Je normálne, že neznašam čas s deťmi?
naozaj su vsetky mami stastne? mam pocit ze som jedina ktora to naozaj neznasa, ocakavala som ake uzasne to bude ale je to hrozne. 5rokov som na materskej, starsi 5rocny je extremne narocny, hyperaktivny, stale s hybe a pri ziadnej cinnosti nevydrz ani minutu. pripravim malovanie a on dojde vyleje farby pocmara stetcom a o minutu je fuc. ja nestihmem ani zareagovat. mladsi je pokojnesji ale s dvoma detmi je to cele masaker a o hubu. neda ďsa ani len porovnat jedno dieta a dve. neznasam to uz, idem o 2mesiace konecne do prace a muz na matersku. mna by fakt zaujimalo, co vas naplna co je to co by ma malo bavit na materskej? neznasam hry, oni sa chcu ako chalani len bit skakat behat strielat sa, ziadne omalovanky spolocenske hry.. ja to uz nedavam. jedine za ci som vdacna je ze su zdravi, ale keby viem co ma caka tak si deti nerobim. kde vznikla ta iluzia ze mat deti je akoby vrchol stastia? a to ako su na mne zavisli, ja odbehnem na wc a ani si nesadnem a uz mamaaaa. je toto normalne? ak ano, co je na tom naplnujuce?
Je to normalne ale mna to tiez nenaplna. Pomohlo mi prijat to, ze moji chalani nebudu sediet na mieste a robit rucne prace, proste nebudu, maju to v hormonoch. Ak to prijmes, bude sa ti lahsie zit. A skor energiu smerovat na take aktivity pre nich - vela von von von. Mate dvor? Ak ani to nie, o to vacsi masaker to je s chalanmi.
Ja sa na to pozeram tak, ze deti mi dali vela - som uplne lepsi a silnejsi clovek…ale potom sa zamyslam, ci to ale stoji za to a ja neviem. Ja to nepovazujem za vrchol radosti ani zmyslu, skor ako velky zrut casu a energie, extremne velky. A myslim si, ze v dnesnej dobe sa najde stovka rovnako naplnujucich moznosti. Doteraz take moznosti neboli a deti boli povazovane za vrchol stastia. (Neviem kedy, asi az ked spia) Ale bez toho by som zasa nebola aka som. Je to take aj aj. A vsimam si, ze cim su vacsi a samostatnejsi, tym sa nam vsetkym lahsie zije, takze sa tesim, ze budu zasa uz len vacsi a bude to lepsie.
A super, ze ides do prace, pre mna je to wellness oproti tomu co je doma.
Ja naozaj nerozumiem preco mas teda 2 deti. Lebo si ich tak velmi chcela ze si si povedala ze budes ,, trpiet " ? Pretoze pises aky je starsi takze uz pri nom si musela mat nie moc pozitivne pocity. Tak si mohla ostat len pri nom a bola by si kludnejsia. Lebo sama pises ze by si si deti nerobila keby vies co Ta caka a pred druhym si to vedela.
A to Ti pisem ako matka ktora mala velmi narocne male dieta a hlucny je do dnes hoci z tych nervov nastastie davno vyrastol ( za par dni ma 11 )
Keby mam 2 deti tak len skriekam asi, som si vedoma kde su moje hranice. Takto som spokojna . Ale ano uznavam, ja som vzdy chcela len jedno
@novyzivot123 Je to už na teba dlhá doba,co si na materskej a ak si bola po celú dobu sama na deti, ani sa ti nečudujem Ja som mala len jedno dieťa, väčšinu času som bola na neho sama a aj keď som s ním bola doma len rok a niečo,aj keď som už nastúpila do práce , vznikali situácie, keď som mala chuť niekam ujsť
Buď rada, že sú zdraví. Nemusí ťa to napĺňať. Tvoju pozornosť nebudú potrebovať celý život.
Ja by som besne skakave deti tiez nedala, nastastie nasi boli taki, ze kreslili, modelovali, citali. Ale tiez som sa uz tesila do prace, uz mi to liezlo na mozog robit stale detsku animatorku a to nasi boli fakt dobri.
