icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi rôzneho veku?

Dnes o 11:05

Ako zvládate prázdniny s deťmi keď sú cca rokmi 1 rok a 5 rokov ? Maličké je také že nevydrží samé. Keď behá treba byť s ním aby si neublížil,keď je s hračkami ,chce spoločnosť inak plače . Spí denne veľmi málo asi 2x 30 min. Dcérka zase potrebuje tiež spoločnosť na hru. Už som zúfalá lebo neviem ako ich mám zabaviť ak nechcem aby dcéra pozerala len rozprávky. Kresliť sa jej nechce,hrať sa jej nechce samej len spolu hry ako role play. Domácnosť stojí, variť stíham maximálne keď maličký spí, stále výčitky s kým som malo ,manžel pracuje, po práci sa venuje záhrade alebo staršej dcére a hrajú sa ,no maldsi už vtedy nespi. Ako ste to zvládli? Mám pocit že tieto dni sú rovnaké, nekončiace,dlhé , a nijaké... Aj pre nas aj pre deti. Z času na čas vymyslíme program ale nie každý deň.
Ďakujem

Strana
z2
anonym_0f028e
Dnes o 11:09

@anonym_autor kde byvate? Nemozete ist von na ihrisko, zmrzlinu, do parku…? Niekde kde su aj ine deti, aby sa starsia mala s kym hrat

oceanahory
Dnes o 11:09

@anonym_autor Tabor pre vacsiu dceru si nezvazovala?

anonym_691b32
Dnes o 11:11

Skúste nejakú opatrovateľku aby ste si aj vy dali hlavu a uvoľnili na zmrzlinu s deťmi alebo na nejaké ihríska aj keď moc v týchto teplách na kúpaliska aby ste si aj vy oddýchli a porobili doma

autor
Dnes o 11:16
@oceanahory

@anonym_autor Tabor pre vacsiu dceru si nezvazovala?

@oceanahory myslím že ešte by nezvládla odlúčenie

autor
Dnes o 11:19
@anonym_0f028e

@anonym_autor kde byvate? Nemozete ist von na ihrisko, zmrzlinu, do parku…? Niekde kde su aj ine deti, aby sa starsia mala s kym hrat

@anonym_0f028e áno chodíme na ihriská ,ak nie je také teplo. Z tých 7 dni minimálne 4 má také že máme pre ňu program keď sa dá. Ale je to zrejme malo. Za ďalšie.. ten program je vždy aj so mnou čiže opäť si ani doma neporobim a ani o seba sa nepostaram. Mám pocit že som veľmi zanedbaná,nečítam knihy,nemám čas si spraviť veci ktoré som zvykla ohľadom zovňajšku
.či nejak sa posúvať. Čo vidím keď niekto počas materskej si spraví vysokú školu, kurzy.. ja som rada ak navarim. Navyše mám inú stravu ako zvyšok rodiny takže väčšinou ja postradam lebo varím ostatným a na moje obedy neostáva čas takže sa aj zle stravujem
Viem že je to výlev. Ale nemám to ani komu povedať. Cítim sa veľmi osamelo. Babky pracujú ,nemajú čas. Kamarátky som poriadne nevideli od pôrodu. Som proste aj smutná,mali sme ťažký rok aj s manželom, a mali sme aj nejaké straty v rodine

oceanahory
Dnes o 11:21
@anonym_autor

@anonym_autor Nechodi do skolky?

sarinkaaaaans
Dnes o 11:22
@anonym_autor

@anonym_0f028e áno chodíme na ihriská ,ak nie je také teplo. Z tých 7 dni minimálne 4 má také že máme pre ňu program keď sa dá. Ale je to zrejme malo. Za ďalšie.. ten program je vždy aj so mnou čiže opäť si ani doma neporobim a ani o seba sa nepostaram. Mám pocit že som veľmi zanedbaná,nečítam knihy,nemám čas si spraviť veci ktoré som zvykla ohľadom zovňajšku
.či nejak sa posúvať. Čo vidím keď niekto počas materskej si spraví vysokú školu, kurzy.. ja som rada ak navarim. Navyše mám inú stravu ako zvyšok rodiny takže väčšinou ja postradam lebo varím ostatným a na moje obedy neostáva čas takže sa aj zle stravujem
Viem že je to výlev. Ale nemám to ani komu povedať. Cítim sa veľmi osamelo. Babky pracujú ,nemajú čas. Kamarátky som poriadne nevideli od pôrodu. Som proste aj smutná,mali sme ťažký rok aj s manželom, a mali sme aj nejaké straty v rodine

