icon

Máte skúsenosti s asistentom pre deti s ADHD, ktoré sú agresívne?

Včera o 14:08

Ahojte, su tu maminky ktorych dieta je niekedy agresivne (pri meltdownoch) a dostalo asistenta do skolky/skoly, ale aj tak to nezvladlo?
Dost sa tohto bojim, lebo som stastna ze nam schvalili asistenta no na druhej strane ja uz viem ako nanho a aj tak niektore dni su velmi narocne
Vopred dakujem vsetkym za info

anonym_9cf68f
Včera o 14:11

@anonym_autor je dieťa zaliekovane?

autor
Včera o 14:16
@anonym_9cf68f

@anonym_autor je dieťa zaliekovane?

@anonym_9cf68f este nie psychiatra sme zatial nedokazali zohnat na celom Slovensku a na Kramaroch sme uz niekolko mesiacov na cakacke...preto sa bojim co bude ak sa to nestihne do skolky... p.s. asistenta mame na logopedicku diagnozu

anonym_9cf68f
Včera o 14:18
@anonym_autor

@anonym_9cf68f este nie psychiatra sme zatial nedokazali zohnat na celom Slovensku a na Kramaroch sme uz niekolko mesiacov na cakacke...preto sa bojim co bude ak sa to nestihne do skolky... p.s. asistenta mame na logopedicku diagnozu

@anonym_autor ak je v spec. škôlke kde je mensi kolektív tak by to mohlo byt s asistentom fajn

autor
Včera o 14:22
@anonym_9cf68f

@anonym_autor ak je v spec. škôlke kde je mensi kolektív tak by to mohlo byt s asistentom fajn

@anonym_9cf68f to zial nie sme...do specialnej (napr.pre pas deticky) ho neodporucali pre nadpriemerne IQ, bolo to ovela lepsie preto som myslela ze sa to s asistentom zvladne ale za posledny mesiac sa to velmi zhorsilo (napriek tomu ze ziadna zmena doma ani trigger ani nic podobne) a zacinam sa bat co bude

anonym_9cf68f
Včera o 14:23
@anonym_autor

@anonym_9cf68f to zial nie sme...do specialnej (napr.pre pas deticky) ho neodporucali pre nadpriemerne IQ, bolo to ovela lepsie preto som myslela ze sa to s asistentom zvladne ale za posledny mesiac sa to velmi zhorsilo (napriek tomu ze ziadna zmena doma ani trigger ani nic podobne) a zacinam sa bat co bude

@anonym_autor a máte napr odporúčané pomalšie adaptačné odbobie?

autor
Včera o 14:31
@anonym_9cf68f

@anonym_autor a máte napr odporúčané pomalšie adaptačné odbobie?

@anonym_9cf68f v oficialnych papieroch to nie je, urcite sa na to spytam pri nastupe, len neviem ako sa postupuje ked je dieta naozaj neprisposobive, ci ho mozu uplne vylucit (odlozena povinna skolska dochadzka) a za akych okolnosti vlastne

anonym_9cf68f
Včera o 14:37
@anonym_autor

@anonym_9cf68f v oficialnych papieroch to nie je, urcite sa na to spytam pri nastupe, len neviem ako sa postupuje ked je dieta naozaj neprisposobive, ci ho mozu uplne vylucit (odlozena povinna skolska dochadzka) a za akych okolnosti vlastne

@anonym_autor z CPPaP máte aké usmernenie ?

autor
Včera o 14:52

Ze urcite potrebuje asistenta a potvrdenie od psychiatra aby mohol dostat terapie/lieky a tam to cele viazne...lebo v cppap mi povedali tiez ze mame prist na terapie az s potvrdenou diagnozou od psychiatra

anonym_f119e5
Včera o 15:01
@anonym_autor

@anonym_autor pokial bude agresívny, tak budete na domácom vzdelávaní. Ja mam pochopenie pre postihnuté deti, ale tie agresívne medzi ostatné rozhodne nepatria.
A inak, ako sa dá na logopedicku diagnózu dostať asistent, nože prezraďte.

autor
Včera o 15:13

@anonym_f119e5 on nie je celkovo agresivny, iba pri meltdownoch sa hodi o zem/rozhadzuje rukami/krici a pod, neviem ci taketo veci zvladaju asistenti, preto som sa pytala ako to presne funguje a ake su moznosti ak sa to nezvladne a ci ma niekto realne skusenost
O domacom vzdelavani potom rozhoduje skolka? Ci cppap?
P.s. na NKS sa odporuca asistent tiez 🙂 ale tiez viem ze je to tazke ho dostat, asi sme mali velke stastie a som za to vdacna 🙏 alebo si precitali aj zvysok tej spravy a zistili ze ma aj ine problemy (aj ked zatial "bez peciatky")

autor
Včera o 15:16
@anonym_f119e5

@anonym_autor pokial bude agresívny, tak budete na domácom vzdelávaní. Ja mam pochopenie pre postihnuté deti, ale tie agresívne medzi ostatné rozhodne nepatria.
A inak, ako sa dá na logopedicku diagnózu dostať asistent, nože prezraďte.

