Štvornožkovanie a W sed: Je to problém?
Ahojte, malá stvornozkuje cca 2 týždne a stále ako keby dáva nôžky od seba veľmi a preferuje w sed. V šikmom sede vydrží keď ju tam dám ja ale inak tam sama nejde. Už som bola s ňou aj na kontrole na rehabilitácii ale len mi povedali že keby to trvalo 2 mesiace tak potom sa to bude riešiť. Čo mne príde dosť neskoro v 11 mesiacoch to riešiť kedy by už možno mala chodiť. Začala sa aj dvíhať ba kolienka ako keby a chytať postele. Robili to takto aj vaše detičky a upravilo sa to? Ďakujem.
Nie nemusí v 11 mesiacoch chodiť. Dcera zacala v 14tich. W sed nie je dobry, staci upozorniť a posadiť ju tak ako ma. Párkrát som ju opravila a uz si tak nesadla.
P.S. Dcera vôbec nestvornozkovala. Rovno sa postavila a zacala chodit. Každé dieta je iné. Mala som Picklerovej trojuholník a na ňom sa pridrziavala.
@anonym_autor W sed není bohužel OK a čím dříve jej začneš s dcerkou řešit, tím lépe pro Tebe, ale hlavně na celý život pro dcerku 🙂 Vím, je otrava ji stále přesazovat, stále ji upravovat, jak bude vnímavější, jí to i stále připomínat, ale se cvičením a tímto vším to bude jen a jen lepší. Určitě bude fajn, pokud ji koukne nějaký fyzio a najde i příčinu. Držím palce! Jsi skvělá máma, že si tohoto všímáš a chceš to řešit 🙂
PS: Tady na Koníku je i poradna - zdarma, anonymně, kde se můžeš poradit a zeptat přímo na vaši situaci. https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

ja len prepana kto ti povedal ze v 11 mesiacoch by uz mala mozno aj chodit?? ano su deti co uz chodia ale zas tolko ich nie je. k tvojej otazke ano radcej zacat cvicit skor, cim bude starsia tym viac sa bude vspierat, skus najst nejake ine detske fyzio ak s nou teda cvicit chces, ale teda deti su rozne a nestvornozkuju rovnako, niektore nestvornozkuju vobec...