icon

Ako zvládnuť spoločenské a hlučné dieťa?

8. máj 2026

Mam 3 rocneho syna, velmi ukecany, nikoho sa nehanbi, je dost hlucny, stale by si nieco spieval, tancoval, fakt usta sa mu nezatvoria ani na 5 minut.
Vonku sa kazdemu prihovara, v obchode by sa vydrzal s predavačkou rozpravat aj pol dna..niektori nanho reaguju velmi pekne.....lenze...ked sme na ihrisku alebo v nejakom kutiku tak sa ho deti skor boja, nechcu sa s nim hrat, schovavaju sa k mame, on ich chce bombardovat otazkami.
A ja nejako neviem ako s tým ďalej pracovat. Zacinam sa obavat nastupu do skolky, ze bude vyrusovat ine deti, ze bude vadit ucitelkam lebo nikdy nie je ticho.
Ja ho aj upozornujem napr pri jedeni aby sa sústredil na svoj tanier, alebo na ihrisku aby bol miernejsi (lebo je aj dost kontaktny) a zaroven aby mi neutekal za cudzími a aby daval pozor kde som ja a nevzdialoval sa odo mna. Toto su situácie ktore sa snažím regulovat vzdy.
Ale potom su zase situacie ked mam pocit ze akoby "zabijam jeho detskeho ducha"..ze ved deti sa maju jasit a tesit a v podstate maju byt hlucne..s mierou...len mam problem najst tu mieru, tak by ma zaujimal nazor inych mám ze ako sa na to divate ked vy ste napr mamou hanblivejsieho dietata na ihrisku a vidite ze vasmu dietatu nie je uplne komfortna blizkost ineho dietata. Alebo ci v skolkach nie je problem s takymi deťmi ktoré "su všade".
Syn nie je zly, praveze je az prilis kamarátsky, neberie detom hračky, nebije nikoho. Ale ked odniekiaľ odchadzame tak mam pocit akoby si niektori ludia hovorili ze no konečne bude klud....

Strana
z5
cyberk
8. máj 2026

No ja ti tak poviem, raz som take dievca stretla na ihrisku, doslova z nas vysala energiu :D tolko otazok, a pritom sme si tam chceli uzit pohodu (stary otec sa prisiel pohrat s vnuckou), jej mama tam len stala a neriesila a my sme doslova nevedeli ako sa jej zbavit, az to bolo neprijemne...
Inak rozhodne radsej taketo dieta stretnem (ktore ma dobre umysly a nemysli to zle) ako nejakeho bitkara 🙂 takze podla mna sa neboj, s tym tvojim sa deti nebudu aspon nudit 🙂

anonym_1048b4
8. máj 2026

Neboj staršie deti v škôlke ho rýchlo “upracú”
Na druhej strane je fajn že je taký spoločnsky. Lepšie ako keby stal držal tá za nohu a reval.

anonym_c6bf7e
8. máj 2026

Stopnut ho, odviest od dietat, ked vidis, ze druhe dieta je hotove, cuva alebo proste sa s nim nechce hrat ci boji sa. Vysvetlit, ze ked bude chciet, pride za nim.. Tebe by tiez nebolo prijemne, keby prisiel cudzy clovek a zacal ta obskakovat. Je rozdiel spolocenske a spolocenske dieta.. toto uz narusa osobny priestor. Ved nech krici, jasi sa, ale nech nerobi zle druhemu a to je aj vtedy ak sa k nemu pcha nasilu
Aj tiche aj akcne dieta sa nauci casom socializovat..

anonym_51a955
8. máj 2026

Keby take dieta stretnem na ihrisku, pre mna je to uplne v pohode ak vidim, ze ho matka koriguje ak je uz "too much" k mojim detom ci ku mne. Kym vyslovene nerobi zle, je to pre mna OK. Ak je to niekedy az "otravne", myslim ze to vies pekne korigovat tym ze ho stiahnes zas aj k sebe, presmerujes hru, syna na seba, pripadne idete zas o dum dal... Sama asi vies, aka je hranica "znesitelnosti" 🤣
Bud v poho, horsie veci byvaju. 😊

