icon

Ako vysvetliť deťom, kde trávim noc?

Včera o 19:10

Ahojte baby. ked idete k novemu chlapovi spat, alebo spavat u neho na celu noc, Ako to vysvetlite 6 rocnemu dietatu. 10 rocnemu dietatu a 16 rocnemu pubertiakovi.

anonym_b152cb
Dnes o 11:11
@anonym_autor

vam co neviete vychovat deti k samostatnosti by ich mala zobrat socialka. Pre neschopnost rodicovskych povinnosti.

@anonym_autor my deti vychovávame (lebo sme s nimi na rozdiel od Teba). Kľudne si bez urobiť štvrté a daj ho do opatery tomu 16 ročnému.

ria_sprout
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@anonym_9c91b1 a co robia tvoje deti doma same ked ty si v praci? v noci spia, cz den behaju po vonku kde su auta, doma kde je elektrika a plyn kopa skla ostre noze, kde mozu spadnut, dolamat si nohu rozbit hlavi a milion ineho.. v noci spia.. vidis tam ten roydiel? dam ich spat a idem. rano sa zobudia a dovtedy som doma

@anonym_autor ja inak pracujem na nocne. Niekolko krat sa stalo, ze muz siel na sluzobku a ja nemam babky aby bezali mi davat pozor na deti. Normalne doma spali a ja som bola prec. Netusila som aka som strasna krkavcia mater. Ked som s nimi bola doma (mam 4ri deti) tak vsetky moralistky moralizovali ze som doma. Ked som sla do prace, zrazu aj to je zle aj ked su uz velke. Minule sme s muzom sli na noc po 15r na rande bez deti. Noc dopadla uplne normalne. Odchadzali sme asi o 8mej, o 22 sme im volali z reštaurácie ze ako sa maju, isli spat. Videli sme vsetko na kamere kedy pozhasinali. Rano sme prisli a oni este spali. Akoze sorry, ze po 15r sme prvy krat sli bez deti a traja pubertaci dali pozor na 10r najmladsieho. Akoze obesit ma lebo som sla sexovat do hotela.

pralinka25
Dnes o 11:12
@anonym_9c91b1

@pralinka25 Nejde o to vymýšľať im program, ide o dohľad. Stať sa môže čokoľvek a nemyslím si, že 16 ročný je schopný reagovať ako dospelý človek. Deti by takto mali zostávať samé v nevyhnutných situáciách. Trávenie celej noci spaním vedľa chlapa v jeho posteli, miesto toho, aby som bola pri svojich deťoch, nevyhnutná situácia nie je. Mne to normálne nepríde a svoje deti by som takto samé nenechala. Ty zrejme áno a potom nemá zmysel sa tu hádať. Za mňa je to nechutné.

@anonym_9c91b1 ja to neriešim som vydatá doma s muzom ale ako píšem čítam tu kadeco dene. Neverím ze všetky ženy ktoré si nájdu vzťah po rozvode spolu roky nespia alebo sa len vidia hodinu po robote. Vsak nechať decka doma aj o 17 kedy je 6 rocny aktívny je riziko. Vsetko sa da brat zle

pralinka25
Dnes o 11:13
@patrike

@pralinka25 Nema ho tahat domov, mozu si zasukat par hodin do praci a pod. My sme mali v rodine vdovu, bud jej dceru strazila babka alebo robila "nadcasy v praci" a opat dceru strazil niekto dospely.

@patrike nechávať decka samé o 17 nepovažujem za o nič menšie zlo. A nie každý má moznosti stráženia.

anonym_9c91b1
Dnes o 11:18
@anonym_autor

@anonym_9c91b1 a co robia tvoje deti doma same ked ty si v praci? v noci spia, cz den behaju po vonku kde su auta, doma kde je elektrika a plyn kopa skla ostre noze, kde mozu spadnut, dolamat si nohu rozbit hlavi a milion ineho.. v noci spia.. vidis tam ten roydiel? dam ich spat a idem. rano sa zobudia a dovtedy som doma

