icon

Ako riešiť štrajk školáka so stresom?

lauralaplant
5. okt 2026

Dievčatá, prosím vás, ktoré ste riešili podobný problém..... Syn šiestak začal štrajkovať a odmieta chodiť do školy. Prišlo to viacmenej zo dňa na deň. Školský rok začal normálne, po troch týždňoch sa vypýtal z vyučovania údajne pre bolesti brucha a hlavy. Nechala som ho 2 dni doma, myslela som si, že mu niečo nesadlo a preto mu bolo zle. Ďalší deň sa pýtal z vyučovania zase pre tie isté dôvody a o deň znova. Vtedy som s ním šla aj k Dr. Tá povedala, že zo začiatku to bude brať ako brusnu virozu a ďalej uvidíme. Doma som však videla, že to nie sú príznaky brušných problémov. Učiteľka mi takisto potvrdila, že sa jej na ňom nezdalo, že by mu bolo zle, ako hovoril, vraj sa smial, kecal s kamarátmi, na hodine konverzoval. Keď som sa ho pýtala, z čoho v škole ma stres, tak povedal, ze nevie, z učiteľov nie, z predmetov nie, z detí mu nikto zle nerobí. Nevie, z čoho ale z niečoho má stres, bolí ho z toho brucho a preto sa tam bojí byť. Dr. na ďalšom stretnutí zhodnotila, ze to bude psychického razenie. Krvné testy mal necelé 2 mesiace dozadu úplne v poriadku, urobí mu ešte nejaké testy, ale treba to riešiť a psychologickou.
Termín u psychologicky, je na dlhé čakanie, potrebujem robiť niečo hneď. Len neviem, čo a ako . Nemôže vymeskavat toľko hodín z vyučovania. On je v učení šikovný, mysli mu to, známky v pohode, nechce sa mu učiť, predtým hovoril, že sa tam nudí.
Kto ste niečo také riešili? Ako ste postupovali? Ako dlho ten stav trval?
Ďakujem.

Strana
z2
roja01
•
Včera o 21:19
@lauralaplant

@zenazaba Ja nie som z matiek, čo sa nujkajú a tulkajú s deťmi, mne práve muž vyčíta, že idem na neho tvrdo. Vyhrážanie sociálkou som už použila dávno na neho, nemalo to efekt. On je tvrdohlavý, introvert, zažili sme už kadejaké situácie, ale toto je úplná novinka a úplne cez aj na neho, takže vôbec neviem kudy-kam.

@lauralaplant skoda, ze si bola asi i v case ked neboli tieto problemy chladnejsia a tvrdsia voci synovi. Myslim, ze pri silnejsou citovom priputani by sa mozno lepsie riesili problemy. Ak sa mylim, prepac. V ziadnom pripade nechcem sudit, kazdy sme iny a vyrastali sme v inych podmienkach.

Strana
z2