@anonym_autor odporúčam vám tu opatrovateľku

anonym_0f028e
Dnes o 11:23
@anonym_autor

@anonym_autor rozumiem ti, je to narocne. Ja mam len jedno dieta (2 roky) a o nejakom case pre seba mozem len snivat takze uplne chapem, ze sa citis zle. Ako ste financne? Nevedeli by ste aspon obcas na pol dna zavolat opatrovatelku? V strave sa nemozu oni prisposobit tebe ?

anonym_5dc0d7
Dnes o 11:38

Ahoj, niesi v tom sama. Ja mam muža v zahraničí, škôlka zatvorená, deti 4 a rok a pol. Babka s dedkom nepomôžu, z druhej strany dedkovci už nežijú. Ja mam pre mladšiu opatrovateľku, take mini jasličky, pár x do mesiaca ju tam dám keď si fakt potrebujem upratat alebo nakúpiť. Budúci mesiac už bude škôlka otvorená takže mne pomôže toto. Tiež som len upratovačka, animátorka, kuchárka, babysitterka. Je to náročné ale viem, že to prejde keďže idem po lete do práce na čiastočný úväzok. Tak, ja asi neporadím, ale niesi v tom sama. 🙂

annel19
Dnes o 11:40
@anonym_autor

@anonym_autor možno len krúžok ,nie tábor,na pár hodín. U nás v meste berú aj 5 ročné.

anonym_54057f
Dnes o 11:45

@anonym_autor Manzel po praci dostal kocik, ja som so starsou dcerou urobila vsetko, co bolo treba, ona velmi rada pomahala pri upratovani a vareni-sice to trvalo dlhsie, ako keby som to robila sama, ale zvladli sme. Mnoho veci som vsak dorabala vecer, ked deti zaspali. Dolezite je mat nejaky system, potom sa to lahsie zvlada.

anonym_21cace
Dnes o 11:50

@anonym_autor na ihriská, do zoo, na kúpalisko, na záhradu dať bazén, pieskovisko, hojdačku. Malé do kočíka, staršie na bicykel, odrážadlo, kolobežku, detské kútiky ,...Nájsť si kamarátky na spoločné prechádzky. Dať na jeden deň babke, dedkovi. Jeden deň môže manžel vynechať záhradu a venovať sa obom deťom, ty zatiaľ zbehni na kávu, alebo zacvičiť, hocikde. Prospeje ti to.

anonym_6c5053
Dnes o 11:55

Ja som vždy vstávala o hodinu skôr, rýchlo som postavila variť, takže obed bol navareny už skoro ráno. Potom celé doobedie som bola s dieťaťom von, spoznala som iné mamičky, deti sa spolu prehrali a unavili. Potom obed...mala išla spať na hodinku, ja som povesala prádlo,poumyvala podlahy, a čo bolo treba....keď vstala, zahrali sme sa spolu, a išli sme zasa von...jedlo som brala sebou. Mňa toto zachránilo, byť furt von, doma by som zblaznela. No chápem,že ty máš deti dve...no dá sa, jedno do kočíka, druhé za ruku. A neboj, o chvíľu vyrastú a bude to všetko všetko lepšie

autor
Dnes o 11:57
@anonym_6c5053

Ja som vždy vstávala o hodinu skôr, rýchlo som postavila variť, takže obed bol navareny už skoro ráno. Potom celé doobedie som bola s dieťaťom von, spoznala som iné mamičky, deti sa spolu prehrali a unavili. Potom obed...mala išla spať na hodinku, ja som povesala prádlo,poumyvala podlahy, a čo bolo treba....keď vstala, zahrali sme sa spolu, a išli sme zasa von...jedlo som brala sebou. Mňa toto zachránilo, byť furt von, doma by som zblaznela. No chápem,že ty máš deti dve...no dá sa, jedno do kočíka, druhé za ruku. A neboj, o chvíľu vyrastú a bude to všetko všetko lepšie