Ja naozaj nerozumiem preco mas teda 2 deti. Lebo si ich tak velmi chcela ze si si povedala ze budes ,, trpiet " ? Pretoze pises aky je starsi takze uz pri nom si musela mat nie moc pozitivne pocity. Tak si mohla ostat len pri nom a bola by si kludnejsia. Lebo sama pises ze by si si deti nerobila keby vies co Ta caka a pred druhym si to vedela.
A to Ti pisem ako matka ktora mala velmi narocne male dieta a hlucny je do dnes hoci z tych nervov nastastie davno vyrastol ( za par dni ma 11 )
Keby mam 2 deti tak len skriekam asi, som si vedoma kde su moje hranice. Takto som spokojna . Ale ano uznavam, ja som vzdy chcela len jedno
@ivik4 on bol normlane ukecane hrave dieta do tych dvoch. jeho spravanie sa zhorsilo, “zdivocel” prichodom surodenca. aj k psychologicke kvoli tomu chodime aby sme nejak pomohli prekonat ziarlivost na starsieho. stale pyta nonstop pozornost, potom mam vycitky ze nemozem dat pozornost mladsiemu a potom som nervna. oni ako dvaja chalani sa stale len biju, to vobec meni hra s autickami, alebo malovanie, oni si len zle robia cely den od 6kym nezaspia.
@ivik4 a ano, kym bol jeden bolo to materstvo pekne, do dvoch rokov, to bolo pekne aj ked som nespala ale to bolo nic oproti dvom detom. ale odkedy su dvaja je to masaker.
je to tak, cele je to scam prirody na zenach, oblbnute hormonmi a ako je to babatenko zlatunke chcu mat deti ale realita je casto taka ako pises :( uz nic, len tesit sa z toho, ze su zdravi.
@anonym_1e7493 ano presne tak, tie hormony su svinstvo to normalne jak pod vplyvom drog , uplne ine vnimanie sveta ma clovek
najdi kruzky a prihlas ho tam ... najlepsie take pri kt zo seba dostane von energiu ...
@novyzivot123 tak rob s nimi sport,ked su taki zivi,preco sa spolu nebicyklujete,nekorculukete ,nezahras si loptove hry?Ako sorry malovat chlapci nebudu,to skor baby.
najdi kruzky a prihlas ho tam ... najlepsie take pri kt zo seba dostane von energiu ...
@anonym_8a1a97 ano, skusala som, parkur, gymnathlon, krav maga pre deti -z kazdeho sme odisli po 3pokusoch kedy tam dosiel a sedel len pri mne. on sa boji inych a chce stale aby som bola len pri nom. nedokazal ist cvicit sam s detmi a trenerom. a ked sme vysli von z telocvicne behal jak blazon. kruzky nefunguju, jedine v skolke co mali tam musel ostat aj bezomna a bol so svojimi kamosmi.
@novyzivot123 tak rob s nimi sport,ked su taki zivi,preco sa spolu nebicyklujete,nekorculukete ,nezahras si loptove hry?Ako sorry malovat chlapci nebudu,to skor baby.
@farebnypapagaj bicyklujeme, plavame, behaju po dvore,ale mna tiez nebavi denno denne od rana do vecera len behat a vymyslat ktory sport teraz ideme robit. to sa proste neda cely den bez oddychu.
@ivik4 Aj ja som stale chcela iba jedno dieťa a dodržala som to 😊 A bolo fajn. Už je dospelý 💙
@farebnypapagaj bicyklujeme, plavame, behaju po dvore,ale mna tiez nebavi denno denne od rana do vecera len behat a vymyslat ktory sport teraz ideme robit. to sa proste neda cely den bez oddychu.
@novyzivot123 tak ich nechaj tak,ved co to tl prezivas?Nechaj ich pobehat ty si zatial nieco porob.Ved uz nemusis pro nich stale sediet,alebo?Tak narobia bordel,upraces.
