Dieťa s poruchou autistického spektra hodilo telefón. Čo robiť?
Ahojte máme PAS dieťa a ono hodilo do manžela telefon a rovno do oka upozornoval ju držal ruky všetko ale po 3 raze ako to bolo už silné tak jej dal takú slabšiu po hlave 😭😭 a mňa to strašné mrzí 😭😭 udreli sme ju len asi 3 krát vrátane teraz , raz keď stale dávala predmety do zastrčky takú slabú po riti a druhy krát tiež dačo hádzala po ňom ja viem že mu ušla ruka ale aj tak sme sa hrozne pohádali 😭 trošku si poplakala no prestala a jasné že ju mojkame a už sa šalia spolu ale aj tak ma to mrzí , ja niesom za bitku v nijakom prípade proste joj asi už bolo na neho toho veľa lebo ma ADHD ešte aj a ked má nervy tak všetko hádže do každého trhá podlahu hádže po nás
@anonym_autor stalo sa, už to nezmeníte, zbytočne sa budete kvôli tomu hádať. Zjavne muž nemláti dieťa pri každej príležitosti tak z toho netreba robiť drámu. Ty si nikdy neurobila nič, na čo si nebola hrdá? Občas nezvládnem situáciu aj ja keď som ozaj vyčerpaná a dieťa pokúša a pokúša, keby sa muž so mnou začne ešte šialene hádať tak by som mala chuť jednu zavesiť aj jemu (zveličene povedané, keby sa nejaká chytí toho, že sa bežne doma mlátime, tak nie)
Uz sa salia?Takže ta jedna vychovna na dietati nenechala dozivotnu traumu a snad si zapamata, ze vecami sa nehadze. Do buducna radsej po ruke ako po hlave. Nerucaj sa z toho, aj take dieta musi mat hranice a
deti s diagn. skúšajú čo sa.
dcéra s diagn. hodila hrnček kakaa do televízora. O pár týždňov sme museli meniť televízor, stenu sme nejak pretreli farbou.
Ako sa povie dal jej jemný pohlavok
Prvá chyba, ak jeden dieťa vyhresi, druhý sa nemá čo oduvat 🫣 ďalšia vec, veci hádžu aj deti bez diagnóz. A môj poznatok, nikdy nedrž dieťa v amoku, a nieto ešte autistu. A aj deti v spektre musia mať pravidlá/podľa možnosti/ takže obmedziť mobil.
Uz sa salia?Takže ta jedna vychovna na dietati nenechala dozivotnu traumu a snad si zapamata, ze vecami sa nehadze. Do buducna radsej po ruke ako po hlave. Nerucaj sa z toho, aj take dieta musi mat hranice a
@anonym_d8b6b2 lebo malé dieťa s autizmom alebo dieťa s autizmom a výrazne oneskoreným vyvubom si určite 😂 zapamätá a uvedomí, že sa nemá hádzať telefón, keď mu niekto dá jednu ľahkú po hlave. Jasné, oni si to hneď domyslim a už viac nikdy nič nehodu. Ty si asi veľa detí s autizmom nevidela, že. A evidentne autizmus rozumieš tak ako ja fyzike 😂😂😂 A nie nie je toto vhodné riešenie, čo dotyčný chlapík urobil ale žiaľ už sa stalo... Takéto situácie sa u dieťaťa s autizmom riešia úplne inak. Aj keď verím, že on asi už tie len impulzívne zareagoval.
Aky je spravne riesenie tejto situacie?
Dieťa hodí do hlavy rodicovi telefon. Ako reagovať?
Čo som poznala takéto deti, tak u nich musí byť vždy rodič o jeden krok vpredu, v tomto prípade nenechávať telefon dieťaťu v dosahu, lebo aj keď dostala od manžela, ona tomu tak nerozumie, že to už neurobí, urobí to znova, ak manžel a vy tomu nepredídete.
Dieta s autizmom a telefon?To si robis srandu?A drzat autistu je to najhorsie co mozes urobit pre krista!Mam 20rocneho autistu a tolko chyb co ste narobili vy dvaja sa vam pekne vrati.

@anonym_autor preco ju ucite na mobil? Diagnozy ktore ma vam nestacia?