icon

Ako riešiť synove vynechanie rehabilitácie?

Dnes o 14:33

14 ročný syn proste z čista jasna sa rozhodol neísť, na objednané rehabilitačné cvičenie, mne povedal, že bol. Potom mi volali, že nebol a keď nepríde v utorok, vylúčia ho!
Ja teraz neviem, lebo frfle , že cez prázdniny tam musí chodiť a x iných výhovoriek. Mám tam radšej zavolať, nech nedrží zbytočne termíny iným , ktorý tam chcú chodiť.
Má 18 st. skoliozu a kratšiu nohu, je športovec, mal sa naučiť pár cvikov, ale asi musíme čakať na zázrak, že sa to možno spraví samé.
Čo by ste urobili na mojom.mieste, nasilu ho dotiahli, alebo dali priestor iným?

martinmmartin
Dnes o 14:36

@anonym_autor reha je iba zaciatok. Ak to nebude tvrdo praktizovat aj potom dobrovolne doma stale a sam tak tam ani chodit nemusi

anonym_958750
Dnes o 14:38

Rehabilitácie sú ozaj len začiatok. Ak tam nechce chodiť ok, zruš, nech nedrží miesto iným. A v budúcnosti nech sa pripraví na iné problémy.

anonym_1d8057
Dnes o 14:39

@anonym_autor 18rocneho ako dotiahnes, za usi? Mam tiez syna presne takto- skolioza, kratsia noha o 2,5cm.. od 8rokov to riesime, ortopedia, rehabilitacia, vlozka do topanky, ortopedicka obuv.. dookola dookola.. kym bol maly chodili sme na rehabilitaciu potom cvicili doma, ale jednoducho ta noha aj tak bude chrbticu krivit. On si musi jedine sam uvedomit, ze je to na celozivotne cvicenie.. moj ma 20 a uplne na to kasle, necvici ani doma, iba ked ho uz velmi boli chrbat. Mozes sa s nik porozpravat, povedat mu, ze ak nebude cvicit, zaraba si na problemy- nasledny hrb a bolesti a utlak organov.. ale viac uz asi u 18rocneho nedocielis.

martinmmartin
Dnes o 14:42
@anonym_1d8057

@anonym_autor 18rocneho ako dotiahnes, za usi? Mam tiez syna presne takto- skolioza, kratsia noha o 2,5cm.. od 8rokov to riesime, ortopedia, rehabilitacia, vlozka do topanky, ortopedicka obuv.. dookola dookola.. kym bol maly chodili sme na rehabilitaciu potom cvicili doma, ale jednoducho ta noha aj tak bude chrbticu krivit. On si musi jedine sam uvedomit, ze je to na celozivotne cvicenie.. moj ma 20 a uplne na to kasle, necvici ani doma, iba ked ho uz velmi boli chrbat. Mozes sa s nik porozpravat, povedat mu, ze ak nebude cvicit, zaraba si na problemy- nasledny hrb a bolesti a utlak organov.. ale viac uz asi u 18rocneho nedocielis.

@anonym_1d8057 problem je ale ze ked povies 18(a aj20 ) rocnemu ze v 40 takto na to urcite zomrie tak ti povie ze fajn a nebude to z drzosti, bude to mysliet uplne vazne. 40 rokov je pre ludi v tomto veku nepredstavitelna staroba.

anonym_1d8057
Dnes o 14:45
@martinmmartin

@anonym_1d8057 problem je ale ze ked povies 18(a aj20 ) rocnemu ze v 40 takto na to urcite zomrie tak ti povie ze fajn a nebude to z drzosti, bude to mysliet uplne vazne. 40 rokov je pre ludi v tomto veku nepredstavitelna staroba.

@martinmmartin ja si to uvedomujem.. bohuzial no 😕🤷🏻‍♀️ ja som spravila co sa dalo, kym sa dalo. Teraz je to uz na nich.

anonym_70310b
Dnes o 14:48

Za trest mu zabaviť mobil, kým nezačne pravidelne cvičiť.

autor
Dnes o 14:53

18 st. skoliozu má, má 14 rokov.

autor
Dnes o 14:53
@anonym_70310b

Za trest mu zabaviť mobil, kým nezačne pravidelne cvičiť.