@farebnypapagaj tym malovanim som chcela povedat ze keby aspom na chvilu za den robili pokojnu aktivitu, ze ani 10min sa neda s nimi v klude malovat. cely den sa nahaname, hrame futbal, strielame, bijeme sa resp oni sa biju a ja len som v pozore kedy si kto rozbije hlavu…
@farebnypapagaj tym malovanim som chcela povedat ze keby aspom na chvilu za den robili pokojnu aktivitu, ze ani 10min sa neda s nimi v klude malovat. cely den sa nahaname, hrame futbal, strielame, bijeme sa resp oni sa biju a ja len som v pozore kedy si kto rozbije hlavu…
@novyzivot123 Tak ale chlapci nemaju take zaluby,maloktore,ako uz len vydrz este par rokov a bude dobre,ze si pri nich aj kavu v klude vypijes.
Je to normalne ale mna to tiez nenaplna. Pomohlo mi prijat to, ze moji chalani nebudu sediet na mieste a robit rucne prace, proste nebudu, maju to v hormonoch. Ak to prijmes, bude sa ti lahsie zit. A skor energiu smerovat na take aktivity pre nich - vela von von von. Mate dvor? Ak ani to nie, o to vacsi masaker to je s chalanmi.
Ja sa na to pozeram tak, ze deti mi dali vela - som uplne lepsi a silnejsi clovek…ale potom sa zamyslam, ci to ale stoji za to a ja neviem. Ja to nepovazujem za vrchol radosti ani zmyslu, skor ako velky zrut casu a energie, extremne velky. A myslim si, ze v dnesnej dobe sa najde stovka rovnako naplnujucich moznosti. Doteraz take moznosti neboli a deti boli povazovane za vrchol stastia. (Neviem kedy, asi az ked spia) Ale bez toho by som zasa nebola aka som. Je to take aj aj. A vsimam si, ze cim su vacsi a samostatnejsi, tym sa nam vsetkym lahsie zije, takze sa tesim, ze budu zasa uz len vacsi a bude to lepsie.
A super, ze ides do prace, pre mna je to wellness oproti tomu co je doma.
@hederamonstera spravne napisala, ked vnutorne prijmes dieta take ake v skutocnosti je a prestanes vidiet len jeho nedostatky, tak sa tebe, ale aj dietatu ulavi (nebudes stale len upozornovat a vytykat). Obaja sa upokojite. To je moja skusenost. Mne to velmi pomohlo.
My sme mali taky maly detsky plastovy stolik a 2 stolicky,dala som chalanom papiere a ceruzky,myslis ze si pekne kreslili???Ale kde ze,sermovali s nimi,pichali si do oka pomaly.Dnes maju takmer 18r a 16r a sice partaci nie su,ale vzdy ked sa nieco stane mladsi bezi za starsim a starsi hned riesi.Vzdy si starsi zastane mladsieho,a tak isto aj mladsi este mladsieho,tak isto dcera si vzdy zastane bratov,aj ked povie vselico ale vzdy,vzdy je to tak,ze ta prava surodenecka laska sa ukaze v tych tazsich situaciach.
@hederamonstera spravne napisala, ked vnutorne prijmes dieta take ake v skutocnosti je a prestanes vidiet len jeho nedostatky, tak sa tebe, ale aj dietatu ulavi (nebudes stale len upozornovat a vytykat). Obaja sa upokojite. To je moja skusenost. Mne to velmi pomohlo.
@roja01 200%suhlas. A co si vsimam, ked su problemy s detmi, vacsinu je to nepochopenie zo strany rodica, resp akokeby sa nevedel vcitit a navnadit na to dieta
Ja som veľa vonku. Prvý syn bol miláčik, kľudne rozumne dieťa, no za odmenu. Dcéra je niečo také ako tvoj syn 😃 ja mám mentálne breakdowny niekoľko krát za deň. Chodím už do práce a je to na hovno, len cakam, dokym vyrastie. S ňou by som nešla ani na dovolenku niekde k moru, kde by som okrem iného umierala od tepla. Dúfam, že zvládneme aspoň Liptov. 😂🥺
Inak sme čo najviac vonku, aj teraz momentálne sme ešte na dvore a plánujem tu byt do 21. Potom prídeme hore, umyjem ju, dám jej polievku a pôjde spať,
Skusala si zapriahnut do domácich prac a do veci čo potrebuješ ty?
