icon

Máte skúsenosti s deťmi s ADD? Zlepšuje sa to časom?

kythos21
Včera o 22:16

Maminy s deťmi s Add poraďte sa o skusňenosti?
Aké boli vaše deti vo veku 5 r?
Moja dcéra ma pomalé tempo a pri práci sa zapozera a potom pokračuje ďalej
Prosím lepší sa to časom? Aké máte skusenosti?

biba_18
Dnes o 03:25

s takými deťmi treba neustále pracovať… naháňať, kontrolovať…

anonym_3bdd7c
Dnes o 04:32

Veď s ňou trénuje, pracuj… chod do kníhkupectiev, nakúp kuliferdov a pracujte…

mimimoje
Dnes o 05:22

Zlepšuje sa to časom ale nie samé od seba. Nás to stálo veľa veľa práce, zazlievam skolke, že ma na to neupozornili, riešili sme to potom v prvom ročníku a naozaj som s dcérou strávila veľa času. Mali sme obrovské šťastie na logopedicku, ktorá nás nasmerovala a následne na špeciálnu pedagogičku. Dcéra nemá v škole zásadný problém ale keby sa jej nevenujem, tak je to oveľa horšie. Skús sa poobzerať v okolí, či nemáte nejaké súkromné centrum pre takéto deti, prípadne nejakú špeciálnu pedagogičku a pod. A samozrejme, išlo to aj do peňazí.

simsalabim
Dnes o 05:30

@kythos21 moja dcera velmi dlho kompenzovala a problemy zacali az uplne na konci ZS/ zaciatku SS. V tom case si uz sama vedela najst informacie a hladat sposoby, ako si to ulahcit. Ci sa to lepsi, neviem, v kazdom pripade, pozna metody, ktore jej umoznuju lepsie studovat, potrebuje vsak na vsetko viac casu. A posledne roky uziva aj lieky a tvrdi, ze jej velmi pomohli skludnit lietajuce myslienky a tym padom sa sustredit.

marianarem
Dnes o 06:28

@kythos21 Moj muz to tak mal, nikto neriesil, v skole ho mali za retardovaneho. Neskor v puberte sa zistilo, ze je vysoko nadpriemerne inteligentny. Problem s pozornostou ale nikdy neprestal mat. Zabuda, straca, zamotava sa, nedokoncuje veci, neorientuje sa v case. Nasiel si sam rozne veci, co mu pomahaju. Napriek povodnej "retardacii" dnes uci na VS, robi vedu, normalne s tym zije.