sa chválil v tých sms). Číslo mal od iného chalana, nášho suseda. Viem že ma v tom prsty aj ten druhý, sused, ten je strašne vyscany provokatér. Tak čo, povzniesli by ste sa nad to alebo....? Ako keby ide o to že príde ospod, preveri a vyriešené a ale to že si musia pýtať posudky škola škôlka doktor to sa cítim blbo hoci tam všetko ok.... Nepríjemnosť...

Strana
z2
anonym_284055
19. aug 2026

Išla by som na políciu. Nahlásila ich, to vyhrážanie.

anonym_029b6e
19. aug 2026

@anonym_autor dnes toto, zajtra co? Nemyslíš vážne, že ta napadlo nechať to tak? Riešila by som to po osi rodičia, polícia. Nech si zasran nemysli, že je neohrozitelny a môže všetko. Obzvlášť pozor ak je to Asperger s vysokým IQ, sú to väčšinou ľudia, u ktorých absentuje empatia a ľudskosť. V dospelosti z nich vyrastajú sociopati o ktorých počúvame v správach...
A aby som neurazila ľudí na spektre alebo ich rodičov, samozrejme nie všetci sú takí. Nechcem ich hádzať do jedného vreca.

anonym_2e4989
19. aug 2026

Prečítala som si to 3x, ale vôbec som to nepochopila.

anonym_84751a
19. aug 2026

vsak nahlas ma sociálku aj ty ich. Alebo chod na políciu budat trestné oznámenie, vsak telefónne číslo a správy už máš . Nerozumiem však dôvodu prečo by to cudzie dieťa robilo, keď to dieťa nepoznáš. Podľa mňa si tu nenapísala všetko, musel vzniknúť medzi vami nejaký konflikt.

anonym_dcc80d
19. aug 2026

Prázdniny? V dnešnej dobe socialnych sieti nevieš napísať prispevok na fb svoj sukromny alebo do skupiny vasho mesta, že zhánaš rodičov zasrana menom XY, ktorý sa ti vyhráža? A dať tam foto sms? Nevieš ísť k susedom a povedať čo robí ich syn s kamošmi a pýtať jeho adresu? Toto vymyslí len hlúpe decko. Už davno by som bola ja na kuratele s vyhražnimi sms od zasrana a tak isto na polícii. Teraz tú o červenej čiapočke, potom vycikať, umyt zuby a spať. O týzden a pol je tu škola.
Už by MK mohol zaviesť regostraciu ako banky , že foto OP a tváre. Hneď by sa deti nebavili.

anonym_d2f504
Včera o 00:53

A o com sa chceš baviť s jeho rodičmi . Žiadnom prípade ich nekontaktovať. Rodicia si svoje deti chránia a este to zamecu pod koberec , normálne to choď nahlásiť aj to že podali na teba ohlas za týranie detí atď

bielasovicka
Včera o 05:14

@anonym_autor ja som to celé nejak nepochopila. Tak tento sopliak 12 ročný poslal k vám domov kuratelu ci koho? Áno? A prečo píšeš aj o škôlke, ta co s tým má? Chlapci sú hádam školáci, nie skolkári.

autor
Včera o 05:25
@bielasovicka

@anonym_autor ja som to celé nejak nepochopila. Tak tento sopliak 12 ročný poslal k vám domov kuratelu ci koho? Áno? A prečo píšeš aj o škôlke, ta co s tým má? Chlapci sú hádam školáci, nie skolkári.

@bielasovicka lebo kuratela musi preveriť každý podnet, aj písaný dieťaťom, aj anonymy, proste všetko. A musia si vyžiadať správu od pediatra, od školy, škôlky na všetky deti v rodine, ktorú preverujú.

bielasovicka
Včera o 05:28
@anonym_autor

@bielasovicka lebo kuratela musi preveriť každý podnet, aj písaný dieťaťom, aj anonymy, proste všetko. A musia si vyžiadať správu od pediatra, od školy, škôlky na všetky deti v rodine, ktorú preverujú.

@anonym_autor pane bože. To je neskutočné 🤦🏻‍♀️

amonet
Včera o 05:29

sla by som normalne na policiu, podala oznamenie, odovzdala sms aj podanie z kurately.

autor
Včera o 05:30
@amonet

sla by som normalne na policiu, podala oznamenie, odovzdala sms aj podanie z kurately.