@anonym_autor Vôbec nechápeš, alebo skôr nechceš chápať, čo je predmetom tejto diskusie. Tváriš sa tu, že sa tu bavíme o čase kedy si v práci. Ale my sa bavíme o tom, že tráviš celú noc u chlapa a svoje deti nechávaš samé doma, aby si si užila s chlapom. Ale už podľa odpovedí vidím, že som ťa odhadla správne. Ešte že ich aspoň ráno vystískaš, keď na ne potom serieš. Takže ty si bola celú noc u priateľa, potom si na skok prišla domov a zase išla do práce. Kedy si teda so svojimi deťmi, to ti nie je blbé?

anonym_9a7229
Dnes o 11:20
@crazy_cat_lady

@anonym_9a7229 podla aeba sudim teba? 😂 Ak fakt nevidis a rvoj mozog nedokaze pochopit, co je na tom zle, tak nema zmysel dalej o tom s tebou diskutovat ;)

@crazy_cat_lady keď si ešte nepochopila, posielam autorku aby si išla zasexovať, narozdiel od teba, ja nie som frigidna moralistka.
Skus si aj ty vrznut keď máš s kým, možno budeš menej moralizovat, keď zistíš aký je sex príjemny 😂😀
Pekný deň.

anonym_0cbbfe
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@anonym_0cbbfe neodpovedala, lebo este vecer som uspavala deti potom sla k priatelovi, potom rano detom ranajky postiskat ich trochu a do prace. Teraz mam obed a jem prve jedlo dnesneho dna

@anonym_autor Dúfam, že ak nie o obed, tak aspoň o večeru sa postará "priateľ";)....Btw, a čo si vlastne natárala deťom ráno pri tých raňajkách?

ria_sprout
Dnes o 11:21

Inak teraz moj najstarsi zobral najmladsieho syna na bicykel. Normalne dobrovolne spolu obcas travia cas. Podla tejto logiky by mala byt taka vec zakazana, lebo ja sa "zabavam" doma pisanim na internet, zatial co moj 15r syn travi cas so svojim 10r bratom na bicykli, kde hrozi hrozne vela veci. Akoze najlepsie deti drzat zamknute v izbe a nesmu byt spolu osamote, lebo potom su to pestunky. Fakt zasnem nad helikopterovou vychovou niektorych ludi

anonym_1b5e6a
Dnes o 11:22
@anonym_autor

ste normalne? Ja sa pytam na nieco uplne ine a vy by ste hnali na mna socialku??? a co robia vase deti ked ste v praci alebo na nakupoch? Moje su velmi samostatne a sikovne, Vravite tym ze tie vase si nevedia ani zadok utriet same?

@anonym_autor ked su samostatne a rozumne, tak im povedz pravdu. Jozko, dnes ostanem spat u Petra, postaraj sa o mladsich bratov. 16 rocny nie je uplne hlupy ani slepy, ani hluchy, zas az tak to nedokazes utajit aby si nic nevsimol, on vie preco odchadzas a je mu trapne to s tebou rozoberat. Tomu sestrocnemu staci informacia, ze spis u Petra a rano sa vratis. A na druhej strane Peter by mohol byt ustretovy a pochopit, ze si matka 3 deti a po prijemne stravenom vecere u neho doma by ta mohol nalozit do auta a odviezt domov, hoc aj po polnoci. Mate vy dvaja problem s tym, ze nebudete spat jeden vedla druheho, pretoze ty mas zodpovednost za deti? Alebo jeden z vas dvoch s tym ma problem?
Nezavidim to, ze mas vztah, ani nezakazujem sex, ale nechapem preco tym detom potrebujes klamat. Myslis si, ze oni nevedia? Aku mozu mat doveru k matke, ktora im bez mihnutia oka klame o nejakych nocnych sichtach?

anonym_44be09
Dnes o 11:23
@anonym_autor

vam co neviete vychovat deti k samostatnosti by ich mala zobrat socialka. Pre neschopnost rodicovskych povinnosti.

