icon

Ako stíhate chodiť s deťmi von?

21. aug 2026

Ako stihate chodit s detmi von? Ja az okolo 16-17 .. od rana sa hraju, jedia, ja varim, upratujem, potom spia, jedia obed, kym sa dame vsetci dokopy je pol 4😀 vstavaju o 9…a teraz tu citam ze deti ake maju ranne doobedne a poobedne aktivity🤣a vzdy mimo domu😀

Strana
z2
anonym_096611
21. aug 2026

@anonym_autor Pozri, su deti, ktore vstavaju rano o 6-7 ako moje, ked bolo male a vlastne aj velke. Ja ale nerozumiem, ci chces povedat, ze tie matky nevaria vyzivne, lebo su cely den vonku alebo sa naozaj uprimne pytas ako to zvladaju a chcela by si travit viac casu vonku. Ak mas take velke deti, ze prejedia plnohodnotne 4 hodiny zo dna a zaroven su take male, ze maju daleko od skolkarskeho veku, moja rada je len to co sme robili my. Zobrat jedlo von, minimalne olovrant a desiatu.

anonym_25ffbb
21. aug 2026

Každý deň aspoň 2h vonku za kazdeho pocka - po ranajkach a poobede, alebo len poobede ak sa nestihalo. Aj keby upratané nebolo. Ale u mňa to bola moja podmienka a pud sebazáchovy 😀.

anonym_b3dc84
21. aug 2026

@anonym_autor najprv sa pytas, ako zeny stihaju chodit von, ked ti odpovedia, tak sa obhajujes, ze ved netreba chodit von tak casto. Co akoze sledujes touto diskusiou? Chces sa tu predstavit ako ta prava gazdinka, ktora vari vyzivne jedla a tie, co chodia doobeda von neupratuju, nevaria vyzivne jedla, ci o co tu ide?

anonym_a597a7
21. aug 2026

A vek deti?Moje ked mali 0-12 mesiacov boli vonku aj 10hodin.teraz vedia byt aj cely den.A v zime su menej to je jasne

anonym_ee68fb
21. aug 2026

@anonym_autor kolko rokov maju deti? Resp.neviem si predstavit kombinaciu veku deti a narocnosti pripravy ich stravy ktora by branila tomu aby boli vonku doobeda aj poobede.

Vyhovaras sa na varenie vyzivnych jedal a potom hodinove pokojne jedenie. A zaroven sa pytas ako ostatni stihaju chodit s detmi von. A ked ti napisu ako to robia tak ty len ako sa to neda lebo ty musis varit, krmit a dlho v klude jete. No tak ok. Ale potom si uvedom ze ten cas co ostatni idu von ty travis pri sporaku a pri stole. Neda sa byt na 2 miestach naraz

anonym_20e888
21. aug 2026

@anonym_autor Škôlkari chodia spať o 9-10?

letfenixa
21. aug 2026
@ar3m1s

U nas na ihrisku deti uz o 8:00 sa hraju aj s kociarmi sa uz prechadzaju a ja som akurat vtedy s malym ranajkujeme a len cumim ze kedy to vsetci stihaju 😂 ci ostatni neupratuju a nevaria? 🫠

@ar3m1s ak vstavaju o 4, ako náš syn, tak o 8 v pohode vonku.

anonym_6f54e4
21. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_923fff nemyslim si.. 3hodiny na cerstvom vzduchu cez pracovny tyzden je akurat.. deti potrebuju aj nejaky rezim, nie len byt von cely den.. praveze si myslim ze skor starsie deti mozu byt von dlhsie.. vikend tu neriesim, to sme stale niekde

@anonym_autor Ja som tiez varila pestre.a vyzivne jedla, ale varila som na dva dni a v zasobe mala vzdy aj zamrazene, ked sa nestihalo. A pouzivam tlakove hrnce a trubu, kde si len nastavim casovac.
A mali aj rezim. Takze co pises, je vyhovorka. Aj v skolke deti chodia von doobeda a aj poobede. A tam teda rezim je.