Plus agresivnych deti bez diagnozy je v skolke zial pozehnane, aj take sme uz riesili 😅
@anonym_f119e5

namornicka
Včera o 15:23
@anonym_autor

@anonym_autor a asistent, ktory ide k nemu s tym, ze ide iba o logopedicku diagnozu vie aj o inych problemoch? Dolezite je nic netajit a povedat aj riaditelke skolky, ze dieta caka na psychiatricke vysetrenie. Proste nepokazit si vztahy zatajovanim, komunikovat na rovinu.

autor
Včera o 15:36
@namornicka

@anonym_autor a asistent, ktory ide k nemu s tym, ze ide iba o logopedicku diagnozu vie aj o inych problemoch? Dolezite je nic netajit a povedat aj riaditelke skolky, ze dieta caka na psychiatricke vysetrenie. Proste nepokazit si vztahy zatajovanim, komunikovat na rovinu.

@namornicka pani riaditelka vie o vsetkom, prefotila som jej diagnosticku spravu, asistenta asi stretneme neskor ale samozrejme ze bude vediet, aby vedel aj realne pomoct

anonym_f119e5
Včera o 16:35
@anonym_autor

@anonym_f119e5 on nie je celkovo agresivny, iba pri meltdownoch sa hodi o zem/rozhadzuje rukami/krici a pod, neviem ci taketo veci zvladaju asistenti, preto som sa pytala ako to presne funguje a ake su moznosti ak sa to nezvladne a ci ma niekto realne skusenost
O domacom vzdelavani potom rozhoduje skolka? Ci cppap?
P.s. na NKS sa odporuca asistent tiez 🙂 ale tiez viem ze je to tazke ho dostat, asi sme mali velke stastie a som za to vdacna 🙏 alebo si precitali aj zvysok tej spravy a zistili ze ma aj ine problemy (aj ked zatial "bez peciatky")

@anonym_autor asistent sa neprideluje priamo na dieta, ale na skolu/skolku. A to zmena, ze tých deti tam bude viac. Neprideluje ho CPP ale ministerstvo. To asi neviete. A na nepotvrdene diagnózy nedostanete nic.
A nedávajú asistenta autistom, takže nejakemu NKS rozhodne nedajú.
Meltdowny moze mať 1x týždenne ale aj 3x denne.

citronove_koliesko
Včera o 16:50
@anonym_autor

@namornicka pani riaditelka vie o vsetkom, prefotila som jej diagnosticku spravu, asistenta asi stretneme neskor ale samozrejme ze bude vediet, aby vedel aj realne pomoct

@anonym_autor nemozete sa s asistentom stretnut skor? Aby sa zoznamili, stravili spolu cas a zvykli si trochu na seba este pred skolkou

anonym_fdf0ac
Včera o 16:52

Mame skusenost , v skole. Bol agresivny, problemove dieta, ak nemal lieky obrovsky problem. Potom sme to.uz zvladali, vela krat sa volalo rodicom, aby si po dieta prisli, ani ucitel, ani asistent nevedeli s nim rady, ak zacal bit, skriabat. Potom sa mu dalo individualny plan. Cize vyskusat mozete, ale ratajte s tym, ze budete musiet dieta vela krat nechat doma. Je to aj boj s rodicmi , pretoze prichadzaju staznosti atd...

anonym_e0d4a9
Včera o 19:40

ahoj pracujem v skole+ mam taketo deti aj doma. s takymito detmi mam skusenost aj vsetky asistentky u nas. otazka je akú ma vlastne dg. v uvode pises adhd vzapati vsade o pas , nks nejak neratam za dg. ktora dieta obmedzuje v uceni. asistenta budete mat v triede to ze mam odporucali asistenta neznamena ze je vas. mame v triede aj 4-5 deti so 100% odporucanim ale v triede je len 1 asistent venuje sa vsetkym. ak ste v skolke mozu ho vziat na adaptacne obdobie, mate to tusim napisane v rozhodnuti. ak sa nebude dat a nema povinne predprimarne vratia ho domov. ak ma povinne daju mu domáce vzdelavanie. nepíšeš ako casto ma zachvaty ci 10x denne ci 1 za tyzden je to velky rozdiel. odporucam napisat si zoznam pre skolku aj asistentku ako a co zabera na dieta, ako predchsdzat zachvatom, ako zistia ze uz to zacina byt cez ciaru a moze z toho byt zachvat... drzim palčeky

anonym_f119e5
Včera o 20:39
@anonym_autor

Plus agresivnych deti bez diagnozy je v skolke zial pozehnane, aj take sme uz riesili 😅
@anonym_f119e5

@anonym_autor na tvojom mieste by som sa rozhodne nesmiala. Pokial sa bude chovat nejako zle a ohrozovať okolie, bude doma.
Inak aku diagnózu vlastne ma? ADHD? PAS? NKS? a ešte raz ti opakujem, že ťa asistentka tam nebude iba vylucne pre neho.