@anonym_autor a ty si samostatna, že svoje povinnosti musíš hádzať na dieťa?

lucinkak
Dnes o 11:25

@anonym_autor ja mám doma teraz 6 ročného syna a 13 ročnú dcéru a v noci nikdy nebyvaju samé, cez deň niekedy aj to možno max hodinu.
Po rozvode som si asi po polroku našla známosť, písali sme si, videli sme sa cez deň na káve... samozrejme, že nás to ťahalo aj fyzicky k sebe, ale stále sme si písali lebo odchádzal za prácou tak som vysvetlila dcérke že si píšem s ujom a potom si každý deň posielali smajlíky medzi sebou atď , vtedy mala 3 roky, normálne som ho zavolala domov, zoznámila som ich, doniesol jej zaručene skvelý darček a potom u nás normálne prespával a bolo to, vždy sme chodili všade spolu s dcérou aj na pobyty na víkend atď , dnes je to pre dcéru oco a spoločný synček už má 6 rokov.
Podľa mňa netreba deti opúšťať, teda určite nenechávať doma samé v noci len kvôli sexu, ale ak to myslíte vážne tak ich zoznámiť a však nech príde k vám domov, to skôr pochopia deti asi 😊

autor
Dnes o 11:26
@anonym_0cbbfe

@anonym_autor Dúfam, že ak nie o obed, tak aspoň o večeru sa postará "priateľ";)....Btw, a čo si vlastne natárala deťom ráno pri tých raňajkách?

@anonym_0cbbfe Iba najstarsia videla ze som nebola doma. mensie este spali ani netusili

evkatk
Dnes o 11:29

Ako niečo také môžeš urobiť vlastným deťom? Ja som ostala vdovou s troma deťmi ako 33 ročná a nikdy by ma nenapadlo hľadať si nejakého chlapa. Žila som a žijem už 40 rokov iba pre deti, teraz aj vnúčatá. Deťom som zabezpečila všetko pôvodné, bez rušivého vplyvu cudzieho človeka. Keď som im chcela zabezpečiť všetok nadštandard, aký mali, kým im otec žil, nebolo času na žiadne úlety, len pracovať, zarábať a venovať sa deťom. Prioritou pre mňa vždy boli iba deti a ich spokojný život. Žiaden chlap nestojí za to, aby deti išli na vedľajšiu koľaj, lebo mame chýba chlap.

anonym_f82044
Dnes o 11:29
@anonym_autor

@anonym_0cbbfe Iba najstarsia videla ze som nebola doma. mensie este spali ani netusili

@anonym_autor tak hádam si si dobre zatrtkala 🤷

anonym_8af361
Dnes o 11:36

autorka mne príde choré ako si tu obhajuješ svoju potrebu spať pri nejakom chlapovi v noci. tvoje 6rocne dieťa môže mať takú istú potrebu v noci sa pritúliť k máme, ale tá tam nie je. takže nech si trhne nohou hej? je niečo úplne iné keď sa súrodenec musí postarať o mladšie lebo rodič ide na nočnú zarobiť peniaze navyše, a úplne niečo iné ísť “na nočnú” lebo ťa svrbí… zatiaľ čo tvoje deti spia bez rodiča. Sama mám 5rocnu a veľakrát sa stane že pribehne ku mne do postele lebo sa jej niečo škaredé snívalo, alebo rastie a bolia ju nožičky a som tam pre ňu. Ty nie.

autor
Dnes o 11:39
@anonym_8af361

autorka mne príde choré ako si tu obhajuješ svoju potrebu spať pri nejakom chlapovi v noci. tvoje 6rocne dieťa môže mať takú istú potrebu v noci sa pritúliť k máme, ale tá tam nie je. takže nech si trhne nohou hej? je niečo úplne iné keď sa súrodenec musí postarať o mladšie lebo rodič ide na nočnú zarobiť peniaze navyše, a úplne niečo iné ísť “na nočnú” lebo ťa svrbí… zatiaľ čo tvoje deti spia bez rodiča. Sama mám 5rocnu a veľakrát sa stane že pribehne ku mne do postele lebo sa jej niečo škaredé snívalo, alebo rastie a bolia ju nožičky a som tam pre ňu. Ty nie.