zuzubb007
21. aug 2026

Vždy som chodila s oboma deťmi vonku doobeda aspoň na dve tri hodiny a poobede to isté, to aby deti denne jedli každé jedlo hodinu by som nezniesla za 10 minút musí byť najedené, nedovol babrať sa s jedlom, obed spravíš a hotovo, stíhala som ešte aj nákupy popri, niekde je chyba v systéme a to veľká

anonym_425458
21. aug 2026

Neviem aké veľké máš deti
Ale napríklad my jedavame aj vonku
Navarim zabalím ideme a najeme

stela567
21. aug 2026

Náš režim je takyto: dcera 2r4mes

- 6.30-7.00h vstávame
- 7.00-8.00h ranná hygiena a teplé mliečko to u nas musi byť
- 8.00h-9.00h sa dcera bud hra alebo mi "pomáha" ustlat postel, vybrať myčku alebo sušičku,...
- 10.00h mame raňajky
- 10.30- 11.00h sa chvíľu spolu hráme v izbičke
- 11.00h-12.00h varím obed vzdy na 2 dni,
- 12.00-12.30h obedujeme spolu
- 12.30-13.00h rychly poriadok prach, kuchyňa, povysavat, atd snažím sa kazdy den udržiavať ako taký poriadok
- po 13tej ide dcera spat, zaspi ako kedy ale zväčšia medzi 13-13.30h zaspi
- spi do 15h / TU JE CAS PRE MŇA, TEPLA KÁVA, SPRCHA, SKINCARE A POD. RADOVÁNKY alebo si kuknem 1-2casti seriálu
- 15.00h vstava dáme olovrant prezlecieme sa ideme von
- príchod medzi 18-19h plus vecera
- 20.00h je okupana v pyžamku dáme este nocne mliečko a späť chodi medzi 20.30h-21.00h

Takto to mame my 😄 momentálne edícia Letný režim 😆

anonym_de7523
21. aug 2026

Vstávame o ôsmej, o pol desiatej sme vonku. Za hodinu a pol sa stihnem namaľovať, pohrať sa, spraviť obed a aj ranajky.
Pýtaš sa ako?
Ranajky - opeceny toast z aktinu, dve vajíčka na ghee masle a zelenina. Doba prípravy 5min.
Najeme sa, ked skor zjem ako maly, co je 99% casu, on papa za stolom a ja varím. Dnešný obed zemiakové pyré s brokolicou a losos. Príprava 5 min, varenie 20min. Za ten cas, co sa varili zemiaky a losos sa robil na panvici, som sa namalovala. Moje dieta stale jedlo. Potom dám prať, pustím vysavac co aj mopuje, upracem kuchyňu, dieta konečne doje a ideme sa obliecť a von. Neexistuje, ze toto by niekomu trvalo viac ako 2h. Ak chcem varit hovazdie, co sa varí dlho, varím to večer alebo ked je doma muz a s dietatom ide von on.
Moj nazor je, dieta a nie len dieta, celkovo ludia by mali chodit vela von, vela sa hýbať, socializovat sa, objavovať.

stela567
21. aug 2026
@anonym_de7523

Vstávame o ôsmej, o pol desiatej sme vonku. Za hodinu a pol sa stihnem namaľovať, pohrať sa, spraviť obed a aj ranajky.
Pýtaš sa ako?
Ranajky - opeceny toast z aktinu, dve vajíčka na ghee masle a zelenina. Doba prípravy 5min.
Najeme sa, ked skor zjem ako maly, co je 99% casu, on papa za stolom a ja varím. Dnešný obed zemiakové pyré s brokolicou a losos. Príprava 5 min, varenie 20min. Za ten cas, co sa varili zemiaky a losos sa robil na panvici, som sa namalovala. Moje dieta stale jedlo. Potom dám prať, pustím vysavac co aj mopuje, upracem kuchyňu, dieta konečne doje a ideme sa obliecť a von. Neexistuje, ze toto by niekomu trvalo viac ako 2h. Ak chcem varit hovazdie, co sa varí dlho, varím to večer alebo ked je doma muz a s dietatom ide von on.
Moj nazor je, dieta a nie len dieta, celkovo ludia by mali chodit vela von, vela sa hýbať, socializovat sa, objavovať.

@anonym_de7523 ano to je pravda. Socializacia je dôležitá ci ta rodičovská alebo detska. Ale za mna nie je viac socializovane dieta ktore denne ide von s matkou 2-3x za den. Za mna staci 1x denne a robiť niečo zaujímavé a nie dookola to isté ihrisko na sídlisku. A zaroven matka je tiez len človek a preco by som od rána kým odlepím oci uz sa mala ponáhľať a robiť 3 veci naraz aby som stihla ist na ihrisko aspoň 2x denne.

Som názoru ze treba hlavne to aby bolo spokojne dieta ale aj MATKA.

ar3m1s
21. aug 2026
@anonym_b3dc84

@ar3m1s o 8mej uz treba varit obed? Co varis 5-chodove menu?
Ved sa da ist na hodinu von, varit zacat o 10tej, o 12tej mas uz aj zjedene. Treba varit jednoduche jedla.