A skolka a skola, to je este daleko. Ale je pravda ze napr kamaratka ma chlapca (ma 10r uz), je velmi priatelsky, ukecany a taky "snazivy", aj k inym detom. S kazdym sa chce kamaratit... Negativum - az moc mudruje, ale tak kazdy ma nieco. Ale pointa: decka ho az tak radi nemaju, rovesnici, aj v triede atd, asi im je otravny... viem ze trochu byva smutny ze nema kamaratov, nechcu sa s nim kamosit...

anonym_090b6d
8. máj 2026

@anonym_autor tiez sa mi nepaci ked mi k dietatu lezu cudzie deti na ihriskach typu objima ich, obchytkava, vyhukne na neho s kopou otazou, je hlucne to dieta a dotierave
Trosku si dieta reguluj viac
Moje dieta do skolky uz chodi a nic podobne som si medzi detmi nevsimla, nic co popisujes som v skolke nevidela
Akurat minule na ihrisku ale ten chlapec mi uz totalne liezol na nervy a nakoniec aj mojmu dietatu a museli sme z ihriska odist prec
Trosku si dieta ukociruj,nic nezabijas, evidentne nema ziadne hranice a naozaj bude neskor problem

anonym_e60e62
8. máj 2026

ja tak neznasam taketo hlucne a ukecane deti ... nastastie mi bolo nadele tiche a rozumne.. kazdopadne tych deti je vela v skolke sa s nimi stretavaju denno denne a uz vedia ako na ne.. nebala by som sa- on z toho vyrastie..pribudnu povinnosti a uz nebude mat cas robit neplechu ...

anonym_08c8a7
8. máj 2026

Tiež mám dieťa z tohto súdka až na to, že za deťmi veľmi nechodí, takže o to to mám ľahšie. Neokrikujem ho, aby bol ticho, ja som rada, že je sebavedomý a nebojí sa byť sám sebou. To je dnes veľmi vzácne - u detí to zabíjajú práve dospelí nekonečným napomínaním. Keď je uz priveľa hluku, upozorníme ho a počúvne. Tebe by som poradila to hlavné - vysvetliť mu, že musí rešpektovať hranice iných ľudí a nemôže otravovať deti, ktorým je to nepríjemné tak isto, ako on môže povedať keď je mu niečo nepríjemné.

marca12
8. máj 2026
@anonym_090b6d

@anonym_autor tiez sa mi nepaci ked mi k dietatu lezu cudzie deti na ihriskach typu objima ich, obchytkava, vyhukne na neho s kopou otazou, je hlucne to dieta a dotierave
Trosku si dieta reguluj viac
Moje dieta do skolky uz chodi a nic podobne som si medzi detmi nevsimla, nic co popisujes som v skolke nevidela
Akurat minule na ihrisku ale ten chlapec mi uz totalne liezol na nervy a nakoniec aj mojmu dietatu a museli sme z ihriska odist prec
Trosku si dieta ukociruj,nic nezabijas, evidentne nema ziadne hranice a naozaj bude neskor problem

@anonym_090b6d Prosim ta,ake hranice? Je to spolocenske dieta a to sa neda utisit. Ma len 3 roky,vyvija sa. To akoby som ti napisala,aby si si ty viac socializovala svoje zakriknute dieta.

anonym_1704be
8. máj 2026

určite lepšie ako mať ustráchané dieťa.

anonym_090b6d
8. máj 2026
@marca12

@anonym_090b6d Prosim ta,ake hranice? Je to spolocenske dieta a to sa neda utisit. Ma len 3 roky,vyvija sa. To akoby som ti napisala,aby si si ty viac socializovala svoje zakriknute dieta.

@marca12 sorry ale toto je too much….
Hovorim, nemam to sama rada necudujem sa, ze od neho dalsie deti bocia..
V skolke ziadne take dieta som nevidela, u toho chlapca na ihrisku som si myslela, ze ma nejaku poruchu..
Dieta ma byt zive, socializovat sa a pod ale odtial potial, nie mat doma premotivovanu opicku, ktora po chvili lezie na nervy kazdemu

anonym_a029a1
8. máj 2026

mne take deti nevadia vobec (ja take nemam) ale ja pokecam spokojne ved je to mile a mam rada ako si vydychnu a ako zmizne ten strnuly ustrachany nervozny usmev matkam tychto deti ked sa len usmejem a poviem ze je to v poriadku a moje deti sa tychto deti neboja ...resp neboja sa ziadnych deti nikdy, nemaju ziadnu socialnu fobiu...jednoducho sa s nimi hraju...

