Skončil niekto na antidepresívach kvôli deťom?
Ahojte. Toto bude asi trochu tabu téma,preto napíšem anonymne. Takže.... Vždy som bola psychicky odolná, zdravá, silná.. Ale..len dovtedy dokým som nemala dve deti..(Viem, moja chyba, že dve), . Som manažérka, vždy boli v práci tlaky a podobne, lenže kvôli tomu som nikdy nepotrebovala ani xanax ani AD, vsetko som to zvladala s nadhľadom... Odkedy prišli deti do puberty, odvtedy som na liekoch. Som jediná?som zla matka? Dcera 16 ročná to zistila, že to užívam a povedala, že som na hlavu...
@anonym_autor aj mna by zaujimalo, co robia deti ked pises, ze prave z nich si na lieky
Čo máš z nich traumu?lebo inak nechapem ako môžeš leeeen z deti byt na ad🫣
Nie si zlá matka.. Možno nemáš čas toľko na deti, deti ťa nechápu. Sami nechápu seba a svet. A možno treba zvolniť a venovať sa viac im, v tejto dobe. Čas nejde vrátiť späť. Kariéra a všetko ostatné ide aj potom. Musíš cítiť, čo je momentálne dôležité, vnútorne
@anonym_autor a čo sa stalo keď prišli do puberty že si začala s tabletkami? Nerozumiem🤔
@anonym_autor V puberte už to bude gombička. Teraz mám tri malé a zachvíľu nie že skončím na AD, ja skončím asi na pervitine. Alebo pod vlakom.
Poznám. Poznám matky ktoré skončili na AD, alebo oblbovákoch kvôli deťom. Ich deti sú ZŤP s ťažkými diagn. DMO, alebo PAS. Matky sú nešťastné. Lieky im pomáhajú.
@anonym_autor V puberte už to bude gombička. Teraz mám tri malé a zachvíľu nie že skončím na AD, ja skončím asi na pervitine. Alebo pod vlakom.
@thirstymonk my tiež troška väčší počet a manžel sa niekedy zapozeral na stromy do záhrady že na ktorý sa ide obesiť. Sme sa aj zasmiali a zas bolo troška dobre.
Skor ma udivuje ten postoj, ved dnes uz mladi musia mat nejake povedomie, ked sa zje viac AD ako paralenu, mentalne zdravie je dost velka tema a nemala by davat otazku tymto stylom. Moze to byt kludne menoupauza, kopec ludi ma nejaky bod zlomu a tam staci malo, nemusi to byt nejaky silny spustac. Asi by bolo dobre s detmi hovorit na tuto temu velmi otvorene.
Tak u nas je skoro 18r syn,ten pubertu prezil na bicykli,16r je tiez ok,ako aj 14r a uz ide do puberty aj 10r.Takze u nas puberta zatial ok,ziaden alkohol,cigarety,drogy,a ine.Von s kamosmi chodi iba najstarsi a na zabavy,ci na chaty.A teraz je s kamosom a s jeho dedkom v tatrach do nedele.
Ono ako si ich clovek vychova tak ma,ale tiez neposluchnu normalnym hlasom,az ked zakricim vtedy skacu.Pri muzovi skacu furt,pri nom maju väcsi respekt ako pri mne.
@thirstymonk my tiež troška väčší počet a manžel sa niekedy zapozeral na stromy do záhrady že na ktorý sa ide obesiť. Sme sa aj zasmiali a zas bolo troška dobre.
@anonym_2654d4 Ja mám tri, nepovažujem to za trošku väčší počet. Veľa ľudí okolo nás má 4 deti (to je taký štandard), ale je tu aj 5 deti, dokonca aj 6 v jednej rodine.
@anonym_2654d4 Ja mám tri, nepovažujem to za trošku väčší počet. Veľa ľudí okolo nás má 4 deti (to je taký štandard), ale je tu aj 5 deti, dokonca aj 6 v jednej rodine.
@thirstymonk Kde je standard mat 4 deti?
Ja mám tri deti, medzi nimi už aj dospelé. AD som brala keď boli menšie práveže. Teraz už nie. Divné, že ti dcéra niečo také povie, o psychické zdravie sa treba starať rovnako, ako o fyzické. Na tom nie je nič zlé. Nespočetné množstvo ľudí berie antidepresíva, len u nás je to stále tabu a málokto sa s tým prizná. Moje najstaršie dieťa momentálne tiež berie ad a anxyolitiká kvoli úzkosti. A mali sme problém vôbec zohnať psychiatra, čo sú tak vyťažení, že v okruhu 100km nás nikto nezobral, muselo sa to riešiť urgentne na príjmovej ambulancii v nemocnici. Inak by sa mu pomoci nedostalo. Dcéra mala mať už dávno osvetu o psychických ochoreniach, ak máš ty takéto ochorenie, jedného dňa sa to môže stať aj jej. A nič zlé na tom nie je. Plno ľudí z radov doktorov, právnikov, manažérov a iných rôznych vysokých aj nízkych pozícií trpí psychickým ochorením.