@anonym_dcc80d kludne može, admini vedia, kto diskusiu zalozil, som tu pomaly 20 rokov

@anonym_029b6e ano, bohuzial, aspergeri sú takí ...(nie všetci, ale aj takí)

@anonym_84751a ano, ten v prvej vete, nedovolila som synovi darovať alebo predat cudziemu hodnotnu vec

@amonet manžel šiel práve na kuratelu si vypytat kopiu toho podania aby sme mohli ist s tym na policiu ...Samozrejme, kopie sms a nahravky som uradu dala a dame to aj policii...

bielasovicka
Včera o 05:30

Presne tak. Treba ísť na políciu.

elian
Včera o 05:49

Karma je zdarma
Teraz mladého prelustruje socialka aj s jeho IQ

anonym_7875fd
Včera o 06:08

Urcite to treba riesit cez policiu a nekontaktu ani tych chlapcov ani rodicov, vsetko zober tie vyhrazky atd bude ich urcite riesit aj socialka a vychovne opatrenie atd

kiki68
Včera o 06:21

Ak vies meno toho dietata, tak ist na policiu a tiez ten ospod a predlozit dokazy, co sa dialo. To dieta ma diagnozu a na zaklade tohto my nemusia povolit vodicak, alebo dalsie studium urciteho odboru. Za mna dost dolezite. Lebo to nie je sranda ked niekto nevie vyhodnotit taketo veci a zajde tak daleko, ze uda tu rodinu

autor
Včera o 07:45
@kiki68

Ak vies meno toho dietata, tak ist na policiu a tiez ten ospod a predlozit dokazy, co sa dialo. To dieta ma diagnozu a na zaklade tohto my nemusia povolit vodicak, alebo dalsie studium urciteho odboru. Za mna dost dolezite. Lebo to nie je sranda ked niekto nevie vyhodnotit taketo veci a zajde tak daleko, ze uda tu rodinu

@kiki68 áno, už sme sa rozhodli - je mi síce ľúto chlapcovej diagnózy ale aj on musi mať hranice. A máš sa to nepodchyti v 12 rokoch kam to zájde? Do štádia ako to dopadlo v Spišskej? Tam bola tiež nejaká takato diagnoza

januska12323
Včera o 08:32

Ako vieš diagnózu keď ho nepoznáš? Nahlás ho na polícii a ďalej nerieš.

autor
Včera o 09:27
@januska12323

Ako vieš diagnózu keď ho nepoznáš? Nahlás ho na polícii a ďalej nerieš.

@januska12323 od toho 2.chalana a aj tie panie nam to potvrdili vcera + sám mužovi v sms napisal že ma IQ 139 a my sme polointeligenti

anonym_d4b9b1
Včera o 11:25

@anonym_autor ako to cele berie tvoj syn?

beata_k
Včera o 14:01
@anonym_dcc80d

Prázdniny? V dnešnej dobe socialnych sieti nevieš napísať prispevok na fb svoj sukromny alebo do skupiny vasho mesta, že zhánaš rodičov zasrana menom XY, ktorý sa ti vyhráža? A dať tam foto sms? Nevieš ísť k susedom a povedať čo robí ich syn s kamošmi a pýtať jeho adresu? Toto vymyslí len hlúpe decko. Už davno by som bola ja na kuratele s vyhražnimi sms od zasrana a tak isto na polícii. Teraz tú o červenej čiapočke, potom vycikať, umyt zuby a spať. O týzden a pol je tu škola.
Už by MK mohol zaviesť regostraciu ako banky , že foto OP a tváre. Hneď by sa deti nebavili.

@anonym_dcc80d V dnesnej dobe GDPR ma o zalobu na nu postarane...

autor
Včera o 14:15
@anonym_d4b9b1

@anonym_autor ako to cele berie tvoj syn?

@anonym_d4b9b1 ťažko, je to taký zásah do súkromia aj jeho, ale bol podarený, vyšiel z izby a že vyzerám že nejem a že mám modriny? 🤣 Ma 90 kg, 174 cm, vyšší ako ja

anonym_dcc80d
Včera o 22:39
@beata_k

@anonym_dcc80d V dnesnej dobe GDPR ma o zalobu na nu postarane...

@beata_k ale prosím ťa, tieto rečičky z GDPR, otvorim kataster a viem tvoju adresu, datum narodenia aj tvoju hypo pripadne exekucie.

beata_k
Dnes o 04:53
@anonym_dcc80d

@beata_k ale prosím ťa, tieto rečičky z GDPR, otvorim kataster a viem tvoju adresu, datum narodenia aj tvoju hypo pripadne exekucie.

@anonym_dcc80d Na katastry mam nezmenenu adresu.... Bez ohadu, nerad ludom, ze maju zverejnovat meno a ine udaje lebo im zle radis

autor
Dnes o 07:41
@anonym_dcc80d

@anonym_dcc80d nie kaDy je na katastri, nie každý niečo vlastní . A nie každé dieťa má meno ako obaja rodicia 🤪

petrao2
Dnes o 18:35
@anonym_autor

@anonym_dcc80d nie kaDy je na katastri, nie každý niečo vlastní . A nie každé dieťa má meno ako obaja rodicia 🤪

@anonym_autor dospela žena si nevie poradiť s deckom a rúcas sa z kontroly úradu?
Namna podala podnet bývalá šéfka a zrušila som ju za 5 minút
Vzchop sa a bus dospela

Strana
z2