anonym_177abf
8. máj 2026

Mám takú slečnu doma, občas mi je ľúto, že sa s nou deti nechcú hrať, pretože ona sa im veľmi teší, ale chápem to… snažím sa jej vysvetliť, že nie každému je to príjemne a odviesť ju a venovať sa jej ja, ale bola by som rada, keby mala kamosa/ kamosku podobnú jej. Tiež milión otázok každému, nemá problém sa s hocikým porozprávať a rozpráva že NONSTOP 😄 ja som rada, že je rozumná a samostatná.

autor
8. máj 2026
@anonym_e60e62

ja tak neznasam taketo hlucne a ukecane deti ... nastastie mi bolo nadele tiche a rozumne.. kazdopadne tych deti je vela v skolke sa s nimi stretavaju denno denne a uz vedia ako na ne.. nebala by som sa- on z toho vyrastie..pribudnu povinnosti a uz nebude mat cas robit neplechu ...

@anonym_e60e62 sorry ale hlucne a tiche dieta to nema nic s rozumom spolocne.
A ziadnu neplechu nerobi.
Ja zas neznasam matky co nevedia citat.
Ako mozes vôbec napísať takuto vec ako mama? Ze neznasas take deti?? A keby take dieťa mas tak ho neznasas?

evkatk
8. máj 2026

Teš sa, že máš dieťa, ktoré je vyspelejšie ako jeho rovesníci a to hlavne preto, že sa o všetko zaujíma. To, že sa ho deti stránia nie je preto, že sa ho boja, ale sú hodne hlúpejšie a nechápu, čo od nich chce. Jeho schopnosti neubíjaj, ale rozvíjaj primeranými odpoveďami. V škôlke môže byť hybnou silou, ktorá mnohé deti posunie. Učiteľky to dokážu usmerniť a vhodne výchovne využiť. Pre neho kolektív je veľmi potrebný. Riešenie detských problémov s rovesníkmi ho trochu usmerní správnym smerom. Tvrdiť, že podobné dieťa na ihrisku z nej vysalo energiu je totálna hlúposť a tá žena tiež neoplýva múdrosťou. Aké potom môže mať tupé deti? Takéto ženy ani nechápu, čo je to vychovávať veľmi múdre dieťa, ktorému nestačí to, čo vie, ale stále chce vedieť niečo nové. Ak sa k takému dieťaťu pristupuje s láskou a radosťou z jeho zvedavosti, neunaví to nikoho.

anonym_e60e62
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e60e62 sorry ale hlucne a tiche dieta to nema nic s rozumom spolocne.
A ziadnu neplechu nerobi.
Ja zas neznasam matky co nevedia citat.
Ako mozes vôbec napísať takuto vec ako mama? Ze neznasas take deti?? A keby take dieťa mas tak ho neznasas?

@anonym_autor ty asi milujes kazdeho na planete -dobre pre teba.. ja nie.. nemam rada deti co su vsade a je ich vsade pocut a matka sa len usmieva ved je to miminko je milucky zlatucky a kazdy ho musi milovat -nemusi.. su ludia kt maju z hluku bolesti hlavy,su ludia co su chory , su ludia co proste su unaveny a chcu klud ... a su aj taky co nemaju radi kontakt a dotyky a rovnake su aj deti .. a tie odlisne by to mali respektovat alebo sa to aspon ucit .. ano ako matka mozem napisat a aj napisem ze nemam rada kazde dieta,, ani kazdeho cloveka... aj ja asom len clovek a mam na vyber ..

michaela329
8. máj 2026

Ja sa vyjadrím za učiteľov - ja také deti zbožňujem 😀 Ale áno, môže sa stať, že dieťa menej kontaktné a menej temperamentné ho bude odmietať, Ty len trpezlivosť a vysvetľuj. Nie tak, že on robí niečo zle, ale takým spôsobom, že sme ľudia rôzni a nie všetky deti sú hneď kamaráti a že nie všetci dospelí sú bezpeční.

autor
8. máj 2026
@anonym_e60e62

@anonym_autor ty asi milujes kazdeho na planete -dobre pre teba.. ja nie.. nemam rada deti co su vsade a je ich vsade pocut a matka sa len usmieva ved je to miminko je milucky zlatucky a kazdy ho musi milovat -nemusi.. su ludia kt maju z hluku bolesti hlavy,su ludia co su chory , su ludia co proste su unaveny a chcu klud ... a su aj taky co nemaju radi kontakt a dotyky a rovnake su aj deti .. a tie odlisne by to mali respektovat alebo sa to aspon ucit .. ano ako matka mozem napisat a aj napisem ze nemam rada kazde dieta,, ani kazdeho cloveka... aj ja asom len clovek a mam na vyber ..

