Ako zvládnuť rána s malým dieťaťom?
Celkom ma to zaujíma keďže my sa ráno zobudíme spala by som aj do 10-tej ale hneď príde skákať po nás na posteli a už to ide všetko nahlas mobil telka hračky proste už prestimulovana, mám rada také pomalé rána človek vstane kedy chce, spraví si v kľude raňajky a naranajkuje sa a v kľude si sadne na gauč prikryje sa dekou a v kľude pozerá filmy pomaličky ide variť obed ach ako mi to chýba lenze najhorsie je že mi to robí zle na psychiku, mamky ako to dávate ? Stále ten hluk ?
@anonym_autor síce spávam bežne tak do 8. Jediné čo deti ráno môžu, je potichu si pustiť rozpravku alebo sa hrať v izbe. Nemáme príliš veľa zvukových hračiek, takže sme v pohode 🙃
@anonym_autor Nemame telku, dieta nema ziadne hlucne ani blikajuce hracky (realne nie su potrebne). Mobil nejaky hluk nerobi, iba ked zvoni. Ale ano, dieta rano vstane, vyskoci z postele a uz chce zit 🙂 to su deti, s tym nic nenarobime.
@anonym_autor skus si kupit stuple na potlacenie hluku. Alebo sluchatka na relax hudbu staci ma 20 min. Ja som .kludnejsia Samozrejme potrebujes spanok ale vsetci vieme ze pri deckach clovek nespi roky.
Mám dve malé deti, hluk je u nás od skorého rána do neskorého večera. Krik, piskot, hulákanie hračiek. Samé mami, mami, mami. Tiež už mi z toho začína hrabať. Žiadny priestor v hlave pre vlastné myšlienky, pozrieť film ale urobiť zoznam na nákup, to pri nich skrátka nejde. Robím to tak, že vstanem o hodinu skôr než deti, pokojne aj o 4:30, hlavne nech mám ráno hodinu len pre seba na kávu. Aktívne sa zapája aj manžel, berie deti von, na záhradu, na výlet, ja doma oddychujem. Máme šťastie aj na dobrú babičku, takže dnes opatruje ona a my ideme s mužom do kina. Ak mám párkrát do týždňa priestor len pre seba, pomáha mi to neexplodovať, keď je toho veľa. Ale teda do desiatej som nikdy nespala ani ako slobodná. Taký je skrátka život s malými deťmi 🙂
Naco hned pustat telku? Kulisa?
@anonym_autor aj ja mám rada pomalé rána, takže si ešte ráno lahnem na gauč a oddychujem. Mobil, telka a hračky u nás hneď ráno nejdu. Takže sa dieťa hrá a občas ma pootravuje. Nie je to úplny kľud ale lepšie ako nič. Nechcem ťa kritizovať ale je fakt nutné malým deťom ihneď púšťať nahlas aj mobil aj TV? Keď ste na to zvyknutí tak nedokážu aspoň obsedieť na gauči pri rozprávke? Musí do toho ísť aj nahlas mobil aj hračky? Musí to byť nahlas?
"Mobil telku a hracky, ktore vyhravaju" by som rovno zrusila hned rano. Naco mu to pustat? Ine aktivity nevie/te robit? Necudo, ze potom dietatu preskakuje.
"Mobil telku a hracky, ktore vyhravaju" by som rovno zrusila hned rano. Naco mu to pustat? Ine aktivity nevie/te robit? Necudo, ze potom dietatu preskakuje.
@anonym_e3a0e5 Su domacnosti, kde ide telka 24/7. Hned rano decku telku a mobil...radsej nic nepisem.
Ak ma dieta mobil, tak asi nebude take male nie? To si tu hodinu naviac mozes kludne pospat/prebudzat sa. Vecer sprav ranajky a daj len pokyny, co moze co nie. Alebo byvate v jednoizbaku bez sukromia?
