icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi rôzneho veku?

Dnes o 11:05

Ako zvládate prázdniny s deťmi keď sú cca rokmi 1 rok a 5 rokov ? Maličké je také že nevydrží samé. Keď behá treba byť s ním aby si neublížil,keď je s hračkami ,chce spoločnosť inak plače . Spí denne veľmi málo asi 2x 30 min. Dcérka zase potrebuje tiež spoločnosť na hru. Už som zúfalá lebo neviem ako ich mám zabaviť ak nechcem aby dcéra pozerala len rozprávky. Kresliť sa jej nechce,hrať sa jej nechce samej len spolu hry ako role play. Domácnosť stojí, variť stíham maximálne keď maličký spí, stále výčitky s kým som malo ,manžel pracuje, po práci sa venuje záhrade alebo staršej dcére a hrajú sa ,no maldsi už vtedy nespi. Ako ste to zvládli? Mám pocit že tieto dni sú rovnaké, nekončiace,dlhé , a nijaké... Aj pre nas aj pre deti. Z času na čas vymyslíme program ale nie každý deň.
Ďakujem

Strana
z2
anonym_2e318c
Dnes o 15:32
@anonym_f3ad8a

@anonym_5198fa
A to sa 4m a 7r deti nemozu chodit kupat? 🤔

@anonym_f3ad8a prečo nejdeš na kúpalisko, alebo niekde na menší výlet, prechádzku? Už som videla aj malý detský bazén na balkóne.

anonym_a65068
Dnes o 15:40

Ja mám doma 5 ročne dieťa a bábätko a nestíham nič. Chcem aby bolo stále navarené a upratané, ale je to na úkor záhrady… obaja majú požiadavky a ja sa s nimi neviem zladiť 😏 tak isto bábo ani veľmi nespí a je nepokojne - lebo je unavene, staršie dieťa je hlučné
Ale tak beriem ich spolu von, staršie na bicykel/kolobezku/korcule a malé do kočíka. Snažím sa tráviť čas aj na záhrade, ale tam veľa neporobim lebo staršie potrebuje pozornosť keď bábo spí. Chodíme často aj do mesta na prechádzku na zmrzlinu, ihrisku, do obchodov a tak sa nejak moceme… keď malé spí a sme vnútri tak si tvoríme, hráme sa, čítame atd… pripadne vybehneme do bazénu keď je teraz zas horúco..sem tam pustím aj rozprávku

anonym_3275f6
Dnes o 16:39
@elz1920

@anonym_3275f6 pozor, picnik nie je pre každého. Niekoho môže aj picnúť 🤔

@elz1920 vidím, že sa " picnutá " ozvala. Napísala som to omylom anglicky, keďže sme na ten " piknik " chodili na Hamstead heath, Lido... 🙂

euka210
Dnes o 17:56

@anonym_autor je to tazke, to je casto realita pri malych detoch, ked babka nemoze pomoct a k tomu su prazdniny.
Nic nerobis zle, neda sa stihnut vsetko. A prave, ked sa venujes detom, tak domacnost stoji. Deti su pre teba viac ako domacnost, co ja povazujem za velmi dobry postoj.
Deti sa musia vediet aj nudit...myslim tu 5r. Nemozme im byt animatormi 12h denne. Ked sa da, raz sa venuj viac jednemu, raz druhemu. Inak, ja by som sla do zahrady robit a manzel nech je s detmi 😃 ja som milovala kosit dvor, lebo vtedy som nepocula ziadne mamkaaa 🤭
Casom to bude lepsie, uz len 1 mesiac prazdnin a o rok to uz bude o niecom inom, ked maly bude mat 2r.

anonym_6c5053
Dnes o 18:30
@anonym_5ded3b

@anonym_6c5053 no ak mne deti vstavali o 5 rano, tak naozaj nebudem vstavat o 4, neviem ale, ako to ma autorka. Ja take nepoznam, ze deti spia do osmej, napriklad.

@anonym_5ded3b moja vstávala pravidelne o šiestej...a ja pred piatou....nie denne, občas som navarila na dva dni....💜👍a fakt to ušetrilo kopec času.

bik_nik
Dnes o 18:45

Ahoj, mám podobný vekový rozdiel doma ako ty. Ale dcéra sa vie zahrať aj sama. Proste musí. Niekedy sa hrajú spolu. A každý deň cez prázdniny, pokiaľ nebola u babky, som jej dala nejakú prácu doma, čo mala urobiť. Umyť umývadlo, niečo poskladať, utrieť prach a také. Kdeže by som po nociach varila. Ani omylom. Ja vtedy oddychujem.
Cez tie horúčavy je to najhoršie, lebo von až večer idem s nimi. Nechám ich teda sa člapkať vo vani, niekedy i telkáč. Rozprávku di dáme. Lebo tie horúčavy sú pre mňa des.

Strana
z2