@anonym_e60e62 trosku odveci pisat o mne dospelej osobe a porovnavat to s dieťaťom.
Ja predsa syna neberiem na detské ihrisko aby sedel v rohu pieskoviska a pozeral do zeme lebo tam moze byt niekto unaveny ci chory.....
nie je to práve miesto na socializaciu?
A ja nie som ta matka co sa len usmieva...praveze vzdy syna regulujem ked vidim ze ine dieťa je utiahnutejsie..napisala som to v uvodnom príspevku tak neviem o com tocis.
Ja som sa pytala co si o tom myslia matky tých hanblivych deti..ci napr su okey s tym ze je ich dieťa aj mimo komfortnej zony. Nie ci moje dieta lezie na nervy inej mame. Ty budes asi ta ktorej vadia vsetci a vsetko.

anonym_206a8e
8. máj 2026

Napíšem to anonymne, nech sa tu zas niekto neposklada. Ja také dieťa mám. A mne lezie aj vlastne dieťa na nervy. Ja som ťažký introvert, potrebujem svoju chvíľu kľudu a ticha, čo je doslova nemožné, kým nepríde muž domov. Stále brble, hučí, lieta, váľa sa po mne. Na ihrisku, na krúžku všetkým lezie na nervy. Že je ho veľa. Ja ich úplne chápem. Milujem svoje dieťa, ale naozaj ich chápem. A to sa ho snažím korigovať ako to ide. Keď “tyranizuje” iné dieťa svojou prítomnosťou, tak ho beriem preč. Vysvetľujem, vysvetľujem a vysvetľujem. Ma jedného kamaráta, z rovnakého súdka a to je doslova horor keď sú u nás spolu. Takže ja tie deti aj rodičov veľmi chápem, že im tvoje dieťa vadí. No jedine vysvetľovať, že nie každé dieťa sa s ním musí hrať, nie sa válat po iných deťoch, nie pri nich hučať. Môj do škôlky ide v septembri, tiež neviem čo očakávať. Na jednej strane dobre že sa neboja a majú sebavedomie, na druhej sú to tie povahy, ktoré proste iným ľudom nie vzdy vyhovujú. Poznám takých aj dospelých a pre mňa je utrpenie s nimi komunikovať. Strašne mi to vadí.

zuzipolo
8. máj 2026

@anonym_autor pred pár rokmi sa mi stala situácia,že som bola na ihrisku s mojou vtedy 2 ročnou dcérou a prišiel ku nám 3 ročný chlapček. Presne taký ako píšeš,že je tvoj - hlučný,milión otázok, chcel sa s nami hrať ,nerobil zle. Bol tak s otcom ktorý sa ho snažil neúspešne zobrať ďalej a ospravedlňoval sa mi. Akože mne to nevadilo, dcéra sa ho nejako nebála,nakoniec sa z nás stáli kamoši. Ale občas som z neho bola ohučaná a veru niekedy som išla z dcérou radšej cez pol sídliska na iné ihrisko. Ale nie je to zlý chlapec,doteraz veľmi ukecany no už je to tretiak a vie sa správať úplne normálne. Píšem ti to ako povzbudenie, to je taká povaha, on sa časom naučí čo a ako, zatiaľ ho môžeš skúsiť trošku korigovať ak sa dá. 🙂

autor
8. máj 2026
@michaela329

Ja sa vyjadrím za učiteľov - ja také deti zbožňujem 😀 Ale áno, môže sa stať, že dieťa menej kontaktné a menej temperamentné ho bude odmietať, Ty len trpezlivosť a vysvetľuj. Nie tak, že on robí niečo zle, ale takým spôsobom, že sme ľudia rôzni a nie všetky deti sú hneď kamaráti a že nie všetci dospelí sú bezpeční.