Za mňa sú to deti🤷🏼♀️ deti ráno vstanú majú energiu chcú sa hrať. Hračky čo vyhrávajú by som vyhodila hneď. Ale bohužiaľ je to surové ale keď máš rada kľud a pohodu načo si si robila dieťa ? S deťmi vždy je všetko živé a rýchle. Sú deti menej živé a potom sú také ktoré od rana hneď robia hluk a sú ako tornádo na to treba byť pripravený. Oddýchneš si keď dieťa bude mať 10+ ale aj to nie až tak takže 20+?
Do 10tej ? No to si ozaj moc fandis a necudujem sa ze si znechutena ked mas taketo ocakavania pri malych detoch. Ja som bola rada ked do 7:30 bolo ticho alebo sa mi dovtedy maly potichu hral sam.
Taky ozaj ze , klud" rano som mala mozno tak ked zacal mat 7 rokov a rano miesto toho aby nas zobudil si robil nieco svoje alebo si zapol rozpravku v obyvacke a nechal nas este chvilu spat.
ty si predtym dieta videla len na obrazku? mne teda prides ako nejaka zaspata princezna, co sa teraz prebrala, ze ma dieta 🙂
....mám rada také pomalé rána človek vstane kedy chce, spraví si v kľude raňajky a naranajkuje sa a v kľude si sadne na gauč prikryje sa dekou a v kľude pozerá filmy pomaličky ide variť obed ach ako mi to chýba ....
kolko rodicov ma taketo rana? Co myslis?
Vydržať do puberty! Moji dvaja by teraz spali aj do 13.00. Teraz mám opačný problém, cez víkend sa nám nepodarí nikde vypadnúť pred obedom.
@anonym_autor No ako. Zvykla som si. Pred dieťaťom sme tiež vyspávali do deviatej, desiatej (ale zas robím 12tky celý život). Teraz, v dni voľna vstávame okolo ôsmej. A keď vidím, že niektoré deti sú hore od šiestej, tak som šťastná za tú moju ôsmu hodinu 🤣
Na mobile nie je, a telka, hudba keď je moc hlasitá, tak mu len povieme nech to stíši a v pohode akceptuje.
O 10.00 hod sme už na výlete a nevyluyhujem na gauči.
Máš deti treba sa im venovať.
TV vôbec nie je potrebné mat hneď od rana pustené, je to zlozvyk.
Ja som taká istá,neznášam ráno skoro vstávať,neznášam hneď nám sa zobudím niečo robiť musím si v klude vypiť kávu a ráno sa doslova vleciem,našťastie dcéra by spala aj do 9 čo ju nemôžem nechať lebo potom máme rozhádzaný celý režim😀tak mám budík na 7,a ráno medzitým čo sa hra ja sedím na gauči a preberiam sa s kávou😀
že spať do 10 rána. To sme nezažili posledných veľa, veľa rokov. Máme dieťa s PAS.
Od tej doby, ako som sa stala matkou,som ešte nemala možnosť spat do desiatej.Syn, keď bol malý, vstával skoro aj cez víkendy s hlaskou "Pod sa hat,,a potom mi to už nejako ostalo, že víkend treba využiť a nie prespať.
Ty si aký troll? Keď bolo dieťa ešte bábo spala si do 10tej, či tebe doniesol bocian dieťa rovno s mobilom?
Mimochodom mobil aj telka sa daju vypnúť
Úplne ta chaoem, plné sa s tým stotožňujem. Tiež mam rada kľud a pohodu. Mam 2,5 a 4 ročne deti. Treba občas zariadiť presoavacku u babky/tety, atď, a vtedy si užiť ten ranný kľud a ticho. Inak pri tých deťoch ťažko.
No tak stacilo zostat childfree, ze 10:00, o 7:30 je koniec mojmu slow flow 😂
@kiki68 čo? To v akej reči píšeš?
@anonym_autor musíš počkať. Od 10+ už to bude lepšie 😄
@anonym_autor ty musíš byť buď troll alebo úplne mimo.

Ake stare dieta? No bohuzial kym su deti male nebudes spat do 10 to je realita.