icon

Ako riešiť problémy s agresivitou u malého syna?

Dnes o 08:57

Ahojte. Chcem sa tu s niektorými ženami poradiť, kým sa obrátim na odborníka. Mám 2 deti, 3,5 ročný a 1,5 ročná. S tým starším mám veľký problém. Som myslela, že je to len obdobie vzdoru, ale zrejme nie.
Ako začať? On ma bije, kuse, ťaha za vlasy. A nie len mňa, ale aj svoju sestru, svoje babky, minule mi povedala učiteľka v škôlke, že kusal a bil jedného chlapca (od septembra chodí do súkromnej škôlky). Do toho mám problém, že si nechce umývať zuby, nechce si zobrať sirup od kašľu keď je chorý, nechce si upratať hračky. Je by som povedala „sukromnik", všetko chce len pre seba, mladšej berie hračky, nechce jej ich dať, keď kúpim napr. v pekárni nejaké pečivo pre oboch, chce zjesť to svoje a aj to jej a na ulici robí cirkus, keď mu to nedám. Alebo aj v obchode keď sme, nechcem mu kúpiť niečo, začne vystrájal, revat, vrieskať. Ale aj tak najväčší problém je s tým bitim. Príde ku mne, alebo ku mladšej a z ničoho nič nás udrie buď do hlavy, do nohy, dá facku... Vysvetľujem mu, že to sa nesmie, to sa nerobí. Poviem pravdu, niekedy odo mňa dostane naspäť, aby videl, čo to je. No a teraz sa na mňa spustila kritika, že je nevychovany, nemá hranice, čo to bude, keď bude starší, že má rovno zabije. Snazim sa ho vychovávať najlepšie ako viem, ja neviem prečo tie bitky. Fakt sa bojím že z neho sa stane raz vrah. Ku svojmu otcovi si toto nedovolí. Pred ním má rešpekt. A zo mňa sa smeje, že to je moja chyba, že si ho neviem vychovať.
Chcem ho zobrať ku psychologičke, aby potvrdila, alebo vylúčila nejakú diagnózu, ale tu som sa dozvedela, že s tým musi súhlasiť aj druhý rodič, no a on s tým nesúhlasí.

Strana
z2
anonym_f109e1
Dnes o 09:06

On tá udrie a ty mu ideš vysvetľovať? Si smiešna !!! Udrie sestru a ty zas ideš vysvetľovať? Taka by mu letela, že by mu stena dala druhu. Potiahne za vlasy, potiahnem napísať, aby vedel, že to boli.
Potom keď doreve tak mu môžeš vysvetľovať, že keď to boli jeho, boli zo aj teba. A te keď bude zas ťahať za vlasy, tak ho potiahnes zas, aby to bolelo aj jeho.
To iste s búchaním a hryzením.
Zobuď sa, lebo v puberte tá nakope aj do zadku

anonym_56c7d6
Dnes o 09:14

Otca sa boji a k tebe si dovoli.A ako sa k tebe sprava tvoj muz??Asi nie ste ani vo vychove jednotni a hadavate sa dost aj pred malym.Ten to citi tak ti vystraja.

autor
@anonym_f109e1

On tá udrie a ty mu ideš vysvetľovať? Si smiešna !!! Udrie sestru a ty zas ideš vysvetľovať? Taka by mu letela, že by mu stena dala druhu. Potiahne za vlasy, potiahnem napísať, aby vedel, že to boli.
Potom keď doreve tak mu môžeš vysvetľovať, že keď to boli jeho, boli zo aj teba. A te keď bude zas ťahať za vlasy, tak ho potiahnes zas, aby to bolelo aj jeho.
To iste s búchaním a hryzením.
Zobuď sa, lebo v puberte tá nakope aj do zadku

@anonym_f109e1 aj mu vysvetľujem, aj mu to vrátim, on mi to vráti naspäť, a takto sa my mlatime.