@michaela329 tak dufam ze v skolke budeme mat stastie na take ucitelky 😁

lucia147852
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e60e62 trosku odveci pisat o mne dospelej osobe a porovnavat to s dieťaťom.
Ja predsa syna neberiem na detské ihrisko aby sedel v rohu pieskoviska a pozeral do zeme lebo tam moze byt niekto unaveny ci chory.....
A ja nie som ta matka co sa len usmieva...praveze vzdy syna regulujem ked vidim ze ine dieťa je utiahnutejsie..napisala som to v uvodnom príspevku tak neviem o com tocis.
Ja som sa pytala co si o tom myslia matky tých hanblivych deti..ci napr su okey s tym ze je ich dieťa aj mimo komfortnej zony. Nie ci moje dieta lezie na nervy inej mame. Ty budes asi ta ktorej vadia vsetci a vsetko.

@anonym_autor moja prvá dcéra bola tiché, introvertné dieťa. S takýmito deťmi som bola ok, kým príliš nezasahovali do jej osobnej zóny. Vzdy som jej hovorila, že ak objímanie nechce, nech to dieťaťu povie. Ak napriek tomu nedalo pokoj a matka nereagovala, usmernila som ja. Moja vie byt veľmi spoločenská v kruhu “rovnakých” deti. Ale hlučne a “vlezle” deti ju vzdy “odpudzovali”. Ako píšeš, bolo toho na ňu moc.

michaela329
8. máj 2026
@anonym_autor

@michaela329 tak dufam ze v skolke budeme mat stastie na take ucitelky 😁

@anonym_autor ja som na ZŠ - ono tie decká z toho obvykle nevyrastú 😁 A mne sa s nimi fakt dobre robí. Lebo obvykle sú to zároveň tie, čo majú veľké ♥️ a vedia mi potiahnuť kolektív. Inak je zaujímavé, že mne sa ešte nestalo, že by ich aj jemnejšie deti nejak odmietali, niečo sú jednoducho predsudky rodičov, netráp sa tým, čo si myslia dospelí. Vychovavaj, vysvetľuj, jednoducho máte takýto temperament - a to je v poriadku.

lilian183
8. máj 2026

@anonym_autor ja pracujem v škôlke a radšej mať také deti ako tie čo sa nezapájajú do žiadnej aktivity. Čo ani nevedia povedať čo robili cez víkend. S takými sa ťažko pracuje.

autor
8. máj 2026
@evkatk

Teš sa, že máš dieťa, ktoré je vyspelejšie ako jeho rovesníci a to hlavne preto, že sa o všetko zaujíma. To, že sa ho deti stránia nie je preto, že sa ho boja, ale sú hodne hlúpejšie a nechápu, čo od nich chce. Jeho schopnosti neubíjaj, ale rozvíjaj primeranými odpoveďami. V škôlke môže byť hybnou silou, ktorá mnohé deti posunie. Učiteľky to dokážu usmerniť a vhodne výchovne využiť. Pre neho kolektív je veľmi potrebný. Riešenie detských problémov s rovesníkmi ho trochu usmerní správnym smerom. Tvrdiť, že podobné dieťa na ihrisku z nej vysalo energiu je totálna hlúposť a tá žena tiež neoplýva múdrosťou. Aké potom môže mať tupé deti? Takéto ženy ani nechápu, čo je to vychovávať veľmi múdre dieťa, ktorému nestačí to, čo vie, ale stále chce vedieť niečo nové. Ak sa k takému dieťaťu pristupuje s láskou a radosťou z jeho zvedavosti, neunaví to nikoho.

@evkatk tazko sa mi na to takto diva ked aj tu je polka nazorov taka a polka taka.
Ale tiez su situacie ze pride na ihrisko dieta rovesnik a nevie ani pozdravit (mame take oplotene uzavrete ihrisko) a moje dieta nan aj 3x zakrici ze ahoj ahooj ale citim sa ja blbo ze moje dieta vykrikuje a nie ta mama ktorej dieta tam pride ako teliatko.

