icon

Môže byť dva a polročné dieťa škodoradostné?

20. máj 2026

Smeje sa hlavne keď niečo hodí čo mám rada za sedačku telefón, kvapky, ovládač, jedlo..bože kde je moje bábätko veď len teraz som rodila a už tu mám také veľké dievčatko ☹️☹️☹️

hederamonstera
20. máj 2026

@anonym_autor skor sa jej to paci ako to leti, padne, buchne, ako ta to nasere…

danka_gi
20. máj 2026

@anonym_autor tiez si myslim, ze je to len preto, ze sa jej paci ta emocia. Ze sa tesi ako to pada alebo tvoja reakcia. Take to uvedomenie si ssmeho seba zacina az tak okolo troch rokov. Tak ta skodoradost a robenie naschvaly a skusanie vedome hranic a majetnictvo a ine smakocinky pridu az o pol roka 😀

marianarem
20. máj 2026

@anonym_autor No moj toto robil uz podstatne, ale podstatne skor. Viac menej sa uz narodil ako vtipkar 🙂

zuzikak
20. máj 2026

tak na to nereaguj, ze ta to stve. Davaj si pozor na telefon a nedavaj ho do blizkosti dietata. Hodi tam ovladac ? Hmmm, to je skoda ale teraz nemozeme pozerat rozpravky. a pod. Hlavne sa nesmies jedovat lebo len caka tvoju reakciu.

autor
20. máj 2026
@danka_gi

@anonym_autor tiez si myslim, ze je to len preto, ze sa jej paci ta emocia. Ze sa tesi ako to pada alebo tvoja reakcia. Take to uvedomenie si ssmeho seba zacina az tak okolo troch rokov. Tak ta skodoradost a robenie naschvaly a skusanie vedome hranic a majetnictvo a ine smakocinky pridu az o pol roka 😀

@danka_gi Ajaaaaj už sa bojím teraz, len som nejako stratila dobrý pohľad na ňu :( ...už to nieje ťa princeznička čo má nevinné srdiečko ale už musím prijať že prídu aj horšie povahové črty :(

januska12323
20. máj 2026
@anonym_autor

@danka_gi Ajaaaaj už sa bojím teraz, len som nejako stratila dobrý pohľad na ňu :( ...už to nieje ťa princeznička čo má nevinné srdiečko ale už musím prijať že prídu aj horšie povahové črty :(

@anonym_autor ani doteraz nebola princeznička len si neuvedomovala samu seba. Nuž budeš musieť aj vychovávať, tak to chodí.

hederamonstera
20. máj 2026

Jejda ale nepozeraj sa na to ako na povahovuju crtu, co to vobec ani nie je…dieta sa tak uci, ono nevie ze ta cierna svietiaca krabicka je iphone za liter a pol, jeho fascinuje ako to padne na zem a vyda zvuk (bum) alebo to zmeni tvar…skus sa na to pozerat zhladiska vyvoja…potom to cloveka tak nesere (tym nechcem povedat, ze to treba ignorovat).

anonym_9528ec
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor možno si tým, len vynucuje pozornosť, keď sa venuješ domácim prácam...

andreatytler
Včera o 04:35

@anonym_autor Jasne ze to hadze schvalne a preto aby ta nahnevala. Ona skuma tvoje reakcie. Male deti su ako mimozemstania. Oni nechapu emocie a ludske interakcie. Oni to vsetko musia skumat a tym sa to ucit. Zaroven je v tom vzdor. Potrebuje robit veci podla seba a teda tym padom vsetko co ty zakazujes. A tiez volanie o pozornost. Aj ked tvoja pozornost asi nie je prijemna, stale je to pozornost.
Musis si to odsledovat s chladnou hlavou, kedy presne to robi? Ked jej povies "nehod!"
Ked nieco robis a nevsimas si ju. Ked sa hrate a ta hra prerastie do santenia kedy uz je prilis vzrusena?

majamat
Včera o 09:37

tak male dieta nepozna dosledky a preto si neuvedomuje, ze ked sa nieco stane, stane sa aj nejaka skoda. je pre neho zabvane, ak to ma urcity naboj - vybocenie od normalu.

anonym_8ec182
Včera o 10:17

@anonym_autor nie,pretoze zaklady moralneho uvedomenia sa vyvijaju neskor