icon

Sú vaše deti neporiadne alebo je to normálne?

thirstymonk
Včera o 08:49

Neviem... zas je to len naša charizma, alebo je to normálne?
Dáš mu do ruky jahodu, kus odhryzne a zbytok rozmaže po celom stole, stoličke, sebe po bodyčku.
Dáš mu jablko, šupky vypluva na zem, hrabe si prstami v tom gagore a obtiera o obrus natraveny pokrm.
Starším nalejem mlieko, dam im oreo a cely stol pokapkany, polepeny.
Ruky maju zarigane od dačoho, ale ani ich nenapadne umyť si ich. A keď už, tak mydlo, zubna pasta je proste všade.

Verklikujem dookola jak taky dilino a efekt nula celych nula celych nula nula.

Neviem... Všetky deti sú také? Majú 1, 4 a 7 rokov. U toho jednoročného je to ešte asi normálne, ale čo tie staršie? Vyleju, vykydaju. Nedavaju pozor a keď dačo zasvinia, ta im to je uplne jedno. Už ma to žere fakt, bo nič nerobime s manželkou, len upratujeme jak taki otroci.

A nie, ja som take decko nebol, zaraz by som dostal remeňom po pyščisku.

Strana
z2
anonym_4e2c67
Včera o 18:35

Moja skoro 4 ročná je taká presne ešte aj stým jablkom 🤣

anonym_b3c0ac
Včera o 18:51

Kým bolo dieťa malé tak to bolo rovnako, všade všetko. Nebránila som spoznávat jedlo. Teraz má 5 rokov a dáva pozor. Ale mám doma špecifické dieťa, čo nemá rado špinavé ruky. Občas by som bola radšej, ak by nebolo také puntickarske. Ešte aj na tyčinku ovocnú si vezme tanier. Keď vyleje, väčšinou utrieť samo od seba. Pri každom jedle musí byť utierka, niekoľkokrát do utrieť ústa aj ruky. Občas už odloží tanier a príbor do umývadla, alebo umývačky. Pre mňa je toto tiež o nervy obcas. A áno, mydlo máme na pumpicke večne, aj na batérii. Ofrkane všetko vodou. Ale to neriešim, vždy to oplachem, keď si ja umývam ruky.

marianarem
Včera o 21:42

@thirstymonk No moj sa moze pridat do klubu, ma 6. Okrem svincika s jedlom je neoducitelnym zvykom nechat veci po vyzleceni na zemi, tam, kde sa vyzliekol. Neupratujem to po nom, upratuje si ich sam, aj rozliate a vysypane si upratuje sam, ale to ho vobec neodradza.

euka210
Včera o 23:16

@thirstymonk vitaj v realite pri malych detoch. Su este male, musite ich vychovat k poriadku.
My mame 3 chlapcov ovela starsich 10,12,14r a ich myslis, ze napadne utriet po sebe stol? Som rada, ked za sebou uprataju taniere a veci odkial ich vybrali...a to bol asi rok-dva denne doslova az buzerovania a pripominania, nech po sebe ten blby tanier, misku odlozia do mycky 🤦‍♀️...lebo som prisla poobede domov a na stole niet miesta, kde sa najest. Aby si jeden syn odlozil po sebe topanky a oblecko nenachal hodene kde pride...dalsi rok mojho zivota. U nas je to boj a manzel nie je od nich daleko, tiez nema poriadok v sebe.
Takze to, co ocakavas od vasich deti, je este asi nad ich schopnosti. Vela trpezlivosti, raz sa naucia. Ja som rovnako nemohla byt take "prasiatko" a bola som vedena k poriadku. Ale praca sla na ukor empatie a vztahov, takze ani toto nie je pre mna dobry vzor.
Ale co vidim okolo, tak to sme este z tych prisnejsich rodicov...

Strana
z2