icon

Sú vaše deti neporiadne alebo je to normálne?

thirstymonk
Včera o 08:49

Neviem... zas je to len naša charizma, alebo je to normálne?
Dáš mu do ruky jahodu, kus odhryzne a zbytok rozmaže po celom stole, stoličke, sebe po bodyčku.
Dáš mu jablko, šupky vypluva na zem, hrabe si prstami v tom gagore a obtiera o obrus natraveny pokrm.
Starším nalejem mlieko, dam im oreo a cely stol pokapkany, polepeny.
Ruky maju zarigane od dačoho, ale ani ich nenapadne umyť si ich. A keď už, tak mydlo, zubna pasta je proste všade.

Verklikujem dookola jak taky dilino a efekt nula celych nula celych nula nula.

Neviem... Všetky deti sú také? Majú 1, 4 a 7 rokov. U toho jednoročného je to ešte asi normálne, ale čo tie staršie? Vyleju, vykydaju. Nedavaju pozor a keď dačo zasvinia, ta im to je uplne jedno. Už ma to žere fakt, bo nič nerobime s manželkou, len upratujeme jak taki otroci.

A nie, ja som take decko nebol, zaraz by som dostal remeňom po pyščisku.

Strana
z2
januska12323
Včera o 08:53

Normálne deti.

kiki68
Včera o 08:54

@thirstymonk pracovala som v jasliach, medzinarodne kolektivy deti ( rozumej Vietnam, Nemecko, USA, UK, Korea, SK, CZ,AT ), proste zmeska deti a vsetky boli v tomto veku ako male prasiatka, je to normalne a dieta s jedlom a konzistenciou experimentuje, skusa co to da to rozmazat, idealne o nejaku stolicku 😂 je to vyvinova faza dietata bez ohladu na kulturu a narodnost, potom sa uz tie navyky viac formuju, Ale ten zaciatok je takyto.

anonym_c64ca8
Včera o 09:01

mam 17 rocne a tiez je jak prasiatko, takze no stress, po pyscisku mu nedam, ani nedotiahnem

titla
Včera o 09:02

Mam 7 rocneho a vie aj pekne jest aj pouzivat pribor, ale ta motorika ma este svoje limity a z tricka mu viem este bezne vycitat jedalny listok. Hlavne ked je s chutou, tak sa stane, ze odhryzne/naberie si velky kus, tak mi to jedlo kvacne. To dieta to nerobi schvalne. Ja to riesim tak, ze mame tacky. Na stole mu prestriem na tacke. Ked mu dam poobede snack v izbe, tak ho donesiem na tacke, prizvukujem aby jedol nad tackou, upozornujem ak tak nerobi. Aby som omrvinky a jadierka nemusela po celom byte riesit. Ano nie je 100%, ale lepsie ako nic.

zuzubb007
Včera o 09:05

Normálne deti dokonca teraz ešte pohoda, v puberte to bude ešte horšie, to už nebudú vedieť ani smetný kôš použiť

anonym_2d81e2
Včera o 09:06

Primerane veku ich treba zapájať do upratovania.
Japanese Students Clean Classrooms To Learn Life Skills

https://www.youtube.com/watch?v=jv4oNvxCY5k
biba_18
Včera o 09:12

moje dieťa nikdy nebolo ako prasiatko - a nie preto že by som ho tak vychovávala - jednoducho neznieslo špinavé ruky, špinavé ústa, špinavé nič ...
ak by bolo ako prasiatko - pri stole - brala by som to že je to normálne v tom veku ... okrem 7-ročného, to by za sebou ten stôl upratalo ...

anonym_615321
Včera o 09:15

@thirstymonk Co si si udelal,to máš 😃. Inak áno,deti su také a preto majú rodičov,aby z nich postupne vychovali čistotnych dospelých/vychovali, nie mlátili/

parvinka0001
Včera o 09:15

Dávajú pozor moji . Keď niečo rozleju utru to za sebou . Majú 8 ale oni nikdy nechceli mať špinavé ruky . Večer tak isto musí byť všetko na svojom mieste. Keď dojedia ovocie vedia že majú odniesť

petronelag
Včera o 09:17

Treba ich začať motivovať, aspoň to najstaršie, že ak zje pekne alebo si uprace dostane nejakú odmenu. Tie 1r a 4r - to je ešte normálne.

marsmykkok
Včera o 09:20

Nie je to ok pri tých starších, nie ste ich otrokmi, ty alebo žena tiež večer nejdeš im čítať rozprávku a nevyložíš im zablatené svoje bagandže na posteľ aby tam mali svinčík... Proste treba tie staršie učiť že jedlo nie je hra, ale treba jesť normálne, jasne že motorika je aká je ešte a nevadí ak sa trocha zašpinia lebo im kvapne na tričko, ale zase zámerne robiť bordel s jedlom určite by nemali.

anonym_ace7c2
Včera o 09:25

Starší sa nechá,, uniesť,, mladšími
By som ho motivovala,nech ide ako velkac príkladom

anonym_0f2f3f
Včera o 09:35

ja neviem, podla mna nie vsetky, ja mam chlapcov a ti boli vzdy praveze háklivi, ten starsi si nechcel nikdy ani chlebik chytit do ruky, ze sa zaspini
dodnes ma take tahy, ja som ich ani nevidela spinavych od jedla, maximalne ze boli od zmrzliny, ked im tiekla.

biba_18
Včera o 09:41
@anonym_0f2f3f

ja neviem, podla mna nie vsetky, ja mam chlapcov a ti boli vzdy praveze háklivi, ten starsi si nechcel nikdy ani chlebik chytit do ruky, ze sa zaspini
dodnes ma take tahy, ja som ich ani nevidela spinavych od jedla, maximalne ze boli od zmrzliny, ked im tiekla.

