icon

Nechať syna spať v stane na záhrade?

20. júl 2026

Syn prišiel s tým, že chce spať cez noc v stane na záhrade.
Má 9 rokov, záhradu máme pri dome, nie niekde mimo. Cez deň je z toho nadšený, už si tam nanosil spacák, baterku aj plyšáka, ale mne večer začína pracovať hlava. Či sa nezľakne, či mu nebude zima, či ho nebudem každú chvíľu kontrolovať cez okno.

Muž hovorí, že nech ho nechám, že aj my sme ako deti také veci milovali. Ja viem, len teraz som na druhej strane a zrazu mi to také jednoduché nepríde.
Nechali by ste ho? Neviem, či by som v kľudne spala celú noc :-/

Strana
z2
anonym_b55c04
20. júl 2026

Preboha. Veď keby niečo tak sa zodvihne a pôjde dnu.
Ja nechápem niekedy už z niektorých zien

doriiis
20. júl 2026

Vždy, keď čítam takéto príspevky tak musím rozmýšľať nad tým, že čo chcete z týchto detí vychovať.

anonym_4b8e31
20. júl 2026
@doriiis

Vždy, keď čítam takéto príspevky tak musím rozmýšľať nad tým, že čo chcete z týchto detí vychovať.

@doriiis decko ktore v 15tich utecie z domu

anonym_78d4a3
20. júl 2026

My sme tiez stanovali na zahrade, ale takej, ze hned za nou les a o polnoci sme zdrhali dnu 🤣.
Nase deti tiez u nasich, ale na dvore, teda blizko vchod. dveri. Maju tam taky vacsi kus travy. Vydrzali do rana, ale dalsiu nic uz nechceli. U nas zas mame pozemky tak, ze ziadna diva zver sa nema sancu dostat na nasu zahradu. U nasich pod lesom uz by som nesla ani ja, behaju tam medvede, co za mojich detskych cias nebolo.

biba_18
20. júl 2026

môj bol v tom veku v stanovom tábore na týždeň…

anonym_67d860
20. júl 2026

Super že chce takéto zážitky namiesto čumenia do mobilu nech radšej pozerá nočnú oblohu. Podpor ho v tom už to nieje malé dieťa ktoré musíš mať vždy na dohľad, nech sa učí samostatnosti a odvahe.

lubka668
20. júl 2026

@anonym_autor Nas syn si zavolal kamarata na prespavacku v domceku na strome, co mame na zahrade. Domcek je postaveny tak, ze sa kolise spolu s konarmi vo vetre. Vecer trochu fukalo, vsade videli pavukov a v noci ich chodil obzerat nas kocur, co bol asi zvedavy, co tam porabaju, tak po nich neustale lozil. Plny zazitkov vydrzali asi do druhej v noci a stahovali sa spat domov. Asi uz mali morsku nemoc😆

mullerova46
20. júl 2026

@anonym_autor ako deti sme tak pravidelne stanovali a neviem či sme niekedy dospali do rána 😂 stále sme sa začali báť hoci sme boli 2 alebo začala búrka

beataxxx
20. júl 2026

Ved to je pre neho super dobrodruzstvo…. Moj syn v tom veku tiez obcas stanoval v zahrade aj s kamosom od susedov, aj psa mali v stane🙂🙂 jasne ze som ich potajomky kontrolovala…..

aalt
20. júl 2026

Dcera takto spala sama 8 rocna. Tento rok ju to este nenapadlo, asi jej pripomeniem.

anonym_a30fc6
20. júl 2026

@anonym_autor nechala by som, netrpim paranojou 😂

wolf_
20. júl 2026

Zamýšľam sa aké reálne riziko tu hrozí. Hm. Na nič som neprišla. Aké? 🤔

cimage
20. júl 2026

Preco neprespite vsetci spolu? Nase deti to tiez maju radi. Same este nechceli spat, ale s nami by spali aj cele leto.

anonym_a90223
20. júl 2026

Ja by som samemu nedovolila
.bud by som tam spala s nim alebo muz..ale samemu nie 🙂

zuzanka.zuzu
20. júl 2026

fuj 😁 ja som tak spala iba v škôlke cez deň a prezážitkovaná som na celý život 😀 dúfam že dieťa bude v tomto fajnové po mne 🤭 lebo ja a asi ani muž do stanu určite nepôjdeme 🙈

anonym_ea2740
20. júl 2026

@anonym_autor ak si z Lipovca, Kľačian alebo inej chutnej obce Turca či ďalších oblastí plných medveďov, tak veru, bála by som sa nechať dieťa/deti stanovať hoci aj na záhrade.

anonym_ab45c8
21. júl 2026

@anonym_autor tak co autorka? Prezila si tu noc? A junior ako? Zije?

anonym_1b5c08
21. júl 2026

9 ročný chalan a ako keby to bolo batoľa 🙈😅 aj moja 3 ročná sa chystá toto leto spať v stane, samozrejme s tatinom

kristina2412
21. júl 2026

Išla by som s ním ,prípadne ak nechceš ,nemáte vysielačky? Resp.dajte mu jeden mobil, hodinky atď ak by bolo niečo zle, ozve sa

tilly
22. júl 2026

no ako? nechala si ho? bol už o desiatej späť vo svojej posteli?

martul
22. júl 2026

@anonym_autor Mohla by si mi napísať, prečo nie? Preboha veď je doma, nechaj odomknuté a vybavené.

natalka13
22. júl 2026
@wolf_

Zamýšľam sa aké reálne riziko tu hrozí. Hm. Na nič som neprišla. Aké? 🤔

@wolf_ asi frajerka😅

katies0410
22. júl 2026

@anonym_autor ja by som nechala len v prípade,keď bude s ním dozor. Lebo u nás po dedinách behajú v noci po pozemkoch cudzí ľudia a sledujú domy.. stále to je na obecných stránkach. Ľudia to majú na kamerách...

evkatk
22. júl 2026

Vôbec mu to neuškodí. Buď získa odvahu, sebaistotu a hrdinsky to zvládne alebo pri najbližšom šuchnutí lístia pribehne do domu. Treba ho nechať aj vtedy, neposmievať sa, nekomentovať a už vôbec nepoučovať, že tam nemal ísť. Vráti sa do postele a je po zábave. Na druhý deň o zážitkoch treba rozprávať a to, čo ho vystrašilo, treba logicky zdôvodniť, len nie zastrašovať.

Strana
z2