Ako zvládate výchovu troch detí?
Ahojte, tie co mate tri deticky, ako to prosim zvladate ?
My mame dve, túžba po tretom neopadla, financie aj priestor by bol, ale manzel ma pocit ze sme uz komplet. Ja mam pocit, ze tretie este by malo prist. Nehadame sa kvoli tomu, diskutujeme, predstavujeme si to, hovorime plusy mínusy… treba mi srdce predstava, ze to uz nezažijem :(
Tiez je otazka, ako stare su tie dve deticky. Je asi rozdiel mat 2,3 rocnych a teraz pribudne tretie. Priznam sa bez mucenia - malicke deti po sebe - to by pre mna osobne bola samovrazda. No su zeny, ktore to chceli - mat doma skolku.
Ja mam tri deti - ale rozdiel medzi prvym a druhym 8 rokov, druhym a tretim 6 rokov. Takze pre mna to bolo v podhode. Chodila som cely cas do prace, starsie dieta uz bolo celkom samostatne, takze pri malom sa dalo toho dost. A teraz - ked jedno je uz z domu, druhe ma 17, tak stale mam doma "babatko" s ktorym si to uzivam.
Zvladnes to, doteraz to vacsina zvladla. Neposobis ako labilna socka, aj muza mas.
môj teraz maturoval, ja búcham šampus, že už žiadny Edupage, žiadne rodičovské združenia, učenie sa na písomky, na skúšky... ja som šťastná, že sme ostali pri jednom keď si predstavím od škôlky tie roky ranného vstávania, dochádzania, nekonečných chorôb, vyzdvihovania z inštitúcií/družiny/krúžkov stačilo mi, ďakujem
osobne by som do tretieho na tvojom mieste nešla
ahojko za mna zavazi vela okolnosti. rozdiel medzi 2. a 3. aký by bol. kolko mate vy rodicia rokov. ci mas silu najblizsich 10-12 rokov venovať najmladšiemu dietatu bez toho aby si zatazovala starie (vyzdvihni, odvez na kruzok...) držím palcky v rozhodovani.
@anonym_autor ja mam 3 deti,kratko po sebe(nebol taky plan),medzi 2 a 3 je rozdiel 14 mesiacov..a poviem ti,ze prve mesiace si ani nepamatam,to bol 1 kolotoc uspavania,varenia,prebdenych noci.sama som si ani netrufla ist niekam so vsetkymi 3.je to narocne,kazdemu sa venovat a popritom robit ulohy s najstarsou.najmladsi syn je alergik ekzematik,vsetko musim prat zvlast a davat pozor na stravu,prostredna dcera ma ABKM,cize zvlast varit aj jej do skolky pripravovat jedlo..
Tretie je fajn... stvrte aj piate tiez... konkretne sa pytaj, co sa bojis, ze nebudes zvladat? Tretie tehotenstvo, tretiu matersku? Venovat sa vsetkym trom detom? Vozenie do skoly a skolky? Ucenie sa s nimi popri full time praci? Lebo uprimne to je to jedine, co mi ide na city - ucit sa s viacerymi detmi rozne urovne druheho stupna matematiku 😂😂😂😂 Moj ty Boh ako som si kedysi oddychla, ked som zavrela na vyske posledne skripta, ze nikdy viac... .chyba, velka chyba 😂
@anjelicek26
Tak to nie je úplne bežné to učenie s deťmi. Ja netuším, akú matiku mali moje deti. V živote som s nimi neriešila, možno pred monitorom dačo robili pri mne.
@anjelicek26
Tak to nie je úplne bežné to učenie s deťmi. Ja netuším, akú matiku mali moje deti. V živote som s nimi neriešila, možno pred monitorom dačo robili pri mne.
@anonym_5dbc82 tak ja nemam nejake boh vie ako genialne deti, s nimi sa ucit niektore predmety proste treba alebo dovysvetlovat 😅
ked su male je to tazke a take az neprijemne a nekonciace. ked su starsie cca od 9 rokov uz je to jedno, uz ich clovek len zlahka usmerni na ich ceste. Dve deti by boli pre mna ideal
Ja mam zatial napriklad s ucenim klud, ja ani neviem, co tie deti preberaju, nosia mi jednotky a dvojky, uplne super. Ucila som sa s nimi len 1.-2. rocnik, teraz maju takmer 11 a 13 rokov, su samostatni pomerne. Mensi su skolkari, 5rocny a 3 rocna, a tiez to vyzera na sikovne deti, uvidime. V bruchu rastie piate. Co ja viem, ci zvladam. Som doma, mam ich na starosti, domacnost, a tak...zvladam. myslim, ze keby som aj necakala piate a chodim do prace, tak to dame...🤔. Teraz mi znama hovorila, ze uz mas vek, pockaj, toro posledne olutujes, ked budes mat 50, tak male dieta, ze ona si to nevie predstavit, ma po 50-ke, a nechcela by male dieta. A ja si poviem, v 50 bude mat 7 rokov, vsak to bude prvacik, druhacik, ved to je uz fajn. Ja neviem, ak nepride nejaka zavazna choroba, v co mozeme len dufat, tak aka tragedia? Pozeram sa na to skor pozitivne, no uz nemam teraz na vyber. Ale tretie urcite nelutujem, ani to stvrte. A nebudem podla mna ani to piate lutovat.
@anjelicek26
@anonym_5dbc82 Ja som tiež kašlala na učenie. Ich robota, nie moja. Nejak nech zvládnu. 😂😂😂😂
Ja uz mam deti viac menej velke, ale pride mi, ze vela veci sa lame zrovna s tretim dietatom. Pri 3 potrebujes vacsie auto, aj nosic na bicykle je pre 4ks, na dovolenke potrebujes ubytko bud 2-3 spalne, alebo hotelove izby, plus zafinancovat studium na vyske v zahranici je tiez palka. Inak sa deti od druheho stupna ucili same, cestovali do skoly / na kruzky same, travili cas s kamosmi, takze ked budu vacsi, budu ta potrebovat kus menej. Ak ste na tom financne dobre a tuzite po 3, smelo do toho.

Tretie je fajn... stvrte aj piate tiez... konkretne sa pytaj, co sa bojis, ze nebudes zvladat? Tretie tehotenstvo, tretiu matersku? Venovat sa vsetkym trom detom? Vozenie do skoly a skolky? Ucenie sa s nimi popri full time praci? Lebo uprimne to je to jedine, co mi ide na city - ucit sa s viacerymi detmi rozne urovne druheho stupna matematiku 😂😂😂😂 Moj ty Boh ako som si kedysi oddychla, ked som zavrela na vyske posledne skripta, ze nikdy viac... .chyba, velka chyba 😂