@anonym_b3dc84 hej o osmej uz varim... jasne ze nevarim o osmej. Ale mam len rocne dieta tak asi sa nezobudi obleceny, umyty a najedeny 🤗 navyse je vonku uz aj o 9:00 rano dost teplo alebo teda aj o 11:00 atd. A poobede ani nehovorim. A popri tom vsetkom co doma robim ani by sme to nestihali... neviem co ostatne matky robia asi varia 30 sekund pred obedom cistu vodu s bujonom a podavaju ju detom len aby boli obedy rychle 🤗 a potom aby mohli kecat s inymi matkami na ihrisku 3 hodiny a nechat deti nech si robia co chcu 😬🤯

anonym_b3dc84
21. aug 2026
@ar3m1s

@anonym_b3dc84 hej o osmej uz varim... jasne ze nevarim o osmej. Ale mam len rocne dieta tak asi sa nezobudi obleceny, umyty a najedeny 🤗 navyse je vonku uz aj o 9:00 rano dost teplo alebo teda aj o 11:00 atd. A poobede ani nehovorim. A popri tom vsetkom co doma robim ani by sme to nestihali... neviem co ostatne matky robia asi varia 30 sekund pred obedom cistu vodu s bujonom a podavaju ju detom len aby boli obedy rychle 🤗 a potom aby mohli kecat s inymi matkami na ihrisku 3 hodiny a nechat deti nech si robia co chcu 😬🤯

@ar3m1s jaj no rano o 9tej teplo, o 11tej teplo, cize furt teplo, tak lezte doma, co chces pocut?
A o vode s bujonom netrapos, naco pises taketo kraviny? Ved vyvaraj, upratuj, per a utieraj prach a decko zatvor do suflika, aby sa ho nejaky luc slnka nedotkol.

anonym_de7523
21. aug 2026
@stela567

@anonym_de7523 ano to je pravda. Socializacia je dôležitá ci ta rodičovská alebo detska. Ale za mna nie je viac socializovane dieta ktore denne ide von s matkou 2-3x za den. Za mna staci 1x denne a robiť niečo zaujímavé a nie dookola to isté ihrisko na sídlisku. A zaroven matka je tiez len človek a preco by som od rána kým odlepím oci uz sa mala ponáhľať a robiť 3 veci naraz aby som stihla ist na ihrisko aspoň 2x denne.

Som názoru ze treba hlavne to aby bolo spokojne dieta ale aj MATKA.

@stela567 neviem kde z môjho komentu si vyčítala, ze pisem o ihrisku, ale to som si tu na MK všimla, ze ludia si radi domyslaju.
Ja sa snažím o pestrý program, jeden doobeda, jeden poobede. Nie, nebavím sa o ihrisku.

anonym_de7523
21. aug 2026
@ar3m1s

@ar3m1s boze ďalšia co nonstop o ihrisku točí. Viete vy zeny, ze sa da chodit s dietatom aj inde ako na ihrisko? A teda co je náročné na cestovinach? Salate? Rizoto? Na rybe s pyré? Panenka? Ved to max 30 minútové jedla, cize netoc o vode s bujonom

stela567
21. aug 2026
@anonym_de7523

@stela567 neviem kde z môjho komentu si vyčítala, ze pisem o ihrisku, ale to som si tu na MK všimla, ze ludia si radi domyslaju.
Ja sa snažím o pestrý program, jeden doobeda, jeden poobede. Nie, nebavím sa o ihrisku.

@anonym_de7523
Radi sa inšpirujume. Aké programy 2x denne pre detičky mas? Daj tipy ja sa velmi rada inspirujem a rozšírim si prehľad. Ďakujem

ar3m1s
21. aug 2026
@anonym_de7523

@ar3m1s boze ďalšia co nonstop o ihrisku točí. Viete vy zeny, ze sa da chodit s dietatom aj inde ako na ihrisko? A teda co je náročné na cestovinach? Salate? Rizoto? Na rybe s pyré? Panenka? Ved to max 30 minútové jedla, cize netoc o vode s bujonom

@anonym_de7523 hej 12 mesacnemu budem vyvarat papnenku, rybu a neviem co... ja sa bavim o inej vekovej kategorii zrejme... nema sa zmysel s tebou hadat lebo evidentne ani nevies citat a tu by sme to mali ukoncit este ked si aj anonym.. asi vies preco 🥲

stela567
Autor odpoveď zmazal
anonym_de7523
21. aug 2026
@stela567

@anonym_de7523
Radi sa inšpirujume. Aké programy 2x denne pre detičky mas? Daj tipy ja sa velmi rada inspirujem a rozšírim si prehľad. Ďakujem

