icon

Ako zvládnuť život s dieťaťom s PAS?

Dnes o 15:58

Ženy z čoho sa tešíte v živote ? Vysnívala som si dcérku má 3 roky ale má PAS, mala som veľmi ťažký život týranie v detstve aj v puberte následne zlý výber partnera od neho týranie našťastie som utiekla ale aj tak mám doživotné následky a keď všetko vyzeralo byť už okej nový partner dcérka na ceste kúpila som si svoj drahý vysnívaný kočík krásnu ružovu izbičku a teraz je to najhorsie obdobie všetko trhá bije ničí všetky hračky si doničila nemá sa s čím hrať tak len pobehuje z izby do izby berie nám veci a nudí sa nemá čo robiť ale najhoršie je že chcem s ňou ísť do kútika detského alebo kaviarne a vidím ako sa v kľude hrajú maminky s kludnymi krásnymi vyčesanými dcérkami a ja si nemôžem ani v kľude sadnúť lebo tam už demoluje a ťahá má preč nikde nevydrží v kútiku má rada len šmýkačku a potom chce ísť sto krát na vláčik lenže ten stoji peniaze a ja jej neviem vysvetliť ze nemoze ísť stále ked ide dajake dieťa alebo mi vybehne na eskalátor ...moj život sa zrútil ako domček z kariet, povedzte mi z čoho sa mám tesit ? Mala som vysnívaný úplne iný život že bude všetko v poriadku ako sa mám odreagovať vôbec ? Dieťa bolo moja priorita tie všetky kávičky a kútiky kúpaliska proste chcela som žiť len pre ňu a užívať si konecne život ale namiesto toho som len doma a dávam pozor na dieťa aby si neublížilo nič iné nerobim celý deň len aby sa neprizabika

autor
Dnes o 15:59

@anonym_autor a tak sa s ňou chcem hrať chcem sa jej venovať ale ako s ňou pracovať ako s s ňou hrať nemám peniaze ani nove hračky nič

anonym_d63d16
Dnes o 16:17

A bude ešte horšie. Teraz sa to troška ukľudní a potom okolo 10 r príde puberta a nastane načisto koniec sveta. Poznám, zažila som .
Doporučujem dieťa dať do mš - hoc aj špeciálnej a ty do práce. To je najlepšia cesta pre teba. Sedieť na opatrovateľskom nemá zmysel.
A vyskúšať všetky možné aj nemožné terapie. Snáď vám to pomôže.
Na fac. máš skupiny Pas, autisti - dozvieš sa veľmi veľa vecí.
Vo vašom okresnom meste vyhĺadaj skupinu SPOSA - zvyknú mať mš, robievajú terapie pre deti., rodičia sa tam schádzajú a rozprávajú svoje skúsenosti.

rachel36a
Dnes o 16:18

@anonym_autor dá sa s rým naučiť žiť...dieťa za to nemôže...tiez mam syna s PAS...najhoršie obdobie bolo medzi 2-3 rokom...to bol jednoducho nariadenia strela...krik, plač, nervy vždy keď niečo chcel a nerozumeli sme mu, keďže nerozpraval. tolko terapii, a cvičení sme zvládali, len aby bol na tom lepšie.. je to boj...ale milujeme ho....

kiki68
Dnes o 16:30
@anonym_autor

@anonym_autor a tak sa s ňou chcem hrať chcem sa jej venovať ale ako s ňou pracovať ako s s ňou hrať nemám peniaze ani nove hračky nič

@anonym_autor nenut ju do veci pre bezne deti, zacni terapie a na mieru jej prisposobit to, co zvlada. Pre nu je detsky kutik taky pocit, ako keby Ty nestihas lietadlo a deries sa cez ludi na spravny gate a zvazujes co bude dalej. Taky level stresu to je pre taketo deti. Treba jej inakost akceptovat a podporit ako to ide, pozri si „ bez navodu „ od HANS, Viera Hincova

autor
Dnes o 16:40
@kiki68

@anonym_autor nenut ju do veci pre bezne deti, zacni terapie a na mieru jej prisposobit to, co zvlada. Pre nu je detsky kutik taky pocit, ako keby Ty nestihas lietadlo a deries sa cez ludi na spravny gate a zvazujes co bude dalej. Taky level stresu to je pre taketo deti. Treba jej inakost akceptovat a podporit ako to ide, pozri si „ bez navodu „ od HANS, Viera Hincova