Mám 18 a 17r a nikdy som kvôli tomu nebrala AD, to mladšie má aj dg, je ztp , kvôli čo som sa nie vždy mohla dostatočne venovať staršiemu dieťaťu.
Skôr na mňa vplýva zle stres a tlaky v práci ako moje deti ktoré som chcela.
Zaujíma ma čo také deti vychádzajú,že si z nich na prášky?
@anonym_autor vyznie to ako, keby si ich brala kvôli deťom.Podla mňa to tak priniesol život spúšťač môže byť rôzny.Clovek starne, je unavený vystresovaný a psychika to neudrží.Kazdy čo skončí na AD by mal porozmýšľať prečo sa to stalo a začať sa viac o seba starať.Ja beriem AD 8 r😀a vďaka nim zvládam život s väčšou ľahkosťou.Dcera je v puberte preto ti to tak škaredo povedala.Bolo by fajn sa s ňou porozprávať o psychike čo ti ubližuje a celkovo o psychickom zdraví.Na hlavu by si bola, keby si to napríklad zapíjala.Ja som bola z deti vynervovana okolo 10-12 r strašná únava z materstva a denný pingpong za všetko teraz sme už zase za dobre, ale už majú 18 a 20
Tak u nas je skoro 18r syn,ten pubertu prezil na bicykli,16r je tiez ok,ako aj 14r a uz ide do puberty aj 10r.Takze u nas puberta zatial ok,ziaden alkohol,cigarety,drogy,a ine.Von s kamosmi chodi iba najstarsi a na zabavy,ci na chaty.A teraz je s kamosom a s jeho dedkom v tatrach do nedele.
Ono ako si ich clovek vychova tak ma,ale tiez neposluchnu normalnym hlasom,az ked zakricim vtedy skacu.Pri muzovi skacu furt,pri nom maju väcsi respekt ako pri mne.
@anonym_0b1db2 tieto kecy, ako si človek vychova, tak ma, ani nejdem komentovať. Primitívny názor .
@anonym_0b1db2 tieto kecy, ako si človek vychova, tak ma, ani nejdem komentovať. Primitívny názor .
@anonym_2e0d25 úplne s tebou súhlasím.
Urcite nie si jedina. Nechapem, preco to tu zeny zlahcuju. Nie kazdy ma za poslanie rodit a menit plienky, nie kazde dieta je zlaticko a dar. Deti vedia byt zle, sebestredne, zakerne a bezcitne. Vedia skusat a pisuvat hranice. A nie je to len vychovou. Je milion faktorov, ktore ovplyvnuju spravanie, povahove crty...
A tazka je aj dnesna doba, ked sa clovek nesmie krivo pozriet na dieta, nebodaj zvysit hlas a kde sa na piedestal dostava individualita.
Volakedy platila prisnejsia vychova.
Ja mam doma zatial pubertu-zlaticko, ale vobec nespochybnujem, ze deti vedia byt tazke oriesky a necudujem sa, ze rodicia potrebuju psychicku oporu a lieky.
Autorka-ak treba lieky, uzivaj ich. Nezabudaj na seba, na psychohygienu, konicky. Deti zaukoluj v domacnosti.
@anonym_autor nechapem tu poznamku "mam dve deti,viem,moja chyba"...akoze lutujes ze su dve a myslis,ze bola chyba mat dve deti?Uz v uvode rozmyslas velmi zle.
Zober to vsetko tak ako to je,neries.
Zmier sa s tym ake deti mas.Ano,zmier sa s ich chybami.
Ja mam prvacku,ktora ma problem s recou.
Tyka sa to absolutne vsetkeho,celeho jej "existovania"v skole.
Hlavne slovensky jazyk-pisanie,citanie.
Sme v stadiu,ze sa to neda odstranit,proste sme skusili vsetko.
Najprv som myslela,ze sa to neda prezit.
AZ som prisla nato,ze sa to prezit da.
A neriesim,ja to uz proste neriesim.
Odvtedy sa mi zlepsila psychika o 100 percent,zmierila som sa s tou neriesitelnou situaciou po vsetkych tych moznych aj nemoznych vysetreniach.
