icon

Je normálne, že dieťa chce jesť stále to isté?

27. jún 2026

Dobry den,

nas 4-rocny syn by najradsej jedol stale dokola len dve-tri oblubene jedla a vsetko ostatne odmieta. Ked navarim nieco nove, casto to ani neochutna.

Nechcem z kazdeho obeda robit boj, ale zaroven mam obavy, ci je to v tomto veku este normalne. Mali ste doma podobne obdobie? Preslo to casom, alebo ste to nejako riesili?

andikaaa152
27. jún 2026

@anonym_autor ja by som bola rada keby nieco konecne zje 😅 to prejde 😊 sestra mala taku dceru ..furt len halušky a perkelt, fasirky a kaša nic iné ...a ja som bola tiež taká cca do 7rokov ja som jedla len polievku a rezne 😅

anonym_70bd8a
27. jún 2026

Aspon nemas stres s vymyslanim novych jedal.

janinah
27. jún 2026

Davaj čo chce,nebude to tak naveky.

anonym_047f0e
27. jún 2026

U nás to stále neprechádza .
Mám 7 ročné dieťa a stále chce jesť len pár jedál dokola.
A to sú rezne s ryžou alebo mäso na šťave s tarhonou alebo s cestovinami. A ešte špagety s kečupom alebo čistú pizzu.
Keď varím niečo iné tak on si to ani nechutná. Tak si dá namiesto obeda len suchý rožok alebo jogurt.
Ja už neviem čo s ním ale nedá sa každý deň len mäso s prílohou variť.

anonym_c3628a
27. jún 2026
@anonym_047f0e

U nás to stále neprechádza .
Mám 7 ročné dieťa a stále chce jesť len pár jedál dokola.
A to sú rezne s ryžou alebo mäso na šťave s tarhonou alebo s cestovinami. A ešte špagety s kečupom alebo čistú pizzu.
Keď varím niečo iné tak on si to ani nechutná. Tak si dá namiesto obeda len suchý rožok alebo jogurt.
Ja už neviem čo s ním ale nedá sa každý deň len mäso s prílohou variť.

@anonym_047f0e urob malú porciu ..ja to robim takto mužovi kvoli diéte 😄

anonym_a59df2
27. jún 2026

@anonym_autor uplne v pohode, je to.len obdobie. Cim.viac budes bojivat tym viac si to bude presadzovat. Deti to robia, tak na to neupriamuj jeho.pozornost. A v tychto horucavach bud rada ze chce nieco jest.

anonym_fdd94f
27. jún 2026

@anonym_autor nechaj na stole a stále ponúkaj mix rôzne oriešky, sušené ovocie, tekvicové a slnečnicové semienka... obsahujú veľa minerálov snáď mu niečo zachutí. Teraz v lete ponúkaj nakrájaný melón, mango... z chladničky.

anonym_5cba32
27. jún 2026

Nemusí to byť obdobie. Nezoberú ti ho do škôlky, b škole sa nenájde obedu. Na parádu. Nezje? Počká ho to na večeru. V 4 rokoch som nepedagogicky hrozila sanitkou a doktorom. Zabralo. Zje takmer všetko. Nechcel? Smola, nič iné nedostal, okrem choroby.

anonym_e24a8b
27. jún 2026

počkaj ešte pár rokov... potom zje všetko

maryve
27. jún 2026
@anonym_fdd94f

@anonym_autor nechaj na stole a stále ponúkaj mix rôzne oriešky, sušené ovocie, tekvicové a slnečnicové semienka... obsahujú veľa minerálov snáď mu niečo zachutí. Teraz v lete ponúkaj nakrájaný melón, mango... z chladničky.

@anonym_fdd94f oriesky, semienka?!!! 4-rocnemu?!!! Ved mu moze zaskocit!

anonym_fdd94f
27. jún 2026
@maryve

@maryve naši chrumkali oriešky v tomto veku a nič im nezabehlo, dusiť sa môžu s rôznym jedlom.

anonym_456250
27. jún 2026

Tiež dcéra by jedla len tri jedlá občas výnimočne ochutná aj iné ale preto varím dvojaké jedlá.Jedno deťom druhé dospelým

maryve
27. jún 2026
@anonym_fdd94f

@maryve naši chrumkali oriešky v tomto veku a nič im nezabehlo, dusiť sa môžu s rôznym jedlom.

@anonym_fdd94f Vsetko moze zabehnut, ale tu hrozi vyssie riziko, ja svójim malym urcite davat nebudem.

anonym_41fed4
27. jún 2026

Môj má 16. A nič sa nezmenilo. Zje 2, 3 jedlá. Vlastne zmenilo. Ja. 🤣🤣😁Už neriešim.

anonym_13b7c3
27. jún 2026
@anonym_5cba32

Nemusí to byť obdobie. Nezoberú ti ho do škôlky, b škole sa nenájde obedu. Na parádu. Nezje? Počká ho to na večeru. V 4 rokoch som nepedagogicky hrozila sanitkou a doktorom. Zabralo. Zje takmer všetko. Nechcel? Smola, nič iné nedostal, okrem choroby.

@anonym_5cba32 suhlasim.
Preco by aj zjedol, ked vie, ze trosku pospekuluje a moze zjest hocico ine, co si ziada (aj ked je to len rozok ci jogurt). U nas podobne. Nechces? Ok, nemas. Dostanes az dalsie jedlo. Nebudem sa s malym dietatom dohadovat, ked len spekuluje. A vzdy nakoniec vsetko pekne a ochotne zjedli, ak aj boli pokusy.

anonym_28690c
27. jún 2026

Neviem,moj je co mu dam
Nemá na výber😁iba to co mu vyslovene nechutí nedám

lasona
27. jún 2026

Rozprávaš o mojom dieťati? Tiež cakam na to kedy začne normálne jest. My fičíme na suchých cestovinach a suchom chlebe🙈🙈🙈vyzivova hodnota 0 bodov, ide ma šľak trafiť.

zuzubb007
27. jún 2026

Toto skúša každé dieťa, keď rodič povolí skončí na dvoch jedlách, podľa mňa zlý prístup, treba vždy dať aj, keď málo ale dačo zjesť musí, keď vidím ako deti cvičia rodičov tak nechapem

anonym_f69ca8
27. jún 2026

Mám to doma, ale dieta je PAS, k nim to nejako tak patri

anonym_aaf1ec
28. jún 2026

Obe deti jedli to co som navarila. Nie nevarila som dookola 2-3 jedla a neprisposobovali sme sa my- rodicia detom. To co som uznala za vhodne som navarila a zjedol to manzel aj deti. Potom isli deti do skolky a skoly a bolo pre ne prirodzene jest to co jedli ostatne deti. Pochybujem ze kucharky by pre moje deti varili individualne menu 🙂

zuzanka.zuzu
29. jún 2026
@maryve

@maryve dieťa je nejako oneskorené vo vývoji alebo zdravotne postihnuté? inak nevidím dôvod prečo by zdravé dieťa nemohlo jesť oriešky a semienka z dôvodu obavy že by mu zabehlo 🙈😂

anonym_aaf1ec
29. jún 2026
@zuzanka.zuzu

@maryve dieťa je nejako oneskorené vo vývoji alebo zdravotne postihnuté? inak nevidím dôvod prečo by zdravé dieťa nemohlo jesť oriešky a semienka z dôvodu obavy že by mu zabehlo 🙈😂

@zuzanka.zuzu
To nevidim dovod ani ja- prvykrat nieco take citam, moje deti ich jedli obe a ani by mi nieco take nenapadlo 🙃