@anonym_8af361 a za kym pribehne tvoje 5 rocne dieta, ked si 8 a pol hodiny v praci? noc od zaspatia po kedy sa vratim trva 5 az 6 hodin. A v noci sa spi

anonym_9c91b1
Dnes o 11:42
@anonym_autor

@anonym_8af361 a za kym pribehne tvoje 5 rocne dieta, ked si 8 a pol hodiny v praci? noc od zaspatia po kedy sa vratim trva 5 az 6 hodin. A v noci sa spi

@anonym_autor Ako tak čítam tvoje inteligentné odpovede, ten chlap dobre vie čo robí.

anonym_8af361
Dnes o 11:43
@anonym_autor

@anonym_autor V práci som iba 3dni v týždni po 6 hodin a hneď po olovrante ju beriem zo skolky aj s jej kamaratkou 🙂 Počas celej doby čo je v škôlke, tam sú učiteľky a to je ten zásadný rozdiel! Hocičo hocikedy sa stane, som tam. Zatiaľ čo tvoje dieťa by mohlo jedine dúfať že im snáď zdvihnes telefón v strede noci

kristina2412
Dnes o 11:46
@ria_sprout

@kristina2412 a keby to urobili rodicia, ze idu na rande na noc, tiez by ste tu takto hejtili? Pochybujem. Tu ide o to, ze si zena co ma deti dovolila mat noveho priatela a robite tu z nej k.rvu.

@ria_sprout neviem ako ty, ale nikdy by sme si s manželom nešli užívať niekam na noc, zatiaľ čo by 3 deti boli doma samé....

autor
Dnes o 11:46
@anonym_8af361

@anonym_autor V práci som iba 3dni v týždni po 6 hodin a hneď po olovrante ju beriem zo skolky aj s jej kamaratkou 🙂 Počas celej doby čo je v škôlke, tam sú učiteľky a to je ten zásadný rozdiel! Hocičo hocikedy sa stane, som tam. Zatiaľ čo tvoje dieťa by mohlo jedine dúfať že im snáď zdvihnes telefón v strede noci

@anonym_8af361 no vidis a moje 6 rocne nasadne na autobus v dedine kde sme byvali a pride sem do mesta za mnou do prace .

anonym_035567
Dnes o 11:52
@fineta

@anonym_035567 Keď musím vlastnej mame klamať, že idem cez víkend na wellness s kamoškou, len aby som mohla odísť od detí za chlapom, tak to hovorí za všetko. Ak je ten vzťah vážny, chlap počká a prispôsobí sa režimu detí. Netreba kvôli tomu vymýšľať realitu. Jedine, že by autorke išlo čisto len o sex a nie o budovanie vzťahu. Pre mňa je pri hľadaní partnera základom úspechu toto jasné poradie:
1. poznanie muža ako človeka, či vôbec stojí za zoznámenie v prvom rade aspoň s najstarším dieťaťom a ako si spolu sadnú.
2. postupné zoznámenie so všetkými deťmi.
3. zoznámenie so širšou rodinou.
4. sex ako posledné hlavne po nevydarenom vzťahu. V poprehadzovanom poradí môže nastať opäť len zbytočná motanica a problém. Chlap, ktorý má vážny záujem a čisté úmysly, toto tempo bez problémov rešpektuje.

@fineta To snad ani nemyslis vazne :D Cize najprv zoznamim dieta s chlapom a az potom zistim ci mi v intimnych zalezitostiach sedi? Nestaviam sex na prve miesto ale ak je niekto v posteli prasa, alebo ma ine ocakavania ako ja, vztah nebude fungovat a neviem si predstavit najprv zoznamovat deti s chlapom a az potom s nim nieco mat :D Deti zoznamim s priatelom az potom co zistim aky je clovek, ake ma spravanie, zacnem mu doverovat a zistim ci si sedime po kazdej stranke, a AZ tak ho predstavim dietatu. Nemusi doeta poznat kazdeho chlapa s ktorym - obrazne povedane - pojdem na kavu. Az toho, s ktorym si viem predstavit vaznejsi vztah.

anonym_1b5e6a
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@anonym_autor a co si jej povedala? Kde si bola?

autor
Dnes o 11:54
@anonym_1b5e6a

@anonym_autor a co si jej povedala? Kde si bola?

