Bábätko odmieta piť mlieko: Čo robiť?
Ahojte. Hladam mamky čo majú skúsenost s nepitim babatka. Odmieta pit mlieko z prsnika a aj moje odsate z flase. Boli sme v nemocnici s podozrením na abkm, ktorá sa z krvi nepotvrdila. Ale keďže mal ekzem aj hlien v stolici uzavreli to ako mozne. Ja som na diete od mliecneho. Na cas dostal aj neocate. No situácia sa opäť zhoršila. Odmieta pit akéhokoľvek mlieko. Neocate vyvracia hned. Prsník stale odmieta. Z flase potiahne ledva 50ml niekedy aj menej. Nepomohli ani rady ako väčšie rozostupy. Atd. Laktačná u mna bola. Vraj odmieta lebo mam slaby tok. Mlieka odsajem z oboch spolu cca 150ml. Niekedy aj viac. Je to veľmi únavné. Cele dni place. Povedala by som ze mlieko vypije az ked je zufaly. Gastro mame az o dva tyzdne. Neviem ako mu pomôcť. Narodil sa veľký 3800g. Určite potrbuje viac mlieka ako denne vypije. No neviem ho do nho dostat. Neviete poradiť,
@tuniska_008 presne ako cez kopirak. Ja stále tvrdim ze sa nedokáže dobre prisat ci na prsnik ci na flasu. Saje vzduch. Potom ma plne brusko. Prisaje sa na fľašu alebo prsnik a prva vec začne tlačiť a kakat. Aj na sone bruska povedala ze je plny plynu. Ked dokaka väčšinou sa odpojí.
@majkaska My sme aj strasne dlho hlafali flasu, teda tu gumenu cast z ktorej cuca. Nam dali na skusku jednu v nemocnici, z nej jaks taks pila, tak ked sme prisli domov som nasla ze to su dake lekarske a sme ich z Ciech objednavali.
@janettdamian a ešte aby bol lepsi obraz. Z dna na den sme skončili v nemocnici pre dehydratáciu. A prestala kojit na 5dni. Boli sme zavreti 4 dni v jednej izbe..ostala som s flasou v ruke a neocate mliekom medzi styroma stenami. S papierom kde som pislaa kolko vypil a vazila plienky, odsavala aby som udržala tvorbu a vylievala mlieko do unyvadla. To nebolo len o tom ze mi chýbalo dokrmit 50 ml. Po takejto skúsenosti ostane strach .a ver mi ze ti bude jedno ako to mlieko dostanes do babatka .a to mam teda bohaté skúsenosti s dlhomesacnym strajkom staršieho. Poznám všetky opatrenia. Kŕmenie po cievke.. nosenie.. koza na kožu..atd...ale tu uz ide o viac ako o kojenie.
@majkaska ja som napísala svoju skúsenosť, je ťažko radiť, keď má človek iba útržky informácií. Ak ste na tom tak zle, tak jedine nenechať sa odbiť u lekárov a vyšetriť čo môže byť príčina. Aj keď o lekároch si nerobím žiadne ilúzie, že pomôžu. Ak bolo takto náročné aj prvé dieťa, ktovie čo je vo veci. Držím palce, ja som odchovala štyri deti, takže viem že je to na nervy a poznám strach mami. ❤❤
Existujú aj sojove umele mlieka práve kvoli abkm. Mne vyšli napr výsledky ze mam úplne jemnú alergiu ale v skutočnosti moje telo reaguje na mlieko agresívne a nie že ma trošku preženie.
@majkaska My sme aj strasne dlho hlafali flasu, teda tu gumenu cast z ktorej cuca. Nam dali na skusku jednu v nemocnici, z nej jaks taks pila, tak ked sme prisli domov som nasla ze to su dake lekarske a sme ich z Ciech objednavali.
@tuniska_008 ja tiež vidim ze jemu sa z fľaše divne pije..on nedýcha potom sa dusi. Zlosti..skusali sme niekoľko fliaš. Robi to na každej.. najmensi prietok ma .a aj ta pije nekoordinovane
@tuniska_008 ja tiež vidim ze jemu sa z fľaše divne pije..on nedýcha potom sa dusi. Zlosti..skusali sme niekoľko fliaš. Robi to na každej.. najmensi prietok ma .a aj ta pije nekoordinovane
@majkaska a krmenie v spanku, polospanku alebo tesne po uspati, zobudeni si skusala? To uz je jedno ci prsnik ci flasa. Nam to velmi pomohlo, ked mala dcera strajk, tak som kojila iba v spanku, teraz mate este vela spankov za den, tak by to mohlo trosku pomoct.
@majkaska a krmenie v spanku, polospanku alebo tesne po uspati, zobudeni si skusala? To uz je jedno ci prsnik ci flasa. Nam to velmi pomohlo, ked mala dcera strajk, tak som kojila iba v spanku, teraz mate este vela spankov za den, tak by to mohlo trosku pomoct.
@elenkaba tak to aj robime..ale nieje to dlhodoba cesta. On zaspi a aj tak stiahne 30-50ml
@majkaska Ozaj,a prospieva? Co hovori doktorka? Pribera?
@tuniska_008 no boli sme dnes na kontrole. A priberá. Aj podla nej je okej .no proste zs musím ho nahanat s jedením. Častejšie po menej.. vydržat do prikrmov.
@tuniska_008 no boli sme dnes na kontrole. A priberá. Aj podla nej je okej .no proste zs musím ho nahanat s jedením. Častejšie po menej.. vydržat do prikrmov.
@majkaska Nam stale pisali ze bielkovinova a nutricna podvziva, neprospievanie. Tak ste neni na tom az tak zle. Drzte sa.

@tuniska_008 do dvoch rokov 🥹 ja verim ze keď prídu prikrmy tak mu aspo trocha zvysim kaloricky prijem. Ale to sú mesiace
@majkaska No ona nam nechcela ani prikrmy, doma robene vobec a z kupovanych len asi 5 prichuti a iba Hipp. Tak som zapisovala kolko mlieka a kolko z tych prikrmov zjedla. No na palicu.