Masern-Impfung bei Kindern

lelkaformi
21. máj 2021

Syn nastupuje od septembra do škôlky v Nemecku,nie je očkovaní,lebo sa sťahujeme zo Slovenska.V Nemecku je to očkovanie povinne.Viete mi poradiť či stačí byť zaočkované prvou dávkou a druhú dostať počas navštevovaná škôlky,musí tam byť odstup.dakujem.

nafka0483
21. máj 2021

@lelkaformi Mas na mysli ockovanie proti osypkam? Cize MMR vakcina? Ak sa nemylim, tak ta je na Slovensku povinna a prva davka sa dava v 1. roku a druha po 3. roku.

Cize argument, ze syn nie je ockovanY, lebo sa stahujete zo Slovenska tu akosi nepasuje. Odmietli ste MMR a teraz mu ho dodatocne chces dat, alebo mas na mysli inu vakcinu?

anjelicek26
21. máj 2021

Staci, ak budete mat prvu vakcinu s tym, ze druhu date pocas pobytu v skolke, vobes s tym problem nerobia. Rozostup je tam 6 tyzdnov medzi prvou a druhou, takze do septembra stihnete aj dve ked das zaockovat teraz uz doma. U nas sa dava MMRV, teda aj kiahne... tie su tu uz v podstate vdaka tomu vyhubene, lekarka nevidela za poslednych desat rokov jedine dieta s kiahnami.

sovica
21. máj 2021

@lelkaformi Myslím, že na to, aby ho vzali do škôlky stačí prvá dávka, ako píše @anjelicek26. Škôlku už máte vybavenú? Neinformovala si sa priamo tam?
U nás dávali prvú dávku v 12 mesiacoch (U5) a druhú o 9 mesiacov neskôr (U6). Určite to bude treba prebrať aj s pediatrom. Aké staré je dieťa? Lebo tu sú aj ďalšie očkovania v 3,4 a 5 rokoch (očkovanie proti kliešťom, tetanu, čiernemu kašľu a záškrtu).
Takže nakoniec sa do Nemecka sťahujete s dvomi deťmi (škôlkár a školák)? Ty si tu na MK písala niekedy v zime za syna - druháka, však? On je ako na tom s očkovaniami? Lebo aj tu, keď deti nastupujú do školy, vypĺňa sa do tlačiva, aké majú očkovania. Školu už máte vybavenú, či budete riešiť, až keď sa presťahujete? Ako ste na tom s nemčinou?

lelkaformi
autor
23. máj 2021

@nafka0483 MMR vakcína.Ano ja som proti MMR vakcíne.Opravim tá očkovanie na Sk je v prvom roku a teraz to posunuli 4.Roku.N Nemecku je povinné,takže ho musím dať zaočkovať.

lelkaformi
autor
23. máj 2021

@sovica presne tak.skolku a školu mám vybavenú,nemčinu počúva,učí sa.Prvy je očkovaní,chýba len MMR,musím ho dať,keď je to povinne.Vsetky ostatné očkovanie sú v Nemecku nepovinné.

lelkaformi
autor
23. máj 2021

@sovica Nemecko je vypisovanie plno papierov,stále,či práca,škola,škôlka.Myslim,že to očkovanie dám dorobiť.O škôlka tá nemám starosť,skôr neviem ako si zvykne ten starší 7 r.My ideme Bodensee Bayern,takže sa mu tam bude páčiť.Cim skôr tým lepšie,uvidím.Este som myslela,že ho dám na nejaký kurz cez prázdniny na nemčinu.

lelkaformi
autor
23. máj 2021

@sovica v škôlke som sa pýtala,pani nevedela presne,ale že by stačila prvá dávka a ďalšia v priebehu roka.Ze sa spýta na Gesundheitsamt.Inak miesto bolo posledné voľné do škôlky.Do školy podľa zákona musia zobrať,ale neviem či do druhej,alebo prvej.To ešte doriešiť Inak on je veľký na štvrtaka.