icon

Je normálne, že neznašam čas s deťmi?

novyzivot123
Včera o 16:13

naozaj su vsetky mami stastne? mam pocit ze som jedina ktora to naozaj neznasa, ocakavala som ake uzasne to bude ale je to hrozne. 5rokov som na materskej, starsi 5rocny je extremne narocny, hyperaktivny, stale s hybe a pri ziadnej cinnosti nevydrz ani minutu. pripravim malovanie a on dojde vyleje farby pocmara stetcom a o minutu je fuc. ja nestihmem ani zareagovat. mladsi je pokojnesji ale s dvoma detmi je to cele masaker a o hubu. neda ďsa ani len porovnat jedno dieta a dve. neznasam to uz, idem o 2mesiace konecne do prace a muz na matersku. mna by fakt zaujimalo, co vas naplna co je to co by ma malo bavit na materskej? neznasam hry, oni sa chcu ako chalani len bit skakat behat strielat sa, ziadne omalovanky spolocenske hry.. ja to uz nedavam. jedine za ci som vdacna je ze su zdravi, ale keby viem co ma caka tak si deti nerobim. kde vznikla ta iluzia ze mat deti je akoby vrchol stastia? a to ako su na mne zavisli, ja odbehnem na wc a ani si nesadnem a uz mamaaaa. je toto normalne? ak ano, co je na tom naplnujuce?

Strana
z2
anonym_d7c036
Včera o 20:31

Presne pre TOTO som ja deti nikdy nechcela, a ani ich nemám. Na rozdiel od teba, presne som si vedela predstaviť, aké by to bolo s deťmi, že by som nemala ani chvíľu pokoja, a že by ma to nebavilo a nevydržala by som to. Bez detí som šťastná, môžem sa venovať svojim aktivitám a záujmom a je to perfektné 😍 Nuž škoda, že si tiež neuvažovala trošku dopredu, nebola by si teraz v takejto blbej situácii. Už to musíš len vydržať.

marianarem
Včera o 20:39

@novyzivot123 Tak zavisi to ozaj od dietata. Je to ine, ked dieta reaguje na tvoje podnety, s nadsenim sa zapaja s tebou do aktivit a vydrzi pri nich, alebo ked ma svoje projekty, do ktorych sa zahlbi a potom ti pride ukazat nejaky velmi mily vytvor. Toto, co mate vy, by nenaplnalo asi ozaj nikoho. V takychto pripadoch proste pomoze ta praca, aspon na nejaky cas denne prepnut. A aj pomoc odbornika, ono sa to pravdepodobne da nejako vylepsit, ale moze to aj trvat a vobec nemusi byt lahke prist na to, co by pomohlo. Vasa psychologicka zatial neporadila nic, co by malo aspon nejaky efekt?

anonym_9a8bc6
Včera o 20:45
@anonym_d7c036

Presne pre TOTO som ja deti nikdy nechcela, a ani ich nemám. Na rozdiel od teba, presne som si vedela predstaviť, aké by to bolo s deťmi, že by som nemala ani chvíľu pokoja, a že by ma to nebavilo a nevydržala by som to. Bez detí som šťastná, môžem sa venovať svojim aktivitám a záujmom a je to perfektné 😍 Nuž škoda, že si tiež neuvažovala trošku dopredu, nebola by si teraz v takejto blbej situácii. Už to musíš len vydržať.

@anonym_d7c036 a preto si tu a spokojna a musis to pisat do kazdej takejto temy ;)

anonym_d7c036
Včera o 20:51
@anonym_9a8bc6

@anonym_d7c036 a preto si tu a spokojna a musis to pisat do kazdej takejto temy ;)

@anonym_9a8bc6 A čo, snáď mi len nezávidíš, že som spokojná a šťastná ? Alebo s čím máš problém ?

anonym_decdfe
Včera o 20:56

@novyzivot123 bože ja som sa zlakla že spm ten príspevok písala ja 😆😆 v každom prípade, úplne si vystihla môj aktuálny život

anonym_bba6ad
Včera o 21:07

Pre mňa je dcéra to najlepšie čo sa mi mohlo stať 🙂 ale tiež sa s ňou nerada hrám. Proste ma to nebaví. Učiteľku v škôlke by som robiť nemohla. Radšej ju vezmem na ihrisko, do hernicky, aquaparku, na bicykel…

anonym_9a8bc6
Včera o 21:08
@anonym_d7c036

@anonym_9a8bc6 A čo, snáď mi len nezávidíš, že som spokojná a šťastná ? Alebo s čím máš problém ?

