icon

Ako zvládnuť detské výbuchy emócií a susedov?

sandrita_v
Včera o 18:40

Ahojte,

mozno blbost ale predsa sa chcem spytat.

Som mama 34r. dvoch dcer 4r a 1,5r.

4r je v obdobi vzdoru, nevie regulovat este emocie atd, Cize ma vybuchy dost caste. Aj ked sa ju snazim utisit, upokojit aj tak je to niekedy aj 20min vylevu, niekedy aj dlhsie.
Do toho 1,5r sa akoby zlakne alebo opakuje starsiu tak do toho spusti vacsinou tiez.

Do jula sme byvali v podnajme, tam sme sa poznali so susedmi nad nami aj pod nami, ked sme sa stretli, tak ma obe chapali, a utesovali, ze tiez mali deti a vedia ako to s detmi chodi, ze su hlucne, aj tie detske emocie atd.

Ale teraz od Jula byvame konecne vo vlastnom (riesime uz aj skolku pre starsiiu) a tu mame aj novych susedov, nepozname sa , ani nevieme kto byva nad nami/pod nami , vedla a zakazdym ked deti spustia tie svoje emocie, ma chyta uzkost , panika, ze co na to susedia.
Ze co si o mne pomyslia, ze co s nimi robim ked tolko pistia, placu , hadzu sa o zem atd... ci na mna nezavolaju socialku atd :D...vravim, mam z toho dost stavy, aj ked viem ze je to blbost.

Povedzte, mali ste tieto stavy aj vy niekedy? Ci len mne uz z toho sibe a mam sa uvolnit a neriesit 🙂

Dakujem za kazdu radu 🙂

doux
Včera o 18:43

@sandrita_v možno ti pomôže, ak za bieleho dňa "obehneš" susedov, predstavíš sa, že ste tu noví a že si sa prišla zoznámiť. a medzi rečou poznamenať, že sa vopred ospravedlňuješ, ak náhodou teda bude nejaký "kravál", ale že decká majú také obdobie. myslím, že to určite zaberie. oni vyjadria (dúfam) pochopenie a ty budeš pokojnejšia.

anonym_15e0fd
Včera o 18:43

Tak v prvom rade, vzdy ked sme sa niekam stahovali do noveho, tak sme sa isli predstavit ku susedom, s ktorymi mame nieco spolocne, kolacik, predstavit sa, kto sme, pripadne sme sa vopred ospravedlnili ak deti toto a tamto, ale ze ak je nejaky problem, vzdy vieme ludsky riesit + kontakt na nas, keby nieco.
Tj susedia povedla (alebo na jednom poschodi), hore, dole. Podla mna zakladna slusnost a ludske vztahy 🙂

anonym_6752dc
Včera o 18:45

@sandrita_v tvoje deti si isto susedia všimli, a logicky očakávajú, že sú deti hlučné. Aj ja bezdetná tonchápem . Takže neboj nič.

anonym_63dfb2
Včera o 18:52

pokial doma nemas vsade plavacku a poloprazdne izby kde sa vsetko ozyva tak susedia budu ok ... ved nelietaju snad po byte 24/7...

wolf_
Včera o 18:57

Ak ťa to upokojí... Priznám sa, že som človek, ktorý je fakt háklivý na hluk. Potrebujem ticho a svoj pokoj 🙂 Ale ak si normálna zodpovedná mama malých detí (nie arogantná ignorantka 🙃), čo podľa opisu si 🙂 Tak by som si o tebe (a tvojej rodine) ako susede nepomyslela nič zlé. Opisuješ skrátka úplne normálny hluk malých detí 🙂 Tak žiadna panika, či úzkosť.

anonym_b3026c
Včera o 19:00

@sandrita_v zlí susedia sa ukážu hneď na začiatku. Na chodbe alebo vo výťahu nejakou uštipačnou poznámkou alebo sa ti vôbec neodzdravia. Ak majú susedia svoje životy a z bytu odchádzajú , tak sa viac menej míňate. Veď aj ty určite chodíš s deťmi von.

anonym_58b741
Včera o 19:00

@sandrita_v samozrejme že si myslia svoje. Pravdepodobne, že si deti nevieš vychovať a že ony boli omnoho lepšie matere, nie ako dnešné. 🤣 Ale neboj sa, keď ich uvidíš vo výťahu budú milučké a na teba sa usmejú a povedia, aké máš rozkošné detičky. Každopádne, je to úplne jedno. 😏

anonym_bce4e6
Včera o 20:06

@sandrita_v my byvame v dome a susedia maju decka aj tri a cele leto bliakaju od rana do vecera pri bazene. Samozrejme, ze si o tom pomyslime svoje a ked idu na dovolenku, tak sa tesime, ze konecne je na zahrade klud. Ale tam to konci. Nic zasadne si o tych rodicoch nemyslim. Iba sa tesime na casy, kedy decka dospeju a ukludnia sa 🤣

anonym_8f584a
Včera o 20:29

Pamätám si obdobie puberty môjho syna Susedia nás poznali,lebo sme bývali v bytovke roky Syn mal rok, keď sme sa prisťahovali,a tak neriešili, keď som občas kričala na syna.Bolo to zriedkavé a každý vedel, že ma syn len vytočil.Pristahovali sa však noví susedia Naše prvé stretnutie bolo v pivnici a po oficiálitach som ešte poznamenala, že občas sa mi podarí byť hlasnou.Nova susedka veľmi chápavo poznamenala, že ona to pozná, tiež má dcéru v puberte.Kazdy, kto mal, má deti, pochopí, že netyras svoje deti, že deti často plačú aj bez nejakej príčiny