@kiki68 ja rozumiem len ja chcem proste žiť normálny život 😭😭😭 do teraz som nežila bola som zavretá v dvojizbovom byte s depresiou a som sa tešila na malú že budeme chodiť s kočíkom na prechadzky vonku na pieskoviská že proste bude môj zmysel života a že začnem kôli nej žiť a nedá sa to 😭 mám proste nervy z toho že nemá hračky neviem s čím ju zabaviť 😭 a sedíme zavrete doma 😭

autor
Dnes o 16:41
@anonym_d63d16

A bude ešte horšie. Teraz sa to troška ukľudní a potom okolo 10 r príde puberta a nastane načisto koniec sveta. Poznám, zažila som .
Doporučujem dieťa dať do mš - hoc aj špeciálnej a ty do práce. To je najlepšia cesta pre teba. Sedieť na opatrovateľskom nemá zmysel.
A vyskúšať všetky možné aj nemožné terapie. Snáď vám to pomôže.
Na fac. máš skupiny Pas, autisti - dozvieš sa veľmi veľa vecí.
Vo vašom okresnom meste vyhĺadaj skupinu SPOSA - zvyknú mať mš, robievajú terapie pre deti., rodičia sa tam schádzajú a rozprávajú svoje skúsenosti.

@anonym_d63d16 neodporučili nám dať dieťa do škôlky až na rok že potrebuje byť doma a mám sa jej venovať lenze sa nevládzem s ňou byť doma 😭 najlepšie je jej vonku že môže behať kde chce lenže tam ju musím stále chytať 😭 nemôžem ísť teda do práce

anonym_557132
Dnes o 16:49
@anonym_autor

@anonym_d63d16 neodporučili nám dať dieťa do škôlky až na rok že potrebuje byť doma a mám sa jej venovať lenze sa nevládzem s ňou byť doma 😭 najlepšie je jej vonku že môže behať kde chce lenže tam ju musím stále chytať 😭 nemôžem ísť teda do práce

@anonym_autor je to len odporučenie. Nie sme stroje a nemôžeme dodržiavať všetky odporučenia. Máte v okolí špeciálnu škôlku? To by som asi riešila ako prioritu. Ak sa nevládzes venovať, potom nemá zmysel, aby bola doma.

kacena4
Dnes o 16:52

evidentne si mala skreslenu predstavu o "ziti" s malým dietatom. no nie vsetky deti su kľudne. miesto hrania sa s nou, kavickovania, detskych kutikov sa zameraj na terapie ktore jej pomozu fungovat v spolocnosti a živote co najlepšie aby si neskončila cely život zavreta doma. cim skor s nou zacnes terapie tym skor bude lepšie fungovat a budete moct chodit aj von. držím palceky PS: nie si jediny rodic s PAS dietatom, len sa treba na neho naladiť ❤️

anonym_0202fe
Dnes o 16:53

To ako si zničila všetky hračky, že sú nepoužiteľné?

anonym_57533a
Dnes o 17:29
@anonym_0202fe

To ako si zničila všetky hračky, že sú nepoužiteľné?

@anonym_0202fe tiez nechapem...

liv1
Dnes o 17:41

Kde byvas? Mam strasne vela hraciek

anonym_7133f7
Dnes o 17:48

Mozno si si takyto zivot nevysnivala, ale to asi nikto s PAS detmi. Netreba sa v tom zbytocne rypat a smutit atd. Diagnoza je tu a uz prec nepojde. Treba s dcerou pracovat na terapiach, dnes uz je vselico. Plakat doma, ze ty si to takto nechcela, to nikomu nepomoze.

anonym_19ba7b
Dnes o 18:13

Pre teba je to ťažké ako pre zdravú,tak potom aké to ma byt pre dieťa co nieje ok a hlavne v budúcnosti
Treba jej čo najviac pomoct do života

anonym_eee317
Dnes o 18:38

Vydrž. Príde lepšie obdobie. Potom samozrejme zase horšie a zase lepšie a takto to pôjde. Ale dá sa s tým naučiť žiť, len ty to musís prijať! Musíš prijať realitu a sústrediť sa na to, ako dieťaťu pomôcť, ak má PAS už diagnostikovaný, určite si mala možnosť terapíí, psychologického poradenstva. Veď kontaktuj CPP, že potrebuješ, aby ťa nejako nasmerovali, poradili ti, atď. Moja má 7 rokov a áno, máme zlé dni, máme krásne dni, ale ja som sa s ňou naučila pracovať, viem, čo je vo väčšine prípadov spúšťačom amokov, dokonca aj pani učiteľka v škole sa s ňou naučila pracovať, a aj deti v jej triede vedia, že je trocha iná a snažia sa nespúšťať u nej amoky, čo nie vždy sa dá, ale má kamarátky, kamarátov a vážne má úžasnú pani učiteľku, ktorá aj ostatným deťom vysvetľuje, že ľudia sú rôzni atď. a to samozrejme pomáha aj mne, keďže si svoju frustráciu nevybíja potom doma. Ako som na začiatku písala, vydrž a hlavne sa zmier s tým, že dieťa za to nemôže, tak ako za to nemôžeš ani ty.