icon

Ako zvládnuť rodičovstvo, keď vás unavuje?

6. júl 2026

Starsie je velke, ma 15 rokov, ma "svoj zivot", no ak je doma, je nonstop zavrete v izbe. To mladsie, 10 rocne, sa vie tiez dobre prezabavat, ak ide s kamosmi von, no mimo to, ked je doma, tak sa priznam, ze mi dost lezie na nervy, aj vtedy, ked ma den, ze nejde s kamosmi a je doma. Strasne mi lezie na nervy, nie je to jeho chyba. Je to moj problem a ja vlastne neviem preco. Podla mna som dospela do stadia, kedy ma absolune kontakt s detmi nebavi, obtazuje ma to, a nechcem ho, co je bohuzial zle pre dieta, uvedomujem si to. Hoci teda musim povedat, ze si myslim, ze som bola ozaj mama, ktora sa dost intenzivne venovala detom.
Ale ja fakt neviem, co s tym mam robit, trva to uz mesiace, nie je to prechodna vec. A vlastne uz aj chcem pokoj. Samozrejme dietatu to nedavam najavo, teda len vtedy, ked ozaj ze uz pol hodinu sa tmoli okolo mna a nudi sa a otravuje. Myslim, ze do velkej miery to suvisi s mediami. U nas su obmedzenia, pozera sa na telku max 2 hodin a hraje sa na PC ci tablete, tak max 1,5 hodinu, a zrazu ked to clovek vypne, tak v tomto veku uz tie decka nevedia, co teraz robit. Lenze ja sa s nimi o hrach a blbostiach uz ozaj bavit nechcem, chcem prist z prace, vyvesat si pradlo, navarit, porobit este nejake povinnosti chvilu na PC a chcem mat fakt ze svaty pokoj. Nebavi ma s nimi ani varit, ci nakupovat. A ten mensi, ten by to stale robil so mnou. Mala by som sa tesit, lenze mne to vadi. Mam pracu s ludmi a vidim, ze na to doplaca aj manzel, mna uz proste ozaj absolutne ziadny kontakt s ludmi po praci nezaujima. Pritom paradoxne ma praca velmi bavi, a saturuje veskeru moju potrebu. Myslim, ze to je aj o tom, ze doma ma uz nic neprekvapi, totalne ma to nudi a lezie na nervy aj tie iste reci, reakcie, aj stereotyp. Fakt neviem, co s tym. Kto to ma tiez tak? A co s tym, ved takto to dalej nejde.
Dovolenky ani konicky to nenahradzaju, nepomaha to vobec, najradsej by som sa zbalila a isla byvat niekde sama. Neviem, co mi je.

Strana
z2
autor
7. júl 2026
@anonym_fa8787

mna napriklad vcera vytocilo, ked 11 rocna dcera mi vytykala, ze ked je u kamosky tak boli hore do 11. Ale ja jej stale snazim sa povedat, ze aj ja chcem svoj cas pre seba aspon vecer, preto chceme aby ste sli spat (uz to natiahli na 10 vecer) a aspon tie 2 hodiny mat svaty pokoj. Ja jej hovorim mne by nevadilo, ked sa bavite so sestrou v izbe kludne aj dlhsie ako do 10. Ale vy stale tu len pobehujete, kychyna, kupelka, hore dole po chodbe, milionkrat, a toto mi strasne vadi. Kebyze sa urobite a ste hotove a uz sa v izbe rozpravate to by mi nevadilo.

@anonym_fa8787 presne. A keď je toho vyčerpania veľa.....

anonym_6ca193
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_9455d2 áno je to vyhorenie. Presne viem ze to co píšeš by som mala robiť. No len to čítam, padá na mňa únava. Radšej si spravím sama, ako ukolovať deti co robiť, a počúvať pritom, prečo, prečo on, prečo teraz, a pod.

@anonym_autor presne ako ja ! Mna vycerpava ten suboj a dohadovanie

anonym_148da7
7. júl 2026

Kazdopadne nie si s takymito pocitmi sama. je nas tu viac,, len nie kazda to takto aj napise a prizna. ja to mam tiez, lezie mi to na nervy veru, a uz len tlacim ocami cas aby dcera podrastla a uz bola aspon starsia. Lebo ani mna nebavi hranie sa s nou. Pri starsom som bola akcna, stale cosi vonku, hranie, orechadzky, aktivity. Pri dcere som uz bola presne ako vyhoreta. Aj teraz cez prazdniny sa len nudi a nudi, ale von nechce ist, robit nieco take ako riadit tiez nie, v zahrade pomoct nie. Ona by najradsej len take ako ist do jump areny, alebo kupalisko, alebo jazero,a to zase ja nemam moc kedy kedze v lete mam najviac roboty. A muz sam s nou nepojde nikam, to sa radsej budu nudit a cakat na mna kym pridem vytreta z roboty a potom sa nudia aj tak doma len, lebo musim ja navarit, ja upratat, ja zvery oriadit. Aj muz len caka na pokyn co mu dam robit 😡😡 a to ma unavuje uz tiez, mysliet na to co mu dat robit a kedy atd.. takze toto cele uz cloveku lezie na mozog, a potom ani nemas radost z nicoho a chces len klud.
Aj dnes som sice doma, ale caka sa na mna kedy zavelim muzovi ze sa jde riadit, ide do zahrady, do toho mysliet co budeme jest 😐😏

autor
8. júl 2026
@anonym_148da7

Kazdopadne nie si s takymito pocitmi sama. je nas tu viac,, len nie kazda to takto aj napise a prizna. ja to mam tiez, lezie mi to na nervy veru, a uz len tlacim ocami cas aby dcera podrastla a uz bola aspon starsia. Lebo ani mna nebavi hranie sa s nou. Pri starsom som bola akcna, stale cosi vonku, hranie, orechadzky, aktivity. Pri dcere som uz bola presne ako vyhoreta. Aj teraz cez prazdniny sa len nudi a nudi, ale von nechce ist, robit nieco take ako riadit tiez nie, v zahrade pomoct nie. Ona by najradsej len take ako ist do jump areny, alebo kupalisko, alebo jazero,a to zase ja nemam moc kedy kedze v lete mam najviac roboty. A muz sam s nou nepojde nikam, to sa radsej budu nudit a cakat na mna kym pridem vytreta z roboty a potom sa nudia aj tak doma len, lebo musim ja navarit, ja upratat, ja zvery oriadit. Aj muz len caka na pokyn co mu dam robit 😡😡 a to ma unavuje uz tiez, mysliet na to co mu dat robit a kedy atd.. takze toto cele uz cloveku lezie na mozog, a potom ani nemas radost z nicoho a chces len klud.
Aj dnes som sice doma, ale caka sa na mna kedy zavelim muzovi ze sa jde riadit, ide do zahrady, do toho mysliet co budeme jest 😐😏

@anonym_148da7

Strana
z2