Bábätko odmieta piť mlieko: Čo robiť?
Ahojte. Hladam mamky čo majú skúsenost s nepitim babatka. Odmieta pit mlieko z prsnika a aj moje odsate z flase. Boli sme v nemocnici s podozrením na abkm, ktorá sa z krvi nepotvrdila. Ale keďže mal ekzem aj hlien v stolici uzavreli to ako mozne. Ja som na diete od mliecneho. Na cas dostal aj neocate. No situácia sa opäť zhoršila. Odmieta pit akéhokoľvek mlieko. Neocate vyvracia hned. Prsník stale odmieta. Z flase potiahne ledva 50ml niekedy aj menej. Nepomohli ani rady ako väčšie rozostupy. Atd. Laktačná u mna bola. Vraj odmieta lebo mam slaby tok. Mlieka odsajem z oboch spolu cca 150ml. Niekedy aj viac. Je to veľmi únavné. Cele dni place. Povedala by som ze mlieko vypije az ked je zufaly. Gastro mame az o dva tyzdne. Neviem ako mu pomôcť. Narodil sa veľký 3800g. Určite potrbuje viac mlieka ako denne vypije. No neviem ho do nho dostat. Neviete poradiť,
Koľko ma dieťa? Kŕmenie lyžičkou, cez striekačku (domerka na lieky taká akoby striekačka), alebo na cievke si vyskúšala? Prisatie je správne?
@janettdamian prisatie ma zle. Klika aj na prsniku aj na flasi. S cievkou to nejde on je strajkac. Uzdicky strihnutre. Ma 6 tyzdnov. Striekacku neakceptuje vôbec.
@majkaska a priberá alebo nie? Môj syn sa tiež narodil s rovnakou váhou a nikdy mi viac ako 60 ml nevypil a mal rozostupy čo 3 hodiny. Jemu to očividne stačilo lebo priberal "tabuľkovo"
určite k pediatrovi nech zhodnotí jeho stav. Prevážiť bábo, lebo sa môže stať že začne chudnúť.
Zažila som pri jednej dcére. nie že nepriberala, ona rovno chudla. bolo to zúfalé obdobie - ak keď teraz tiež nie je ľahké ....
Takýto stav máte od narodenia? alebo len zrazu sa stalo.
My sme boli 2 x kvoli nejedeniu a nepriberaniu v nemocnici. Nepomohlo nic, pila malo, nepriberala, plakavala, vsetci na nervy. Ani doktori nevedeli co s tym. Hladali sme milion flias aby sa jej dobre pilo, prsnik sme uplne vzdali. Pomohlo trosku az ked prisli prikrmy, aj to papala malicko. Dako sme skratka prezili.
určite k pediatrovi nech zhodnotí jeho stav. Prevážiť bábo, lebo sa môže stať že začne chudnúť.
Zažila som pri jednej dcére. nie že nepriberala, ona rovno chudla. bolo to zúfalé obdobie - ak keď teraz tiež nie je ľahké ....
@anonym_ca529c ja mám váhu doma . priberá slabsie. Je to na nervy. Ved kým budú prikrmy všetci sa zblaznime ..
My sme boli 2 x kvoli nejedeniu a nepriberaniu v nemocnici. Nepomohlo nic, pila malo, nepriberala, plakavala, vsetci na nervy. Ani doktori nevedeli co s tym. Hladali sme milion flias aby sa jej dobre pilo, prsnik sme uplne vzdali. Pomohlo trosku az ked prisli prikrmy, aj to papala malicko. Dako sme skratka prezili.
@tuniska_008 toho sa aj ja bojím..ze to budeme musieť len prežiť..a cakat na príkrmy..ja zatiaľ odsavam co tiez len do casu pri takej tvorbe.. navyše je stale nepokojný to sa ani neda medzi to ked je stale na rukách.
a nahrada materskeho mlieka ? Pediater nepomohol poradit, co by ste mohli skusit dat ? Pripadne akym sposobom a akou flasou ?
@anonym_8bf708 pribera slabucko.
@majkaska čo je to slabúčko.
dieťa v tomto veku by malo priberať okolo 150 g/týždeň. pod 100 g je pomerne málo,
ak je to 50g/týždeň rieši sa to väčšinou pridaním UM.
200 g/týždeň je už aj dosť,
nad 250g/týždeň je prírastok na váhe moc veĺký.
a nahrada materskeho mlieka ? Pediater nepomohol poradit, co by ste mohli skusit dat ? Pripadne akym sposobom a akou flasou ?
@zuzikak nepomohol. Ale chystame sa opäť pondelok. Mam si spraviť rezim. No kto nezazil nepochopi ze tu sa o režime neda bavit. Ze mi vypije 90ml a spi nehrozi.
@majkaska čo je to slabúčko.
dieťa v tomto veku by malo priberať okolo 150 g/týždeň. pod 100 g je pomerne málo,
ak je to 50g/týždeň rieši sa to väčšinou pridaním UM.
200 g/týždeň je už aj dosť,
nad 250g/týždeň je prírastok na váhe moc veĺký.
@anonym_ca529c priberá tak okolo 100. Aj to ked urobím priemer.
@lucia147852 netuším ci problém je v mlieku.
100 je ešte OK. ale aj tak by som išla k lekárovi ,alebo pri najbližšej poradni o tomto probléme porozprávať ped.
môže sa stať, že pri príkrmoch to bude rovnako zlé. alebo ešte horšie. Poznám tieto
problémy.
Len ťa upokojím, dieťa vekom sa z toho dostane.

Koľko ma dieťa? Kŕmenie lyžičkou, cez striekačku (domerka na lieky taká akoby striekačka), alebo na cievke si vyskúšala? Prisatie je správne?