@anonym_6c5053 ďakujem za povzbudenie keď bude lepšie počasie budeme viac vonku

anonym_b35dcc
Dnes o 11:58
@anonym_6c5053

@anonym_6c5053 este sa naucit, kedy sa pouziva von, a kedy vonku

anonym_6c5053
Dnes o 12:00
@anonym_b35dcc

@anonym_6c5053 este sa naucit, kedy sa pouziva von, a kedy vonku

@anonym_b35dcc ďakujem pani dokonalá a pravdepodobne bezchybná ✌️. U nás to vravíme tak ako som napísala, je to hovorova slovenčina....každý kraj má niečo "svoje"

anonym_3cafcd
Dnes o 12:08
@anonym_5dc0d7

Ahoj, niesi v tom sama. Ja mam muža v zahraničí, škôlka zatvorená, deti 4 a rok a pol. Babka s dedkom nepomôžu, z druhej strany dedkovci už nežijú. Ja mam pre mladšiu opatrovateľku, take mini jasličky, pár x do mesiaca ju tam dám keď si fakt potrebujem upratat alebo nakúpiť. Budúci mesiac už bude škôlka otvorená takže mne pomôže toto. Tiež som len upratovačka, animátorka, kuchárka, babysitterka. Je to náročné ale viem, že to prejde keďže idem po lete do práce na čiastočný úväzok. Tak, ja asi neporadím, ale niesi v tom sama. 🙂

@anonym_5dc0d7 mna osobne vzdy toto poteši,ze je to naozaj skoro vsade rovnako že aj ostatné zeny su unavene a najma veta nie si v tom sama...mne je potom vzdy lepsie 🙂...beriem to tak,že je to prechadna fáza..su lepsie a horsie dni

anonym_99b1a4
Dnes o 12:33
@anonym_autor

@anonym_autor nedalo by sa ti večer keď malý zaspí navariť pre seba viac a dať do mraziaka? Alebo naraz navariť na viac dní? A v deň keď nebudeš variť sa postaráš o svoj zovňajšok.
No musíš len vydržať kým malý podrastie. Ja som bola ba tom rovnako, ani upratať som nestíhala bolo to tu strašné, lebo malý stále chcel pozornosť. Prvý krát som si vydýchla, keď mal 2 roky 😅

anonym_ed1091
Dnes o 12:45

My máme doma to isté. Neupratujem každý deň. Navarim na 2 dní,dnes na rýchlo polotovarove halušky a rýchlu polievku. Zajtra perkelt do väčšieho hrnca,ešte šupnem do mraziaka. Mala teraz spala, rýchlo som umyla podlahy,umyla som si vlasy,vypila kávu a nalakovala nechty🙉😁

anonym_3275f6
Dnes o 12:48

@anonym_autor chodili sme často na picnik 🙂 Po raňajkách sme začali pripravovať jedlo + ovocie, vodu, knižky, hračky - bublifuk, lopty, detský bedminton... kým sme sa vychystali a prišli do parku (pod strom) bol čas obeda, potom rozprávka pri nej väčšinou zaspali na deke, hrali sme loptové hry.. niekedy sa starší zahral s deťmi v parku... niekedy sme so sebou zobrali staršieho kamaráta.. prišli sme domov varila som večeru.. upratovala som keď deti spali... ako píšu žienky je to len prechodná fáza.

autor
Dnes o 12:52
@anonym_3275f6

@anonym_autor chodili sme často na picnik 🙂 Po raňajkách sme začali pripravovať jedlo + ovocie, vodu, knižky, hračky - bublifuk, lopty, detský bedminton... kým sme sa vychystali a prišli do parku (pod strom) bol čas obeda, potom rozprávka pri nej väčšinou zaspali na deke, hrali sme loptové hry.. niekedy sa starší zahral s deťmi v parku... niekedy sme so sebou zobrali staršieho kamaráta.. prišli sme domov varila som večeru.. upratovala som keď deti spali... ako píšu žienky je to len prechodná fáza.

