icon

Ako zvládať horšie známky svojich detí?

Včera o 15:47

Nechcem tu posobit za zlu matku, nechcem aby to tu rozprudilo nejaku tazku diagnozu. Mozno to na mna vsetko padlo ale zacina toho byt vela. Mladsia je 2rocnik, po odklade, zistena lahka mentalna retardacia, takze je jasne ze inzinier z nej nebude. Ucim sa s nou velmi velmi vela, aby vedela apson citat a porozumenim a pisat, aby mala aky takt zaklad do zivota. Da sa povedat ze sa ucime takmer cele dni okrem pia-so. Casu mam ja ziadny a ona minimalne.
Starsia na tu som vsadzala vserky karty, je 8macka, a teraz slo vsetko dolu vodou. Nosi same 3, na vysvedceni mala 4dvojky a same 1. Teraz donesie co pisomka to 3. Neviem ci kapacita nepusti ci lajdaci. Tak na to idem tak ze von moze len vikendy. Teraz co by mala zabrat tak je opak. A mna to cele mrzi strasne. Ja neviem, viem ze moze byt uspesnejsia nez cisty jednotkari ale proste ma to nejak trapi. Do toho kolegyna kazdy den mi ukaze edupage jej dcery, ktora je deviatacka a ma same jednotky. Tak ma to cele nejak zobralo.😕 ako to beriete vy, co nemate deti premiantov triedy?

Strana
z2
autor
Včera o 17:21
@anonym_1afcb2

@anonym_autor skus si najst k nej cestu, asi je dozranovana. Ak si sa trapila s mladsou od malicka a ona sa mozno citila odsunuta. Ale mozno sa mylim.

@anonym_1afcb2 ano je to pravda, mladsia ma vela diagnoz, vela nemocnic a vela lekarov mame stale. Takze starsia sa musela naucit velmi rychlo zodpovednosti a samostatbosti vo vsetkom. Teraz v puberte to asi padlo vserko 😔

kofa77
Včera o 17:26
@anonym_27d201

@kofa77 tato pani sa vyhraza trestnymi oznameniami, ked niekto napise nieco nesuhlasne s jej nazormi, netreba na nu reagovat vobec..

@anonym_27d201 ano, pamatam si na to. Ja si nicky, okrem tych mojich skupin nepamatam velmi, ale ju ano a stale mi vyskoci obocie na vrch cela, ked ju citam. Hovorim si, ze toto realne ani nie je, ze si vzdy robi prdel a ide o cierny humor🤦‍♀️😄

anonym_27d201
Včera o 17:27
@kofa77

@anonym_27d201 ano, pamatam si na to. Ja si nicky, okrem tych mojich skupin nepamatam velmi, ale ju ano a stale mi vyskoci obocie na vrch cela, ked ju citam. Hovorim si, ze toto realne ani nie je, ze si vzdy robi prdel a ide o cierny humor🤦‍♀️😄

@kofa77 no ja sa praveze obavam, ze ona to mysli smrtelne vazne.. bohuzial..

oriesocek
Včera o 17:32
@evkatk

Zlé výsledky v škole sú vizitkou zanedbávania starostlivosti o deti. Tie už od útleho veku majú byť vedené k tomu, že najdôležitejšie pre dieťa je učenie sa, výborné známky a patriť k najlepším, aby nerobilo hanbu sebe, že je hlúpe. Ak rodičovi na dieťati záleží aspoň trochu, urobí všetko preto, aby dieťa v škole vynikalo. Ide o jeho budúcnosť. A dieťa má byť vychované k tomu, aby nesklamalo rodičov a nestratilo ich dôveru. K učeniu netreba dieťa nútiť ani trestať za prospech. Výchovou to už musí byť v ňom, že dosiahnutie výborných výsledkov je len pre jeho dobro a dobrý život v budúcnosti. V každom prípade vzorom mu musia byť rodičia. Ak obaja rodičia mu ukážu všetky svoje vysvedčenia so samými jednotkami, hanbilo by sa mať horšie. Tým by dokázali, že tuposť, ktorá je preukázaná zhoršenými známkami nezdedili po rodičoch, lebo aj tí mali iba samé jednotky. A to zaberie na všetky deti.

