icon

Ako pracovať ako osobný asistent v škôlke?

lilian183
Dnes o 14:24

Ahojte. Robí niekto osobného asistenta v škôlke? Rodičia autistu chcú aby od septembra som mu robila osobného asistenta keďže škôlka dostala menej peňazí na asistentov a ja už nebudem mať zmluvu. Neviem či do toho ísť. Či by som bola vedená na úrade práce a sama si platila odvody.

anonym_07299b
Dnes o 14:58

Akoze za vatikansku menu?

kacena4
Dnes o 15:00

cez urad prace? ak ano chod sa poradit co to obnasa, lebo iné je osobny a iné pedagogicky ssistent. ak by ta platili rodicia zo svojho dohodla by som v zmluve presne podmienky

lilian183
autor
Dnes o 15:59
@kacena4

cez urad prace? ak ano chod sa poradit co to obnasa, lebo iné je osobny a iné pedagogicky ssistent. ak by ta platili rodicia zo svojho dohodla by som v zmluve presne podmienky

@kacena4 teraz robím pedagogického asistenta. Od septembra rodičia chcú cez úrad práce aby som bola osobný asistent. Bola som sa pýtať na úrade práce. Povedali, že na daňovom úrade by mi pridelili DIČ. Niečo ako živnostník by som bola. Musela by som odrobiť 140 hodín za mesiac aby sa mi to rátalo do odrobených rokov do dôchodku. Na hodinu je to6,80€. Môže byť aj iná už suma

zuzana76
Dnes o 16:36
@lilian183

@kacena4 teraz robím pedagogického asistenta. Od septembra rodičia chcú cez úrad práce aby som bola osobný asistent. Bola som sa pýtať na úrade práce. Povedali, že na daňovom úrade by mi pridelili DIČ. Niečo ako živnostník by som bola. Musela by som odrobiť 140 hodín za mesiac aby sa mi to rátalo do odrobených rokov do dôchodku. Na hodinu je to6,80€. Môže byť aj iná už suma

@lilian183 a tych 140 hodin vies nahrabat? To vychadza, ze musis pracovat 7 hdoin denne,

anonym_13860e
Dnes o 16:47

Osobného asistenta platí ÚP plus rodič dopláca. Je to práca za minimálnu mzdu a 8hodin, nebudeš pedagogicky zamestnanec. Ja by som to nerobila🫣

kacena4
Dnes o 17:14

ok, cez urad prace. rodičia to majú schvalené na úrade prace? lebo pokial viem ja tak detom v MŠ sa casto neposkytuje, nakolko rodic moze ostat na predlzenej rodicovskej dovolenke (platenej) s dietatom do 6r. asi by som si najprv zistila u rodicov, ci to maju schvalene. ak ano, je to ok, nie je problem takto pracovat ale vykonavala by si inu pracu ako pedagogicky asistent. tvoja praca nebude pomahat pri pedagogickej cinnosti ale pomoc pri presunoch v rámci MŠ, pomoc pri obliekaní, vyzliekaní a hygiene, pomoc pri stravovaní, dohľad nad bezpečnosťou dieťaťa, podporu pri adaptácii na režim dňa, sprevádzanie pri pobyte vonku alebo na aktivitách... a musis odrobit min. 7 hodin denne s danym dietatom, ak nebude v skolke co budes robit?? chodi vobec pravidelne do skolky?

lilian183
autor
Dnes o 17:22
@kacena4

ok, cez urad prace. rodičia to majú schvalené na úrade prace? lebo pokial viem ja tak detom v MŠ sa casto neposkytuje, nakolko rodic moze ostat na predlzenej rodicovskej dovolenke (platenej) s dietatom do 6r. asi by som si najprv zistila u rodicov, ci to maju schvalene. ak ano, je to ok, nie je problem takto pracovat ale vykonavala by si inu pracu ako pedagogicky asistent. tvoja praca nebude pomahat pri pedagogickej cinnosti ale pomoc pri presunoch v rámci MŠ, pomoc pri obliekaní, vyzliekaní a hygiene, pomoc pri stravovaní, dohľad nad bezpečnosťou dieťaťa, podporu pri adaptácii na režim dňa, sprevádzanie pri pobyte vonku alebo na aktivitách... a musis odrobit min. 7 hodin denne s danym dietatom, ak nebude v skolke co budes robit?? chodi vobec pravidelne do skolky?

@kacena4 on bude v auguste mat 6 rokov. Rodičia to chcú až teraz mať osobného asistenta, lebo minulý týždeň sa dozvedeli, že škôlka+škola dostali menej peňazí na asistentov a preto ja nebudem mať zmluvu. Podľa mňa on ani nedostane asistenta, vie sa obliecť, najesť. Len mu treba plienky meniť. Cez leto ho chcú odlienkovat. A byť pri ňom keď dostane záchvat. Vtedy plače, sáče deti. Zobrať potreba vtedy bokom. Chodí do škôlky, len v utorok má sociálne voľno, vtedy ma terapiu a po nej do škôlky nejde. Psychologička aj riaditeľka škôlky, učiteľky povedali, že je na neho priveľa byť poobede v škôlke. Býva do 15 hod.