@anonym_1b5e6a priniesla som hned rano nakup tak sa nepytala,

januska12323
Dnes o 11:55

Ja asi nechápem, decká išli spať, ty si zdrhla a oni ani nevedeli kde si?

anonym_9c91b1
Dnes o 11:56
@anonym_autor

@anonym_1b5e6a priniesla som hned rano nakup tak sa nepytala,

@anonym_autor Počkaj, takže tvoje deti ani nevedeli, že pôjdeš preč? Tak toto je už vážne otras, ty sa ani trochu nehanbíš?

patrike
Dnes o 11:56
@anonym_035567

@fineta To snad ani nemyslis vazne :D Cize najprv zoznamim dieta s chlapom a az potom zistim ci mi v intimnych zalezitostiach sedi? Nestaviam sex na prve miesto ale ak je niekto v posteli prasa, alebo ma ine ocakavania ako ja, vztah nebude fungovat a neviem si predstavit najprv zoznamovat deti s chlapom a az potom s nim nieco mat :D Deti zoznamim s priatelom az potom co zistim aky je clovek, ake ma spravanie, zacnem mu doverovat a zistim ci si sedime po kazdej stranke, a AZ tak ho predstavim dietatu. Nemusi doeta poznat kazdeho chlapa s ktorym - obrazne povedane - pojdem na kavu. Az toho, s ktorym si viem predstavit vaznejsi vztah.

@anonym_035567 Tiez ma to pobavilo, zrejme je z tunajsich teoreticiek, ktore chlapa natahuju (ak je zufalec a necha sa natahovat) a potom ho po pol roku odmietnu, lebo nespravne odpovedal na testovaciu otazku cislo 172. Sex nie je odmena, ani tovar vo vymennom obchode.

patrike
Dnes o 11:58
@anonym_9c91b1

@anonym_autor Počkaj, takže tvoje deti ani nevedeli, že pôjdeš preč? Tak toto je už vážne otras, ty sa ani trochu nehanbíš?

@anonym_9c91b1 Nuz, co sa da robit, ides nakupovat a zrazu zistis, ze sulozis, neskoro je uz domov volat 🙂

ria_sprout
Dnes o 11:58
@kristina2412

@ria_sprout neviem ako ty, ale nikdy by sme si s manželom nešli užívať niekam na noc, zatiaľ čo by 3 deti boli doma samé....

@kristina2412 tak nie kazdy ma k dispozícií babky, ktore budu davat pozor na pubertakov. Ano, po 15rokoch prvy krat bez deti, sme si s muzom dovolili ist na veceru, do kina a na hotel. Zlyncuj ma za to, ze vychovavam samostatne deti. 😒

kristina2412
Dnes o 12:04
@ria_sprout

@kristina2412 tak nie kazdy ma k dispozícií babky, ktore budu davat pozor na pubertakov. Ano, po 15rokoch prvy krat bez deti, sme si s muzom dovolili ist na veceru, do kina a na hotel. Zlyncuj ma za to, ze vychovavam samostatne deti. 😒

@ria_sproutne je mi úplne ukradnuté kam si išla , tvoje deti, tvoja zodpovednosť. Predstav si, že ja tiež nemám k dispozícii babky, no priority mám inde.

ria_sprout
Dnes o 12:08
@kristina2412

@ria_sproutne je mi úplne ukradnuté kam si išla , tvoje deti, tvoja zodpovednosť. Predstav si, že ja tiež nemám k dispozícii babky, no priority mám inde.

@kristina2412 ano, priority mas v kritizovani cudzich ludi