Syn hospitalizovaný po útoku kamaráta: Vaše skúsenosti?
Ahojte, chcem sa spýtať na možno podobné skúsenosti. Syna dokopal kamarát tak, že leží v nemocnici už tretí deň. Dokopaná tvár, na jedno oko stále nevidí, iná všetky výsledky ok - rengen, MR, ešte čakáme očné či tam bude nejaké poškodenie, zatiaľ je to tak opuchnuté, že sa to nedá posúdiť. Syn je autista/asperger - ale vie komunikovať v pohode.
Trestne oznamenie, vysluch, zistit okolnosti …asi chces radu ako to riesit..postoj jeho rodicov, vek chlapcov…
@anonym_autor To nebol ziadny kamarat...podat trestne oznamenie, resp. verim, ze ste tak uz spravili! Synovi prajem skore uzdravenie.
Ak ma ten agresor nad 14 rokov, podat trestne oznamenie. Kde sa to stalo ? Skola ?
Kamarát? Určite je to kamarát? Treba to rozhodne riešiť. To, že má dobré výsledky nie je žiadne ospravedlnenie. Toto keby sa u nás stalo....
asi kamarát nebol, keď ho dokopal tak, že leží v nemocnici. Ísť na políciu, podať oznámenie. Nekontaktovať jeho rodičov. Podať oznámenie na policii, v škole, na socialke nech prešetria vychovu dieťaťa aj rodinne pomery
Koľko majú rokov? Podaj trestné oznámenie, ak sa to stalo v škole, oznám v škole a rieš s nimi.
@anonym_autor Nepríjemné, modriny a zranenia sa vyliečia, ale na psychiku to bude ťažké a dupľom ak je autista, tí majú so sociálnym kontaktom problém aj bez takejto hroznej skúsenosti. Určite potom nejaké terapie treba vybaviť, aby to neprešlo to posttraumatickej stresovej poruchy. A teda rodinu toho chlapca a aj chlapca útočníka by som ponahlasovala kde sa dá, lebo zjavne tam nie je ničo v poriadku ak bol tak agresívny.
@anonym_autor Nepríjemné, modriny a zranenia sa vyliečia, ale na psychiku to bude ťažké a dupľom ak je autista, tí majú so sociálnym kontaktom problém aj bez takejto hroznej skúsenosti. Určite potom nejaké terapie treba vybaviť, aby to neprešlo to posttraumatickej stresovej poruchy. A teda rodinu toho chlapca a aj chlapca útočníka by som ponahlasovala kde sa dá, lebo zjavne tam nie je ničo v poriadku ak bol tak agresívny.
@marsmykkok Este je tu verzia, ze su obaja autisti a ide o specialnu skolu. Potom ten druhy ani nemusi byt trestne zodpovedny kvoli diagnoze. Vina pada na skolu pre slaby dozor v takom pripade.
@anonym_autor KAMARÁT? ??????? Toto kamarát nespraví.. a aké skúsenosti čakáš? Či bude vidiet? To ukáže len čas.. ako sa to vyrieši? To tiež ukáže, len čas..
aj ste podali tresné oznámenie za ublíženie ? Kolko rokov ma syn? Stalo sa to v špecialnej škole ? Ak hej, vtedy zodpovednosť padá na školu
ak príde do nemocnice dieťa v takom stave - nekontaktuje nemocnica automaticky políciu?
syna napadol cigán - boli na pohotovosti s mužom - a tam mu povedali, že nech idú rovno na políciu, lebo oni to aj tak budú hlásiť ...
Ako su stari? Preco sa to stalo? Bol tam nejaky konflikt? Su svedkovia? Kde sa to stalo? Skola ci niekde vonku? Uz si kontaktovala aj rodicov toho chalana?
Otazka je ci podat oznamenie ked je to vraj kamarat ?
No ja by som bola rada keby sa udrzim a neschyta odo mna on 😨. Moj muz nehovoriac
A ano ries to
Ak má páchateľ menej ako 14 r., nie je trestne zodpovedný. Podľa Trestného zákon sa trestné stíhanie voči nemu nezačne alebo sa zastaví. Polícia prípad preverí, zdokumentuje skutok a môže ho postúpiť na orgán sociálnoprávnej ochrany detí. Môžu sa ukladať výchovné opatrenia. Zodpovednosť prechádza na rodičov príp. zákonných zástupcov. Môžete od nich žiadať bolestné, náklady liečby aj nemajetkovú ujmu.
