icon

Ako riešiť situáciu s náhodnou krádežou hračky?

Včera o 16:01

Ahojte, až doma som našla synovi vo vrecku malú hračku z obchodu. Má 7 rokov a hovorí, že si ju pri pokladni len pozeral a potom na ňu zabudol. Neviem, či mu veriť, ale toto teraz asi ani nezistím.
Obchod je dvadsať minút autom. Ísť tam ešte dnes, alebo stačí zajtra a nechať ho, nech ju sám odovzdá a ospravedlní sa?

anonym_c0df95
Včera o 16:04

nechala by som to tak, ale vysvetlila by som mu, ze ide o kradez, a ake to bude mat nasledky, ak sa to zapakuje

biba_18
Včera o 16:06

ak tam pojdete nabudúce, nech to vysvetlí a zaplatí on…

anonym_e4458d
Včera o 16:28

@anonym_autor Jasne vratit

jazula
Včera o 16:35

Zajtra by som išla, nech má lekciu.

bolarazjedna
Včera o 16:41

Išla by som zajtra, a jasne vrátiť to alebo zaplatiť to a ospravedlniť sa, a porozprávať sa s chlapcom.
Hlavne však nezabúdat, že cieľom nie je ho onalepkovat ze kradne, ale dosiahnuť, aby to nabudúce neurobil, z vlastnych pohnútok, nie zo strachu. A vyzdvihnúť, že štát sa to môže komukoľvek, dôležité je, ako to napraviť.
Ja som tiež minule zabudla v detskom kočíku pri nákupe avokádo, všimla som si až doma, na ďalší deň som to normálne zobrala a nablokovala v samopokladni a zaplatila. Ani ma nenapadlo neriešiť to, pritom nikto by na to neprišiel. A cieľom je vypestovať toto vnútorné svedomie.

anonym_1d04bf
Včera o 16:49

@anonym_autor
Stalo sa to dokonca aj mne samej. V hračkarni sme pozerali bicykel a malému v kočíku som dala hračku, po torej sa naťahoval. Nech sa teda pozrieť. Pekne sa s ňou prebavil, skončila pod dekou v kočíku, bicykel naložený a doma sme zistili, že vtáčik s druhou je u nás 😁.
Obchod bol tiež cca 30 minút od nás. Muž na druhý deň priniesol obal a zaplatil. Pani bola milo prekvapená a poďakovala sa, že to sa im veru veľmi často nestane aby sa niekto takto vrátil.
Ďalší syn tak vzal od pokladne poukážku na wellnes pobyt za 200€ 🫪. Dal mi ju na druhý deň v inom obchode, že už ju nepotrebuje. Skoro ma slák trafil. Tiež mal vtedy skoro 6 rokov. Bola však z iného obchodu a vrátiť ju musel on. Vysvetlila som mu to. On myslel, že je to len leták, tie si občas vezme z obchodu. Pani mi povedala, že karta nie je nabúra tak v pohode. Vôbec ma to v Tom strese nenapadlo.
Normálne to choďte zaplatiť, nejde ani tak o pár eur ale o princíp. Nuž a ako zistíš, či sa len pozeral alebo nie, ťažko povedať.

anonym_e925e3
Včera o 16:50

Nie, nenechala by som to tak. Vsetko to co sa dieta uci a vnima, zacina v malom. Ono to nezacne tak, ze dieta si "omylom" corkne z obchodu drahy mobil 🙂
Takze zajtra by som si tam urobila vylet, hracku by odovzdal, ospravedlnil by sa, a vsetko by bolo fajn. Lekcia prenho do buducna, preco nie 👍

mirkava
Včera o 16:59

@anonym_autor môj keď bol maličký zobral od pokladne tu skakajúcu loptičku. Našťastie sa mi pochválil už pred predajňou tak sme išli hneď vrátiť. Mal poučenie. Išla by som asi zajtra len preto, aby mal lekciu do života.

anonym_7ba044
Včera o 17:32

Samozrejme určite ísť vrátiť a snáď predavačka bude milá lebo stále je to krádež 🫣ale aspoň si viac bude uvadomovat,kde sa nachádza a sú tam jasné hranice
Aj keď len ,,omylom,,

anonym_50d45f
Včera o 18:44

@anonym_autor vsetci co jej radite to vratit - zajtra ju tu budete utesovat, ako im tam sbs a predavacky urobili scenu a ako ma dieta traumu.
Nesla by som tam. Anonymne by som to postou poslals spät, alebo to dala na charitu.

bolarazjedna
Včera o 21:49
@anonym_50d45f

@anonym_autor vsetci co jej radite to vratit - zajtra ju tu budete utesovat, ako im tam sbs a predavacky urobili scenu a ako ma dieta traumu.
Nesla by som tam. Anonymne by som to postou poslals spät, alebo to dala na charitu.

@anonym_50d45f scénu? Za to, že to vrátili? Pochybujem. Ak by to zbadali dnes, že to schoval do vrecka a odchádzajú bez zaplatenia, to áno, ale pri vrátení, pokiaľ vyzeráte a komunikujete slušne, myslím si, že šanca je minimálna. Skôr budú vďační a prekvapí ich ľudskosť a priznanie vlastnej chyby, to je dnes nevídané.