@anonym_d7c036 neboj sa, ja som spokojna so svojim zivotom plnym detskej lasky a smiechu🙂 len som narazala na to, ze stastny clovek sa takto neprejavuje v kazdej teme ;)

anonym_a2bfb4
Včera o 21:11
@anonym_9a8bc6

@anonym_d7c036 neboj sa, ja som spokojna so svojim zivotom plnym detskej lasky a smiechu🙂 len som narazala na to, ze stastny clovek sa takto neprejavuje v kazdej teme ;)

@anonym_9a8bc6 nič zlé nenapísala, tak sa ukľudni a spamätaj. Asi nie si spokojná so životom plným DETSKÉHO SMIECHU keď útočíš. Závidíš jej.

anonym_1b2cf6
Včera o 21:13
@anonym_fe2f32

@anonym_1b2cf6 Preco by jej raz malo byt smutno?? Je to uplne prirodzene, ze raz vyrastu a budu mat svoje vlastne zivoty a ona konecne aj klud a pokoj. Ci? Ty ak mas deti, planujes si ich priputat k sebe retazou navzdy? A s tou fackou si tiez smiesna. Co konkretne ma byt take uzasne na case travenom dennodenne pri uvrestanych bijicich sa detoch, ktorym musi neustale robit animatorku a aj tak to nepomaha. Nema pre seba ziaden cas a chvilu kludu. A toto sa opakuje neusyale dookola, mne je jej uprimne luto a ha odobme by som sa uz davno zrutila..

@anonym_fe2f32 presne tak, deti raz vyrastú a budú mať svoje životy. A tak je to správne. Rodičia sú v ich životoch len ako sprievodcovia a svojho času učitelia, majú ich pripraviť na život. A práve vtedy, keď moje deti vyletia z hniezda, predstav si, že mne bude za nimi smutno. Ale budem šťastná a spokojná keď budem vidieť, že som svoju úlohu ako matka zvládla a pripravila ich na to... Pre mňa je zase toto prirodzené, ale každí máme priority inde. A tiež mam dve uvrestane, večne sa otlkajúce deti, ktoré mam chuť niekedy volakomu darovať. Ale v takýchto chvíľach si dokážem spraviť čas pre seba a nie som ich otrok, keď už nevládzem. No vo všeobecnosti rada s nimi trávim čas, som za neho vďačná.

anonym_77a6e4
Včera o 22:23

Materstvo je o tom ako si ho sama urobis. Urcite na mne obe deti nie su zavesene 24/7 a nerobim im non- stop animatorku. Maju svoje kruzky pri ktorych nie sme, raz do roka ideme s manzelom na dovolenku bez deti, chodia k starym rodicom na prespavacky kde nie sme. Tak ako aj manzel aj ja mame aktivity bez deti- fitko/ sport/ turistika, nakupy, drink, kino iny program s priatelmi, alebo ich dame zavarovat a mame spolocne rande. Zariad si to s manzelom, alebo starymi rodicmi a cele materstvo bude o niecom uplne inom ako opisujes 🙂

777januska777
Dnes o 06:25

@novyzivot123 materskú som nenávidela, neskutočne mi pomohla práca. A práca zlepšila aj chuť na trávenie času s deťmi a čím sú deti väčšie tým je ten čas s nimi zaujimavejší. Už to nie je len o stálom prispôsobovani im, ale už si užijeme aj my rodičia. 🙂

anonym_829e9e
Dnes o 06:28

Ahoj, úplne si v pohode, minimálne je nás takýchto "nenormálnych" viac 🙂 prvého polroka som s tým extrémne bojovala. Potom som to nejako vzdala a idem deň za dňom, a len si vravím, že to nebude navždy. Ja som si teda už na ďalšie dieťa netrúfla, takže rodičák som ukončila po roku a pol, vzala v práci čiastočný uväzok a malý je spokojný v jasličkách. Neuveriteľne mi odľahlo - on je šťastný a spokojný a ja sa môžem realizovať aj inak. Dokonca teraz mám pocit, že sa mu oveľa lepšie venujem - viem sa do tých hodin, ktoré spolu máme oveľa viac investovať, nepozerám vkuse na hodinky, kedy už bude spánok, kedy bude jedlo. Viem, že v jasličkách má kvalitne strávený čas a ja už nemusím nasilu vymýšľať supermatkovské aktivity, proste môžeme len spolu byť, bez stresu a zbytočných očakavaní, ktoré som na seba nezmyselne kládla. A aj tak sa teším na to keď bude straší a budeme ho vedieť viac začlenič do nášho života predtým 🙂

