Od akého veku ste nechali deti kúpať sa v bazéne samé?
Ahojte, mame doma taký klasicky bazén, výška vody mozno 80 cm. Doteraz mali deti zakázané kúpať sa sami v bazéne, teda pokiaľ sme my, jeden z rodičov neboli doma. Predsa už sú starší, idú prázdniny, niekedy budú sami, zámerne nenapíšem vek, od akého veku by ste dovolili im kúpať sa bez dozoru? Ďakujem
Sú samé? To znamená druhy stupeň, nie? Dovolila by som. Načo inak je ten bazén
@anonym_autor koľko majú rokov ? Ja som napríklad normálne v 10 bola s 3 ročnou sestrou raz som ju skoro utopila inak pohode 😂
3-4.trieda ... a bez dozoru je co? Ked vedia plavat tak ist do domu po nejake pitie ci veci na stol, ale nie nechat ich hodiny same to nie, stale pol oka kazdu chvilu vonku... dodnes mam oci na vode aj na jazere na pubertiakov, neberiem si tam zamerne mobil...
Majú 14 a 12. Bojím sa, že sa môže dačo stať , bude to chvíľa, od malička ich mám rešpekt pred vodou.
Majú 14 a 12. Bojím sa, že sa môže dačo stať , bude to chvíľa, od malička ich mám rešpekt pred vodou.
@anonym_autor 12 a 14 však ro už chodia samé na kúpaliska a jazera
Som si myslela že je tu reč o 8-12 ročných deckách. Dnešné matky budú detičky držať za ručičky do 18stky
Zalezi na tom ako su rozumni. Ak starsi vie brzdit v robeni blbosti (nahananie sa vo vode, potapanie druheho a pod.), tak by som ich nechala, ale ked su to "neriadene strely" tak nie. A takto by som im to aj vysvetlila.
ved to nie je o veku ale mentalnej vyspelosti a ako dobre vedia plavat.
ak je dospely nablizku ze si vedia zavolat pomoc tak ano. inak nie. moja je 13r plavkyna, ale stat sa moze cokolvek. zachytia sa vlasy niekde, atd.
Ja si myslim ze je ine na kupalisku kde je plavcik a iny ludia a ine doma. Bude vediet kazde dieta zareagovat ak sa ten druhy smykne a nadychne vody a bude treba pomoct? Za mna maju este cas..
Akože baby nepreháňate to trochu? Výška vody 80 cm, 12 a 14 ročné deti. To vážne nenecháte samé? Aj keď sa kúpu vo vani, tak nad nimi stojíte? 🙄
V 14tich som chodila sama bikom na jazero, este mladsia na kupalisko alebo k rieke a ako privesok som mala mladsiu sestru. Ale ano, bola ina doba.
V 14tich som chodila sama bikom na jazero, este mladsia na kupalisko alebo k rieke a ako privesok som mala mladsiu sestru. Ale ano, bola ina doba.
@la_dolce_vita áno bola iná doba, boli sme vedeni k samostatnosti. Dnešné matky vedu detičky za ručičky za 18stky.
ja mam 6r a teda normálne sa sama kupe v bazene 60cm hlbka 🙄 samozrejme, že na nu vidím.. akože 14 a 12r v 80cm vode , ja že sa bavíme o vode 1m-1,2m...
80cm a pubertiaci asi fakt neni co riesit... s 80cm vody ho aj surodenec vytiahne, keby chyti krc do nohy... na jazere sa kazdorocne tolko deti utopi... ano aj v nasej dobe da kopa deti utopilo, ale nemienim to normalizovat ani skusat... pretoze precenia svoje sily a moznosti... prave tym, ze su tam sami, sa vyhecuju robit blbiny...
ja mam 6r a teda normálne sa sama kupe v bazene 60cm hlbka 🙄 samozrejme, že na nu vidím.. akože 14 a 12r v 80cm vode , ja že sa bavíme o vode 1m-1,2m...
@anonym_b3eada pisem o tom, keď sú sami doma…
@anonym_b3eada pisem o tom, keď sú sami doma…
@anonym_autor áno, preboha, majú 12 a14, vodu fakt na čľapkanie, čoho sa bojíš??
To sú veľké decká a čudujem sa, že ti tvoje dozeranie stále tolerujú. Inak v bazéne už sami určite boli len ti to zabudli povedať.
Syn ma 13 a dcera bude mat na jesen 9. Nie, nedovolila by som im kupat sa bez dohladu v bazene. Odkedy ano - to takto tazko povedat. Ale dcera nie je este nejaky dobry plavec - cize tak skoro to nebude. Ale samozrejme, kazdy je zodpovedny za svoje deti
Ja mám deti 10 a 13. Robia plávanie, takže vedia plávať lepšie ako ja, ale samych doma by som sa ich kúpať nenechala. Pred vodou ja mám obrovský rešpekt. Ja aj pri mori či na jazere vkuse striehnem. Nešťastie sa vie stát v priebehu pár sekúnd.
V domacom nenechala hoci som sama chodila 10 rocna na kupalisko. Ale tam je milion ostatnych ludi plus plavcik.
ani by som sa nad tým nezamýšľala. 80cm je nič pre tak veľké deti. Áno, nešťastie sa môže stať. Ale to sa môže stať aj na suchu a napriek tomu sú doma bez dozoru. Topenie inak prebieha potichu a málokedy si úplne cudzí človek všimne, že sa niečo hneď pri ňom deje. Mne paradoxne domáci bazén, kde sú len dve deti, pripadá bezpečnejší, ako plné kúpalisko cudzích ľudí. Možno by som im len dala podmienku, že nemôžu ísť do bazénu po jednom, resp. ten druhý musí aspoň vidieť na toho v bazéne

nedovolila... lebo budú sami a môžu práve vtedy robiť blbosti alebo si zavolajú kamaráta, a môže sa čokoľvek stať...