Ako zvládať deti s malým vekovým rozdielom?
Ahojte ako zvladate deti ktore maju medzi sebou maly vekovy rozdiel? Ja budem mat medzi detmi 1,5roka a akurat rozmyslam ako ludia riesia uspavanie ked novorodenca a male babatko treba uspavat x krat do dna a vacsie dieta len 1x. Ako to mate ked potrebujete uspat mladsie a ste same doma s oboma? Priatel chodi do prace takze vacsinu dna budem na deti sama tak by ma zaujimali nejake tipy ako si stym poradit 🙂 a samozrejme ma zaujima ako ste celkovo fungovali doma same s detmi. Predsa ked je vacsi vekovy rozdiel tie starsie deti pomahaju a zabavaju to mladsie, ale v tomto pripade je aj to starsie velmi male aby som ho vedela zapojit. Dakujem ha kazdy nazor a verim ze sa najdu aj pozitivne skusenosti a nie len same negativne ake je to zle 🙂
Ja len, ze deti nie su na to, aby pomahali a zabavali to mladsie. Aj ked je vacsi vekovy rozdiel. To je tvoja uloha.
@anonym_9fece5 ano to mi je jasne a netreba to brat doslovne 🤗
@anonym_autor ja mám rozdiel dva roky a u nás to bolo také, že bábätko spalo na začiatku takmer vkuse, čiže nebol problem s uspavanim, potom išlo staršie do škôlky, presne pre toto. Aby sa obaja vyspali.
@anonym_autor ja mám rozdiel dva roky a u nás to bolo také, že bábätko spalo na začiatku takmer vkuse, čiže nebol problem s uspavanim, potom išlo staršie do škôlky, presne pre toto. Aby sa obaja vyspali.
@anonym_125476 dakujem, tak to znie ze ste to mali super zvladnute ☺️
@anonym_autor neboj, babatko bude vacsinu dna spinkat a najdes si system, ako uspat aj to starsie. Bude to chvilku trvat ale najdes si system, kazda matka si musi najst to svoje, co jej a detom vyhovuje
my sme mali 3 malé deti.
4 r. sme dali do mš a s 18 m a novorodecom sme sa trápili doma. najhoršie bolo v noci - deti sa navzájom budili.
Ja mam 20mesacny rozdiel, keď som mladšieho uspavala, tak bud sme boli na prechadzke so starším a spal malý v kočíku, alebo staršiemu som čítala rozprávku kým som menšieho spala s kojenim, alebo kým som uspavala, starší sa potichu vo vedľajšej izbe. Občas pribehol, ale malého to nerusilo.
Tiež som sa bála, ako to bude vyzerať, keď malý bude mať 2 sánky a starší 1, že to budem ako na kolotoči stále niekoho uspávať.... Moja rada je nestresovat dopredu, možno to bude úplne inak, zbytočne s tým teraz zaťažuje myseľ.... U nás to nakoniec vyzeralo tak, že malý keď prešiel na 2 sánky, tak 2 hodiny po zobudení si dal 30min slofik a potom na ten druhy spánok som ho uspala vtedy, keď staršieho, ktorý spal už len 1x. Takže vlastne zaspali spolu.
@anonym_autor u nas bolo 17m, najprv som uspala babatko, potom vacsie dietatko, pripadne obe naraz, jedno bolo v satke. Vacsinou to bolo okik. Obcas sa nedalo, ale vynimocne. Ja som bola spokojna s rozostupom.
@anonym_autor Ci tam bol.niekto alebo nie, nuz.. ked jedno spalo, venovala som sa druhemu.. casom som mladsie tlacila do jedneho poobednehi spanku. Ale to uz zas starsie poobede takmer nespavalo. Mam dvijrocny rozdiel - 2 roky a 3 tyzdne.

Ja len, ze deti nie su na to, aby pomahali a zabavali to mladsie. Aj ked je vacsi vekovy rozdiel. To je tvoja uloha.