@anonym_70310b za trest mu zakážu hokej to by možno si uvedomil

anonym_3faedd
Dnes o 15:07
@anonym_autor

@anonym_autor jasne mu nastav hranice vynechana rehabka zobraty mobil na tyzden, holej hocico co zaboli
ma 14 uz by mal chapat ze je to dolezite

ci bude potom korzt nosit a bude musiet prestat s hokejom

leni1977
Dnes o 15:10

Môj syn má 15 rokov a ja som tam vždy chodila s ním. Pre istotu. Mal 10 rehabilitačných cvičení v nemocnici a samozrejme každý deň aj doma cvičíme. Už je to 8 mesiacov a nie je deň kedy by nefrflal, že musí cvičiť.

salome123
Dnes o 15:15

@anonym_autor nasilu dotiahnuť a nech ti zaplatí prepadnutý termín.

autor
Dnes o 15:26
@leni1977

Môj syn má 15 rokov a ja som tam vždy chodila s ním. Pre istotu. Mal 10 rehabilitačných cvičení v nemocnici a samozrejme každý deň aj doma cvičíme. Už je to 8 mesiacov a nie je deň kedy by nefrflal, že musí cvičiť.

@leni1977 presne aj môj 10 cvičení a na termín sme čakali od marca

anonym_e55791
Dnes o 15:35

prečo pošleš 14 r samého? to ho aj zobrali? V utorok išla s ním.

anonym_d2db89
Dnes o 15:38

@anonym_autor osobne by som tam isla s nim.

autor
Dnes o 15:39
@anonym_e55791

@anonym_e55791 na prvej som bola s ním a povedala že stačí ak príde sám , že to nevadí a na koniec mám príšť na kontrolné , že mi ukážú čo a ako.

estellas
Dnes o 15:41
@anonym_1d8057

@anonym_1d8057 Súhalsim s vami, on nemá 18 rokov.
Autorka píše, že má 14 rokov. Ma 18 stupňovú skoliozu nie, že má 18 rokov.

sasa1310
Dnes o 15:42
@anonym_e55791

@anonym_e55791 no prečo asi? Ty by si vynechala každý deň z práce kvôli 14-ročnému?

simca06022011
Dnes o 15:44

@anonym_autor normalne by som zavoalal a ospravedlnila ho, a na dalsi termin isla s nim. A ano isiel by tam.

autor
Dnes o 15:51

Tento týždeň mal len utorok a piatok budúci týždeň má 3 termíny a minulý mal 3 termíny. Na tých bol bol aj utorok, to prišiel úplne znechutený, že mu bola zima a že mu chodil niekto cez tú telocvičňu

januska12323
Dnes o 15:57

So 14 ročným by som o zdraví nedebatovala. Ďalší termín s ním pôjdeš ty, otec, babka kto len chce ale pôjde tam aj keby čo bolo. On sa musí naučiť cviky a doma ho budete kontrolovať. Nemôže sa s ním porozprávať tréner? Možno od neho to viac zoberie.

mondolina
Dnes o 16:02
@anonym_autor

18 st. skoliozu má, má 14 rokov.

@anonym_autor
so 14 ročným som musela ako zákonný zástupca chodiť ja. Do 18 si zodpovedná za jeho zdravie.

autor
Dnes o 16:12
@mondolina

@anonym_autor
so 14 ročným som musela ako zákonný zástupca chodiť ja. Do 18 si zodpovedná za jeho zdravie.

@mondolina na každú? Nám.povedala, že môže prísť sám.

laila22
Dnes o 17:07

@anonym_autor tak už je asi dosť veľký, aby si uvedomil, že je to pre jeho dobro a naklusal tam.

bluea
Dnes o 17:59

ako bolo povedane, so 14-rocnym by som o zdravi nedebatovala, bud tam pojde sam ako zodpovedny mlady muz alebo ho tam ako male decko dovedies ty - uz si asi sam svojim rozhodnutim vybral... ked hrava hokej, nemoze mu trochu dohovorit aj trener?

mondolina
Dnes o 18:03
@anonym_autor

@mondolina na každú? Nám.povedala, že môže prísť sám.

@anonym_autor
áno

luccija
Dnes o 18:10

@anonym_autor tak, že tam pôjde.Ved to nie je sranda mať skoliozu.Nemoze zo všetkého čo sa mu nepáči vycúvať.Ja sa vôbec divim, že nad tým rozmyslas mu vyhoviet..V tomto máš slovo ty o pár rokov bude mať zdr.problemy a to asi nechce.

anonym_697d06
Dnes o 18:22
@anonym_autor

@anonym_autor povedz mu že keď nebude cvičiť na skoliozu, čaká ho niekoľko hodinová operácia chrbtice ako moju kamošku teraz a to zažiť určite nechce tu bolesť.