Ako vyriešiť vylúčenie dieťaťa z oslavy?
Ahojte..mam doma 8 rocne dieta, v triede ma nejaky spoluziak oslavu a zo skupiny 4 deti,( ktore sa stale kamaratia, po poobediach, cez vikendy atd) kde je aj moje pozval oslavenec tie tri ostatne, moje nie..to neriesim, ze moje dieta nie je pozvane, a preco nie je pozvane ...skor riesim, ako to vysvetlit, ci to vobec doma rozoberat viac, alebo len okrajovo, alebo to uplne neriesit..vidim, ze s tym nie je uplne ok, lebo uz bolo spomenute, ze ked budeme mat my oslavu, zrobi to opacne, ale zas ziadne slzy preto neboli.. co by ste poradili?
ale oslávenec nie je z tej 4-ky hej? tak by som to neriešila 🤷♀️ proste nemajú prienik kamarátov…
Ja by som si to nejako zistila prečo ho nepozval alebo ak by to vedelo dieťa povedať ako sa spolu hrajú a vychádzajú. Tam môže byť nejaký problém.
To mohli rozhodnúť rodičia že len troch. Neriešil by som to. Ja som síce dovolil asi 6 detí ale v kine už som obmedzil čo si môžu objednať a aj potom v reštaurácii, aj tak to vyšlo cez 150€.
Urcite by som sa s nim porozpravala,neexistuje,ze by ho to netrapilo. Povedala by som mu,ze je v poriadku citit sa sklamany a skusila by som mu vysvetlit,ze mozno mali obmedzeny pocet pozvanych a to,ze ho nepozval,nemusi znamenat,ze nie je kamarat. Snazila by som sa nepotlacat jeho pocity,ale rozumne vysvetlit,ze aj to sa stava a nie je to koniec sveta a priatelstva.
Mozno ozaj rodicia dovolili iba urcity pocet.ak sa jedna o oslavu v detskej izbe oslavenec a traja kamosi je naozaj uz dost.ja som mojej malej dovolila tiez tri kamosky a viac uz nie hoci ich ma aj osem..nehaldaj za tym vobec nic konkretne. Mozno len zrovna v obdobi ked sa riesila oslava sa s nim viac kamosili ti traja.
Ako ja osobne to neriesim, ze moje dieta nejde..skor riesim, ako to rozoberat doma, ci vysvetlovat, ci sa tvarit, ze sa nic nestalo, ci s tym sama zacat, alebo pockat, kym to dieta zacne same riesit a ci vobec...
ja by som pockala ci s tym pride dieta samo..ak nie neriesila by som ..spravila by som mu pekny den s tebou niekde vonku .. chalani si toi medzi sebou porozpravaju a zabudnu .. to len dospelaci musia vsetko vzdy riesit
@anonym_autor ries to iba vtedy, ak ma s tym dieta problem a postazuje sa na to.
Správne to chápem, že dieťa je v partii ( spolu sú 4) a oslávenec nie je z tejto partie? Tak jasne, s oslávencom nie sú naj kamoši a hotovo.
Ako rodič by som to neriešila prečo,zaco ,načo. Ak by s tým prišlo dieťa tak mu treba povedať, že je to právo oslávenca pozvať koho chce, a zrejme aj rodičia povolili len určitý počet detí. To že oni 4su kamaráti - partia, tak niekto mimo partie musí/môže pozvať celú partiu.
Tvoje dieťa nie je vylúčené, len nie je pozvané
@anonym_autor ak by som.citila ze ho to trapi tak by som to otvorila, kazdy si na oslavu pozyva koho chce a ze sa moze stat ze ho nepozve aj kamarat, a moze mat rozne dovody. A dietatu by som povedala ze nech si tiez pozve koho chce.
A vie diera preco nebolo pozvane?
Keďže oslávenec nie je z ich skupiny, tak neviem, čo by sa akože malo riešiť. Asi so synom až taký kamarat nie je, mal určené, koľko deti môže pozvať, tak si vybral.
Syn môže byť sklamaný, že nebol pozvaný a ak by sa s tym zdôveril, presne toto by som mu povedala, inak by som to vôbec nerozmazávala a zbytočne neanalyzovala a nedávala tomu väčší doraz ako to má.
a presne preto som tieto nezmysli zatrhla este v skolke. Oslavy sa robia doma s rodinou, nie "cudzimi" detmi.
Na oslavy s kamosmi maju cas od 15+, dovtedy je to aj tak iba saskarina rodicov, aby sa predvadzali, ktory z nich vymysli vacsiu a honosnejsiu oslavu, a mamenie darcekov pre svoje rozmaznane decka.
Dakujem, neprosim.
a presne preto som tieto nezmysli zatrhla este v skolke. Oslavy sa robia doma s rodinou, nie "cudzimi" detmi.
Na oslavy s kamosmi maju cas od 15+, dovtedy je to aj tak iba saskarina rodicov, aby sa predvadzali, ktory z nich vymysli vacsiu a honosnejsiu oslavu, a mamenie darcekov pre svoje rozmaznane decka.
Dakujem, neprosim.
@elanor ja som sa snazila... ale moja mama slubi jedinej vnucke co len chce. takze uz druhy rok "robim" oslavu - rozumej len pozyvam spoluziacky, lebo inak budem ja ta zla... ale obmedzujem pocet. minuly rok bola len jedna. tento rok mali byt 3 ale jedna nemoze, tak budu len dve.
@elanor ja som sa snazila... ale moja mama slubi jedinej vnucke co len chce. takze uz druhy rok "robim" oslavu - rozumej len pozyvam spoluziacky, lebo inak budem ja ta zla... ale obmedzujem pocet. minuly rok bola len jedna. tento rok mali byt 3 ale jedna nemoze, tak budu len dve.
@chillibubble tak nech si oslavy robi mamicka (babicka) u seba doma, aj organizacne aj varenim, ked je taka mudra, ze slubuje za druhych. Ani by ma nehlo robit nieco u mna doma s cim ja nesuhlasim.
@chillibubble tak nech si oslavy robi mamicka (babicka) u seba doma, aj organizacne aj varenim, ked je taka mudra, ze slubuje za druhych. Ani by ma nehlo robit nieco u mna doma s cim ja nesuhlasim.
@elanor ved aj vsetko robi, aj je oslava u nej. lenze organizacne to musim dohodnut ja. lebo za 1. by mi bolo blbe pred ostatnymi mamami, ze babka ich obvolava. a za 2. moja mama sa niekedy nevie spravat, takze este aj hanbu by mi mozno spravila. neviem si s nou dat rady od narodenia dcery, ako rodica ma minimalne respektuje. ale pretrhnut s nou vztahy nechcem samozrejme...
@elanor ved aj vsetko robi, aj je oslava u nej. lenze organizacne to musim dohodnut ja. lebo za 1. by mi bolo blbe pred ostatnymi mamami, ze babka ich obvolava. a za 2. moja mama sa niekedy nevie spravat, takze este aj hanbu by mi mozno spravila. neviem si s nou dat rady od narodenia dcery, ako rodica ma minimalne respektuje. ale pretrhnut s nou vztahy nechcem samozrejme...
@chillibubble chapem, mas to tazke.

Uz by som to neriesila a spravila mu iny nahradny fajn program nech na to nemysli