@evkatk prosim ta a mas aj vysokú? Ak takéto si schopná napísať? My mame titulov a certifikátov veľa a napriek tomu mame 2 deti nadpriemerne nadané a jedno je bežný priemer. A áno, všetky boli na testovanie nadania, na ich predpoklady na učenie. Všetkým platinové (alebo sme platili jazyky, krúžky). No jedno je priemer a urcite nevystuduje jazdrovu fyziku. Čo by si odporučila ešte k tomu robiť? Mame mať nase červené diplomy nad jedalenenskym stolom všetky alebo iba niektoré?

sense
Včera o 17:36

Takto u nás záleží či je to horšia známka , lebo lajdáctvo alebo lebo nechápe. Ak nechápe pomáham, vysvetľujem, trénujeme.za lajdáctvo beriem telefón.

Ono vo vašom prípade môže byť aj to, ak dcéra vidí , že sa mladšej omnoho viac venuješ, a aj negatívna pozornosť je pozornosť. Keď som bola v jej veku tiež som to určitým spôsobom takto riešila, lebo mama sa najprv venovala mladšiemu lebo bol malý a potom staršiemu ,lebo to bolo potrebné s ja som bola stále tá čo to zvládala a "záujem rodiča nepotrebovala" a týmto som dosiahla že ten záujem tu zrazu bol aj keď iný akoby som si priala ale bol. Zakázať mi nemala ale čo, lebo mobili neboli a tv som nepozerala a keď zakázala ísť von aj tak som sa naučila,aj keď teda u mňa to boli len dvojky sem tam trojka

madla60
Včera o 17:44
@evkatk

Zlé výsledky v škole sú vizitkou zanedbávania starostlivosti o deti. Tie už od útleho veku majú byť vedené k tomu, že najdôležitejšie pre dieťa je učenie sa, výborné známky a patriť k najlepším, aby nerobilo hanbu sebe, že je hlúpe. Ak rodičovi na dieťati záleží aspoň trochu, urobí všetko preto, aby dieťa v škole vynikalo. Ide o jeho budúcnosť. A dieťa má byť vychované k tomu, aby nesklamalo rodičov a nestratilo ich dôveru. K učeniu netreba dieťa nútiť ani trestať za prospech. Výchovou to už musí byť v ňom, že dosiahnutie výborných výsledkov je len pre jeho dobro a dobrý život v budúcnosti. V každom prípade vzorom mu musia byť rodičia. Ak obaja rodičia mu ukážu všetky svoje vysvedčenia so samými jednotkami, hanbilo by sa mať horšie. Tým by dokázali, že tuposť, ktorá je preukázaná zhoršenými známkami nezdedili po rodičoch, lebo aj tí mali iba samé jednotky. A to zaberie na všetky deti.

@evkatk , toto myslíš vážne? Takto sa chováš k svojim deťom? No, nechcela by som byť Tvojím dieťaťom.

anonym_9f3d0c
Včera o 17:48

vsetko je na tebe, ale preco sa nezapoji aj otec, aspon tej starsej nepomoze?

autor
Včera o 17:56
@anonym_9f3d0c

vsetko je na tebe, ale preco sa nezapoji aj otec, aspon tej starsej nepomoze?

@anonym_9f3d0c no toto je vec dalsia, on sa neda ani komentovat, on nepomoze, zbytocne, razi teoriu ze: a s nim sa tiez nikto neucil. On je ina kapitola, ale to sa mi tu teraz nechce rozoberat.😕

anonym_202452
Včera o 18:25
@evkatk

@evkatk to na ktorej planéte žiješ? Nevidela si ešte dieťa s dis či nejakou dg.