dooscoby
Dnes o 06:51

Tiez by som nemohla robit v škôlke a som ten typ co nerad robi animátorku, neviem to, nemam nato vlohy. Možno preto, ze som jedináčik. Dozvie. Boli podobne obdobia, ked dcera mala 2-3 roky a som si ju uz predstavovala ako skolacku, s ktorou nesedim na ihrisku a nerobím koláčiky. A cuduj sa svete uz je stredoškolácka. Nemala som vlohy strihať papieriky, vymýšľať hračky, pečiatky, plastelíny, hrat divadielka, bábiky. Pomoc starych rodičov nula bodov. Neboha svokra ani raz nemala deti na prazdniny, nikdy nespali bez nas u babky. Ta ich ani na ihrisko nezobrala bez nas. Dcera šla v dákych 2 rokoch do jasiel, rok oddych a prišlo druhe dieta. Známa sa v deťoch nasla ma 3 po sebe, teraz robi v škôlke, dorobila si pedagogiku.

anonym_9f27bc
Dnes o 07:14

Chalani a malovat? Zabudni. Od 10 rokov vyssie su to uplne zvery, ako zacne udierat testosteron, uz to nikdy dobre nebude. Cela ta laska k materstvu je obycajne klamstvo, priroda sa potrebuje iba rozmnozovat, to je cele, len my ludia sme si to takto oklamali. A to mam uz dospele deti, chlapcov a dievcata. Z rozhovorov s nimi viem, ako to je. Chlap furt vidi dobrodruzstvo, vzrusenie, nebezpecenstvo, podla toho zije. Neustale vybija energiu, musi sa naucit mysliet, vacsinou sa im to aj tak cely zivot nepodari. Napriek tomu su v riadiacich funkciach a vzdy je to katastrofa. Zena tvori, chrani, rozmysla v suvislostiach, uvazuje a nakoniec aj tak vzdy skonci ako rodicka, lebo sa necha oklamat, ze materstvo je jedina spravna vec. Co ti mozem poradit, ak tvoj muz nevie mat tvrdu ruku, co vacsina chlapov nevie, musis sa toho ujat ty. Nie chlapcov zabavat a rozveselovat, ale tvrda disciplina a rezim. Nechat ich co najviac vonku, nech sa vyzuria, ale doma rezim a poriadok. Ako zvieratka pekne. Vela stastia.

anonym_b0e886
Dnes o 08:12
@anonym_9f27bc

Chalani a malovat? Zabudni. Od 10 rokov vyssie su to uplne zvery, ako zacne udierat testosteron, uz to nikdy dobre nebude. Cela ta laska k materstvu je obycajne klamstvo, priroda sa potrebuje iba rozmnozovat, to je cele, len my ludia sme si to takto oklamali. A to mam uz dospele deti, chlapcov a dievcata. Z rozhovorov s nimi viem, ako to je. Chlap furt vidi dobrodruzstvo, vzrusenie, nebezpecenstvo, podla toho zije. Neustale vybija energiu, musi sa naucit mysliet, vacsinou sa im to aj tak cely zivot nepodari. Napriek tomu su v riadiacich funkciach a vzdy je to katastrofa. Zena tvori, chrani, rozmysla v suvislostiach, uvazuje a nakoniec aj tak vzdy skonci ako rodicka, lebo sa necha oklamat, ze materstvo je jedina spravna vec. Co ti mozem poradit, ak tvoj muz nevie mat tvrdu ruku, co vacsina chlapov nevie, musis sa toho ujat ty. Nie chlapcov zabavat a rozveselovat, ale tvrda disciplina a rezim. Nechat ich co najviac vonku, nech sa vyzuria, ale doma rezim a poriadok. Ako zvieratka pekne. Vela stastia.

@anonym_9f27bc toto čo píšeš už v dnešnej dobe neplatí

anonym_b0e886
Dnes o 08:15

@novyzivot123 naši chlapci odmalička chodili na šport a neboli s nimi žiadne problémy, pre chlapcov je dobrý režim

anonym_fcf474
Dnes o 08:30

@novyzivot123 je mi tvojich deti luto. Dufam ze oni si toto iste povedia ked budes stara a nebudu chciet travit cas s tebou a starat sa o teba

hederamonstera
Dnes o 08:45
@anonym_77a6e4

Materstvo je o tom ako si ho sama urobis. Urcite na mne obe deti nie su zavesene 24/7 a nerobim im non- stop animatorku. Maju svoje kruzky pri ktorych nie sme, raz do roka ideme s manzelom na dovolenku bez deti, chodia k starym rodicom na prespavacky kde nie sme. Tak ako aj manzel aj ja mame aktivity bez deti- fitko/ sport/ turistika, nakupy, drink, kino iny program s priatelmi, alebo ich dame zavarovat a mame spolocne rande. Zariad si to s manzelom, alebo starymi rodicmi a cele materstvo bude o niecom uplne inom ako opisujes 🙂

