icon

Má moja dcéra problém s komunikáciou?

Dnes o 14:25

Baby mam 7 ročnú dcéru je veľmi tichá s detmi nechce hovoriť. Ale problém je aj ten, ze keď pride zo školy a pýtam sa jej ako bolo tak povie iba dobré. Zasa sa niečo opýtať a zasa iba dobré. Proste mam pocit, že nekomunikuje tak ako ostatne deti. Alebo akoby sa nevedela celkom dobre vyjadrovať. Pri tom jej čítam knihy aj ona už vie čítať. Myslite, ze môže mať nejaký problém?

anonym_29bc37
Dnes o 14:27

@anonym_autor nieje introvert?

anonym_874fc8
Dnes o 14:31

v mš nepovedali učiteľky nič? Tie si práve vedia dobre všimnúť a neraz upozornia rodiča na problém.

anonym_0a5c79
Dnes o 14:34

@anonym_autor mme syn hovori o skole ptef spanim, casto krat dolezite veci a ked sa pytam.preco to nepovedal skor tam ze ho to nenapadlo

anonym_1d201e
Dnes o 14:39

nepytaj sa jej otazky ma ktore moze odpovedat jednym slovom ale miesto ako bolo v skole sa spytaj co nove preberali na jednotlivych hodinach, co nove sa naucila, ako travila prestavky...

crazy_cat_lady
Dnes o 14:43

Ja ked som chodila na zs, a mamina sa ma pytala, ako bolo v skole, tiez bola moja univerzalna odpoved dobre :D

marianarem
Dnes o 14:45

@anonym_autor A inac mimo temy skoly komunikuje? Lebo ja som napriklad bola komunikativne dieta, ale ked sa ma nasi pytali, ze co bolo v skole, tak odpoved bola vzdy "Nic." Z mojho pohladu sa tam naozaj nic moc nedialo🙂

autor
Dnes o 14:55
@anonym_874fc8

v mš nepovedali učiteľky nič? Tie si práve vedia dobre všimnúť a neraz upozornia rodiča na problém.

@anonym_874fc8 tak všimli si, že nechce komunikovať s detmi ani s nimi. Ale v poslednom ročníku škôlky začala trosku komunikovať.

autor
Dnes o 14:56
@marianarem

@anonym_autor A inac mimo temy skoly komunikuje? Lebo ja som napriklad bola komunikativne dieta, ale ked sa ma nasi pytali, ze co bolo v skole, tak odpoved bola vzdy "Nic." Z mojho pohladu sa tam naozaj nic moc nedialo🙂

@marianarem no menej komunikuje ako ostatne deti.

anonym_6a358c
Dnes o 14:59

Za mňa jej tam moc dobre nie je, ani mne nebolo, ale doma som hovorila dobre.
Pritom chlapci nám dievčatám robili zle, mali sme jedného čo mal byť už štvrták a cez prestávky keď nebolo učiteľky bolo peklo, ale povedať som to nevedela, ani učiteľky si s ním nevedeli rady a preto som nechcela aby mali problém s ním aj rodičia.

marianarem
Dnes o 15:00
@anonym_autor

@marianarem no menej komunikuje ako ostatne deti.

@anonym_autor Tak je asi introvertka. To zase nevadi, moja sestra aj otec su tiez taki menej komunikativni introverti a nestratili sa v zivote absolutne.

anonym_8a01e5
Dnes o 15:27

@anonym_autor sú aj také deti asi je celkovo tichšie dieťa bez afektov,pokojne sa hrá nie je do všetkého hrr, kľudná môj syn bol také dieťa aj teraz ako teeneger je skôr tichší.Porozprava, ale má rád svoj kľud.Musis sa inak pýtať a vystihnúť chvíľku kedy sa rozrozprava

anonym_2928d9
Dnes o 16:12

Moja keď nastúpila do prvého ročníka, tiež bola odpoveď dobré, nič nové. Tak som začala, že aká bola prvá hodina? Slovenčina, dobre a čo ste robili na hodine slovenčiny... A také podrobné otázky. Naučila sa potom sama mi hovoriť. Teraz je na strednej a stále mi rozpráva, čo bolo v škole. Ale zas ja som bola ako tvoja dcéra, mne to ostalo doteraz. Niekedy sa mi vôbec nechce rozprávať...

roja01
Dnes o 17:12

Citas jej, to je ok, ale od malicka si jej venovala cas na rozhovory? Ja som sa doslova kazdy vecer snazila vystihnut 20-30 min. pred spankom, kedy dieta nebolo zaujate svojou cinnostou na rozhovor. Ten som vzdy zacinala nie otazkami na dieta, ale zacala som s tym, co som dnes zazila ja a ako som riesila veci a pytala som si nazor pripadne radu dietata. To pomahalo k rozbehnutiu rozhovoru. Vzdy sa otvorili.