@stela567 paci sa, nas tohto týždňový program.
Pondelok doobeda - bicykel a odrazadlo pri jazere, poobede návšteva kamarátky ktora ma deti, isli sme sa prejsť a spraviť si piknik
Utorok sme boli cely den u mojich rodičov na dome, cely cas syn nieco majstroval s dedom
Streda doobeda - vybavovačky v meste (uznávam, nis vhodný program pre dieta, ale hold ked sa musi tak sa musi) a poobede zoo, panthera park konkretne
Štvrtok doobeda sme isli pozriet zvieratá, boli sme pri jazere, neskôr bicykel a poobede sme boli na pocuvadle, vodne bicykle, člnky, odporúčam ist s detmi, krasne prostredie.
Piatok doobeda - doktorka, poobede sme isli za muzovou tetou na dedinu, zbierali sme hrušky, deti sa hrali na zahrade.
Snáď som ti poradila, mozem ti aj fotky poslat 🙂

anonym_de7523
21. aug 2026
@ar3m1s

@anonym_de7523 hej 12 mesacnemu budem vyvarat papnenku, rybu a neviem co... ja sa bavim o inej vekovej kategorii zrejme... nema sa zmysel s tebou hadat lebo evidentne ani nevies citat a tu by sme to mali ukoncit este ked si aj anonym.. asi vies preco 🥲

@ar3m1s chytila si sa panenky z ďalších xy jedál co som napisala 🙂 chápem, topiaci sa aj slamky chytá. A ja sa nehadam, ak ta rozčuli random clovek na internete, odporúčam nechodit na internet, mozno stihneš ist aj s dietatom von ;)

2691
21. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_3476ed pomala a suchtlava?🤣lebo nedavam detom croassanty do ruky a lebo jedia hodinu? Lebo sa nikam neponahlaju a nenahanam ich? Tak isto ani seba, robim vsetko v klude.. jedno dieta este musim krmit ja, takze neviem ost varit pomedzi to ako jedia napr.. neboj nic, do prace pojdem, ked starostlivost si nebude vyzadovat tolko casu ako teraz 🙂 tvoje deti asi nie su spomalene, ale mozno budu take drze ako ty a malokto ich bude mat rad :D lebo sa nebudu vediet vyjadrovat normalne ani v primitivnych temach v internetovej komunikacii

@anonym_autor tiež si myslím, že pri poctivom varení sa nedá chodiť hocikedy von.
Ale po olovrante by si si mala urobiť čas aj kvôli sebe. Večeru by som volila jednoduchú, ľahkú, bez dlhého varenia.😍

anonym_de7523
21. aug 2026
@stela567

@anonym_de7523

@stela567 videla som tvoju vymazanu odpoved, prepáč, ze som neodpísala hned v sekunde, nechodím sem kazdu minútu sledovať co kto napísal. Verím, ze aj z toho programu co som vymenovala sa niečoho chytíš, ze sme boli vela pri vode, ze malo casu trávil doma, ze sme boli vela medzi ľuďmi, ze sme boli malo medzi ľuďmi a neviem co este. Nám to takto vyhovuje, vam ak vyhovuje byt viacej doma, na ihrisku, kdekoľvek.. Budiš.

anonym_dce037
21. aug 2026
@anonym_3476ed

@anonym_autor Si pomalá a šuchtavá a deti budú rovnako spomalené. Ako chceš neskôr zvládať aj prácu aj starostlivosť o deti?

@anonym_3476ed napísať niekomu, že je pomalý alebo šuchtavý len preto, že má možno iný systém?? Smutné a žena žene..toto nepochopím..autorka si dá možno viac záležať na pestrej strave, preto jej to pochopitelne zhltne aj viac času...su jej deti vonku na cerstvom vzduchu? Sú, tak žiadny problém...tiež som nestíhala byť s deťmi celý deň vonku a to sa považujem za aktívneho človeka..

ar3m1s
21. aug 2026
@anonym_de7523

@ar3m1s chytila si sa panenky z ďalších xy jedál co som napisala 🙂 chápem, topiaci sa aj slamky chytá. A ja sa nehadam, ak ta rozčuli random clovek na internete, odporúčam nechodit na internet, mozno stihneš ist aj s dietatom von ;)