7miriam77

Manzel sa na Tom smeje??? Že všetkých bije,on sa fakt na Tom smeje a dáva to tebe za vinu?? Tvoj muž má asi tiež dáky problém, psychický.....Čo sa týka syna, nemôže to byť tým, že žiarli na sestru? Nemyslím si,že bitkou syna niečo získaš...skôr nie. Skús tu psychologičku

autor
Dnes o 09:16
@anonym_56c7d6

Otca sa boji a k tebe si dovoli.A ako sa k tebe sprava tvoj muz??Asi nie ste ani vo vychove jednotni a hadavate sa dost aj pred malym.Ten to citi tak ti vystraja.

@anonym_56c7d6 k nemu si vybudoval rešpekt, stačí že na neho pozrie a ani nemukne. Inak my sa vôbec doma vôbec nehadáme, nekricime po sebe, ani sa nebijeme, neviem odkiaľ to má

anonym_56c7d6
Dnes o 09:18
@anonym_autor

@anonym_56c7d6 k nemu si vybudoval rešpekt, stačí že na neho pozrie a ani nemukne. Inak my sa vôbec doma vôbec nehadáme, nekricime po sebe, ani sa nebijeme, neviem odkiaľ to má

@anonym_autor tak uz len ta pozornost,lebo sestra.Ziarli na nu,ze je prvorada.Muz nech si zoberie dceru a ty chod len so synom sama niekam a bud len ty a on.

danielahamar
Dnes o 09:20

Ziarli

autor
Dnes o 09:23
@7miriam77

Manzel sa na Tom smeje??? Že všetkých bije,on sa fakt na Tom smeje a dáva to tebe za vinu?? Tvoj muž má asi tiež dáky problém, psychický.....Čo sa týka syna, nemôže to byť tým, že žiarli na sestru? Nemyslím si,že bitkou syna niečo získaš...skôr nie. Skús tu psychologičku

@7miriam77 no syn je taký bitkár od 1,5 roka, už vtedy ma začínal byť. Takže tou žiarlivosťou na sestru to zrejme nebude. A áno,, príde ku mne, z ničoho nič ma udrie, dá mi päsťou po nohe napríklad, a muž sa na tom smeje. Som ho tisíckrát prosila, že keď mu už nechce vysvetliť, že mama sa biť nesmie, nech sa na tom nesmeje. Ale začal len to svoje dookola omielat, že to je tvoj problém, nevieš ho vychovať, nemá pred tebou rešpekt

lukbe
Dnes o 09:24

Ty mu vrátiš a takto sa mlatite. No vidí to a myslí si, ze sa to môže. Skús nejaký iný trest, nedať obľúbenú hračku, nechat ho samého, neviem, ale toto dobre nie je.

wilkova
Dnes o 09:24

Prepáč, ale to je strašný prístup manžela. Naozaj. Kto ťa má pri výchove podporiť, ak nie otec dieťaťa? Začni u neho. Vážnym rozhovorom.
Držím palce.

autor
Dnes o 09:27
@anonym_56c7d6

@anonym_autor tak uz len ta pozornost,lebo sestra.Ziarli na nu,ze je prvorada.Muz nech si zoberie dceru a ty chod len so synom sama niekam a bud len ty a on.

@anonym_56c7d6 to sme už urobili veľakrát, že muž bol s dcérou, a ja som syna zobrala na ihrisko, na zmrzlinu, do cukrárne, do hrackarstva. Vtedy bol dobrý, ale prišli sme domov a sa všetko vrátilo do starých koľají.

autor
Dnes o 09:29
@wilkova

Prepáč, ale to je strašný prístup manžela. Naozaj. Kto ťa má pri výchove podporiť, ak nie otec dieťaťa? Začni u neho. Vážnym rozhovorom.
Držím palce.

@wilkova ďakujem ❤️ už som mu veľakrát hovorila, nech sa prestane smiať, ale nedá si povedať, on ma ťažkú povahu.

anonym_f109e1
Dnes o 09:31

Ja by som nechcela žiť s takým primitivom. Myslím tvojho muža. Dieťa tá bije a on sa smeje. Jednoducho primitív
Zobrala by som obe deti a odišla. Nehovor mi že je vserko u vás v poriadku, lebo určite nie je a syn to čo vidí pretavil do bitky

autor
Dnes o 09:32
@lukbe

Ty mu vrátiš a takto sa mlatite. No vidí to a myslí si, ze sa to môže. Skús nejaký iný trest, nedať obľúbenú hračku, nechat ho samého, neviem, ale toto dobre nie je.

