icon

Ako zistiť diagnózu môjho 3-ročného syna?

226lenka
Dnes o 15:47

Viem že v tomto prípade by som sa mala poradiť s nejakým odborníkom, prípadne pediatrom, ale skôr ako sa obratim na nich, skúsim sa popýtať tu vás.
Ide o syna, ma 3 roky (v novembri 4). Okrem neho máme o 2 roky mladšiu dcéru. A mám pocit, že syn ma nejakú diagnózu. Od septembra chodí do škôlky a viackrát mi učiteľka hovorila že robil deťom zle, že ich kúsal a jedno dievčatko mi vravelo že mu bral hračky.
Doma si nechce umývať zuby, môžem sa na hlavu postaviť, on mi nedovolí aby som mu umyla zuby. Keď ho chcem osprchovať vrieska a reve pri tom ako nenormálny. Koľkokrát príde za mnou a len tak bez príčiny ma kusne, štipne. Zle robí aj svojej mladšej sestre. A ešte aj mojej mame. Keď niečo chce a nedovolím mu to, snaží sa to vydupat krikom, revom, hodí sa o zem.
Je neposedný. Bola som s ním na výlete cca 2 hodiny vlakom, po celom vozni pobehoval a nevydržal sedieť ani 5 minút vkuse. Čo vystrájal v hoteli na raňajkách, že nechcel ani jesť a nenechal ani mňa najesť sa.. ledva som do seba rýchlo naliala džús, lebo na celú reštauráciu kričal, že sa chce ísť hrať do detského kútika. A keď mu hovorím, že sa najprv naraňajkujeme, tak to nie, on nechce, on sa ide hrať a ťahá ma za ruku. A ostatní hostia len pozerali na nás a mysleli si čo to je za nevychovany dieťa a neschopnú mater. A čo vyvádzal v centre mesta keď sme boli, to radšej nekomentujem.
Pediatrička nás prednedávnom poslala na vyšetrenie ORL, ani za ten svet sa nechcel nechať vyšetriť, aby sa mu doktor pozrel do nosa. Lekár z neho bol nervózny, lebo 10 minút a ním bojujeme a nič z toho nebolo. A takisto keď som ho objednala ku kadernícke strihať sa, nechcel sa ostrihať a robil tam cirkus. Nakoniec sa nechal, aj to som mu musela dať cumel a pustiť video na mobile.
Ešte dodám, že odplienkoval sa len teraz, a cumel počas spania chce mať stále, už som skúšala že ho odnaucim zaspávať bez cumla, ale reval tak, že sa až zachádzal.
Podľa partnera (jeho otca) sa správa ako úplne normálne dieťa, podľa jeho mamy ma autizmus.
Jediný, pred kým má rešpekt je jeho otec. A mňa zhadzuje že si neviem si synom urobiť poriadok.

Strana
z3
ankare
Dnes o 20:58

@226lenka chod s ním na diagnostiku, môže mať nejakú poruchu.

anonym_da5bd7
Dnes o 21:05

V tvojom synovi vidim trochu podobu s mojim. Co sme my robili, ked si nechcel napr umyvat ruky po navrate z vonku, zavreli sme sa s nim v kupelni a boli sme tam dovtedy, kym si ruky neumyl. Zo zaciatku pravdaze jacal, kludne by dvere vyvalil, ale ukludnil sa a po takej pol hodine si ruky umyl. Idealne je, ked mas malu panelakovu kupelnu, kde sa da akurat tak sadnut si na zem 🙂. Ked uz bol znudeny a videl, ze s nami nepohne, ustupil. Spravili sme toto parkrat a znova vzdy, ked si nechcel umyt ruky a prestal s tym. To iste bolo ked sme prechadzali pri umyvani zubov z pasty, ktora sa mohla jest, na pastu, ktoru treba vypluvat. Toto, by som povedala, ze su este tie lahsie situacie. Bitie je horsie, tam viem zatial len povedat, ze ked som mu vratila, bolo to iba horsie, viac sa rozzuril a viac ma chcel bit. Momentalne ale funguje vydieranie zmrzlinou. Chce ju teraz cez leto jest kazdy den, ale ked ma udrie, tak dalsi den sa zmrzlina nekona. Pod takouto hrozbou sa vie celkom pekne ovladat (z coho som prekvapena). Kazdopadne daj ho vysetrit, moze mat nejaku poruchu spravania, jeho emocie mozu byt prilis velke, nevie ich zvladat. Ja tiez sa chystam s mojim, pokial sa to nezlepsi.

Strana
z3