Je to tak ako to je,teraz uz len bojujeme pre individualny ucebny plan.Chapem,ze tento system nas tlaci do pozicie-nevybocovat,nelisit sa,podavat stale skvele vykony ale ako nahle rezignujes z tohto tlaku,tak sa ti zije krasne.Zacni od seba a deti tu zmenu uvidia okamzire a ako zazrakom-sa zacnu veci menit.
Milovana ignoracia,nechat vsetko plynut len tak a uzivat si iba pritomny okamih,nie je lepsieho lieku na svete.
Vykasli sa uz na vsetko mozne,nie je a nebude v tvojej moci to zmenit.
@anonym_2e0d25 a čo na tej vete neplatí? tá veta sa týkala vzťahu k rodičom. čo na nej nie je pravdivé?
Kvôli deťom? Prepáč, ale podľa mňa svoju vinu hádžeš na deti, čo je od teba teda riadne nepekné , už len to, že ľutuješ, za máš dve deti nieje absolutne normálne,v podstate tá 16 ročná povedala len pravdu, takže buď máš na prvom mieste prácu alebo deti treba si rozmyslieť, a psychiater sedenia určite pri takomto zmýšľaní
Ja len nechápem, buď človek depresie ma alebo nemá
Buď ma narušenú psychiku alebo nemá
A otázka je, že vlastne CO dokáže narušiť psychiku aby človek bral az lieky
Alebo je jeeeeeednoduchšie zobrať lieky ako pracovať na sebe a svojom živote?
@anonym_6f2a63 sú veci ktoré ovplyvniť nevieš - ak už máš fyzické prejavy ako úzkostné stavy, závrate, triašky a neviem čo všetko ... vtedy AD treba ...
Lebo celé to branie AD v dnešnej dobe je výsmech ľuďom co naozaj to nevedia ovplyvniť alebo majú choroby
A potom sú takí co sa im nechce zamakať na sebe
Kvôli deťom? Prepáč, ale podľa mňa svoju vinu hádžeš na deti, čo je od teba teda riadne nepekné , už len to, že ľutuješ, za máš dve deti nieje absolutne normálne,v podstate tá 16 ročná povedala len pravdu, takže buď máš na prvom mieste prácu alebo deti treba si rozmyslieť, a psychiater sedenia určite pri takomto zmýšľaní
@anonym_6f2a63 co je to za hlupost? Deti vedia poriadne vytocit. A ked to robia dlhodobo a cielene, tak je to teror a pekna naloz na psychiku. Lieky AD sa neberu od nudy. Ak ich treba, tak preco nie? Ci treba cakat az kym cloveka neporazi a nebude mat fyzicke prejavy na tele? Ci ako chces s tym pracovat. Alebo si myslis, ze autorka doteraz len necinne cakala?
@zuzubb007 keby mi 16 rocna povedala, ze som na hlavu, tak by jej jedna letela. Je to neempaticke a neuctive voci matke.
@anonym_6f2a63 co je to za hlupost? Deti vedia poriadne vytocit. A ked to robia dlhodobo a cielene, tak je to teror a pekna naloz na psychiku. Lieky AD sa neberu od nudy. Ak ich treba, tak preco nie? Ci treba cakat az kym cloveka neporazi a nebude mat fyzicke prejavy na tele? Ci ako chces s tym pracovat. Alebo si myslis, ze autorka doteraz len necinne cakala?
@zuzubb007 keby mi 16 rocna povedala, ze som na hlavu, tak by jej jedna letela. Je to neempaticke a neuctive voci matke.
@anonym_587ba7 tak, keď budeš mať to 16 ročne dieťa tak sa ozvi 🙈, reálne ja by som to nebrala ako urážku, ale proste áno viem, že beriem, viem, že niesom v poriadku, na hlavu je len neslušnejsie povedané, ale realita je tá istá, nemám hlavu v poriadku slušne povedané
@anonym_2e0d25 a čo na tej vete neplatí? tá veta sa týkala vzťahu k rodičom. čo na nej nie je pravdivé?
@biba_18 to sa pýtaš ty, taká bystrá a múdra žena? Veď dobrá výchova nie je zárukou ničoho.
@anonym_587ba7 tak, keď budeš mať to 16 ročne dieťa tak sa ozvi 🙈, reálne ja by som to nebrala ako urážku, ale proste áno viem, že beriem, viem, že niesom v poriadku, na hlavu je len neslušnejsie povedané, ale realita je tá istá, nemám hlavu v poriadku slušne povedané
@zuzubb007 skor duša nie je v poriadku. To je rozdiel.
@anonym_2e0d25 ja sa pýtam konkrétne - čoho ničoho nie je zárukou? vôbec ničoho? a od čoho teda záleží vzťah dieťaťa k rodičovi ak nie od výchovy?

A co take robia tie pubertalne deti? Nemyslim si, ze mas depresiu z nich