@lukbe keď sa muž na tom smeje, tak si myslí, že sa to môže robiť. Snazim sa mu vysvetliť, nech sa na tom prestane smiať, ale to je hrach na stenu

anonym_877358
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@lukbe keď sa muž na tom smeje, tak si myslí, že sa to môže robiť. Snazim sa mu vysvetliť, nech sa na tom prestane smiať, ale to je hrach na stenu

@anonym_autor tvoj manžel je hlúpy primitív, smiechom len hecuje a podporuje malého aby vám ubližoval.

anonym_56c7d6
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@anonym_autor takze predsa len problem s muzom,to dieta citi,ze nie ste ok obaja.Tvoj muz to ma raz dva vysvetlit,ze mama,sestra sa nebije.Ale u vas zrejme,co muz zaveli tak musi byt a ty skaces ako on piska.Tazka povaha,veru.
Tu by moj muz tak zakrocil,ze by si to to dieta zapamätalo dokonca zivota.Tu hladaj problem.

lukbe
Dnes o 09:41
@anonym_autor

@anonym_autor ano, muz je mimo.

januska12323
Dnes o 09:44

Problém nie je dieťa ale jeho otec. Že ťažká povaha, rovno povedz idiot, zachviľu ťa začne mlátiť aj dcéra a ocinko sa bude ďalej smiať?

obrazkova
Dnes o 09:45
@anonym_autor

@7miriam77 no syn je taký bitkár od 1,5 roka, už vtedy ma začínal byť. Takže tou žiarlivosťou na sestru to zrejme nebude. A áno,, príde ku mne, z ničoho nič ma udrie, dá mi päsťou po nohe napríklad, a muž sa na tom smeje. Som ho tisíckrát prosila, že keď mu už nechce vysvetliť, že mama sa biť nesmie, nech sa na tom nesmeje. Ale začal len to svoje dookola omielat, že to je tvoj problém, nevieš ho vychovať, nemá pred tebou rešpekt

@anonym_autor dve veci sú problém: pútanie pozornosti a to, že má "diváka-" otec sa smeje, keď ťa bije.

anonym_3f15e4
Dnes o 10:03

Odporúčam si vypočuť psychológa Milana Studničku. Ste "vzorový príklad" na obdobie vzdoru, ako sa to nemá riešiť atď.. Presne do bodky žijete doma to čo on rozoberá vo svojich rozhovoroch, webinároch, mentoringoch.

marianarem
Dnes o 10:04

@anonym_autor Ja mam pocit, ze problemom moze byt spravanie sa tvojho muza k tebe. Akoby si ta ani on nevazil, nerespektoval a maly to kopiruje. U nas keby sa ma syn snazil bit, tak muz by okamzite vyskocil na moju obranu.

tatiana288
Dnes o 10:11

Dieťa ťa bije pretože hlavná autorita domu mu to dovoľuje a ešte sa na tom smeje. Prečo by s tým mal prestať, keď mu jediný koho poslúcha, nič nepovie? Svojim smiechom syna len hecuje a pokiaľ s tým chceš niečo spraviť, musíš začať u muža.

amonet
Dnes o 10:32

@anonym_autor ako reagujes ked ta udrie okrem toho ze mu to vratis

maranta_leuconeura
Dnes o 10:32

Nuz, dietatko sa ti zacalo podobat na svojho otca. Bud ho z toho prostredia vytiahnes alebo z neho vyrastie podobny hulvat.

terezia74
Dnes o 10:37

@anonym_autor miesto synovi by som vrazila jednu tvojmu mužovi, pretože to je idiot

anonym_76291e
Dnes o 10:40

Ja ti poviem aj trosku nieco ine - dieta si k tebe dovoluje, lebo sa citi bezpecne. Je to neintutivne, ale pozri si prosim tento rozhovor:

https://www.youtube.com/watch?v=BLKPkp8nSSg

Syncek testuje, ze aj keby cokolvek vyviedol, tak ho maminka lubi... Mozno je to nespracovana ziarlivost, mozno nieco ine, preco to robi - ale potrebuje si overit, ze ho lubite.

