icon

Ako zvládnuť extrovertné správanie trojročnej dcéry?

tehulka2023
Dnes o 00:06

Ahojte zienky….. neviem či sa chcem iba vyrozprávať, resp. asi sa aj spýtať či nemáte niekto doma niečo podobne….
Ide o to, že moja skoro 3 ročná dcéra je extrémne sociálne založený človiečik, miluje deti, ľudí, keď ideme na prechádzku každého zdraví, dáva “five” , nema problém s ničím, akurát….. rada vstupuje do osobnej zóny iných hlavne detičiek aj cudzich, hneď ich začne chytať, hladkať, pýta sa dookola ako sa majú, ako sa volaju a spol. Vidím na jej rovesníkoch že to moc nedávajú a zostanú zaskočení, že čo to…. Nemáme v rodine male detičky, chodíme skôr na výlety, prechadzky, ZOO …. Detským kútikom sa vyhýbam, nakoľko mám z toho husiu kozu, som dosť silný introvert a takéto mega extrovertné správanie mojej dcéry ma až desí veľakrát. … myslím, že je to tým, že dcéra nevyrastala vyslovene v detskom kolektíve a snaží sa tie deti si doslova ulapit pre seba keď sa s nejakým stretne… ale ak máte niekto ine skúsenosti budem rada za nazor…inak je veľmi, ale že veľmi ziva, dosť ukričana, často nam uteká, musíme ju doslova ťahať napr z vonku…..Priznám sa rozmýšľam už vseliak, či je vsetko ok a podobne … dosť sa bojím aj nástupu do škôlky že ako to bude prebiehať, či ju detičky neodsunu na bok kvôli tomu 🥺

anonym_2d3c7f
Dnes o 00:33

@tehulka2023
Máte strach, že ju deti kvôli jej hlučnosti a dotieravosti odsunú na vedľajšiu koľaj. Zvyčajne je to presne naopak.
​Škôlka je pre takéto deti ideálne prostredie. Učiteľky sú zvyknuté s rôznymi typmi pováh pracovať a kolektív detí jej dá okamžitú, prirodzenú spätnú väzbu. Deti jej samy rýchlo ukážu, čo sa im páči a čo už nie (napr. „Nestaraj sa, to je moje,“ alebo odtiahnutím sa). V kolektíve sa veľmi rýchlo obrúsi, zistí, ako fungujú hranice, a svoju obrovskú energiu vybije s vrstovníkmi.

anonym_9ea82a
Dnes o 04:42

Je spoločenská a kontaktná a nie extrémne sociálna

anonym_7961d8
Dnes o 05:25

je aka je .. to nezmenis.. zmeni ju zivot -skolke sa nauci -odpozoruje od inych .. pokial ju nenechavas aby deti doslova obtazovala a upozornujes ju-tak viac spravit na teraz nemozes... co bude a ako sa nauci so sebou pracovat uvidis az to pride a potom jej budes pomahat ucit veci .. teaz sa este vyvija,objavuje ...

kikikat
Dnes o 05:26

Moja je taká istá, deti na ihrisku od nej utekajú, lebo všetky ťahá sa hrať a podobne, občas sa pýtam sama seba či je divná moja dcéra alebo tie ostatné deti, zatiaľ našla len ráz partakov na hranie ktorý boli ako ona a boli to mali vietnamci, nevadí že si nerozumeli ale hrali sa spolu.

anonym_70ac0c
Dnes o 05:47

Vyskúšaj ak sa dá dohodnúť aspoň na pár hodín škôlka, chýba jej detský kolektív.

ivicatolic
Dnes o 05:50

@tehulka2023 extrémne sociálna?....ty máš psychológiu? .... a nemôže mať Adhd?