Príliš kontaktné dieťa: Ako to vyriešiť?
Ahojte. Mám 2,5ročného syna. Vopred píšem, že doma je všetko v poriadku. Má aj strašieho súrodenca, ale pri ňom som sa s tým nestretla, on sa naopak, ludí bál.
No, tento dvojročný, je veľmi, až príliš moc kontaktný. Nemá problém isť za hocikým cudzím. Za deťmi chodí, objíma ich, aj za cudzími. Možno je to pre niekoho milé, no pre mňa ako mamu, to je nepríjemné.
Vysvetlovať mu môžem dennodenne, ešte tomu nerozumie. Inak je veľmi šikovný, živšie dieťa, spoločenské.
Stretli ste s tým?
To sa bude ešte meniť. Je maličký hľadá cestu ako sa kamosit
@anonym_02b973 myslíš? Tak mňa to desí, lebo viem, čo sa dnes deje, ja ho neviem spustiť z očí, keď sme vonku, bojím sa moc.
@anonym_autor mám dve dcéry, prvá ako nanuk chladná, mladšia je tiež veľmi kontaktná. Teraz ma 9.rokov, muž zvykne spat pri nej, dakedy malá pri mne. Ale veľmi si to “mojkanie” s ňou užívame. Nemusela by nikdy vyrásť 🙈 a v mladšom veku taktiež objímala deti, aj našich rovesníkov 🙈
Moj syn bol takýto. Minule leto bolo hrozne, presne kvoli tomu. Ano, on deti nebil, ale aj pusinkovanie, chytanie, hladkanie bolo cez čiaru a narusal tym ich osobny priestor. Vysvetľovala som, pred tym ako sme isli na ihrisko som mu hovorila, zw detičky nema chytať atd.. bolo to nepríjemné ale preslo ho to. Trvalo to tuším len dva-tri mesiace. Teraz ma 3r a vobec deti nechyta, pekne sa hrajú..
Je to dieťa a skúša čo mu je príjemné, následky, osobný priestor to by si chcela veľa od neho
🙂
Prejde to samé a ked nie,tak iné deti ho naučia a možno budu rovnaké a o to viac bude kontaktnejsi
No čím starší, tým viac bude chápať
Zas je to lepšie ako dávať pozor, komu stále hodí kameň do hlavy😋
@anonym_autor moj starší syn bol presne taky...odišiel by s hoc kým keby bol na neho milý...strašne bol kontaktny...prežil...uz ide mat 30 rokov 😉😉😉
Dakujem za prijemné komentare..
My sa doma stale mojkame, aj so surodencom, ale ten nie je taky kontaktný ako on. Ten to nikdy nevyžadoval ani od nás.
Tohto najmladšieho mame po dlhšej dobe, a teda uplne odlišný je, ešte spava stale s nami a teda tým, že sa stále mojkáme, mi ho ju lúto "vyhodiť" k staršiemu súrodencovi 🤗 ale to, že mojká nás mi aleže vôbec nevadí, len tych cudzich ludi, tak snáď to prejde, a raz pochopí naše vysvetlovanie
Určite to rieš už teraz , veľa mu vysvetluj že v rodine je to ok ale u cudzich iby keď chcú
syn má v školke spolužiaka a ten každeho pusinkuje, objíma proste je kontaktný až moc
už sa naňho stažovali rodičia inych detí
poviem ti je to dosť neprijemné ked sa na teba doslava nalepí iné dieťa bez upozornenia vopred
chapem že to može posobiť milo ale v školke to bude problem

To sa bude ešte meniť. Je maličký hľadá cestu ako sa kamosit