anonym_e60e62
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som sa pytala co si o tom myslia matky tých hanblivych deti. - na to ti odpovedam.. lezie im to na nervy .. to dieta je prilis pre nich.. a aj ked sa tu ides hadat -proste ma pochopit ,ze nie pre kazdeho je jeho spravanie ok a su deti co im to vadi a nechcu ho a on sa to ma zacat ucit respektovat ..a kedze je este maly -tak je to na rodicoch .. a predstav si -nie ze nenavidim kazdeho - vyberam si ludi kt mam rada ,,rovnako ako ro robia deti .. nie kazdy mi je sympaticky a nie kazdy vyzera milo ...

marca12
8. máj 2026
@anonym_e60e62

@anonym_e60e62 Ja mam pocit,ze v dnesnej dobe uz nikto nikoho nema rad. Kazdy ma nejaky problem a ked sa uz utoci aj na deti,to sme kam dospeli? Bavime sa tu o spolocenskom dietati a nie o zakernom,zlom,ktore robi kazdemu zle a upozornuje na seba nevhodnym sposobom.

anonym_e60e62
8. máj 2026
@anonym_autor

@evkatk tazko sa mi na to takto diva ked aj tu je polka nazorov taka a polka taka.
Ale tiez su situacie ze pride na ihrisko dieta rovesnik a nevie ani pozdravit (mame take oplotene uzavrete ihrisko) a moje dieta nan aj 3x zakrici ze ahoj ahooj ale citim sa ja blbo ze moje dieta vykrikuje a nie ta mama ktorej dieta tam pride ako teliatko.

@anonym_autor vidis a zrovna moja je to" teliatko" nezdravime ludi co po nas blakaju,kt nepozname . preco by sme mali? tvoj si vybral ziapat a moja nevsimat .. ty chces respekt ale sama ho nedavas

anonym_e60e62
8. máj 2026
@marca12

@anonym_e60e62 Ja mam pocit,ze v dnesnej dobe uz nikto nikoho nema rad. Kazdy ma nejaky problem a ked sa uz utoci aj na deti,to sme kam dospeli? Bavime sa tu o spolocenskom dietati a nie o zakernom,zlom,ktore robi kazdemu zle a upozornuje na seba nevhodnym sposobom.

@marca12 tu nejde o to,ze ho deti nemaju radi .. su deti co niesu ako oni .. zi a nechaj zit .. on je hlucny a vsade a su deti co nie .. proste respektovanie druhych osobnost je zaklad do zivota .. su introverti a extroverti ... hold tak to bolo vzdy a aj bude

autor
8. máj 2026
@anonym_e60e62

@anonym_autor Ja som sa pytala co si o tom myslia matky tých hanblivych deti. - na to ti odpovedam.. lezie im to na nervy .. to dieta je prilis pre nich.. a aj ked sa tu ides hadat -proste ma pochopit ,ze nie pre kazdeho je jeho spravanie ok a su deti co im to vadi a nechcu ho a on sa to ma zacat ucit respektovat ..a kedze je este maly -tak je to na rodicoch .. a predstav si -nie ze nenavidim kazdeho - vyberam si ludi kt mam rada ,,rovnako ako ro robia deti .. nie kazdy mi je sympaticky a nie kazdy vyzera milo ...

@anonym_e60e62 ja ale respektujem ze nie kazdemu moje dieta vyhovuje aj ze niekomu vyslovene vadi.
Ale precitat si ze take deti neznasam a moje je tiche a rozumne? To je totalne odveci. V prvom rade to je nieco co neovplyvnis ci je dieta temperamentnejsie a mohlo sa ti take narodit a mohla by si sa aj poskladat a usta mu nezalepis a dalsia vec ze s rozumom to nema nic spolocne. Vacsiu logiku dava ze moje dieta je rozumnejsie lebo je zvedave, konverzuje, vyjadruje nazor, vedie diskusiu ;) ….ale zas ja by som si nikdy nedovolila tvrdit ci je dieta rozumne len kvoli tomu ci je tiche alebo hlucne….

anonym_a029a1
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor netrap sa tym tie matky su nevychovane a nevychovavaju ani k blbemu pozdravu svoje deti... normalne to proste vysvetli synovi ... a teraz si pozries tu ako sa do mna pustia, ze ony nemusia nic a mozu si vyberat komu sa budu zdravit a s kym sa budu rozpravat...ja mam rada ked tie zeny z ihriska potom stretnem v beznom zivote ked potrebuju ony nieco odo mna 😀 potom si aj ja mozem trenovat selektivnu hluchotu

Strana
z5