Syn hospitalizovaný po útoku kamaráta: Vaše skúsenosti?
Ahojte, chcem sa spýtať na možno podobné skúsenosti. Syna dokopal kamarát tak, že leží v nemocnici už tretí deň. Dokopaná tvár, na jedno oko stále nevidí, iná všetky výsledky ok - rengen, MR, ešte čakáme očné či tam bude nejaké poškodenie, zatiaľ je to tak opuchnuté, že sa to nedá posúdiť. Syn je autista/asperger - ale vie komunikovať v pohode.
Polícia ho vypočúvala hneď na druhý deň v nemocnici. Trestný čin to nie je, "len" priestupok, lebo ho dnes pustia domov, všetky výsledky sú v norme. Syn má 15 rokov, útočník 16 - už chodí na strednú, syn je deviatak. Chodí do normálnej školy, toto sa ale nestalo počas školy, ale cez prázdniny. Svedok je jeden chlapec, ktorý sa na to pozeral a dozeral asi, aby útočníka nikto nevyrušil. Len som chcela vedieť, či sa stalo niekomu niečo podobné. Máme skúsenosti len so šikanou v škole, ale tam sa veľa nedalo vyriešiť. Syn nemá veľa kamarátov a žiaľ teda natrafil na nerváka. Ďakujem za podporu.
@anonym_autor Velmi ma mrzi, co sa vam stalo a zelam skore uzdravenie bez nasledkov.
To je strašné toto aj čítať 😫
A nemyslím ze by tu niekto mal podobnú skúsenosť. Aspoň dúfam.
Drzim palce synovi, aj vam, je to velmi smutne.. Co najviac zdravia, stastia a spokojnosti do buducna prajem! 🍀 ❤️🙏
Polícia ho vypočúvala hneď na druhý deň v nemocnici. Trestný čin to nie je, "len" priestupok, lebo ho dnes pustia domov, všetky výsledky sú v norme. Syn má 15 rokov, útočník 16 - už chodí na strednú, syn je deviatak. Chodí do normálnej školy, toto sa ale nestalo počas školy, ale cez prázdniny. Svedok je jeden chlapec, ktorý sa na to pozeral a dozeral asi, aby útočníka nikto nevyrušil. Len som chcela vedieť, či sa stalo niekomu niečo podobné. Máme skúsenosti len so šikanou v škole, ale tam sa veľa nedalo vyriešiť. Syn nemá veľa kamarátov a žiaľ teda natrafil na nerváka. Ďakujem za podporu.
@anonym_autor skore zotavenie, ozaj je ťažké to citat. Viem, je to ťažké, máte teraz iné starosti. Ale časom by som určite vyhľadala i terapeutickú pomoc a to, čo píšeš, že syn nemá veľa kamarátov… pokúste sa to zmeniť, skus mu pomôcť, stačili by 1-2 kamaráti, aby sa v tomto veku necítil menejcenne, izolovane, že nie je schopný sa s niekým kamošiť, potrebuje mať aj dobre skúsenosti, aby neprestal dôverovať ľudom. Choďte na nejaké krúžky, spojte sa so skupinami s rovnakými záľubami, opýtaj sa či si v škole s niekým rozumie, pozvite niekoho k vám, alebo pozrite nejaké dobrovoľnícke aktivity. Rozvíjajú jeho sociálne a spoločenské zručnosti, nech aj on naberie viac sebavedomia a nevyužívajú či neškodia mu ľudia s nečestnými úmyslami

@anonym_autor normálne som sa rozplakala ...držím palce a zo srdca želám synčekovi skoré uzdravenie a všetko dobré