Ako zvládnuť situáciu, keď dieťa stále spomína otca?
Ahojte. 3.5rocna dennodenne spomína tatinka. Ráno ako rozlepi oči dovtedy, kým nepríde, čo je vacsinou o 6-7 večer. Ja som z toho unavená. Zničená. Cítim sa ako neschopná matka. Čokoľvek robíme, snažím sa, ona furt mrnčí za ním. Bola som s nimi na výlete, stalo ma to asi všetko. A ked sme prišli domov, veta: “škoda že nebol s nami tatinko”. On veľa pracuje, budúci víkend ide sám na dovolenku(obhajuje si to, že tam ide aj pracovne) a ja už teraz viem, čo nás čaká. Neustále mrnčanie, ako jej chyba. Áno. Keď je s ňou 2 hodiny denne, ani to nie niekedy, keď nemusí riešiť choroby, vzdor, jedlo, domácnosť, dokáže s ňou sedieť pól hodinu a hrať sa na zadku, aj ja by som asi bola ta dokonala mama. Ale jednoducho neviem ňou byt. On príde domov, ja nič nestíham, mame ešte 9 mesačnú. Niekedy ledva žijem. A ešte kladie nároky na partnerský vzťah - sex. Je víkend, soboty doobedie robí, potom sa tvári že je doma, ja už musím ísť na veľký nakup, dorobiť čo nemôžem pri deťoch a on očakáva poobede výlet, pripadne v nedeľu. Keď ja som už totálne vyčerpaná z celého týždňa. Išla som včera na nakup a 2x mi volal, či ma dať menšej jesť a ako sa to pripravuje…. Prepáčte za výlet. Potom kričím, som nervózna, stále riešim len potreby druhých… som vyčerpaná. A pritom sa cítim ako najhoršia matka na svete.
na dovolenku ide len manžel? Hm, u mňa by to neprešlo. Ideme spolu .
Tam je problém že si nahnevaná, podráždená a pod. Die´ta chce maminku čo je milá, láskavá, usmievavá.
Bola som dieťa ako tvoja dcéra - oplakala som každú otcovu služobku. Tie boli aj na 2-3 dni. Neskutočne som ako dieťa trpela. Ty za to nemôžeš, ale tvoja dcéra má radšej ocinka. Buď k nej milá a trpezlivá. To dieťa neskutočne trpí.
@anonym_autor no tak jej dopraj tatinka a ty choď preč z domu, keby si aj mala sedieť na lavičke.
Však to je prirodzene, je s ním menej ako s tebou. Ty si s ňou stále. Tak si pyta rodiča ktorý je s niu menej
Však im dopraj viac spoločného času, chod na víkend s kamoškami niekam a oni nech si robia spoločný program
@anonym_autor podla mna je to veľmi nefér,ze su na teba kladene take naroky a on sa pohra za tyzden mozno 6h s dietatom a este sam.ide na dovolenku. Ty nepotrebuješ vypnúť? Mna ta sebeckosť muzov sere cim dalej tym viac..a bodaj by si nebola potom podrazdena na deti.
Sorry za úprimnosť , ale môžeš si za to sama. Máš to blbo nastavené, manžel nemusí nic, ešte sa na teba vyserie aj na dovolenku ide sám a ty len mlčis. Všetci sú tí prednejší ako ty sama.
Nevieš si otvoriť ústa a upratať vlastného muža? Tak potom takto trpis
Sorry za úprimnosť , ale môžeš si za to sama. Máš to blbo nastavené, manžel nemusí nic, ešte sa na teba vyserie aj na dovolenku ide sám a ty len mlčis. Všetci sú tí prednejší ako ty sama.
@anonym_316bb0 povedal mi, že sa môžme vymeniť, ale že mám doniesť rovnaký plat ako on. On zarába 3x viac ako ja v mojom zamestnaní pred RD….
@anonym_316bb0 povedal mi, že sa môžme vymeniť, ale že mám doniesť rovnaký plat ako on. On zarába 3x viac ako ja v mojom zamestnaní pred RD….
@anonym_autor😱 Takže ty a deti nepôjdete na dovolenku, lebo ty na to nezarobis?🤯 Och bože
@anonym_autor Co som pocula, tak je to tak, ze dievcatka maju radsej tatov do urciteho veku. Cize aj keby si robila cokolvek, tak tato je jej princ a ona jeho princezna. Ale ja mam syncekov malych, tak neviem ci je to naozaj. Chlapci su vraj do urciteho veku ocareni mamkami. Toto potvrdzujem.
