Depresia u tínedžera: Skúsenosti a podpora rodičov
Dobrý deň.
Syn sa lieči na depresiu a nechodí do školy už 4 mesiace,len sem tam skúsi.Nechce medzi ľudí.Hovoril,že sa to už 2 roky nabaľovalo,že nemá rad ľudí.U psychologičky vyšlo,že je introvert a má takmer nadpriemerný intelekt.Šikana nie je.Berie Sertralin a Atarax.Je citlivý a dobrý chlapec,ale hromadí sa v ňom nervozita a velmi zle spí.Máte niekto skúsenosť? Veľmi by mi pomohlo,keby som sa porozprávala s mamičkami s podobným problémom.
Bolo by dobre, keby si viac rozpísala čo má za problém. Veľký introvert som aj ja aj mám nadpriemerný intelekt. Ľudí moc nemusím, iba zopár vybraných. Ale to nie je samo o sebe príčina depresie. Čo je teda príčinou u syna? Čo v ňom spôsobuje nervozitu? Psychiater nie som, nejdem spochybňovať odborníkov ale máš pocit, že mu pomáha byť tak dlho zavretý doma? Lepší sa to po liečbe a pobyte doma? Ja som alo teenagerka chodila ku psychologičke s úzkostnou poruchou, ktorú som mala z ľudí a liečba bola sa tomu vystaviť a pomocou rôznych techník situácie spracovať. Nie je to samozrejme tá istá situácia, len píšem svoju skúsenosť.
@hanah15 sportuje? Fyzicka unava by mu pomohla so spankom
@anonym_edf6ca človek v ťažkej depresii nezvláda šport ani iné fyzické aktivity.
@hanah15 ako mu ide tá škola? Zvláda to? Lebo individuálne vzdelávanie je riadny zaberák. Aby nemal ešte väčšie depky zo štúdia. Aký ročník?
@anonym_edf6ca človek v ťažkej depresii nezvláda šport ani iné fyzické aktivity.
@anonym_b56d22 určite mu nepomoze ležanie v posteli. Musí mať iné aktivity.
@anonym_b56d22 určite mu nepomoze ležanie v posteli. Musí mať iné aktivity.
@anonym_5e242f máš také dieťa?
@hanah15 a prečo presne nechodí do školy? Nevládze alebo sa bojí ľudí?....Koľko má rokov? Antidepresíva sú na zlepšenie stavu ale nevyriešia problém - dôvod depresie, ja sama som trpela hlbokými depresiami ale az v dospelosti, problém je, že psychiater naordinuje lieky a pre neho je to vybavené ale to je iba prvý krok... riešenie musí byť komplexné a hlavne 4 mesiace je ešte krátka doba, veď okolo 3 -4 týždňov ešte len začínajú účinkovať
Preco vacsina deti co maju depresie su deti za ktorych by rodicia aj dychali, vsetko im vybavuju, vsade za ruku dovedu aby sa dieta nevystresovalo, to nemusi, hento nesmie, cudzi ludia ani blizki aby na neho nerozpravali, lebo nahodou by sa zlaklo a potom v 14-15-16r depresie.
Preco vacsina deti co maju depresie su deti za ktorych by rodicia aj dychali, vsetko im vybavuju, vsade za ruku dovedu aby sa dieta nevystresovalo, to nemusi, hento nesmie, cudzi ludia ani blizki aby na neho nerozpravali, lebo nahodou by sa zlaklo a potom v 14-15-16r depresie.
@anonym_5d0ea3 píšeš hlúposti, ktoré autorke absolútne nepomôžu. A nemáš vôbec pravdu.

@hanah15 to mi je ľúto.Nie je dobre, že asi zostava sám doma?Má niečo co ho baví šport, modely,Lego, kamaráta?vela deti má v puberte úzkosti.Nervozny a zle spať môže aj z liekov.Psychiater neuvažuje nad zmenou liečby?
Doma v rodine je všetko v poriadku?