@anonym_autor KAMARÁT? ??????? Toto kamarát nespraví.. a aké skúsenosti čakáš? Či bude vidiet? To ukáže len čas.. ako sa to vyrieši? To tiež ukáže, len čas..
aj ste podali tresné oznámenie za ublíženie ? Kolko rokov ma syn? Stalo sa to v špecialnej škole ? Ak hej, vtedy zodpovednosť padá na školu
@anonym_7f00f7 Pred troma dňami bol kúpací pondelok, tak asi ťažko v škole 🙂
Podat trestne oznamenie. Ak je tazke ublizenie, na sude vam bude priznane velke odskodne...ak budete mat advokata, mozete dostat aj 3 x tolko a aj pravidelne platby za trvale poskodenie zdravia. Agresor dostane lekciu do zivota a bude spravat ako clovek...
Keby mi niekto dokopy dieťa, tak kamarát nekamarat podávam trestné oznámenie a nepotrebujem to ani s nikým rozoberat
Keby toto niekto spraví môjmu dieťaťu, tak už mám odsúdené ja, lebo by som to dotyčnému trojnásobne vrátila
Keby toto niekto spraví môjmu dieťaťu, tak už mám odsúdené ja, lebo by som to dotyčnému trojnásobne vrátila
@anonym_157c23 zlo plodi zlo...
Takto sa chlapci kamaratia? 😵 Kolkorocny fagan to spravil? Verim,ze mu to nezanecha nasledky,hlavne na oku,lebo synovi takto kopli futbalku do oka a odlupila sa mu rohovka. Keby ho trafili par mm vedla,tak uz na to oko neuvidi,povedala Dr.
@anonym_autor
Kontaktovali ta rodičia toho chalana, alebo ty ich? Vieš, čo sa stalo? Stalo sa to v škole, mimo školy, sú ti dvaja spolužiaci, vie o tom učiteľka? Ty sama cítiš nespravodlivosť? Chceš postupovať voči chalanovi skôr tvrdšie alebl skôr chceš, aby chlapec prevzal zodpovednosť, ospravedlnil sa synovi, bol s tým všetkým konfrontovaný?
to je fake tema lebo:
Praktický postup v nemocnici
V prípade hospitalizácie dobitého dieťaťa nemocnica štandardne:
Vykoná odborné vyšetrenie a zadokumentuje zranenia.
Kontaktuje ÚPSVaR (sociálnu kuratelu), ktorá začína prešetrovať rodinné prostredie.
Kontaktuje Políciu SR, ak zranenia nasvedčujú spáchaniu trestného činu
pri útoku automatický sa v nemocnici pýtaju že či maju kontaktovať policiu.Takže dívný postu kamarát ho dokopal.Bola si na polici sama koľko ma ten doytční rokov. Takže veľa nezrovnalosti tu je takže nezda sa mi to.
to je fake tema lebo:
Praktický postup v nemocnici
V prípade hospitalizácie dobitého dieťaťa nemocnica štandardne:
Vykoná odborné vyšetrenie a zadokumentuje zranenia.
Kontaktuje ÚPSVaR (sociálnu kuratelu), ktorá začína prešetrovať rodinné prostredie.
Kontaktuje Políciu SR, ak zranenia nasvedčujú spáchaniu trestného činu
@princkrason presne tak
Určite to nie je kamarát, proste by som to nahlásila a hotovo. Syn má tiež spolužiaka čo mu rád robí zle tak čakám že niečo horšie spraví a to zasiahnem aj ja a bude zle. Nechápem kde sa toľko zla berie v deťoch v tejto dobe.
Polícia ho vypočúvala hneď na druhý deň v nemocnici. Trestný čin to nie je, "len" priestupok, lebo ho dnes pustia domov, všetky výsledky sú v norme. Syn má 15 rokov, útočník 16 - už chodí na strednú, syn je deviatak. Chodí do normálnej školy, toto sa ale nestalo počas školy, ale cez prázdniny. Svedok je jeden chlapec, ktorý sa na to pozeral a dozeral asi, aby útočníka nikto nevyrušil. Len som chcela vedieť, či sa stalo niekomu niečo podobné. Máme skúsenosti len so šikanou v škole, ale tam sa veľa nedalo vyriešiť. Syn nemá veľa kamarátov a žiaľ teda natrafil na nerváka. Ďakujem za podporu.

@anonym_autor a otázka?