@anonym_autor Co som pocula, tak je to tak, ze dievcatka maju radsej tatov do urciteho veku. Cize aj keby si robila cokolvek, tak tato je jej princ a ona jeho princezna. Ale ja mam syncekov malych, tak neviem ci je to naozaj. Chlapci su vraj do urciteho veku ocareni mamkami. Toto potvrdzujem.
@anonym_236bf8 moja mala ma 4roky a teda ma.radsej mna nez muza :D
@anonym_236bf8 moja mala ma 4roky a teda ma.radsej mna nez muza :D
@anonym_857bde Tak vyvratene 😃. Teda nesedi to stale 🙂
@anonym_autor
,, Niekedy ledva žijem,, si unavená,vycerpaná a podraždená, bola si iba na výlete aj to bez neho a on si ide sám na dovolenku. U mňa je to cez...
Keď si muž zvyšoval kvalifikáciu a nebola časová ani finančna možnosť na spoločnu dovolenku aspoň na týždeň, normálne nám vybavil ubytovanie a šli sme za by na 3-4 dní.
@anonym_autor😱 Takže ty a deti nepôjdete na dovolenku, lebo ty na to nezarobis?🤯 Och bože
@aurelia2000 to na margo starostlivosti o deti a domácnosť… my sme na spoločnej dovolenke boli, ale panko si strihne ešte jednu sám..
Preco si s nim robila druhe dieta? Sprava sa ako uplny sebec. To nevydrzis dlho, pokial sa nezmeni a zacni mu uctovat za starostlivost a sluzby v domacnosti, nech sa panko spamata. Peniaze su Vase spolocne, ak ste manzelia.
@anonym_autor no tak tato hlaska znamena, ze je riadny... On sa nazdava, ze jeho rodicovske a partnerske povinnosti koncia cinknutim vyplaty na ucte: V jeho obmedzenom vnimani sveta si namysla, ze nosenie penazi je jedina jeho povoinnost, vsetko ostatne bezstarostne prehodil na tvoje plecia.
Myslim si, ze je najvyssi cas na vazny a dlhy rozhovor. Nie na hadku, na rozhovor o tom ako si podelite povinnosti. Preco napriklad na velky nakup chodis ty? On nezvladne s nakupnym zoznamom nakupit? Co ma sedem rokov? V sobotu poobede vychystat dceru a zverit ju ocinkovi na starost. Nech si idu kde chce a nech robia co chcu. Navrat maju povioleny az pred vecerou. V nedelu rano nachystat celu rodinu a ist na vylet. Najete sa vonku, nemusis varit a na veceru bude krupica a parky. Vo stvrtok rano mu zabalit nakupny zoznam a po robote nech sa pomota po supermarkete a donesie vsetko co bude treba na dalsi tyzden. Na velke nakupy nemusis chodit ty. A samozrejme si vyhrad jedno popoludnie ida sama pre seba, o deti nech sa postara. Ako sa postara je uz jeho vec, ty chod kde ti bude prijemne a kde v pohode vypnes hlavu. Trvaj na svojom volnom dni a nemaj ziadne vycitky.
Nie. nie si zla mama, len si si vybrala nespravneho chlapa a este si si to aj doma zle nastavila. Vyber chlapa uz tazko zmenis, ale zmenit sa da ako budete spolu fungovat. Je to v tvojich rukach.
@anonym_316bb0 A urcite sa zmenil az po 2.dietati🙄 "Otecko" sa pohra s detmi 3h do tyzdna, okrem toho asi nic a este ide sam na dovolenku. Tatinko roka...
@aurelia2000 to na margo starostlivosti o deti a domácnosť… my sme na spoločnej dovolenke boli, ale panko si strihne ešte jednu sám..
@anonym_autor dobre si ho pomenovala, "pánko" pýtala som sa tak preto, lebo som to videla u mladých ľudí, že jeden z páru ide na drahú dovolenku a druhý sedí doma, lebo nevie na to zarobiť, a aj to delenie výdavkov 50:50 😓 nechápem, ako tak môžu ženy žiť.
Preco si s nim robila druhe dieta? Sprava sa ako uplny sebec. To nevydrzis dlho, pokial sa nezmeni a zacni mu uctovat za starostlivost a sluzby v domacnosti, nech sa panko spamata. Peniaze su Vase spolocne, ak ste manzelia.
