icon

Ako zlepšiť stravovanie trojročného nejedáka?

Dnes o 08:28

Ahojte . Mám syna 3 roky .
Od zaciatku prikrmov (4m) jedol všetko a bez problemov .
Okolo 7 m mu zacali ist zuby ,tak aj to jedenie bolo take horsie ,ale zjedol ...postupne ako zacalo ist viac zubov ,zacal si akoby vyradzovat čo zje a čo nie . Až to vlastne skončilo tak ,že od cca 1 roka nezje nič .
Varené nedá do úst . Pecivo zje len suché. Jogurt občas ,tie actimel a podobne spapa ,ovocnu kapsičku ako
kedy . Obcas banan a skoncili sme . A chrumky jasne .
Náš jedalniček je . Par koliečok z rožka ,1x kapsička a vecer mlieko .
Noc nemusim hovorit ,že sa stale vela krát budí a chce mlieko . (Neodporuca sa nam to vyradit nakolko je odpor k jedlu ) a nieco jest musi .
Riesime to aj s gastro ,kde su vysledly v uplnom poriadku a dr si mysli ,ze bud je to len obdobie ,a napr školka moze pomoct .alebo proste bude "nejedak" .
Skusame ,ponukame ..no bez vysledku . Vidi jedlo a utecie on nema ani len snahu to skusit ..hned povie ,ze fuj ,alebo to smrdi .
Dala som teraz prihkasku do skolky . Vsetko som im opisala . Tak čakam . Ci ho vobec zoberu .
Ak mate niekto podobne dieta ,co pomohlo ?
Uzivali sme rozne na podporu chuti aj peritol . Pri tom peritole zje viac kokiecok z rozka ,ale na nove jedlo si netrufne .

Strana
z2
anonym_5e5292
Dnes o 21:33

Ahoj, skus si popozerat nie o diagnoze ARFID, mozno to bude jeho pripad. https://www.spektrumzdravi.cz/tehotenstvi-a-det...

Strana
z2