Ak zacina stipat, kusat deti v skolke... to uz trosku by som spozornela. Ake ma vyjadrovacie schopnosti, dokaze vyjadrit co potrebuje, alebo vnimas, ze by mal s tym problem?

A prosim pozor, nie preto, ze by som tvoje dieta davala do nejakych krabiciek, som ti tu linku dala, to vobec nie. Ale preto, ze ta pani krasne vysvetluje, ako funguju citlive deti. Ako dokazu byt v spolocnosti vzorne a potom doma zacne horor, ze sa casto citis najhorsia matka. A oni len ventiluju stres, ktory si nepovolili vyjadrit niekde inde - v skolke atd. Ale ten princip plati u vsetkych deti, len bezne mamy o tom tak nepremyslaju, nerozpravaju verejne. Vies, ked taketo malicke deti pridu do skolky, casto nevedia to oddelenie od mamy spracovat. Niektore placu este pol roka cestou do skolky, niektore agresiu obratia smerom do seba, potom sa im oslabuje imunita a su vkuse chore, aby nemuseli v skolke byt, a niektore deti tu agresiu prejavuju smerom von - tvoj syncek tu agresiu prejavuje smerom von, je zly na vas, je zly na deti. Je za tym nejaka emocia, potrebujes pochopit aka - preco sa neciti dobre tam, kde je.

Zbadaj sa tam ako sa citila ta mama a ako sa citis ty, ked to dietatko zacne vystrajat. Nebodaj aj niekde verejne, ale ustat to musis ty ako rodic... vezmi si prilklad z jej pohladu na svet, z jej nadhladu. Poloz si tie ste otazky, ake jej tam kladie ta psychologicka.

Mozno je na tebe vsetko okolo deti, mozno nieco vo vztahu ty - muz alebo tvoj muz ako otec a deti nie uplne fajn funguje a ty si z toho uz unavena. Nedobry vztah rodicov matie aj deti. Casto si mozu navravat, ze to oni su pricinou. A potom si to vystrajanim overovat. Ze aj ked budem aky, maminka ma neprestane lubit.

anonym_c7af08
Dnes o 10:45

V troch rokoch dieta napodobňuje svojho "idola", pre deti to su v 99% pripadoch rodicia, ci uz otec alebo matka. Sama mam trojročné dieta a vidim, ako kopíruje správanie muža. Ci uz dobre alebo zle.
Ak tvoj muz k tebe nema respekt, nebude ho mat k tebe ani tvoj syn. Ak by tvoj muz zakročil, zastal by si ta, zakázal mu biť ťa, syn by to bral uplne inak, ako ked to povieš ty.
K tomu co povedal tvoj muz, ze si si ho zle vychovala, tak nie, to on dáva velmi zlý príklad dieťaťu, ako sa k žene nema chovať.
Som názoru, ze na chybe je tvoj manžel, nie dieta

anonym_def4ce
Dnes o 11:17
@7miriam77

@7miriam77 no presne, otec sa smeje, ponizuje a znizuje autoritu mame. Moj muz, ked uz deti neposluchaju, tak zakroci s tym, ze toto sa k maminke nedovoluje a hotovo. A nie sa z toho smiat. Tak maly ma z toho akurat zabavu a bude to horsie.

anonym_603d14
Dnes o 11:18

Dieťa ta bije. A tvoj hlúpy chlap sa tomu smeje. Je to zla výchova. Chlapec si myslí že je to normálne a správne. To je aký vzor ten tvoj chlap vo výchove syna. Naozaj máš sprosteho muža.

anonym_92667f
Dnes o 11:19

Popros v škôlke, nech vám dajú "príkazom" navštíviť psychológa, inak ho vylúčia zo škôlky, vtedy muž nemôže namietať.

Strana
z2