@anonym_0f2f3f presne, kks, som mu musela chlieb nakrájať na kocky a on si to napichoval na vidličku 😂
ale vekom sa to spravilo, aj burger aj pizzu rukami ...

parvinka0001
Včera o 09:47
@anonym_0f2f3f

@anonym_0f2f3f aj moji . Čisto sa im hnusilo to chytiť aj v školke bol stým problém 😁

anonym_7d1468
Včera o 10:08

@thirstymonk odporucim hodit rec so svojopu mamou aby si vedel aky si ty bol poriadkumilovny v ich veku. Nemas na nich nervy, ale oni za to nemozu, oni sa spravaju primerane veku. Ozaj, to najvacsie uz moze zacat po sebe upratovat, aj to stredne, to najmensie ma este cas.

anonym_bd8f5b
Včera o 10:09

Supky hadze na zem a jahody rozmaze po stole a po obleceni? No raz by skusili 🤣🤣🤣 Mam dve deti a nie nerobili taketo veci, nedovolili si to, nerobime to my s manzelom tak preco by to mali robit nase deti?! 🙈

ivik4
Včera o 10:15

Tak ano vyliat ci vykydat nechtiac je normalne. Ale aby mi dieta nieco hadzalo schvalne o zem ci rozmazalo ako prasa tak to v ziadnom pripade . Nerobil to nikdy , od malinka som ho to ucila

anonym_7ebb19
Včera o 10:17

Sediet pri nich a upozornit. To sa nerobi. Toto nevypluvaj. Hej. Taky papagaj. Co vyleju utriet. Aj tu pastu. Hlavne vacsi...

anonym_7a7098
Včera o 10:23

Nie, to bude zdedenou genetikou. 🙂

minesasubu
Včera o 11:24

A čo robite ked niečo zašpinia
upracete to za nich aj ruky im idete umývať
moj 4r vie že ked niečo rozleje hned berie handru
pri každom jedle má servitku a utiera sa
ked mu poviem nech si ide umyť ruky vždy použije mydlo
je to o návyku
ja tiež občas rozlejem alebo sa zašpiním ale viem čo robiť

anonym_d41aaa
Včera o 12:37

8r natrúsi aj šálátovú uhorku ale je pravda, že si po sebe aj uprace, vediem ho k tomu od cca 1.5r, že dostal vždy do ruky utierku po jedle a utrel si stôl 😅. Nie je to ani zďaleka dokonalé ale verím tomu, že o pár rokov, to bude lepšie.

sara07
Včera o 12:59

pri najmladšom do pohody
pri 7 ročnom to už nie určite, to je dost velké aby zvladol jest a umyvat sa civilizovane
4 ročne vek na cepovanie, to už treba korigovat, neviem si predstavit žeby toto robili všetci v škôlke napr.
stane sa že rozleje nechtiac, natrusi alebo si pomôže rukou ale rozotierat ? tak to prr

anonym_82110a
Včera o 13:27

@thirstymonk mne toto deti nerobili, boli sposobne po maminke😃

anonym_1d7bc9
Včera o 14:17

Pri ročnom sa to dá pochopiť, inak nie.. mame dcéru 4 roky, buď je pekne, alebo sa jej to zoberie a bude hladná .. nechtiac kydne niečo na zem, pekne si to musí poutierať.. treba vychovávať 🙂 ja žiadnu slúžku dcére robiť nebudem, vramci možnosti všetko musí robiť sama (čo zvládne), spraví bordel, musí upratať

fairyy
Včera o 14:50

moja zboznuje iba vodu rozlievat vsade na zem na stol na seba... ked sa pozabudnem a nevezmem flasu/pohar dostatocne skoro tak ta voda je vsade... a utieranie berie ako bod programu bude mat dva roky... verim ze to raz prestane... a ked je spinava ruky usta tricko hocico vadi jej to, ale strasne opakuje spinka spinka a musime utriet vycistit 😅

anonym_ccabb1
Včera o 15:40

Záleží od výchovy. Staršiu mám bordelarku. Mladšiu nie, tú od malička vediem k poriadku….. teraz ma 9rokov a pomôže mi viac, ako tá 18rocna….

beata_k
Včera o 15:46

@thirstymonk Mam 4 a 7 rocnych. Nie, nie je to normalne. Preco by mali jedlo roztahovat po stole? Nie su babatka.
Chyba bude v tom, ze to po nich so zenou upratujete. Nech si to po sebe upracu.

ankare
Včera o 15:55

@thirstymonk Aj moji sú takí. 🫣

kristina2412
Včera o 17:52

Sedemročná je už dáma 🤣naozaj pri stole sa správa tak ako niektorí dospelí nie. Je pravda, že veľmi skoro sa naučila používať dezertnú vidličku a takmer všetko si napichovala. V ruke držala len suché veci, ako je chlieb, koláč, tyčinky,chrumky...Moje dcéry nič nerozmazávali po stole, večná škoda😀mali dobrý apetít a všetko skončilo v ústach.

Strana
z2