anonym_7a1665
Včera o 18:29
@evkatk

@evkatk prepáč, ale neviem ani čo na toto napísať... tvoje deti to asi majú doma "veselé"

beronsche
Včera o 18:34
@evkatk

@evkatk celé zle.. takýto tlak na výkon je úplne kontraproduktívny a pre zdravý vývoj dieťaťa skodlivy.
Výborne známky rozhodne nie sú najdôležitejšie a byť premiantom na ZŠ znamená veľké nič.
Vzdelanie je dôležité, o tom nikto nepochybuje, ale tebou opísaný prístup je opačný extrém k zanedbávaniu.

beronsche
Včera o 18:36
@kofa77

@evkatk teba ked citam, si vzdy poviem, ze si robis prdel. Lebo nie je mozne, aby mal niekto tak trafene nazory na vychovu, totalne mimo, az psychopaticke

@kofa77 takže táto dáma zvykne častejšie propagovať extrémne škodlivý prístup k deťom?
V tom prípade dúfam, že žiadne nemá..

anonym_1bb447
Včera o 18:58
@anonym_12b611

Prečo sa neučíš aj s tou osmačkou? koľko času jej venuješ? Ja som takto presedela s jednou dcérou až do 9 tr. vytiahla to na najlepšiu žiačku v tr. , Ale neviem prečo prijímačky na super gymn. asi zvrzala - nezobrali ju. Museli sme brať odbornú školu. 😢
Niesla som to veĺmi ťažko.

@anonym_12b611 Známky nie sú to najdôležitejšie. Koľko ľudí má vysoké školy a robia za pár šupov otrokov .. Je to skôr o šikovnosti a zručnosti. Gymnázium nie je žiadna výhra. Odborná škola je väčšia istota.

renab
Včera o 19:11
@evkatk

@evkatk tak toto vobec nie je pravda. Aspon podla mojich skusenosti.

sasesoe
Včera o 19:15

@anonym_autor ahoj, starsia sa mlze citit prehliadana a pytat si pozornost alebo to je "len" puberta. Skus si na nu najst castejsie cas 1:1 (aspon raz za tyzden). Nie ucenie, ale Tvoju pozornost. K uceniu - neda sa cez skolu kupit smartbooks? Skuste. A manzel ked sa nechce ucit s detmi, tak nech riesi ine veci v domacnosti (nakupovanie, varenie, upratovanie). Ani Ty sa nemozes naklonovat, tak si stanovte priority. Drzim palce

anonym_da19d2
Včera o 19:16
@anonym_8f9a4f

@anonym_12b611 učiť sa s osmackou? To nemôžeš myslieť vážne?

@anonym_8f9a4f no predstav si, sú deti a deti, áno niektoré celú zs

tortelinka
Včera o 19:24
@evkatk

@evkatk neviem či sa mám smiať či plakať

anonym_7e35c9
Včera o 19:26
@anonym_8f9a4f

@anonym_12b611 učiť sa s osmackou? To nemôžeš myslieť vážne?

@anonym_8f9a4f môj syn je siedmak, mal byť ôsmak. Mal odklad kvôli pozornosti, je diagnostikovaný s troma poruchami učenia a adhd a učím sa s ním doteraz pretože mi na ňom záleží a nechcem aby prechádzal so štvorkami, výsmechom a hanbou... Spolužiaci sa mu smejú že sa s ním ešte učím, dokonca ho vysmiali aj učiteľky ktoré by mohli mať trochu pochopenia prečo je to takto... Podľa mňa nieje hanba učiť sa s dieťaťom ak to potrebuje, hanba je o Tom vedieť a nepomôcť mu pretože sa to v jeho veku nepatrí... Každý je iný a ver tomu že tie deti aj rodičia sa kvôli tomu trápia, netreba hneď súdiť alebo sa posmievať.

anonym_de0da3
Včera o 19:34
@anonym_7a1665

@evkatk prepáč, ale neviem ani čo na toto napísať... tvoje deti to asi majú doma "veselé"