@anonym_77a6e4 no vidis a potom su tu taki ako my a nemame nikoho na pomoc. To je uplne ine rodicovstvo a lahko sa hovori, vsak si to zariad…ano, zaplatime si strazenie cez den, ked musime do prace. To je max co vieme zariadit.

anonym_4913da
Dnes o 09:15

@novyzivot123 ani mňa to nebavilo… ale teraz mám pubertakov a s nimi sa dajú robiť dospelacke veci, tak si to konečne užívam… inak ja som vychovávala deti sama, bolo to veľmi vyčerpávajúce, možno ak to bol dôvod, prečo ma nenapĺňalo hrať sa s deťmi alebo sedieť na ihrisku… proste som mala v hlave 1000 ďalších veci, ktoré bolo treba vybaviť, urobiť atd

luccija
Dnes o 09:20
@anonym_fcf474

@novyzivot123 je mi tvojich deti luto. Dufam ze oni si toto iste povedia ked budes stara a nebudu chciet travit cas s tebou a starat sa o teba

@anonym_fcf474 sú deti a deti.Moja bola kľudná a dalo sa s ňou všetko.jedla, spala, nehadzala sa zem.Kamaratka s ktorou som sa stretávala jej dieťa jej nechcelo sedieť v kočíku, nechcela byť v autosedačke, nechcela jesť, spať všetko išlo cez krik,trucovanie, plac asi do 8 r.A to sa ešte odvážila mať po 4 r druhé dieťa.Doslovne utiekla do roboty.
Je hlúpe jej napísať, že ľutujes jej deti.Mne povedala, že večer zaspavala s tým, že čo bude ďalší deň a to im robila program, bicykle, dielnicky stále niečo a nič nebolo dobré.Co bavilo jedno dieťa to nebavilo druhé a mensi provokoval a robil zle.Dnes sú už teenegeri a sú rovnako náročni.Neviem si predstaviť tú frustráciu, keď tvoje dieťa stále s tebou bojuje s nijako sa s ním nedá.Boli u psychologicky obidve deti nadpriemerne inteligentné samozrejme EQ nižšie aj chodili do školy pre nadané deti nemali PAS ani adhd len potrebovali náročnejšie hračky, logicke hry úplne iné veci ako vrstovnici..U psychologicky povedala,že videla prvý x sa dieťa na niečo sústrediť a spolupracovať.kto ma dobre deti, ktoré vedia byť milé, všetko ich zaujíma nikdy nepochopí náročné deti a ich rodičov.Nadpriemerne inteligentné deti často manipulujú len , aby mali svoj prospech a vedia prevalcovať celú rodinu.Aj ona je taká čistá dobrá duša a vyčerpávalo ju denne bojovanie s deťmi.Decka sa učia dobre chodia na dobre gymnázium, ale dodnes sa stále snažia tie hranice posúvať a posúvať a skúšať do nemoty.Sama chodila ku psychologicke, aby vedela čo ešte ano a čo nie či má byť prísna a nekompromisná, alebo nedrazdit ich zbytočne a netrvat na maličkostiach a privrieť oči.A netreba zabúdať, že tam je aj muž a ten má tiež nejaky názor na výchovu on bol jedináčik dobre kľudne dieťa, takže pre neho bol tento cirkus doma veľa a radšej sedel v robote🤣

@novyzivot123 uz vydrž zase sa vám život zmení a uvidíš ako si ich ukociruje muž.Mozno v robote získaš nadhľad a budeš si ich viac užívat

anonym_fc8608
Dnes o 09:34

@novyzivot123 ja napr neznasam sa s dietatom hrat, proste ma to nebavi, unavuje. Na druhej strane si uzivam sa onho starat, uspavat, krmit, varit, utesovat, mojkat sa. Ale tu hru a zabavu prenechavam muzovi, nic pre mna 🙂... Tiez sa tesim do prace a od kedy mam dieta, tak len rozmyslam, ze ako je mozne, ze ludstvo este nevymrelo pri takychto mladatach :D

Strana
z2