@anonym_3275f6 ďakujem vám všetkým za povzbudenie. Keď to takto napíšete, pôsobí to tak ľahko. Musím popracovať na svojom nastavení

miui
Dnes o 13:23
@anonym_autor

@anonym_3275f6 ďakujem vám všetkým za povzbudenie. Keď to takto napíšete, pôsobí to tak ľahko. Musím popracovať na svojom nastavení

@anonym_autor ja mam rozdiel 2r 3m, bol to zahul ale u nas starsia robila odjakziva animatora mladsej, je taka povaha 🙂 mozno skus malej navrhnut role play (ked vravis ze ju to bavi) s mladsim? Nech mu akoze cita, tancuje, ukazuje obrazky v knizke, bude sa citit ako velka mamina alebo pani ucitelka

anonym_5198fa
Dnes o 13:43

No u mas cely tyzden 38°C tak mozme sediet vo vnutri pod klimou akurat tak.
Mam 4 mesacneho a 7 rocneho.
Este mesiac prezit🥱

anonym_f3ad8a
Dnes o 13:43

Skus si deti naucit trosku k samostatnosti. Nechapem preco sa deti nevedia pohrat same- asi si si ich tak naucila o to tazsie bude ich viest k niecomu inemu. Dieta nech ti v roku spinka jedenkrat po obede (bude mat dlhsi spanok) supni ho na terasu/ balkon do kocika, ak tam nemate moc teplo (neviem odkial si) ak teplo je tak do postielky. Bude ti spat viac ako 30min a vtedy si porob co potrebujes. Po obede ist s oboma na ihrisko/ do kutika/ kupat sa … ale aj pocas dna nech sa pohraju sami ved byt 24/7 len okolo deti musi byt psycho, ty na prasky, domacnost hore nohami. Drzim ti palce

anonym_65421e
Dnes o 14:22

@anonym_autor nechatvdceru,nech zabavi mladsieho.A al tak nezapinaj jej tv nech sa aj smaa pohra troska.

anonym_5ded3b
Dnes o 14:43
@anonym_6c5053

@anonym_6c5053 no ak mne deti vstavali o 5 rano, tak naozaj nebudem vstavat o 4, neviem ale, ako to ma autorka. Ja take nepoznam, ze deti spia do osmej, napriklad.

elz1920
Dnes o 15:14
@anonym_3275f6

@anonym_3275f6 pozor, picnik nie je pre každého. Niekoho môže aj picnúť 🤔

anonym_f3ad8a
Dnes o 15:17
@anonym_5ded3b

@anonym_6c5053 no ak mne deti vstavali o 5 rano, tak naozaj nebudem vstavat o 4, neviem ale, ako to ma autorka. Ja take nepoznam, ze deti spia do osmej, napriklad.

@anonym_5ded3b
Mne deti spavali do 7-7:30, nepamatam si, ze by sa niekedy zobudili pred 7. Ale tak ja som mala spacov, syn ako 3m prespal celu noc 😂

anonym_f3ad8a
Dnes o 15:23
@anonym_5198fa

No u mas cely tyzden 38°C tak mozme sediet vo vnutri pod klimou akurat tak.
Mam 4 mesacneho a 7 rocneho.
Este mesiac prezit🥱

@anonym_5198fa
A to sa 4m a 7r deti nemozu chodit kupat? 🤔

anonym_5198fa
Dnes o 15:32
@anonym_f3ad8a

@anonym_5198fa
A to sa 4m a 7r deti nemozu chodit kupat? 🤔

Mozu ale nie moje, lebo po tej horucave ma nikto nikde nedostane 😉

Strana
z2