Ako si poradiť s náročnou dvojročnou dcérou?
Ahojte mate niekto aj takéto dietko /za mesiac 2roky/?
- vôbec sa nechce ani na 5 sekúnd hrať sama,
- odrážadlo síce na ňom vie ale proste ho odmieta,
- ked ideme na prechádzku odmieta držanie za ruku a je to skor len beh,
- stale vsetko dava do ust a to naozaj všetko,
- môžem ju napomenut aj milión krát nepomáha, urobí si aj tak po svojom,
- veľký nejedlik, odmieta mi proste jest absolútne nic jej nechuti,
- chyba jej trošku taka samostatnosť neviem to isté ako nazvať stale mi je pri nohe a len vymysla ničím ju neviem zabaviť,
- nema ani jeden krok dobrý stale len dume co zle by vyviedla. Ja som už ale KO z toho. Proste neviem s nou pohnut a je to vyčerpávajúce.
@anonym_autor Mám 2 a štvrť ročnú dcéru a robí podobné veci, ako opisujes. Prestala nás skoro vôbec počúvať. Všetko dáva do úst. V kostole olizala už asi všetky skla, zábradlia, no hrôza. Začne len tak bezdovodne kričať a behať, keď sme spolu v miestnosti pre deti, že až kostolnik išiel za mnou, že ju je veľmi počuť. Začala si vyberať, čo chce jesť, ale tu manželka urobila rázne rozhodnutie, že najprv zjem obed a až potom dostane trubičku/ jahody/ koláč, atď. Je samostatná, kočíkuje malého bračeka 🙂 (pod mojím dozorom, samozrejme). A rozpráva, že sa jej huba nezastaví.
@anonym_1a1baa
@admin @modrykonik
Prosim o kontrolu, kto je daný nick, riešiť ju a kontaktovať dané inštitúcie. Keďže to neľutuje, nebude zapierat
@anonym_1a1baa
@admin @modrykonik
Prosim o kontrolu, kto je daný nick, riešiť ju a kontaktovať dané inštitúcie. Keďže to neľutuje, nebude zapierat
@anonym_a35fc7 asi sa aj sama prezradila reakciou na tvoj komentar 🙂 nick bbwwoman
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale az mi je luto aj dietata. Je tebou nepochopene. Neviem, co by di chcela. Ma 2 roky, je vo faze objavovania, poddaj sa tomu a znovu objavuj svet, spolu s nou. To nie my ucime deti, ale mali by sme sa od nivh ucit, mila autorka. Chapem, ze nie vzdy je mozne vsetko, co si zmysli, na to usmernenie si tam ty. Dost m zarazilo, aku samostatnost od nej chces, ma 2 roky. Moja dcer ma 10 a kontroluje casto, ci nas s manzelom vidi. No a co. Kwd chces samostatnost, ukaz jej ju na sebe.. ze sa vies za seba, za nu postavit. Vnimas to cele velmi negativne
@anonym_autor Mám 2 a štvrť ročnú dcéru a robí podobné veci, ako opisujes. Prestala nás skoro vôbec počúvať. Všetko dáva do úst. V kostole olizala už asi všetky skla, zábradlia, no hrôza. Začne len tak bezdovodne kričať a behať, keď sme spolu v miestnosti pre deti, že až kostolnik išiel za mnou, že ju je veľmi počuť. Začala si vyberať, čo chce jesť, ale tu manželka urobila rázne rozhodnutie, že najprv zjem obed a až potom dostane trubičku/ jahody/ koláč, atď. Je samostatná, kočíkuje malého bračeka 🙂 (pod mojím dozorom, samozrejme). A rozpráva, že sa jej huba nezastaví.
@pr85 preco jej dovolite v kostole olizovat sklo a zabradlie?
Minimalne zo zaciatku ti pisu matky, ktore take dieta nemali. Potom ma to prestalo bavit citat. Ja mam dve a starsi bol taky. Mladsia je uplne ina, ta sa 10 minut prehra vklude, ked jej dam nieco zaujimave.
Neber si k srdcu tieto komentre od zien, co realne take dieta nemali. Je to brutalny rozdiel. Ja som az pri druhej zistila, ze sa da aj vklude robit veci s dietatom.