@novyzivot123 Mas chlapcov, ti su divokejsi zvycajne. Respektuj ich hry a pripravim skor takeho typu, ale aby boli bezpecne. A preco je 5 rocny doma? Aj nasmu bolo lepsie v skolke, len sa nedostal,.tak bol.do 4,5 roka doma. Ma tiez jemne adhd cize cadti to bolo s nim velmi rychle a vela som.musela.usmernovat, ale tym, ze druhe je dievca, tak to bolo take nejake ine, ale aj ta zas vedela mat vzdor 😅. Mne to vyhovovalo, ale my sme robili rozne aktivity a vela som vysvetlovala, ukazovala, bola.pri nich. Nas napr.nerad kreslil, este vodovkami ci temperkami, aj to vydrzal.chvilu, nebavili ho to. Neriesila som, mal zatial inu aktivitu. Obcas, ked videl, ze dcerka kresli, pridal sa na dlhsie. Robila som im aj domacu plastelinu, peciatku zo zemiakov, ale vela sme chodili von a doma.aj vela tancovali a mali dost pohybovych aktivit, zistila som, co ho bavi a sli sme aj podla toho, napr.miloval.lego, ale aj citanie, miloval.pismenka, ako dvojrocny vsetky poznal, tak sme robili aktivity s nimi.
Cize ano, som ten pripad, ze mna to naplnalo a uzivala som si to. Ale teba nemusi a je dobre, ze ides do prace.
@novyzivot123 raz príde čas, kedy ti ešte bude za nimi smutno. Aj keď teraz to tak možno nevyzerá. Je normálne, že si z nich unavená, vyčerpana, vyhoreta matka ale napísať, že neznášaš čas so svojimi deťmi je na facku.
@novyzivot123 raz príde čas, kedy ti ešte bude za nimi smutno. Aj keď teraz to tak možno nevyzerá. Je normálne, že si z nich unavená, vyčerpana, vyhoreta matka ale napísať, že neznášaš čas so svojimi deťmi je na facku.
@anonym_1b2cf6 Preco by jej raz malo byt smutno?? Je to uplne prirodzene, ze raz vyrastu a budu mat svoje vlastne zivoty a ona konecne aj klud a pokoj. Ci? Ty ak mas deti, planujes si ich priputat k sebe retazou navzdy? A s tou fackou si tiez smiesna. Co konkretne ma byt take uzasne na case travenom dennodenne pri uvrestanych bijicich sa detoch, ktorym musi neustale robit animatorku a aj tak to nepomaha. Nema pre seba ziaden cas a chvilu kludu. A toto sa opakuje neusyale dookola, mne je jej uprimne luto a ha odobme by som sa uz davno zrutila..
@novyzivot123 nemôžeš ho dať na futbal, atletiku,?myslím krúžok. Neviem odkiaľ si, no u nás v meste už robia krúžky aj pre 5 ročné deti. Dva x do tyzdna
Nam minule 16r syn vesal pradlo,to bol pohlad pre Bohov,musel sa s tym popasovat chudacik.Hned som musela aj fotak vytiahnut a nafotit si to.Naozaj ich skus spolu zapriahnut do vsetkeho,ano budes mat viac bordelu ale kludne deti.
@novyzivot123 Ja to cítim rovnako.... vôbec sa neviem vžiť do roly mamy .... nenapĺňa ma to. Nie som ten typ ženy,matky..... Mala ma 2 roky a ja čakám,kedy bude mat aspoň 5,ale vidím,že žiadna sláva 🤣🤣🤣 Nebaví ma vkuse robiť animátorku, niečo vymýšľať.... vôbec som sa v tom nenašla. Chyba mi moje ja PRED.
@novyzivot123 Zeny, je dost mozne, ze to tak citite z vycerpania. Pri akcejsich detoch a bez pomoci sa to lahko moze stat. Autorka, drzim palce, aby si si v robote viac oddychla a zlepsilo sa to.

je to tak, cele je to scam prirody na zenach, oblbnute hormonmi a ako je to babatenko zlatunke chcu mat deti ale realita je casto taka ako pises :( uz nic, len tesit sa z toho, ze su zdravi.