icon

Ako zvládnuť oslavu, keď sa dieťa cíti ignorované?

5. júl 2026

Oslava - indoor ihrisko
10 deti.
1 dieta pozna len jedno -oslavenca ,ine nie .
Poznaju sa zo skolky ,od zacatia skoly sa 2x videli.

Keby to 1 dieta frflalo ze nikto sa s nim nehra , matka oslavenca neriesi, oslavenec ignoruje - som citlivka ked to podla mna neni ok ?

Pred 2tyzdnami bola tiez pozvana ,vsetci sa poznali,paradny den .
Aj my sme tu oslavu mali ,a ked decko nejake doslo ze nik sa s nim nehra, dala som to na poriadok .

Zle su ta citim ,neviem som citlivka ?deti maju 7r .

anonym_ae1d9b
5. júl 2026

áno si citlivá, ale je to v poriadku. Zvykaj si, podľa všetkého tvoje dieťa tiež istým spôsobom do toho prispieva svojim správaním.
Poznám to , ešte sa netrápiš až až.
Ešte otázka načo vás pozvali? resp. načo ste išli keď sa deti ani nestetávajú? Inak to dopadnuť ani nemohlo.

anonym_db5a0b
5. júl 2026

No, keď sa 10 deti spolu hra a jeden sa nevie začleniť, tak chyba bude v ňom. A bolo naivné a sebecké si myslieť, že oslávenec (keďže pozná jeho) sa bude venovať iba jemu.

petamich
5. júl 2026

Po pravde na taku oslavu by som ani nesla 🤷‍♀️ ty by si isla na oslavu znamej, ktoru si videla 2x za posledny rok, mozno dva a nikoho ineho by si tam nepoznala? Ja nie 🤷‍♀️ od oslavenca (7) naozaj nemozes cakat, ze vyhodnoti situaciu alebo, ze sa bude venovat len tvojmu dietatu a to posledne co sa matke oslavenca chce riesit je, preco sa nehrate so Zuzkou, hrajte sa aj so Zuzkou...mozno raz by som to synovi povedala a viac by som neriesila, maju 7 rokov, niektore veci by si mali vyriesit aj sami a ak je tvoje dieta introvert a ma problem s cudzimi ludmi, o dovod viac spravne vyhodnotit situaciu a na taku oslavu ani neist.

autor
5. júl 2026
@petamich

Po pravde na taku oslavu by som ani nesla 🤷‍♀️ ty by si isla na oslavu znamej, ktoru si videla 2x za posledny rok, mozno dva a nikoho ineho by si tam nepoznala? Ja nie 🤷‍♀️ od oslavenca (7) naozaj nemozes cakat, ze vyhodnoti situaciu alebo, ze sa bude venovat len tvojmu dietatu a to posledne co sa matke oslavenca chce riesit je, preco sa nehrate so Zuzkou, hrajte sa aj so Zuzkou...mozno raz by som to synovi povedala a viac by som neriesila, maju 7 rokov, niektore veci by si mali vyriesit aj sami a ak je tvoje dieta introvert a ma problem s cudzimi ludmi, o dovod viac spravne vyhodnotit situaciu a na taku oslavu ani neist.

@anonym_ae1d9b
@anonym_db5a0b
@petamich Dakujem …trochu sa to rozbehlo nastastie …no moja sa bezne hrava s cudzimi detmi ,je velmi otvorena , nestojim si za nou , ale poznam ju.
Pytala som sa jej ked dostala pozvanie ,chces tam ist ?(nevedela som ze tam nikoho poznat nebude ) ona ze ano .
A dnes toto .
Ano vela veci nech si poriesia , ale aby sa 1 decko citilo zle -tam by som ja zakrocila

anonym_df9e86
5. júl 2026

Boli sme na takej oslave, tiež moja poznala len oslavenkyňu a k tomu moja má apergera takže ten sociálny kontakt je vážne u nej problém a čuduj sa svetu, 4 hodiny som o nej nevedela, pekne sa začlenila, vybehala, vyhrala aj s cudzimi deťmi. Musela sa samozrejme prekonať a sama ísť za deťmi, ja nebudem chodiť za deťmi, že hrajte sa s mojou dcérou, proste nie, toto treba nechať na deti. Povedala si svojej dcére nech sa k nim pripojí? Neverím, že keby sa začlenila do hry, tak ju odoženú alebo neviem čo.

anonym_51794a
5. júl 2026

Ty tam priamo si, ze teraz sa to deje??neuveritelne......ty si mala zistit, kto tam bude

autor
5. júl 2026
@anonym_51794a

Ty tam priamo si, ze teraz sa to deje??neuveritelne......ty si mala zistit, kto tam bude

Ale zas poucila som sa ….nabuduce sa pytat kto tam bude 😅
@anonym_df9e86
@anonym_51794a ty sa stale pytas ?

autor
5. júl 2026
@anonym_51794a

@anonym_51794a Idem domov akurat , donesu ju domov …. 😁

anonym_da6d00
6. júl 2026

@anonym_autor neviem, 7 r. oslavenec si medzi desiatimi deťmi nebude všímať že aha, tam to jedno je samo. Navyše ak sa vídajú málo, má bližších kamarátov, je zaujatý hrou. Extroverti sa vedia začleniť aj do úplne cudzej skupiny, introverti budú stáť v kúte a pozerať sa. Tak to býva. Ak by som tam bola, odchytila by som nejaké dievčatko či sa s ním môže dcéra hrať, ak tam nie si, áno, mohla sa o to postarať matka oslávenca, byť to moja oslava tak mi záleží aby si ju všetky deti užili. Ale zasa ak dáva pozor na desať detí možno len preletela očami, že tamto dievčatko je v kúte, asi sa mu nechce hrať s nimi. A neriešila. Neodmietala by som ale ďalšie pozvania, len by som dcére poradila, že aj keď sa s ňou nikto nehrá, nech ich sama osloví. Nech sa učí socializovať sa.

anonym_db5a0b
8. júl 2026

ja si myslim, ze hlavny problem bol aj to, ze si tam bola ty. Moj syn je tiez taky. Ked som niekde furt chodi za mnou, zaluje ten mi to, ten mi hento a somariny. Ked tam nie som, pekne sa hra, zacleneny, svoje vojny si vyriesa pomedzi deti...

anonym_ad2fbc
8. júl 2026

Netrap sa. Ty to rozdychaj a povedz dcerke, ze to je presne situacia, ktora moze nastat kedykolvek v zivote... Chcela ist na oslavu, kde poznala iba jedno dieta - oslavenca. To si uzivalo svoju oslavu - deti sa bavia, santia, nepozoruju, kto sa nudi a nebavi. Ulohou oslavenca nie je vsetkych zabavat - su to deti. A ani nasou ulohou, rodicov, nie je si to postrazit... Ja by som to brala ako super skusenost pre dceru. Nie vsetko je tak, ako si predstavujeme. Nie vsetko prezijeme podla predstav. A to je v poriadku 🙂 Nabuduce bude dcera vediet, ako asi taka oslava, kde nikoho nepozna, bude prebiehat...