Moja rada je skus menej slov, daj jej viac priestoru. Skus ju tyzden, dva rozmaznavat. Vsetko jej dovol, nechaj ju robit “zle”, krm ju, vsetko rob za nu. Dieta moze byt pretazene, treba ho najprv ukludnit a potom po tych 2 tyzdnoch postupne zacat trenovat co chces - ci uz jedenie, alebo obuvanie, alebo aby ti nevyberala supliky. Vyber si boje, ktore budes bojovat. Kazdy den si daj napr. limit, ze 5 “nie”. Za tymi si stoj, zvysok nechaj tak. Kazde dieta je ine, rozne dozrievaju. Nervova sustava rozne dozrieva a aj inak reaguje na stres.
A porozmyslaj co by tebe pomohlo, ak napr. by ti pomohlo kupit ohradku, dat ju tam na 15 minut kym sa najes vklude - tak to urob. A je jedno ci to ine matky maju ci nie. Ak oni maju dieta co pri nich sedi v stolicke a 10 minut obzera dva kusky chlebika a zmoli ich v rucke statstne. Zatial co tvoje sa prehyba hlavou dole zo stolicky a aj ked je zaputane, tak sa vyslobodi a 3x skoro prizabije, kym len obed dojes.
Opisujes klasicke spravanie 2 rocneho dietata a ver, ze vela z nas bolo v tom veku doslova KO. Kto nezazil, nepochopi.. suhlasim s komentarom nado mnou, ze proste su deti, ktore neobsedia a robia milion veci, ktore matky tych kludnych deti nemozu pochopit. Presne mi napadla ta detska stolicka, u nas sme ju museli zrusit, lebo decko bolo ako Copperfield a dokazalo sa "vyslobodit" a nasledne vypadnut, preliezt, 3x sa prizabit atd. za pol sekundy, co sa clovek nedival.. Ocakavat v tomto veku nejaku samostatnu hru je z roviny sci-fi, takze s tym sa proste zmier, ze este par rokov budes ty ta, ktora to dieta bude musiet nejako "zamestnat".. A to, ze chce robit vsetko sama, ze odmieta ta chytit za ruku - tak opat - to je faza osamostatnovania sa, uvedomovania si vlastnej autonomie - je to pre dieta potrebne a je to v poriadku. Dopraj jej samostatnost vsade a vzdy, ked to je mozne. Na druhej strane - male dieta nema schopnost odhadnut nebezpecie, predivdat a pod.. Takze v situaciach, ako ideme cez cestu a pod. - nedebatuj s nou, ci ti ruku da alebo nie. Proste ju chyt, aj ked bude revat, casom sa nauci, ze su situacie, kedy ti tu ruku dat musi. Netreba jej to zbytocne siahodlho vysvetlovat, staci len konstatovat, ideme cez cestu, chodia tu auta, chytime sa za ruky a spolu prejdeme. Ochutnavanie vsetkeho - opat, uplne normalna ved pre deti.. Zmier sa s tym, ze nezabranis vacsine toho, mozes len dufat, ako sme asi vsetci dufali, ze sa nic nestane.. Ano, moj mal v ustach aj psie h.. Zbieral sisky pod stromami a proste nasiel aj h.. a prve, co mu napadlo, bolo dat ho do ust.. S jedlom prilis neporadim, to sme nastastie neriesili, ale kamoska mala tiez nejedacku a fungovalo nam napriklad to, ze ked sme boli spolu vonku, tak jej mala zasadne jedla to, co som priniesla ja pre moje dieta. Aj ked sme mali obe v krabicke nakrajane jablko, to nase bolo zasdne lespie, ako to ich 😅😂, takze sme jej dceru casto nakrmili tak, ze kamoska mi dala do ruky ich prinesene jedlo a mala zjedla aspon nieco.. Zufaly clovek robi zufale ciny a toto bola aspon nejaka mala pomoc pre nu..

@anonym_autor vela bodov ktore poznam, dcerka je tiez tazky oriešok a mali sme to podobne. Jediná rada,nečakaj rapídne zmeny k lepšiemu 😏😏 chapem aké to je a zároveň rady ze to patrí k veku skor človeka hnevajú. Kto nezažil nepochopi. Moja dcérka je úžasná no hyperaktivna a tvrdohlavá, nejedak atd. Ťažko mi mozu radiť zeny co im deti obsedia a papaju😅 kľudne napis IP ak nieco