Ako riešiť problémy s agresivitou u malého syna?
Ahojte. Chcem sa tu s niektorými ženami poradiť, kým sa obrátim na odborníka. Mám 2 deti, 3,5 ročný a 1,5 ročná. S tým starším mám veľký problém. Som myslela, že je to len obdobie vzdoru, ale zrejme nie.
Ako začať? On ma bije, kuse, ťaha za vlasy. A nie len mňa, ale aj svoju sestru, svoje babky, minule mi povedala učiteľka v škôlke, že kusal a bil jedného chlapca (od septembra chodí do súkromnej škôlky). Do toho mám problém, že si nechce umývať zuby, nechce si zobrať sirup od kašľu keď je chorý, nechce si upratať hračky. Je by som povedala „sukromnik", všetko chce len pre seba, mladšej berie hračky, nechce jej ich dať, keď kúpim napr. v pekárni nejaké pečivo pre oboch, chce zjesť to svoje a aj to jej a na ulici robí cirkus, keď mu to nedám. Alebo aj v obchode keď sme, nechcem mu kúpiť niečo, začne vystrájal, revat, vrieskať. Ale aj tak najväčší problém je s tým bitim. Príde ku mne, alebo ku mladšej a z ničoho nič nás udrie buď do hlavy, do nohy, dá facku... Vysvetľujem mu, že to sa nesmie, to sa nerobí. Poviem pravdu, niekedy odo mňa dostane naspäť, aby videl, čo to je. No a teraz sa na mňa spustila kritika, že je nevychovany, nemá hranice, čo to bude, keď bude starší, že má rovno zabije. Snazim sa ho vychovávať najlepšie ako viem, ja neviem prečo tie bitky. Fakt sa bojím že z neho sa stane raz vrah. Ku svojmu otcovi si toto nedovolí. Pred ním má rešpekt. A zo mňa sa smeje, že to je moja chyba, že si ho neviem vychovať.
Chcem ho zobrať ku psychologičke, aby potvrdila, alebo vylúčila nejakú diagnózu, ale tu som sa dozvedela, že s tým musi súhlasiť aj druhý rodič, no a on s tým nesúhlasí.
@anonym_autor "Ku svojmu otcovi si toto nedovolí. Pred ním má rešpekt..."
Keby mňa moje dieta alebo svojho súrodenca bezdôvodne udrelo, taku by dostalo facku ze by letelo na druhu stranu, nema ziadnu diagnozu, je to jedno rozmaznane, sopľavé decko ktoremu slova a neustale vysvetlovanie nehovoria nic lebo to ma v pazi, ano, pred otcom ma respekt lebo to u neho len raz skusil a nepochodil...
@anonym_autor " muž je ťažká povaha". Už keď toto počujem mám dosť. Nebude to dajaky narcis? Primitiv, hulvát? Toto bežne otec bez " diagnózy" nerobí, nesmejte sa z nešťastia a utrpenia matky a z nevhodného správania syna. Veľa empatie nepoberal tento " otecko". Čo k tomu dodať? Riešiť otca hlavne a nie syna, ale toto asi sama neporiešiš. Takého hulváta a primitívna, čo nesúhlasí, ani s návštevou psychológa. Stavím sa, že aj v iných veciach je to u vás na figu, len si to zatiaľ nepripúšťaš.
@anonym_b7dfca tiež ma to napadlo. Že ten chlap nie je normálne zdravý chlap. On má nejaku diagnózu. Predsa zdravý ,rozumný muž sa nebude smiať, keď jeho decko niekoho bije napríklad mamu ,sestru. Veru je to najhoršia výchova.
@7miriam77 no syn je taký bitkár od 1,5 roka, už vtedy ma začínal byť. Takže tou žiarlivosťou na sestru to zrejme nebude. A áno,, príde ku mne, z ničoho nič ma udrie, dá mi päsťou po nohe napríklad, a muž sa na tom smeje. Som ho tisíckrát prosila, že keď mu už nechce vysvetliť, že mama sa biť nesmie, nech sa na tom nesmeje. Ale začal len to svoje dookola omielat, že to je tvoj problém, nevieš ho vychovať, nemá pred tebou rešpekt
@anonym_autor
@anonym_autor HM, práve vtedy by mal manžel zakročiť a rázne syna stopnúť!A nie sa smiať...Potom aj pre syna je to sranda a má to na háku, že sa to nemá robiť.Muž by mal voči tebe preukazať úctu a ochranu.Keď nie on, tak kto?Aké bude neskôr syn správanie voči ženám?Žiaden rešpekt.Tu musí zasiahnuť aj otec dieťaťa!Porozprávajte sa s ním ešte. Určite by to pomohlo!Držím palce!!!!!
@7miriam77 no syn je taký bitkár od 1,5 roka, už vtedy ma začínal byť. Takže tou žiarlivosťou na sestru to zrejme nebude. A áno,, príde ku mne, z ničoho nič ma udrie, dá mi päsťou po nohe napríklad, a muž sa na tom smeje. Som ho tisíckrát prosila, že keď mu už nechce vysvetliť, že mama sa biť nesmie, nech sa na tom nesmeje. Ale začal len to svoje dookola omielat, že to je tvoj problém, nevieš ho vychovať, nemá pred tebou rešpekt
@anonym_autor ja by som mladeho schmatla, obliala studenou vodou a poriadne vyhresila. Nasledne klacat do kuta a bude svaty pokoj. To dieta musi vediet, ze to nesmie a pride trest. A mat respekt aj vo i tebe a uctu k ostatnym clenom rodiny. Pozri sa na nase zapadne “ludske” vazenia, kde sa s nimi jedna ako v rukavickach a oni sa nezmenia, lebo ich vlastne necaka trest. Porovnaj s vazenim v El Salvadore - obyvatelia krajiny maju konecne klud.
Muža som prosila a nie raz aby mu niečo povedal, aby zakročil, keď ma ide udrieť, ale on nie, on nie. Vraj si to mám so synom vyriešiť sama. Aj dnes ráno sme sa o Tom rozprávali
Na tvojom mieste by som sa zbalila a na minimálne týždeň odišla s dcérou k rodičom a ten tvoju chuj.o nech ostane stým nepodarenym synom nech si ho užije či sa bude ďalej smiať . Obaja si tak zaslúžia minimálne jednu vzduchom chladenu .

@anonym_autor " muž je ťažká povaha". Už keď toto počujem mám dosť. Nebude to dajaky narcis? Primitiv, hulvát? Toto bežne otec bez " diagnózy" nerobí, nesmejte sa z nešťastia a utrpenia matky a z nevhodného správania syna. Veľa empatie nepoberal tento " otecko". Čo k tomu dodať? Riešiť otca hlavne a nie syna, ale toto asi sama neporiešiš. Takého hulváta a primitívna, čo nesúhlasí, ani s návštevou psychológa. Stavím sa, že aj v iných veciach je to u vás na figu, len si to zatiaľ nepripúšťaš.