@anonym_de7523 mna si nerozculila neboj 😀 a pokial viem ja som odpovedala autorke a ty si odpovedala mne 😀 ... zrejme si ty ta ktorej to nedalo 🥱 ... ak tvoje decko vstava o 4 rano a uz o 8 brazdite ihriska/supermarkety/les alebo co ja viem kde ty s nimi chodis 🙄 tak dobre staci napisat ze chudina vstavas skoro a proste o osmej uz mas pol dna za sebou... ja ale nie 🤨 a skratka som sa len cudovala ze niekto uz o osmej kocikuje deti alebo je na ihrisku... nevravela som to konkretne tebe ale o rodicoch ktorych poznam a vidim ich na tom ihrisku ... a uprimne mne to je jedno bola to len moja poznamka tot vse ... neviem preco si mala taku potrebu to dalej rozoberat 😀... a propo... ja upratujem a varim doobedu. Poobede mam pokoj. Dam dieta spat a ked sa zobudi mame zvysok dna na prechadzky ked uz vlastne nie je az tak teplo 🤷‍♀️ ved lreco by som sa s nim trmacala o 8 rano vonku 🫣

ar3m1s
21. aug 2026
@anonym_de7523

@stela567 paci sa, nas tohto týždňový program.
Pondelok doobeda - bicykel a odrazadlo pri jazere, poobede návšteva kamarátky ktora ma deti, isli sme sa prejsť a spraviť si piknik
Utorok sme boli cely den u mojich rodičov na dome, cely cas syn nieco majstroval s dedom
Streda doobeda - vybavovačky v meste (uznávam, nis vhodný program pre dieta, ale hold ked sa musi tak sa musi) a poobede zoo, panthera park konkretne
Štvrtok doobeda sme isli pozriet zvieratá, boli sme pri jazere, neskôr bicykel a poobede sme boli na pocuvadle, vodne bicykle, člnky, odporúčam ist s detmi, krasne prostredie.
Piatok doobeda - doktorka, poobede sme isli za muzovou tetou na dedinu, zbierali sme hrušky, deti sa hrali na zahrade.
Snáď som ti poradila, mozem ti aj fotky poslat 🙂

@anonym_de7523 krasne, mate pestry program 😇 urcite si deti uzili

anonym_de7523
21. aug 2026
@ar3m1s

@anonym_de7523 mna si nerozculila neboj 😀 a pokial viem ja som odpovedala autorke a ty si odpovedala mne 😀 ... zrejme si ty ta ktorej to nedalo 🥱 ... ak tvoje decko vstava o 4 rano a uz o 8 brazdite ihriska/supermarkety/les alebo co ja viem kde ty s nimi chodis 🙄 tak dobre staci napisat ze chudina vstavas skoro a proste o osmej uz mas pol dna za sebou... ja ale nie 🤨 a skratka som sa len cudovala ze niekto uz o osmej kocikuje deti alebo je na ihrisku... nevravela som to konkretne tebe ale o rodicoch ktorych poznam a vidim ich na tom ihrisku ... a uprimne mne to je jedno bola to len moja poznamka tot vse ... neviem preco si mala taku potrebu to dalej rozoberat 😀... a propo... ja upratujem a varim doobedu. Poobede mam pokoj. Dam dieta spat a ked sa zobudi mame zvysok dna na prechadzky ked uz vlastne nie je az tak teplo 🤷‍♀️ ved lreco by som sa s nim trmacala o 8 rano vonku 🫣

@ar3m1s kde z mojich odpovedi si nasla, ze vstávame o 5 ráno? Preco si domyslas?
Kde vo vete - vstávame o ôsmej a o pol desiatej ráno ideme von - si si vydedukovala, ze ráno vstávam o 5? Ach, škoda písmen s tebou.

2ivana5
22. aug 2026

Ahoj tiež to mame tak, že keď musím variť tak nestihame nejak chodiť von, minule ked som varila stihli sme len na pól hoďku na dvor, našťastie bývame v dome 😀 mám takmer trojročného a ročného synčeka a teda sme dosť obmedzeni aj jeho spankami, spí mi dobre v postieľke tak v čase jeho spankov chodíme na dvora jeho mám na kamere.. ale teda keď musím variť tak v tom case varím… a to nerobím nič špeciálne, mne aj polievka trvá uvariť kým si to pokrájam a popracem plus mladšiemu varím stále separátne tak mám čo robiť 😀 teším sa keď si zladia spanky lebo u nás sa vkuse spi - ráno , cez obed starší a poobede ešte mladší druhý spánok 😊 našťastie veľa nám pomáha aj svokra že mi pošle navarené a to mame aj na dva dni alebo chodia k bam často poobede a zoberú deti von 🙂

anonym_9f40f1
22. aug 2026

@anonym_autor nemaju 100x kruzkov zbytocnych...

Strana
z2