icon

Máte skúsenosti s deťmi s ADD? Zlepšuje sa to časom?

kythos21
9. jún 2026

Maminy s deťmi s Add poraďte sa o skusňenosti?
Aké boli vaše deti vo veku 5 r?
Moja dcéra ma pomalé tempo a pri práci sa zapozera a potom pokračuje ďalej
Prosím lepší sa to časom? Aké máte skusenosti?

biba_18
10. jún 2026

s takými deťmi treba neustále pracovať… naháňať, kontrolovať…

anonym_3bdd7c
10. jún 2026

Veď s ňou trénuje, pracuj… chod do kníhkupectiev, nakúp kuliferdov a pracujte…

mimimoje
10. jún 2026

Zlepšuje sa to časom ale nie samé od seba. Nás to stálo veľa veľa práce, zazlievam skolke, že ma na to neupozornili, riešili sme to potom v prvom ročníku a naozaj som s dcérou strávila veľa času. Mali sme obrovské šťastie na logopedicku, ktorá nás nasmerovala a následne na špeciálnu pedagogičku. Dcéra nemá v škole zásadný problém ale keby sa jej nevenujem, tak je to oveľa horšie. Skús sa poobzerať v okolí, či nemáte nejaké súkromné centrum pre takéto deti, prípadne nejakú špeciálnu pedagogičku a pod. A samozrejme, išlo to aj do peňazí.

simsalabim
10. jún 2026

@kythos21 moja dcera velmi dlho kompenzovala a problemy zacali az uplne na konci ZS/ zaciatku SS. V tom case si uz sama vedela najst informacie a hladat sposoby, ako si to ulahcit. Ci sa to lepsi, neviem, v kazdom pripade, pozna metody, ktore jej umoznuju lepsie studovat, potrebuje vsak na vsetko viac casu. A posledne roky uziva aj lieky a tvrdi, ze jej velmi pomohli skludnit lietajuce myslienky a tym padom sa sustredit.

marianarem
10. jún 2026

@kythos21 Moj muz to tak mal, nikto neriesil, v skole ho mali za retardovaneho. Neskor v puberte sa zistilo, ze je vysoko nadpriemerne inteligentny. Problem s pozornostou ale nikdy neprestal mat. Zabuda, straca, zamotava sa, nedokoncuje veci, neorientuje sa v case. Nasiel si sam rozne veci, co mu pomahaju. Napriek povodnej "retardacii" dnes uci na VS, robi vedu, normalne s tym zije.

kacena4
10. jún 2026

same od seba sa to nikdy nezlepsi, treba trenovat pozornosť

kythos21
autor
10. jún 2026

Ďakujem vám
So špeciálnou pedagogickou samozrejme pracujeme od 3 r
Zaujímalo ma ako to mali deti v škole či to bol boj

biba_18
10. jún 2026

keď môžem poradiť - vyčleň si peniaze na neurofeedback - my sme s tým mali výborné výsledky… naše dieťa zobralo 30 sedení (10 + po čase 20), proste priprav si peňaženku, ale výsledky stáli z to…

kythos21
autor
11. jún 2026
@biba_18

keď môžem poradiť - vyčleň si peniaze na neurofeedback - my sme s tým mali výborné výsledky… naše dieťa zobralo 30 sedení (10 + po čase 20), proste priprav si peňaženku, ale výsledky stáli z to…

@biba_18 my žijeme na práve žiaľ tu to nik nerobí
V čom vám to pomohlo?

biba_18
11. jún 2026
@kythos21

@biba_18 my žijeme na práve žiaľ tu to nik nerobí
V čom vám to pomohlo?

@kythos21 so sústredením. je to terapia ktorá napomáha schopnosť sústrediť sa…