@pandorra áno, sme manželia. No on keď je doma, tak sa snaží - teda on si to mysli. Že odprace riad do umývačky napríklad alebo ich vezme na prechádzku. Ale popritom telefonuje alebo sedí na lavičke a ťuká do mobilu… ja ho vidím z okna a keby len ja, ale aj susedy. .. Ale pre mna je ta mentálna záťaž fakt neskutočná. Obidve deti alergicky. Do škôlky musím variť. Dcéra tam nechce spat, o 11.30 musím ísť po ňu. Každý deň čerstvé. Do toho lekári, starostlivosť, domácnosť, robím pár hodín týždenne na HO. Keď chcem ísť na kozmetiku, ku kadernícke, mám si to zariadiť po 18tej hodine… lebo jemu sa nedá.
To, ze dieta pisti za tatkom by som brala jednym uchom dnu, druhym von. Nad tym by som sa absolutne nevzrusovala. Ja vidim problem v tom, ze mas na seba nabalenu celu domacnost aj deti a muz pomaha pramalo. Musis na neho prehodit nejake povinnosti. Nastavte si to tak aby to bolo udrzatelne a spravodlive. Kedze pises, ze je v tyzdni do 7 v robote tak asi nepride domov a nezacne upratovat domacnost. Ale napriklad nakup velky spravit 2x tyzdenne by mohol. Cez vikend mu nabal deti a nech idu na ihrisko aspon na 1,5 hodiny a ty si vyloz nohy a oddychuj. Treba sa hlavne ozvat!
Povedal mi, že jedine na dovolenke som bola ´normálná. No bodaj by nie. Mohla som sa venovať deťom, mala som z prace voľno, nemusela som prať, variť, mohla som si zacvičiť, vypnúť hlavu..
Ja by som takéto správanie netolerovala. Ja som bola na materskej 4 mesiace, potom som išla do práce, síce som robila z domu, ale keď som pracovala, tak sa o malú buď staral muž, podľa práce, alebo pestúnka. Varíme obaja, viac muž ako ja, upratovanie si striedame, takto sme si to nastavili ešte na výške. Peniaze máme spoločné, na jeden účet chodia dve výplaty, žiadne ja zarábam viac, ty zarábaš menej. Teraz muž zarába viac, ale keď zakladal firmu na výške, tak sme žili hlavne z mojej výplaty. Keď si chcem oddýchnuť, vezme si malú on, je to naše dieťa, nie moje dieťa. Akože neviem si predstaviť takto fungovať. A už vôbec, že by muž išiel bezomňa na dovolenku, to si ani ja neviem predstaviť ísť bez neho 😀. Čo by som tam asi tak robila. Ja sa mám ale asi až moc rada. Ak by som mala takého partnera, tak sa zbalím a odídem, nechám mu na dva týždne decká a idem sa opalovať kdesi. A ak nemáš peniaze na dovolenku, lebo ti muž nedá, tak aj u mamy na dvore by mi stačilo.
Povedal mi, že jedine na dovolenke som bola ´normálná. No bodaj by nie. Mohla som sa venovať deťom, mala som z prace voľno, nemusela som prať, variť, mohla som si zacvičiť, vypnúť hlavu..
@anonym_autor 😀😀😀😀 dobrý čurák. Dievča utekaj, rozveď sa, napál mu alimenty a striedava starostlivosť.
Taka klasika, putka, ktora je na pokraji sil a sefko, ktory moze vsetko lebo zaraba viac. Vedela si koho si beries, vedela si ako funguje, aj tak si s nim chcela dve deti. Len suchat nohami a zmierit sa s pobabranym zivotom.
buď ho zapoj do prác súvisiacich s domácnosťou, alebo nech ti zaplatí upratovačku a opatrovateľku k deťom, inak vyhoríš
minimálne nákupy nech robí on, a keď je cez víkend doma ty oddychuj a on nech sa stará o program pre deti
@anonym_autor 😀😀😀😀 dobrý čurák. Dievča utekaj, rozveď sa, napál mu alimenty a striedava starostlivosť.
@anonym_240f7a ked mas striedavku tak nedostanes alimenty 😏
Keby bola stale s otcom, mrncala by za tebou. Je to normalne.
@anonym_autor sám a či s kámoškou o ktorej ani ty nemáš potuchy. 😉
Všetko opisuješ, akoby bola “zlá” najmä dcéra, ale jediný problém je zjavne tvoj muž.

Si dobrá mama. Choď pred zrkadlo a zopakuj si to 20x