@anonym_7a1665 ona uz ma dokonca vnucata myslim, to je daka pani na dochodku, vdova, riadne sialeny pribeh ma pani a zjavne viacero diagnoz

anonym_ad64f8
Včera o 19:41

@anonym_autor moja dcéra má od druhého ročníka ZŠ diagnostikované 3 poruchy učenia. Učila som sa s ňou celú základnú školu, asistenta sa nedočkala, mnohé učiteľky neakceptovali odporúčanie z poradne a nepovolili jej ani tabuľky, či kalkulačku. Bola som zúfalá, sotva prechádzala z ročníka do ročníka. Nástupom na strednú sa všetko zmenilo, hlavne prístup učiteľov a ona nabrala neskutočnú vnútornú motiváciu ísť vpred. O chvíľu maturuje a dokonca sa prihlásila na VŠ. Takže nezúfaj. Možno je to len obdobie, možno potrebuje nakopnúť, možno dovysvetľovať. Je super, že sa venuješ mladšej dcérke, sama učím deti so zdravotným znevýhodnením, no nesmieš pri nej 'zabúdať' na staršiu. Môže to byť aj jej reakcia, možno sa jej zdá, že na nej nezáleží a cíti sa byť 'na druhej koľaji'. Nájdi si chvíľku len pre ňu, porozprávajte sa.

anonym_1afcb2
Včera o 20:10
@anonym_autor

@anonym_1afcb2 ano je to pravda, mladsia ma vela diagnoz, vela nemocnic a vela lekarov mame stale. Takze starsia sa musela naucit velmi rychlo zodpovednosti a samostatbosti vo vsetkom. Teraz v puberte to asi padlo vserko 😔

@anonym_autor skus sa jej ospravedlnit za to, popros ju, aby ti odpustila a spytaj sa jej, ako by si to mohla napravit. Urobte si pravidelne cas na seba iba vy dve - chodte do kina, na kolacik na pizzu, alebo si spolu doma pustite film a kupte si k tomu nieco dobre.

anonym_8f9a4f
Včera o 20:27
@anonym_da19d2

@anonym_8f9a4f no predstav si, sú deti a deti, áno niektoré celú zs

@anonym_da19d2 deti treba viesť k samostatnosti, ale iste, niektoré mamičky by najradšej za deti aj dýchali…

anonym_8f9a4f
Včera o 20:30
@anonym_7e35c9

@anonym_8f9a4f môj syn je siedmak, mal byť ôsmak. Mal odklad kvôli pozornosti, je diagnostikovaný s troma poruchami učenia a adhd a učím sa s ním doteraz pretože mi na ňom záleží a nechcem aby prechádzal so štvorkami, výsmechom a hanbou... Spolužiaci sa mu smejú že sa s ním ešte učím, dokonca ho vysmiali aj učiteľky ktoré by mohli mať trochu pochopenia prečo je to takto... Podľa mňa nieje hanba učiť sa s dieťaťom ak to potrebuje, hanba je o Tom vedieť a nepomôcť mu pretože sa to v jeho veku nepatrí... Každý je iný a ver tomu že tie deti aj rodičia sa kvôli tomu trápia, netreba hneď súdiť alebo sa posmievať.

@anonym_7e35c9 chápem, ak ma dieťa diagnózy, ale autorka nepíše nič o tom, že by mala staršia dcéra nejaké diagnózy… ak by tak bolo, zrejme by rozumela tomu, prečo ma dcéra také známky a nepotrebovala by poradiť.

anonym_8d6152
Včera o 21:34
@evkatk

@evkatk Cely cas cakam, ze to zakoncis tym, ze ide o vtip.

anonym_ae15b9
Včera o 22:46

Netráp sa tou ôsmačkou, ona určite niečo vie. Keď si myslíš, že nie, tak sa jej trocha venuj. Môj syn ledva základnú prechádzal a teraz na strednej pohoda. Dokonca sa dostal na školu, kde je ťažké sa dostať, lebo monitor a prijímačky exceloval. Tiež som sa s ním učila celú základnú, lebo bol integrovaný, ale zjavne jeho nadpriemerne IQ zabralo, keď bolo treba, inak to bol otras. Teraz ho na strednej učenie baví, už je aj starší, tak nejaká zodpovednosť sa v ňom vynorila. Neboj, bude lepšie.

Strana
z2